Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

JuveSissoko
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la JuveSissoko » 09 dec 2010, 21:01

Inter slaba ekipa :mrgreen: sve poznavaoci fudbala iz fotelje ;) komedija od topica, jbo vas koeficijent,sta Bayern ili Dortmund imaju od toga?? nista, jer oni uvijek trebaju da su na prva dva mjesta, samo Wolfsburg i slicni mali klubovi imaju hljeba od toga, ne znam sto se toliko brinete oko toga :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 09 dec 2010, 21:04

effe_sa je napisao/la:@vuvu_zzz: dortmund ako nastavi ovim putem postat ce u evropi jako konkurentan i moci ce proc daleko u ligi prvaka, par godina su njemacke ekipe bile u krizi i neki su ih u prici pravili losijim nego sto jesu...znaci uvijek treba zadrzat realan pogled......werder je prolazio grupe ali je nesretno ispadao u osmini finala, jednom ih jest polomio lyon al protiv juve.a je bilo jednom jako nesretno ispadanje....prije 2 godine je werder bio u finalu evropske lige....dormund je nekad vec sad bi se moglo reci i davno (1997) osvajao ligu prvaka i od ovih klinaca se moze stvorit priblizno jaka ekipa...znamo da je leverkusen 2002. godine igrao finale lige prvaka, ko je to tada ocekivao...njemacke ekipe uvijek mogu nesto dobro napravit, a u zadnje dvije godine su opet jako napredovale i dosta jake kao prije desetak godina...ova ekipa schalkea je dovoljno jaka da izbaci mnoge protivnike koje bi mogla dobit i vjeruj mi schalkeove sanse su za cetvrtfinale jako dobre, jer imaju jako iskusne igrace i igrace s renomeom: raul, huntelaar, metzelder i uz mlade igrace je to dobar misung...tako da su schalkeove sanse da prodje dalje do cetvrtfinala jako dobre....ne znam sad koliko ce im ekipa biti uigrana do proljeca al cak vjerujem da bi oni mogli uz malo srece i dalje od cetvrtfinala, a za cetvrtfinale imaju realne sanse, samom cinjenicom da su pregazili lyon koji jeste u krizi ali nije to neka totalno bezvezna evropska ekipa pored svega...a benficu 2 puta pobijedit nije isto mala stvar....a bayern ko bayern bio u dobroj formi il ne uvijek je u ligi prvaka opasan
Dortmundu trebaju jos 2-3 ovakve sezone da bio bio konkurentan u Europi, da uspije zadrzat talente, jos nemaju "ono nesto" :mrgreen: , da bi ih zadrzavali i time bili konstantno jaki, daleko su oni jos od Dortmunda iz kraja 90-tih
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 09 dec 2010, 21:06

Monolog je napisao/la:Schalke je igrao četvrtfinale one sezone kada je Manchester osvojio CL. Dakle, to je bilo u sezoni 2007/08(prije 3 sezone). Nego, samo ne znam na čemu @van gall zasniva svoje tvrdnje kako nijedan talijanski klub neće proći osminu finala? Ako zna neke razloge koji su više nego sigurni, molio bih da ih napiše, jer planiram uložiti velike pare. :lol:

Uostalom, daleko je februar, tako da će mnogim ekipama porasti forma, dok će druge, pak, izgubiti istu. Niko se ne smije otpisivati prije negoli se završe uzvratni dueli osmine finala, pobogu.

Ja i dalje mislim da će Inter proći bilo kojeg protivnika od ekipa koje su bile prvaci grupa(izuzev Barcelone). Jednostavno, Rafa je majstor za kup takmičenja, to je bezbroj puta dokazao.
Ma to je vise moja zelja nego znanje ali isto tako AKO AKO AKO Inter bude u ovakvoj formi ispast ce,Milan u kakvoj god je formi nije neka sila,Roma nista jaca od Schalkea...svjestan sam da ce se do kraja februara dici forma kod svakog barem za 50%....a ne slazem se da je Rafa kljuc prolaza Intera ako bude u ovakvoj formi...
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 09 dec 2010, 23:53

JuveSissoko je napisao/la: sve poznavaoci fudbala iz fotelje ;) komedija od topica
slika

Vama (Talijanima) bi bilo bolje da što prije shvatite u kakvim ste gövnima, tako da ćete malo realnije sagledati situaciju.
Ovaj topic je od samog početka bio jedan od najkvalitetnijih, dok se za druge ne može baš tako reći.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2010, 02:18

@ geronimo

samo opusteno. Nek ostali pricaju sta god zele mi znamo sta je kvalitetno na Bundesligi i zbog cega nas privlaci. Rekao sam prosle godine, vrijeme ce pokazati ko je bio upravu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 dec 2010, 09:01

Ja imam jedan jako dobar prijedlog:

Otvorite temu BUNDESLIGA gegen SERIA A i tamo ćemo srat o svemu vezanom o te dvije lige kaj se tće međusobnog odnosa. Ovak je to sve z brda z dola i u par različitih tema se o ovom piše!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 dec 2010, 16:05

anton 1983 je napisao/la:Ja imam jedan jako dobar prijedlog:

Otvorite temu BUNDESLIGA gegen SERIA A i tamo ćemo srat o svemu vezanom o te dvije lige kaj se tće međusobnog odnosa. Ovak je to sve z brda z dola i u par različitih tema se o ovom piše!
Dobra ideja.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 11 dec 2010, 20:42

Ne treba vam nova tema pošto ste se udomaćili baš gdje treba. Raspalite, baš ste interesantni. :P

Bledoliki Pasanen promaši zicer za izjednačenje protiv Borussije, koja je poslije toga iz neregularnog gola došla do nedostižnih 2:0.

Agonija se nastavlja. :?
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 dec 2010, 20:59

Kela,nogiran.Labada vjerovatno dolazi. :lol:
Nevjerovatno kako neko sam sebi moze da cini ono sto ne valja.
HSV doveo Veha,vidimo iz prilozenog
Vukovi doveli McClauna prilozeno je tu.
Stutgart dovodi sad onog Lanbadu.Svasta. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 dec 2010, 21:04

ja sve diskusije mogu razumit al najgluplja su mi pitanja sta vi imate od toga sto ce bundesliga dobit dodatnog predstavnika, sta imate od tog sto toliko navijate za taj klub :D :D :D al jasno je da ovi koji specijalno navijaju za neki italijanski klub da su iznervirani i ljuti time.....ja sam isto govorio volim pogledat i italijansku ligu, i jeste to liga petice isto al iskreno pada sve vise i klubovi nazaduju, pali su definitivno po kvalitetu iza bundeslige....

a kakva sreca danas za dortmund, pa werder je imao dobre prilike za izjednacenje, a sad jos zutima i sudije idu na ruku, prvo nije dodijeljen zuti karton kubi zbog simuliranja, pa nije dosudjen cist penal za werder i jos je drugi gol iz ofsajda....ohoohoo....kako je danas dortmund imao srece pa to je ludo???ipak do sad je za pohvalit koliko su bili dobri u mnogim utakmicama, koliko se bore, al nevjerovatno da im sad i druge stvari idu na ruku...iako mislim da ce pad ove ekipe doci....pa morat ce i oni zabitljezit bar 4-5 poraza u nastavku :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 dec 2010, 21:15

effe_sa je napisao/la:
a kakva sreca danas za dortmund, pa werder je imao dobre prilike za izjednacenje, a sad jos zutima i sudije idu na ruku, prvo nije dodijeljen zuti karton kubi zbog simuliranja, pa nije dosudjen cist penal za werder i jos je drugi gol iz ofsajda....ohoohoo....

Trebao je dati zuti ali to nije imalo nikakve veze sa tokom utakmice...koji penal? Ona situacija sa Pizzarom?-ono nije vidjelo penala...za ostalo se slazem...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 dec 2010, 23:25

adnan24 je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
a kakva sreca danas za dortmund, pa werder je imao dobre prilike za izjednacenje, a sad jos zutima i sudije idu na ruku, prvo nije dodijeljen zuti karton kubi zbog simuliranja, pa nije dosudjen cist penal za werder i jos je drugi gol iz ofsajda....ohoohoo....

Trebao je dati zuti ali to nije imalo nikakve veze sa tokom utakmice...koji penal? Ona situacija sa Pizzarom?-ono nije vidjelo penala...za ostalo se slazem...
zakacio weidenfeler pizzara i situacija je cista....to su i njemacki komentari rekli
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 dec 2010, 12:36

najveca mana bundesligasa je sto potpisuju supertalente na 4 godine umjesto na 5 ili 6 kao gladbach sa hermmanom...da sje werder potpisao ozila na 5 godina mogli bi minimalno 35 miliona dignut za njega proslo ljeto...tako ce najebat i dortmund sa gotzeom i schalke sa holtbijem i nurnberg sa ilkayem i werder sa marinom i koln sa clemensom i hamburg sa sonom itd,,

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 12 dec 2010, 14:25

Pet razloga zasto ce Dortmund biti na kraju prvak!

1. Dortmund je bio do sada 2 puta jesenji prvak i uvijek je zavrsio na kraju kao prvi.

2. Dortmund je vec sada dostigao najveci broj pobjeda u jesenjem dijelu (zajedno sa Bayernom 14 pobjeda u sezoni 2005/06).

3. Dortmund je jedna od tri ekipe koja je primila manje od golova u jesenjem dijelu (Bayern 8 2007/08, Bremen 9 1987/88).

4. Vec sada Dortmund je ostvario drugi najbolji rezultat u jesenjem dijelu BL. Samo je Bayern u sezoni 2005/06 uspio postici bod vise (ali vjerujem da ce Dortmund i to prestici u narednom kolu).

5. Tri puta se desilo da jedna ekipa krene u sezonu sa 7 uzastopnih pobjeda (Bayern 1995/96, K'lautern 2001/02, i Mainz 2010/11) i do sada je uvijek Dortmund na kraju bio prvak.
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 dec 2010, 14:27

gruezi je napisao/la:najveca mana bundesligasa je sto potpisuju supertalente na 4 godine umjesto na 5 ili 6 kao gladbach sa hermmanom...da sje werder potpisao ozila na 5 godina mogli bi minimalno 35 miliona dignut za njega proslo ljeto...tako ce najebat i dortmund sa gotzeom i schalke sa holtbijem i nurnberg sa ilkayem i werder sa marinom i koln sa clemensom i hamburg sa sonom itd,,
Nije to mana, to je nemogučnost ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 dec 2010, 15:14

anton 1983 je napisao/la:
gruezi je napisao/la:najveca mana bundesligasa je sto potpisuju supertalente na 4 godine umjesto na 5 ili 6 kao gladbach sa hermmanom...da sje werder potpisao ozila na 5 godina mogli bi minimalno 35 miliona dignut za njega proslo ljeto...tako ce najebat i dortmund sa gotzeom i schalke sa holtbijem i nurnberg sa ilkayem i werder sa marinom i koln sa clemensom i hamburg sa sonom itd,,
Nije to mana, to je nemogučnost ;)
Kakva nemogućnost? Sve što treba jeste da mu da istu platu za još jednu godinu.Nema tu previše filozofije.Nego glupani daju ugovore na 4 godine i kad zagusti onda produžuju ugovor i onda se ne može parirati bogatijim.Jedva čekam da ovaj mizerni ugovor o TV pravima istekne pa da onda vidimo koji će klub oteti bundesligašu igrača.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 12 dec 2010, 20:50

Big club, great history, Nottm Forest.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 dec 2010, 22:14

VfB Stuttgart je danas uspjecno zapceo misiju pod nazivom "VfB u cvjati 2011", jer je Bruno Labbadia predstavljen kao novi trener VfB-a. Sta Hundt i Staudt uradise od kluba Boze dragi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 dec 2010, 14:43

FRANK RIBERY je napisao/la:
Kakva nemogućnost? Sve što treba jeste da mu da istu platu za još jednu godinu.Nema tu previše filozofije.Nego glupani daju ugovore na 4 godine i kad zagusti onda produžuju ugovor i onda se ne može parirati bogatijim.Jedva čekam da ovaj mizerni ugovor o TV pravima istekne pa da onda vidimo koji će klub oteti bundesligašu igrača.
A **** kakva nemogučnost? takva..Recimo Stuttgart to napravi sa Gomezom, ali se khedirom ne i moš ga ****. Imaju Budžet koji se mora ispoštovati i nemogu se samo tako dati dugački ugovori jer oni zahtjevaju više para, a ako igrač propadne onda su **** ježa u leđa..Recimo Werder je dobro postupio sa Diegom i opet nisu dobili 30 dok je za Ozila bilo prekasTno jer je Ozil samo tak na jedanput explodirao...

I ne sanjaj o ugovoru za TV prava jer on neće biti puno veći kak ti misliš. može se očekivati skok od 10-30% i to ovaj 30% je utopija ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 dec 2010, 15:06

amerosm je napisao/la:VfB Stuttgart je danas uspjecno zapceo misiju pod nazivom "VfB u cvjati 2011", jer je Bruno Labbadia predstavljen kao novi trener VfB-a. Sta Hundt i Staudt uradise od kluba Boze dragi.
e bas si i ti nekad previse kritican....bruno labbadia je mlad trener, i znamo i da je i u leverkusenu i u hsv-u bio dobro poceo, u prvom dijelu sezone su mu ekipe dobro stajale...zasto je doslo poslije do padova to je druga stvar...uticalo je i okruzenje i drugi faktori...jeste da u stuttgartu bas i nemaju pravi koncept al mozda labbadia bas tamo bljesne
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.