šta bolan Milan traži? Došo vam kapiten nakon 11 mjeseci u klubu i hoće vani, Juventus će dati petog štopera trenutno za njega i to je to. A još ni pare od tog istog lea nisu potrošene...nisu došle na red da se potrošeRomagnoli13 je napisao/la: Gdje će morati pristati na ono što Milan traži od prvog dana.
Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Gdje si China kralju, kakvo je stanje sa SMS, jel ostaje ?Chinaglia je napisao/la:dok se vi raspravljate o satro world class potencijalima ruganiju, caldari, bonucciju i slicnim precijenjenim talijanskim igracima, lazio lagano uze acerbija, najpotcjenjenijeg stopera u italiji, pa vi gledajte... bio bi bolji i juventusu i milanu od te dvojice koja se spominju!
ostaje, osim u slucaju nepristojne ponudePadovan je napisao/la:Gdje si China kralju, kakvo je stanje sa SMS, jel ostaje ?Chinaglia je napisao/la:dok se vi raspravljate o satro world class potencijalima ruganiju, caldari, bonucciju i slicnim precijenjenim talijanskim igracima, lazio lagano uze acerbija, najpotcjenjenijeg stopera u italiji, pa vi gledajte... bio bi bolji i juventusu i milanu od te dvojice koja se spominju!
Npr Sturaro + 35 milion ojra na 2 godine?Chinaglia je napisao/la:ostaje, osim u slucaju nepristojne ponudePadovan je napisao/la:Gdje si China kralju, kakvo je stanje sa SMS, jel ostaje ?Chinaglia je napisao/la:dok se vi raspravljate o satro world class potencijalima ruganiju, caldari, bonucciju i slicnim precijenjenim talijanskim igracima, lazio lagano uze acerbija, najpotcjenjenijeg stopera u italiji, pa vi gledajte... bio bi bolji i juventusu i milanu od te dvojice koja se spominju!
da to i docaram, ovo je lotito dakakoChinaglia je napisao/la:ostaje, osim u slucaju nepristojne ponudePadovan je napisao/la:Gdje si China kralju, kakvo je stanje sa SMS, jel ostaje ?Chinaglia je napisao/la:dok se vi raspravljate o satro world class potencijalima ruganiju, caldari, bonucciju i slicnim precijenjenim talijanskim igracima, lazio lagano uze acerbija, najpotcjenjenijeg stopera u italiji, pa vi gledajte... bio bi bolji i juventusu i milanu od te dvojice koja se spominju!

Poslije svjetskog, i lotito je skkntao da je pretjerao
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Kako ne mozes vjerovati,6 godina otkako sam na forumu apsolutno svaki put ista prica.muxa je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da ovaj lik i ovaj transfer, ako se desi, pokušava opravdati i prikazati kako su oni tu bolje prosli. I ptrstani vise koristiti rijec "spinovanje", ne znam kako više sam sebi ne ides na živce
Kao sto rekoh na Milanovoj temi ako se ovaj transfer dogodi u pitanju je epska penetracija Leonarda po NK Licemjerima.
Samo ce ti vrijeme kazati ko je bolje prosao, to se ovako unaprijed ne moze znati. Ne mozes tvrditi da je to Milan kad ce evidentno za onu kesu od igraca (sta cu mrzim tipa ybg) izdvojiti 55 miliona eura tad vec u 32. godini zivota.
Doduse i ovaj Bonucci je proljev od igraca, a evo evidentno i vrlo izvrnutog karaktera. Ne bih volio niti jednog od njih imati na raspolaganju.
Doduse i ovaj Bonucci je proljev od igraca, a evo evidentno i vrlo izvrnutog karaktera. Ne bih volio niti jednog od njih imati na raspolaganju.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
kratkoročno juventus jer im treba instant riješenje u vidu bonucija, ali dugoročno milan, bar ako o caldari pričamo.
ne znam, ja ga se lično nikad tako lako ne bih odrekao, pogotovo ne radi bonucija koji se nije najbolje ponio prema juventusu i navijačima, ali ok, očigledno imaju svoje razloge zašto su to uradili.
ingvajn je win-win situacija za oba kluba, juventus dobija lovu, a milanu će dati ono što milanu treba... da je skupo jeste (mada na današnjem tržištu 55m uopšte nije toliko vrtoglava cifra, pa makar imao i 30 godina), ali nisi baš u poziciji da biraš jer se po svaku cijenu mora izboriti top 4 iduće godine, a on će ti uveliko pomoći u tome.
ne znam, ja ga se lično nikad tako lako ne bih odrekao, pogotovo ne radi bonucija koji se nije najbolje ponio prema juventusu i navijačima, ali ok, očigledno imaju svoje razloge zašto su to uradili.
ingvajn je win-win situacija za oba kluba, juventus dobija lovu, a milanu će dati ono što milanu treba... da je skupo jeste (mada na današnjem tržištu 55m uopšte nije toliko vrtoglava cifra, pa makar imao i 30 godina), ali nisi baš u poziciji da biraš jer se po svaku cijenu mora izboriti top 4 iduće godine, a on će ti uveliko pomoći u tome.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- IlCapitano
- Kontakt:
Ne mogu vjerovati da neko pokušava opravdati i racionalno gledati na ovu situaciju. Neko mora biti popišan, to je pravilo.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Nevezano za ovaj transfer, ali kako ne mogu oba dobro proćiIlCapitano je napisao/la:Ne mogu vjerovati da neko pokušava opravdati i racionalno gledati na ovu situaciju. Neko mora biti popišan, to je pravilo.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- IlCapitano
- Kontakt:
Ne znam, meni rekli muxa i Siamo da je tako.Mokes je napisao/la:Nevezano za ovaj transfer, ali kako ne mogu oba dobro proćiIlCapitano je napisao/la:Ne mogu vjerovati da neko pokušava opravdati i racionalno gledati na ovu situaciju. Neko mora biti popišan, to je pravilo.
Mogu misliti kakav je osjećaj kad ti je glavni izvor sreće to da si Juventusu oteo rezervnog lijevog beka.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Evo sada cu objasniti sto ovo sve nije lose za Juventus po meni:
1. Igrac Higuain: Prvo treba pogledati sta sve Juventus ima u napadu i odmah se moze zakljuciti da je Juventus pretrpan sa napadackim opcijama i da nema dovoljno minuta za sve igrace. Sada je gore Ronaldo, imas zvijezde kao Dybala i Costa. Uz njih imas Cuadrada, oporavljenog Bernardeschia te super korisnog Mandzukica. Previse opcija gdje se namece to da ti ne treba igrac koji prima 7 mil eura na klupi sa slabom minutazom. Znaci zadrzavanje svih tih igraca znaci unistavanje jednog-dva igraca. Dalje Juventus je previse platio za Higuaina oko 90 miliona eura. Dobro tada je on vjerovatno bio najbolja moguca opcija koju je Juventus mogao da dovede i da mu ispostuje primanja. Da ne pricam nista protiv igraca on je dobar igrac i trenutno kakav je bio i prije dvije godine, on je dao dosta vaznih golova za Juventus i igrao je u drugom sistemu od Napolijevog i preuzimao niz drugih obaveza u igri te se pretjerano trosio. Ukupan posao 55 miliona, to je posten posao i za Juventus i za Milan. Realna cijena. Juventus njega nema negdje drugo prodati, a Milanu je optimalan, a i Milan je njemu optimalan. Sve druge ekipe ili su pretrpane ili imaju neki svoj slucaj napadaca kojeg su skupo platile i nemaju destinaciju u koju bi ga poslale te samim tim ne mogu krenuti u dovodjenje Higuaina jer im nije ultra mega potreban niti prioritet. Znaci Juventus je na suzenom trzistu napravio posao za igraca koji nema vise prostora jer jednostavno neko mora da ode, a on ima najveca primanja i trazi veliku minutazu. Milan je dobio rasnog strijelca koji ce im biti najbolji napadac od Ibrahimovica.
2. Slucaj Caldara -> Bonucci : Da odmah razjasnimo tu moralnu stranu transfera. Covjek je otisao po bolja primanja, mislio je da ce projekt u prvoj godini biti bolji i da ce bolje napredovati ali nije dobio tu LP vec ove godine i trazio je da ide. Dolazi u Juventus koji je ispred ostalih baz zbog nacina rada, odbacili su se ti neki stari principi i nacin rada te se samo gleda biznis i sta ti je bolje u datom trenutku. Zato se pustio i Del Piero, zato se pustio i Pirlo i Buffon, Licht. Ide se na all in sa Ronaldom i igracima koji mogu da pruze maksimum sada i narednih godina. A Bonucci se uklapa u tu pricu da se zaokruzi postava za narednih par sezona. Ako pogledamo realno Ronalda su doveli! Znaci imas takvu igracinu u ekipi i normalno je da onda kada fino sve sagledas ti se trebas potruditi da nakrcas u ekipu igraca koji su spremni da iznesu jake utakmice i koji imaju dosta utakmica u nogama, ali nisu istroseni. Bonucci se savrseno uklapa u pricu, ima odredjen kvalitet, nije potrosen, iskusan je, provjeren i moze igrati besprjekorno naredne 3 godine. Da Marottu i Paraticija neko debelo levati Juventus se ne bi nauzimao za 7 godina hrpu trofeja. Oni itekako dobro znaju sta rade i ne zele se upustati u potragu za LP sa Caldarom koji nema iskustvo LP, velikih takmicenja. Koliki god hype bio oko njega on je macak u vreci i kada platis 115 mil eura za Ronalda i 30 mil platu gledas da ne pravis nikakav rizik. Da se igrac uvijek ne razvije u to sto ocekujes dokaz je i Rugani koji je tu par godina ali nije na nivou Chiellinija, a ni Benattije. To je procjena struke Juventusa gdje su odlucili da Caldara ili nije toliki potencijal ili da nemaju vremena da ga cekaju ili rizikuju. Bez emocija cisto biznis koji pretezno prolazi. Sada sta ce biti za 2-3 godine, on moze biti novi Nesta ali moze biti i da nece dogurati ni blizu tome. Milanu se ne zuri i vec ima niz mladih Talijana u ekipi ali nemaju bas rezultate. Na sta ce sve to izaci niko ne zna, pa ni za Caldaru kao ni za ostale igrace. Trnovit je put do toga da od ekipe mladih igraca bez jakih lidera napravis jake igrace koji ce osvajati trofeje i to ne izadje uvijek na dobro. Zato opet i tu posten posao i za Milan i Juventus, Milan je skontao da im treba pravi napadac, a ostalo ce zasnivati na timskom duhu i zalaganju. Tako da im ne znaci nezainteresovani Bonucci, a kao projekt dobijaju Caldaru.
U konacnici posteno i za jedne i druge. Pobjednik tradea ce se znati za par godina. Uvijek bude pobjednik sto ne znaci da je Juventus napravio nelogicnu stvar kao ni da je Milan napravio nelogicnu stvar.
Kada stavis na papir sve Juventus sada ima u odnosu na proslu sezonu golmana u ekstra godinama, novog odlicnog beka, osvjezen vezni red, dobrog stopera i Ronalda.
Higuain bio tu ili ne prostora za njega ili nekog drugo ne bi bilo sto nema logike.
1. Igrac Higuain: Prvo treba pogledati sta sve Juventus ima u napadu i odmah se moze zakljuciti da je Juventus pretrpan sa napadackim opcijama i da nema dovoljno minuta za sve igrace. Sada je gore Ronaldo, imas zvijezde kao Dybala i Costa. Uz njih imas Cuadrada, oporavljenog Bernardeschia te super korisnog Mandzukica. Previse opcija gdje se namece to da ti ne treba igrac koji prima 7 mil eura na klupi sa slabom minutazom. Znaci zadrzavanje svih tih igraca znaci unistavanje jednog-dva igraca. Dalje Juventus je previse platio za Higuaina oko 90 miliona eura. Dobro tada je on vjerovatno bio najbolja moguca opcija koju je Juventus mogao da dovede i da mu ispostuje primanja. Da ne pricam nista protiv igraca on je dobar igrac i trenutno kakav je bio i prije dvije godine, on je dao dosta vaznih golova za Juventus i igrao je u drugom sistemu od Napolijevog i preuzimao niz drugih obaveza u igri te se pretjerano trosio. Ukupan posao 55 miliona, to je posten posao i za Juventus i za Milan. Realna cijena. Juventus njega nema negdje drugo prodati, a Milanu je optimalan, a i Milan je njemu optimalan. Sve druge ekipe ili su pretrpane ili imaju neki svoj slucaj napadaca kojeg su skupo platile i nemaju destinaciju u koju bi ga poslale te samim tim ne mogu krenuti u dovodjenje Higuaina jer im nije ultra mega potreban niti prioritet. Znaci Juventus je na suzenom trzistu napravio posao za igraca koji nema vise prostora jer jednostavno neko mora da ode, a on ima najveca primanja i trazi veliku minutazu. Milan je dobio rasnog strijelca koji ce im biti najbolji napadac od Ibrahimovica.
2. Slucaj Caldara -> Bonucci : Da odmah razjasnimo tu moralnu stranu transfera. Covjek je otisao po bolja primanja, mislio je da ce projekt u prvoj godini biti bolji i da ce bolje napredovati ali nije dobio tu LP vec ove godine i trazio je da ide. Dolazi u Juventus koji je ispred ostalih baz zbog nacina rada, odbacili su se ti neki stari principi i nacin rada te se samo gleda biznis i sta ti je bolje u datom trenutku. Zato se pustio i Del Piero, zato se pustio i Pirlo i Buffon, Licht. Ide se na all in sa Ronaldom i igracima koji mogu da pruze maksimum sada i narednih godina. A Bonucci se uklapa u tu pricu da se zaokruzi postava za narednih par sezona. Ako pogledamo realno Ronalda su doveli! Znaci imas takvu igracinu u ekipi i normalno je da onda kada fino sve sagledas ti se trebas potruditi da nakrcas u ekipu igraca koji su spremni da iznesu jake utakmice i koji imaju dosta utakmica u nogama, ali nisu istroseni. Bonucci se savrseno uklapa u pricu, ima odredjen kvalitet, nije potrosen, iskusan je, provjeren i moze igrati besprjekorno naredne 3 godine. Da Marottu i Paraticija neko debelo levati Juventus se ne bi nauzimao za 7 godina hrpu trofeja. Oni itekako dobro znaju sta rade i ne zele se upustati u potragu za LP sa Caldarom koji nema iskustvo LP, velikih takmicenja. Koliki god hype bio oko njega on je macak u vreci i kada platis 115 mil eura za Ronalda i 30 mil platu gledas da ne pravis nikakav rizik. Da se igrac uvijek ne razvije u to sto ocekujes dokaz je i Rugani koji je tu par godina ali nije na nivou Chiellinija, a ni Benattije. To je procjena struke Juventusa gdje su odlucili da Caldara ili nije toliki potencijal ili da nemaju vremena da ga cekaju ili rizikuju. Bez emocija cisto biznis koji pretezno prolazi. Sada sta ce biti za 2-3 godine, on moze biti novi Nesta ali moze biti i da nece dogurati ni blizu tome. Milanu se ne zuri i vec ima niz mladih Talijana u ekipi ali nemaju bas rezultate. Na sta ce sve to izaci niko ne zna, pa ni za Caldaru kao ni za ostale igrace. Trnovit je put do toga da od ekipe mladih igraca bez jakih lidera napravis jake igrace koji ce osvajati trofeje i to ne izadje uvijek na dobro. Zato opet i tu posten posao i za Milan i Juventus, Milan je skontao da im treba pravi napadac, a ostalo ce zasnivati na timskom duhu i zalaganju. Tako da im ne znaci nezainteresovani Bonucci, a kao projekt dobijaju Caldaru.
U konacnici posteno i za jedne i druge. Pobjednik tradea ce se znati za par godina. Uvijek bude pobjednik sto ne znaci da je Juventus napravio nelogicnu stvar kao ni da je Milan napravio nelogicnu stvar.
Kada stavis na papir sve Juventus sada ima u odnosu na proslu sezonu golmana u ekstra godinama, novog odlicnog beka, osvjezen vezni red, dobrog stopera i Ronalda.
Higuain bio tu ili ne prostora za njega ili nekog drugo ne bi bilo sto nema logike.
ne pametuj
Hajd ti biseru procitaj moje postove u zadnjih par dana na pdf-u serie a pa ces tu negdje naci sta sam pisao, sta je realno za oba kluba, a ti si taj koji nije mogao vjerovati da bi vasi pristali na to pa onda počeo to ublazavati i zato sam ja ranije napisao da bi nas sad ubijedio da je to dobar transfer s vase strane. Kako ti ono kazes...samo znas spinovatiIlCapitano je napisao/la: Ne znam, meni rekli muxa i Siamo da je tako.![]()
Mogu misliti kakav je osjećaj kad ti je glavni izvor sreće to da si Juventusu oteo rezervnog lijevog beka.
Il Club più titolato al mondo!
I po meni su otprilike isto prošli, Milan se riješio Bone a ovi Debelog, Milan dobio mladog talenta ali zato pretplatili igrača na zalasku.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
- IlCapitano
- Kontakt:
Da, prva reakcija je bila da se to nikad neće desiti i bila je emotivna jer mi je Caldara super drag momak, a Bonuccija nikad nisam mirisao. Bila je moja reakcija i dalje je takva. Ja ne želim da se ovo desi i bio bi najsretniji da Juventus proda Higuaina i završi mercato ovako kako jeste.muxa je napisao/la:Hajd ti biseru procitaj moje postove u zadnjih par dana na pdf-u serie a pa ces tu negdje naci sta sam pisao, sta je realno za oba kluba, a ti si taj koji nije mogao vjerovati da bi vasi pristali na to pa onda počeo to ublazavati i zato sam ja ranije napisao da bi nas sad ubijedio da je to dobar transfer s vase strane. Kako ti ono kazes...samo znas spinovatiIlCapitano je napisao/la: Ne znam, meni rekli muxa i Siamo da je tako.![]()
Ali, isto tako kad razmisliš malo dublje shvatiš da ovo može biti dobro za obje strane, čisto što se terena tiče. Juventusu treba neko kao Bonucci, Milan ne može bolje dobiti za igrača koji hoće ići. Nisam jedini, velika većina i neutralnih i milanista je isto napisala. Tvoj je problem što si se previše uzbudio i u teška vremena ponadao da će tvoj klub 'popišati' prvaka. Valjda se dovođenje dokazane klase danas zove pišanje. Još kad je ta klasa kapiten kluba i kleo se u projekat, a sad podvio rep, pišanje kako da ne.
I ne, to se ne zove spinovanje, nego racionalno razmišljanje i sagledavanje situacije. Spin je kad se praviš lud i trubiš jednu stvar pa vrtiš priču kako ti najbolje paše. Ja nisam nigdje rekao ma hajde super je da se ovo desi, baš mi fali Bonucci, a Caldara nikad nije bio tako dobar i sl...
Ne, griješiš, spinovanje je ovo sto ti upravo radis. A hajd sad kad si tako pametan citiraj me, gdje sam ja pisao o pisanju prvaka ili bar nesto slicno? Razuvjeri me kad si tako pametan i sve znas.
Il Club più titolato al mondo!
- IlCapitano
- Kontakt:
muxa je napisao/la:Ne, griješiš, spinovanje je ovo sto ti upravo radis. A hajd sad kad si tako pametan citiraj me, gdje sam ja pisao o pisanju prvaka ili bar nesto slicno? Razuvjeri me kad si tako pametan i sve znas.
Sad ti meni objasni gdje sam ja pokušao okrenuti priču tako da paše Juventusu. Ili ćemo sve ljude koji su u međuvremenu isto kao i ja napisali optužiti za spin?Spinovanje je u doslovnom značenju „zavrteti” priču ili informaciju koja će javnost okrenuti na onu stranu koja odgovara interesima onih u čijem se interesu plasiraju informacije.
U u oblasti odnosa sa javnošću, spinovanje je oblik propagande, koja se postiže kroz interpretaciju događaja ili kampanje sa ciljem da ubedi javno mnjenje u korist ili protiv određene organizacije ili javne ličnosti.
Dok se tradicionalni odnosi sa javnošću oslonjaju na kreativnu prezentaciju činjenica, spinovanje često, mada ne uvek, predstavlja neiskrenu, obmanjujuću, manipulišuću taktiku radi postizanja cilja.
Jesam li napisao da Juventus nikad ovu razmjenu ne bi napravio? Jesam.
Jesam li pogriješio? Jesam.
Jesam li rekao da ja lično ovo nikad ne bi napravio? Jesam.
Stojim li i dalje kod toga? Stojim.
Jesam li ikad rekao da je ovo katastrofa za Juventus pa promijenio priču? Nisam.
Postoje li dobre stvari u vezi ovog za oba kluba? Postoje.
Šta nije jasno?
Pa samim tim kako si napisao onaj post - "Ne mogu da vjerujem da ovaj lik i ovaj transfer, ako se desi, pokušava opravdati i prikazati kako su oni tu bolje prosli." govori da misliš da je jedna strana daleko bolje prošla i da je nečuveno reći bilo šta u korist druge. Btw, niko nije rekao da je Juventus bolje prošao, to si izmislio i započeo sa ovom glupošću jer ti je prva reakcija kad god je kakva rasprava 'vidi kako mijenjaju priču' prije nego staneš i pročitaš šta neko ima reći bez predrasuda. Preko transfer Bonuccija prošlo ljeto i sve rasprave koja je tad bila, pa ono na temi reprezentacije u vezi Donnarumme-Perina itd.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.