sloboda72 je napisao/la:SaltCityAttack je napisao/la:Treba nam ljudi koji ce nesto dat ponudit I pomoci Azmiru, a navijacI da kazu Azmiru ono sto traze od njega da promjeni u buducnosti...trebaju vodje sjest pa I ljudi koji su sad protiv njega jer zaosta vidi se da nam bez njega nema nista...cim nije tu cim ne daje oare niko se nece teznut I reci evo ...covjek kao da je on vlasnik kluba mora sve obezbjedit sramota ...ali neka je ovo uradio prvo igraco I nezasluzuju ovi pisu kako igraci ispastaju..pa idioti sta onda navijaci trebaju reci? Mi smo ti koji ispastamo prvo jer gledamo propalice na terenu, drugo sad ovo sto moras citat da predsjednik neda pare dok se ne rijesi stanje u klubu..zasto cu ja dat pare ako cete me sutra otjerat pametan covjek svaka cast lave nedaj pare neka te pljuju ali nedaj se zajebavat dosta
Mislim da Husić zbog ogromnog broja navijača i simpatizera Slobode treba biti strpljiv.Mi navijači Slobode trpimo već tri decenije kad je Sloboda u pitanju. Podsjetit ću da je Sloboda ispadala tri puta, 1991, 1992(u prethodnoj sezoni ispali , ali su Slovenci i Hrvati napustili ligu) i 2012. 15-ak sezona smo se borili za opstanak.I ove jeseni smo pokazali strpljenje uvažavajući činjenicu da je vraćanje duga prioritet.
Ne mislim da će Statut biti usvojen ili odbijen na prvoj narednoj sjednici Skupštine. Neka Husić napravi nacrt novog Statuta i predoči ga u javnost a i na Skupštini.Maj je optimalan rok da se vidi hoće li Skupština koju je delegirala gradska vlast OZBILJNO RAZMOTRITI Statut i tako otvorit mogućnost značajnih pomaka za Klub.
Ovo zato što je sezona 2015/16 predizborna(lokalni izbori) a moguće i prvo kraćenje lige.Ukoliko Statut ne bude usvojen da prvog juna onda je očigledno da lokalna vlast želi uništiti Slobodu.
Mjesta za produzenje odluka skupstine nema. Do ljeta nas ceka mnogo obaveza, prema igracima, otplatama duga, tuzbama, pojacanjima... Znaci u januaru se mora donijeti presudan korak i motivisati onoga ko zeli da ulozi svoj novac u Slobodu. Dugovi i obaveze nece cekati do ljeta, a ako ostane ovako kako jeste scenario je da smo donji.
Onom parolom Vugdalicu poslana je indirektno poruka i Azmiru. Koliko god neki mislili da je to nespojivo, nisu dobro mislili. Oni koji su smislili transparent Vugdalicu, nanijeli su nam samo stetu. Umijesto podrske u najtezim okolnostima za klub, za one koji se bore nadljudskim naporima da dovedu u red ono sto se moze dovesti, poslana je poruka koja je kontra produktivna.
Neki misle da smo sve nedace pregrmili, da je samo problem u rezultatima i odabiru igraca i trenera.
Ljudi moji ono sto pritisce Slobodu je mnogo vece nego ovo gore sto sam pomenuo.
Ovaj transparent na kojem je pomenut Vugdalic je trebao biti sasvim drugaciji i odnositi se na sasvim drugu osobu i instituciju, drustvenu zajednicu koja je najvise odgovorna za stanje u Slobodi.
Ovaj transparent je trebao da glasi - Mars svi mi koji nismo uradili nista za Slobodu ili premalo, pocev od nacelnika Imamovica, opstinske administracije, gradjana Tuzle...
Ako nam je za sve kriv Vugdalic, a sigurno da nije, onda smo mi naopacke ljudi. Nikada i nikome nije upucena ovakva gadost, cak ni onima koji su Slobodu zavili u crno i ukrali milione. Oni i dalje sa tim milionima koje su ukrali od Slobode placaju one koji i dalje ruse nas klub.
Mi stariji navijaci (mislim na one koji su bodrili Slobodu '70, '80) nikada nismo uvrijedili niti bilo koga u klubu, cak ni igraca koji su znali biti promasaj, ni zvizdukom, a kamo li transparentom. Bili smo jedinstveni u podrsci najdrazem klubu.
Ako neko od sadasnjih mladjih navijaca misli da je profesionalni navijac onda se grdno vara. Mi smo nekada mozemo nazvati bili profesionalni navijaci, kada nas je znalo otici na gostovanje u Beograd po pet hiljada.
Mi nismo nikada odustajali, cak i kada smo gubili. Borili smo se do zadnjeg trenutka zajedno sa nasim igracima i upravom kluba i tako opet ponovo. U nama je samo bilo mjesta za ljubav prema Slobodi, a nikada mrznja prema nekome.
Zato je Sloboda igrala na Tusnju pred 15.000 gledalaca, a na gostujucim utakmicama npr. na Marakani je docekivana sa 50.000 gledalaca.
Mi nismo imali vodje navijaca, svi smo bili vodje. Sve nas je isti cilj vodio, a to je privrzenost Slobodi.
Kada u novim navijacima proradi taj osjecaj onda ce sigurno i Sloboda biti ona kakva je nekada bila.
Podrska za Azmira, Vugdalica i sve one koji daju bilo kakav doprinos za bolju Slobodu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.