FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Nerminovic
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Nerminovic » 23 jan 2015, 18:47

:kafa: :kafa:
[youtube][/youtube]
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 jan 2015, 18:52

Bez Robbena se nemamo sta nadati u LP. Treci igrac na svijetu trenutno.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 23 jan 2015, 18:54

Ma dobro sa Robbenom smo jos jedna klasa vise, nasa legenda.

Lijep gol i Bochuma.. ali par lijepih akcija nasih pulena. Raduje me sto smo dali gol iz kornera.. Taj nam segment fali, i ocito i to dolazi na svoje !!
FC Bayern !!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 jan 2015, 21:40

Fina pripremna utakmica za nase. Vidi se da su noge jos teske od priprema, bilo je dosta nervoze i nestrpljenja, pogotovo u napadu.

Niko me vise ove godine nije iznenadio kao Bernat i Rode. Pruzaju odlicne partije.

Malo me Ribery nervira sa onim zabijanjem u igrace, uvijek ima potez viska. Ocigledno je da ne moze tako lahko procj igraca kao sto je prije mogao, pa mislim da bi dobro bilo da koristi druge igrace. A Muller sto me zna iznervirat sa onom svojom "zbunjenom" partijom kao niko sto zna. Slomi se jadnik a nista, vazda nesto smusen, smije se...

Lewi uvijek fali sekunda da zabije gol, uvijek je u tim sansama ali uvijek fali malo. Imam osjecaj kad bi ga ta sreca posluzila zabio bi nekom pet komada.

Alonso mi nesto nije bio motivisan kao i Boateng i Svajni. Dante me je nervirao zbog onih izleta u napad i sutanja sa 30 metara. Rafinja, uvijek ista partija, kao Lahm, samo sto su kod Rafe prosjecne partije.

Iduci petak ocekujem ovaj sastav: Neuer, Rafinha, Boateng, Bernat, Alonso, Svajni, Robben, Alaba, Ribery, Muller i Lewa. Jedino mozda umjesto Alabe Bernat a dole Dante kao i danas.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 23 jan 2015, 22:09

Slozio bi se sa kolegom muamerom, i ipak treba reci da su nasi momci dobro odradili te pripreme..

Raduje povratak Badstubera sigurno.. manjak motivacije kod nekih igraca je realan, ali mislim da su svi svjesni stanja i svog i kluba, i da sa ponosom nose grb Bayerna.. nije to mala stvar.

Sigurno Rode i Bernat dva tipa koja su maximalno zgrabili ono sto im se nudi. Dante zna zivcirat ponekad, al on opet svoje odradi, plus et i gol je dao, jos jednom da pohvalim ekipu, i gol iz prekida tj. kornera, treba nam takvih golova takodjer..

Nekad se u bitnim utakmicama nece lako dolazit do golova iz igre, bice tesko probiti odbranu, pa nekad treba i ovakav pogodak iz kornera ili slobodnog udarca :)

Robbenn strasan.. po ko zna koji put u njegovom stilu golovi :) Ribery se malo opustio, vidi se to u igri, al suvisno je pricat o njemu, on sigurno nece podbacit u velikoj mjeri kad bude bas trebalo, neka se zabavlja dok ne pocnu prave utakmice :thumbup:

:kafa:
FC Bayern !!!!!

rotweiss
Kontakt:

Post Postao/la rotweiss » 23 jan 2015, 22:54

Moram da prokomentarišem ovaj rast tržišnih vrijednosti u španiji. Pogotov Real-a i Barse.. Pa zar jedan Benzema može imati tržišnu vrijednost Lewe. Jel jedan kross može imati duplo veću tržišnu vrijednost od thiaga. Zar jedan modrić može imati onoliko veću vrijenost nego schweini ili alonso.. Samo jeli igra u realu to su astronomske vrijenost! Ovo ne može biti realno i tačka! Ne ide mi u glavu ovo nikako :stop:

Taj isti benzema, modrič ili kroos nikada u bayernu nebi imali te vrijenosti.. ovo je čisto sranje

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 23 jan 2015, 23:12

Tržišna vrijednost zavisi od malog miliona faktora.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 23 jan 2015, 23:22

rotweiss je napisao/la:Moram da prokomentarišem ovaj rast tržišnih vrijednosti u španiji. Pogotov Real-a i Barse.. Pa zar jedan Benzema može imati tržišnu vrijednost Lewe. Jel jedan kross može imati duplo veću tržišnu vrijednost od thiaga. Zar jedan modrić može imati onoliko veću vrijenost nego schweini ili alonso.. Samo jeli igra u realu to su astronomske vrijenost! Ovo ne može biti realno i tačka! Ne ide mi u glavu ovo nikako :stop:

Taj isti benzema, modrič ili kroos nikada u bayernu nebi imali te vrijenosti.. ovo je čisto sranje
Šta ti dečko radiš!! Čim se ti zamaraš :nene:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 jan 2015, 23:33

Panj Benzema ne može biti ni blizu klase Lewandowskom niti se Modrić može porediti sa generalom koji je osvojio sve u karijeri.

Al' s obzirom da je tržište već odavno otišlo u neku stvar zbog klubova poput Reala,Man City.PSG i sličnih pa tako danas imamo nerealne cijene igrača.Jer pomenuti klubovi preplaćuju svakog igrača.

Ko bi normalan prije par godina mogao i pomisliti da će neko platiti igrača 100 mil na osnovu jedne solidne sezone u prosječnom Tottenhamu.Nekad si mogao dovesti Zidanea za 75 mil danas se kupuju panjevi poput Di Marije za iste pare ili Velšanin za 100 mil.Da ne spominjem kiksera Luiza koji je otišao za 60 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 24 jan 2015, 01:40

Jedva cekamo nastavak, iako vecim dijelom dosadna Pepova igra, opet nam se to gleda.

Tijago i Strudla su nasi kojima vec pomalo i karijera drma,
nadajmo se najboljem...

Ono za sta se zanimam jeste da li ce Javi imati mjesta? :?
Misljenja sam cak realnog da za njega u prvim planovima cele mjesta nema, a velika ce steta biti ako mu minutazu ne dodijeli, jer svima nam drag Lav.

Vidi :!: igramo vec u petak, brzo ova pauza prosla. :wtf:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jan 2015, 11:53

[youtube][/youtube] :salut:

FranckRibery
Kontakt:

Post Postao/la FranckRibery » 24 jan 2015, 12:07

Robben institucija, sta jucer radi i kakve poteze ima svaka cast, sretan mu i rodjendan od mene :D
vjerujem da ce s alabom guardiola i igrati onu formaciju kao protiv rome u LP nesto kao 3 4 3, 3 5 2 u tom fazonu :crazy: :crazy:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 jan 2015, 12:14

Nekako mi ovako izgleda kao najbolja formacija, s tim da bi Martinez vise igrao na stoperu u fazi protivnickog napada.

A Gece/ Miler.... Svajni/Tiago da se mijenjaju.

Sumnjam da ce Pep ovako nesto izvesti kad. Ali po meni bi dobro gurali sa ovakvom postavkom. Svajni i Xabi bi se dobro mogli ubacivati iz dr. plana i sutevima sa distance.

slika

Alabu ne vidim nigdje dr. osim na beku, ali fakat Pep ce gurati u prvu i Alabu i Spanca.
Mia San Mia

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 24 jan 2015, 12:36

Dobar sastav ali mislim da se nikad nece sastavit osim na eksperimentu. Prvo sto mi pada na pamet kad vidim ovaj sastav je da bi igrao previse direktno sto Pep sumnjam da hoce.

Pep hoce kontrolu na sredini tj stajanje na lopti i za to Lahm ide umjesto Martineza, Alonso na mjesto Javija da diktira pasove sa sredine i iz dubine. Lahm na mjesto Alonsa da radi presing i da prilikom oduzimanja lopte kontrolise istu jer Lahm nikad ne brza niti donosi pogresne odluke a niti ima tendenciju da direktnije uposljava igrace i tako gubi lopte sto bi bilo pogubno po nas. Nesto slicno i Svajni dok Javi bi igrao samo u igri gdje bi trebali da razbijamo sredinu terena a sumnjam da ima ekipa koja bi nam bila problem na sredini terena. Jedan Gaudino na primjer je dovoljan, vidjeli smo, da uspostavi kontrolu na sredini.

Bernat i Alaba ce igrati sigurno u prvoj postavi na vaznim tekmama, to je sasvim sigurno. Oba su tehnicki potkovana a plus su eksplozivna pa mogu kroz duple ili prodore probijati prvi odbrambeni bedem protivnika i dolaziti na 25-20 metara od gola gdje ce sa lijevom stranom napada raditi na kreiranju sansi.

Boateng ce igrati isto tako jer ima dobar prvi pas a igra mu je slicna kao kod Pikea iz Barse. Dole desno ce igrati Rafinja ili Meho, zavisno od ekipe do ekipe. I mogu reci da nam je taj dio ekipe, ta desna strana th nekih 70 metara najslabiji dio. Kad bi tu uzeli nekog desnog beka tipa Alabe ili Bernata kao na lijevoj mislim da bi imali najkompletniji tima ikad. Vjerujte da je mozda smijesno rec ali onaj budalas Alves iz Barse bi bio pravi iZbor. Dobar bi bio i Cuardado ali on je za mene previse ofanzivam i ostavljao bi previse prostora desno. On bi jedino mogao igrati na poziciji Alabe samo sa desne strane.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 24 jan 2015, 12:47

O Martinezu i ozbiljnoj ulozi u ovoj sezoni možete zaboraviti. Taj još 2 mjeseca, i to minimum, neće trenirati sa ekipom ... Čak i da se vrati više volim viditi Benatiu, Badstubbera, Dantea ili Boatenga koji su štoperi 1 kroz 1 i koji se znaju postaviti nego Martineza. Jedino da bude umjesto Xabija a svi znamo da se to neće desiti ...

Cuardada bi bio odličan igrač ali kako trenutno stvari "mirišu" od toga nema ništa...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 24 jan 2015, 12:53

thulkazal je napisao/la:O Martinezu i ozbiljnoj ulozi u ovoj sezoni možete zaboraviti. Taj još 2 mjeseca, i to minimum, neće trenirati sa ekipom ... Čak i da se vrati više volim viditi Benatiu, Badstubbera, Dantea ili Boatenga koji su štoperi 1 kroz 1 i koji se znaju postaviti nego Martineza. Jedino da bude umjesto Xabija a svi znamo da se to neće desiti ...

Cuardada bi bio odličan igrač ali kako trenutno stvari "mirišu" od toga nema ništa...
Da, od Martineza i Alcantare nema nista za ovu sezonu. Samo ce igrati koju minutu radi snage u nogama. Zaboravih spomenuti Alcantaru, prevelika steta su ove dvije povrede koje su ga zadesile. Prvo za njega a potom za klub. Pep je imao planove za njeg i vjerujem da bi do sad imali i taj kotacic u masini. Ali eto izeli smo Alonsa da radi posao umjesto njega pa i nije za tim tolika steta kolika je mogla biti.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jan 2015, 13:03

Cuardado igra krilo i staviti ga na beka bi bilo gušenje njegovog potencijala u ofanzivi.Nama treba desni bek koji je bar približnih kvaliteta Lahma.Što se tiče Alvesa taj je propao ko žeton, već odavno igra ispod svakog nivoa i Barca samo čeka da ga se riješi.

Pored Boatenga i Benatie više ne želim gledati eksperimente sa Martinezom na stoperu.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 24 jan 2015, 13:15, ukupno mijenjano 1 put.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 24 jan 2015, 13:13

slika

dovesti ovog momka, i nek lahma stavlja u vezni red (s tim da lahma na beku niko ne moze zamijeniti )
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 24 jan 2015, 13:56

muamerc je napisao/la:Dole desno ce igrati Rafinja ili Meho, zavisno od ekipe do ekipe. I mogu reci da nam je taj dio ekipe, ta desna strana th nekih 70 metara najslabiji dio. Kad bi tu uzeli nekog desnog beka tipa Alabe ili Bernata kao na lijevoj mislim da bi imali najkompletniji tima ikad.
Sa ovim se apsolutno slažem.
Kad već šupljiramo i sastavljamo neku listu, na pamet mi pada Van der Wiel.
Slažem se sa @Saurmanom u vezi Alvesa, nije više to igrač od prije par godina, njegovo je prošlo i slobodno mogu reći da je ta strana i najveća boljka Barcelone. Cuardado tu i tamo, nisam ga pratio nešto posebeno pa da mogu suditi, ali ako je istina da ga Moruinho traži to znači da posjeduje određene defenzivne kvalitete.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 24 jan 2015, 15:45

momci evo nesto cita i gledam real nakon odegarda Marca Asensia, Martina Odegaarda doveo Lucasa Silvu,a sledeca meta je milanov woderkid ,Hachima Mastour.Sta vi momci mislite ,da li grijesimo sto se ne upustamo u dovodenje ovakvih potencijala koji bi u bayernu sigurno mogli izrasti u nesto , mi jesmo nesto novo i otisli smo korak daljeu u odnosu na zadnju deceniju, i sada mozemo vrhunski kval.pristiti , bez potrebe da se razvija siri vlasiti kadar ali opet misljenja sam da to ne treba staviti u stranu ,i da bi se gore navedi igraci mogli iskovati u nesto tipa korsa,lama ili slicno .Svaka godina i novije generacije donose neke talente i slicno ,ali po meni ipak oni pravi se urijetko pojavljuju ,po meni tipa odegard, a i ostali gore navedeni dvojav dosta jako obecava istina oni su u realu u kome se vrlo brzo moze izgoriti zbog mnogobrojnih faktora satusa ,pretenzija kluba ...,ali opet kada imas takav potencijal pa makar u omladinskoj skoli ,barem djelom za buducnost mozes spavati mirne glave.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []