Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Wolverine
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Wolverine » 20 maj 2010, 16:26

Keane_Roy je napisao/la:Mislim da cemo pravu Guardiolinu vrijednost vidjeti krajem iduce sezone. Mislim da je na njemu sad imperativ osvajanja LP-a i Primere
zasto bi na njemu bio imperativ? uzeo dvije primere u dvije godine, jednu ligu prvaka u dvije godine? imperativ ce biti najvjerovatnije na murinju sljedece godine.

amar_giggs-ima se, moze se. a to sto se rooneya tice nije istina. nit im treba, nit vrijedi toliko.
Zadnja izmjena: Wolverine, dana/u 20 maj 2010, 16:29, ukupno mijenjano 1 put.

amar_giggs
Kontakt:

Post Postao/la amar_giggs » 20 maj 2010, 16:27

ja ti samo mogu rec da me ne podcijenjujes jer jedino sto u zivotu pratim je fudbal.Hocu da kazem da vise cijenim trenere tipa Moyes,Mgath itd koji sa stvarno sa osrednjim klubovima rade odlican posao tu je i Meklis iz Birmihghama.Sto se Guardiole tice ok,po vama je dobar mozda i jeste,ali mu je dosta olaksan posao s obzirom sa kakvim timom raspolaze.I pored toga kupuje Davida Vilu,hoce i Fabregasa i Rooneya(al u kurcu)o tome vam pricam

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 20 maj 2010, 19:14

Genghis je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Porediti "rookiea" Guardiolu i old school kakav je Ferguson nema smisla. Barem ne još. Ukoliko Pep ostane (barem) 10 godina na klupi španskog giganta, onda bismo mogli govoriti o tome ko je bolji, a ne ovako. Trenutno Pep' ima bolji sastav, to stoji, ali činjenica da je bilo ekipa koje su imale sjajne generacije pa nisu osvajale sve trofeje, zar ne? Što se tiče toga da je "morao i ove godine osvojiti CL", izgleda da i dalje važi ona da se titula osvajača CL ne može odbraniti.
Uostalom i sam Alex je ponudom da mu Guardiola bude pomoćnik, pa da nastavi samostalno voditi Utd. govori o njegovim kvalitetama, zar ne?
Niko ne poredi Fergusona i Guardiolu u tom smislu, neko covjek bezveze prica: Barceloni ne mogu pomoci ni villa, xavi, itd da dodju do trofeja, jer nemaju Fergusona ?! Mislim stvarno da se zapitam za zdravlje ovog koji moze izjaviti tako nesto, jer je Barcelona osvojila mnogo vise trofeja u ove 2 godine nego Manchester - e to je ono zbog cega smo burno reagovali.
A gdje ste bili 2008.?
Nemoj biti smijesan, osvajali ste trofeje uvijek kad ste imali bruku zvijezda u timu dok recimo jedan Man U 1999. uzeo ligu i 2008. gdje je jedina zvijezda Ronaldo ;)
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 20 maj 2010, 19:25

United Rule je napisao/la:
Genghis je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Porediti "rookiea" Guardiolu i old school kakav je Ferguson nema smisla. Barem ne još. Ukoliko Pep ostane (barem) 10 godina na klupi španskog giganta, onda bismo mogli govoriti o tome ko je bolji, a ne ovako. Trenutno Pep' ima bolji sastav, to stoji, ali činjenica da je bilo ekipa koje su imale sjajne generacije pa nisu osvajale sve trofeje, zar ne? Što se tiče toga da je "morao i ove godine osvojiti CL", izgleda da i dalje važi ona da se titula osvajača CL ne može odbraniti.
Uostalom i sam Alex je ponudom da mu Guardiola bude pomoćnik, pa da nastavi samostalno voditi Utd. govori o njegovim kvalitetama, zar ne?
Niko ne poredi Fergusona i Guardiolu u tom smislu, neko covjek bezveze prica: Barceloni ne mogu pomoci ni villa, xavi, itd da dodju do trofeja, jer nemaju Fergusona ?! Mislim stvarno da se zapitam za zdravlje ovog koji moze izjaviti tako nesto, jer je Barcelona osvojila mnogo vise trofeja u ove 2 godine nego Manchester - e to je ono zbog cega smo burno reagovali.
A gdje ste bili 2008.?
Nemoj biti smijesan, osvajali ste trofeje uvijek kad ste imali bruku zvijezda u timu dok recimo jedan Man U 1999. uzeo ligu i 2008. gdje je jedina zvijezda Ronaldo ;)
U Unitedu nema zvijezda-Patrick Evra.To je za respect!
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 20 maj 2010, 19:27

United Rule je napisao/la:
Genghis je napisao/la:
A gdje ste bili 2008.?
On ne navija za Barcu... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 maj 2010, 20:35

@United Rule

1. Kao sto je Isnar vec rekao ne navijam za Barcu
2. Znas li ti ko je vodio Barcu 2008 ? ;)
3. Ako kažeš da je Ronaldo jedina zvijezda ti samim tim ponizavas klub kakav je Manchester, a samim tim i igracine poput Giggsa, Scholesa, Rooneya, van der Saara itd ...
4. Prije nego sto samo onako uskocis u neku diskusiju, lijepo bi bilo da si pogledao sta je bila tema - tema je bio Pep Guardiola ;)
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 maj 2010, 20:45

Uporedjivat Pepa sa Fergusonom je smjesno. Ferguson radi 30 godina, a ovaj ni 5. Ferguson je isto tako osvojio Evropski kup sa Aberdeenom i bio je jaci i od Celtica i Rangersa. To danas ne moze niko ni zamislit. Da ne pricam sta je uradio od Uniteda. Jer United kad je on doso nije bio osvojio titulu godinama i bio je u goroj situaciji nego Liverpool danas. Guardiola neka se javi za 20 godina.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 maj 2010, 20:52

Cartman je napisao/la:Uporedjivat Pepa sa Fergusonom je smjesno. Ferguson radi 30 godina, a ovaj ni 5. Ferguson je isto tako osvojio Evropski kup sa Aberdeenom i bio je jaci i od Celtica i Rangersa. To danas ne moze niko ni zamislit. Da ne pricam sta je uradio od Uniteda. Jer United kad je on doso nije bio osvojio titulu godinama i bio je u goroj situaciji nego Liverpool danas. Guardiola neka se javi za 20 godina.
Evo ga jos jedan ...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 maj 2010, 21:00

Nema smisla praviti tu poredjenja neka, i ja se slazem, Ferguson je stari lisac i vjerovatno jedan od najboljih trenera ikada. Pep je tu tek dvije sezone odradio, do sada je bio genijalan, i te price kako bi svako na njegovom mjestu bio uspješan su bezveze, Pep je vrlo zasluzan sto Barca igra kako igra, on je taj koji je dao Mesiju, Xaviju i Iniesti uloge koje sad imaju, a koje su prije Pepa imali Ronaldinho i Deco, tu su i sjajni Pedro, Sergio, Pep je doveo Alvesa, zatim i genijalno procijenio Piquea koji je kod vas grijao klupu, a sad je jedan od najboljih stopera svijeta, mozda trenutno i najbolji.

Nema se tu kod njih dvojice sta porediti, Fergusonov tim po imenima i kvalitetu nije ko Barca, ali to je bila njegova odluka i on je smatrao da tako treba, nije imao srece kao Guardiola da ima tu nekoliko nevjerovatno talentovanih genijalaca koje samo treba znati uklopiti, igra malo cvrsci ne tako lijep fudbal za oko kao Barcelona, ali ipak opet ima i uspjehe i koliko toliko normalnu lijepu igru.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 20 maj 2010, 21:02

Cartman je napisao/la:Uporedjivat Pepa sa Fergusonom je smjesno. Ferguson radi 30 godina, a ovaj ni 5. Ferguson je isto tako osvojio Evropski kup sa Aberdeenom i bio je jaci i od Celtica i Rangersa. To danas ne moze niko ni zamislit. Da ne pricam sta je uradio od Uniteda. Jer United kad je on doso nije bio osvojio titulu godinama i bio je u goroj situaciji nego Liverpool danas. Guardiola neka se javi za 20 godina.
Takodje mislim da je trenutno, jednostavno nemoguce uporedjivati Guardiolu sa SAF-om. Ovo sto je uradio i sto radi Fergi,Bog zna,nece niko vise. Prije svega ne mislim da ce se ijedan trener,bilo koje velike ekipe,zadrzati na toj poziciji 20 god i uz to biti tako uspjesan. Ima trenera koji mozda znaju o lopti kao i on,ali Fergi je opet daleko ispred svih,jednostavno ziva legenda, u punom smislu tih rijeci.
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 20 maj 2010, 22:14

slazem se. i? tema razgovora nije bila guardiola vs ferguson, vec samo guardiola. a temu je zapoceo jedan fan uniteda sa komentarom o fergusonu i barci.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 maj 2010, 23:26

Wolverine je napisao/la:
slazem se. i? tema razgovora nije bila guardiola vs ferguson, vec samo guardiola. a temu je zapoceo jedan fan uniteda sa komentarom o fergusonu i barci.
Dobro, ali neko je od vas reko da je Guardiola "osramotio" Fergusona prosle godine, i tako impliciro da je Pep bolji trener. Sto naravno nije tacno. To bi ja mislim i sam Guardiola reko da ga neko pita.

A evo vidim sad se najvise spominje Rodwell od pojacanja. Velik talenat naravno, ali ovo po meni nije pravo vrijeme da se on kupi. Imamo vec dosta mladih igraca, sad nam trebaju dokazani igraci koji ce odma pojacat ekipu. A Rodwell trenutno nije standardan ni u Evertonu. Neka ga tamo jos sezonu u najmanju ruku. Ali po izjavama Fergusona bi bas on mogao bit novo pojacanje. Jer govorio da zeli kupovat mlade igrace, i da zeli da bude sto vise britanskih igraca u ekipi...

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 20 maj 2010, 23:33

Cartman je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:
Dobro, ali neko je od vas reko da je Guardiola "osramotio" Fergusona prosle godine, i tako impliciro da je Pep bolji trener. Sto naravno nije tacno. To bi ja mislim i sam Guardiola reko da ga neko pita.

A evo vidim sad se najvise spominje Rodwell od pojacanja. Velik talenat naravno, ali ovo po meni nije pravo vrijeme da se on kupi. Imamo vec dosta mladih igraca, sad nam trebaju dokazani igraci koji ce odma pojacat ekipu. A Rodwell trenutno nije standardan ni u Evertonu. Neka ga tamo jos sezonu u najmanju ruku. Ali po izjavama Fergusona bi bas on mogao bit novo pojacanje. Jer govorio da zeli kupovat mlade igrace, i da zeli da bude sto vise britanskih igraca u ekipi...
to da je guardiola ponizio fergusona u finalu je cinjenica, nista drugo. nista ja nisam implicirao.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 maj 2010, 23:37

Wolverine je napisao/la:
to da je guardiola ponizio fergusona u finalu je cinjenica, nista drugo. nista ja nisam implicirao.
Po cemu ga je ponizio? Igraci Barcelone su bili bolji od Uniteda, i to je to. Sta je to fantasticno Guardiola uradio? Nije nista. Gurnuo Messia vise u sredinu kao sto uvjek radi protiv jacih ekipa. Najveci problem Uniteda je bio sto nije bilo dovoljno trke u ekipi posto nisu igrali Tevez i Fletcher. Isto tako je Ronaldo bio katastrofa, nije se uopste vidio. Jedino kad je promasio onaj zicer odma nakon gola Messia.

Barca je zasluzeno pobjedila, ali ne znam otkad je 2:0 ponizenje i igraci su krivi za taj poraz, a ne Fergie.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 20 maj 2010, 23:43

Cartman je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:
Po cemu ga je ponizio? Igraci Barcelone su bili bolji od Uniteda, i to je to. Sta je to fantasticno Guardiola uradio? Nije nista. Gurnuo Messia vise u sredinu kao sto uvjek radi protiv jacih ekipa. Najveci problem Uniteda je bio sto nije bilo dovoljno trke u ekipi posto nisu igrali Tevez i Fletcher. Isto tako je Ronaldo bio katastrofa, nije se uopste vidio. Jedino kad je promasio onaj zicer odma nakon gola Messia.

Barca je zasluzeno pobjedila, ali ne znam otkad je 2:0 ponizenje i igraci su krivi za taj poraz, a ne Fergie.
u toj utakmici je igrao u formaciji 4312, i do tad nije koristio tu formaciju. odlicno postavio odbranu (osakacenu), u vezi odigrali fenomenalno, u napadu jos bolje. united nije imao ideje u toj tekmi, i nista nisu mogli napravit, osim pokusaja ronalda u prvih par minuta i cini mi se jedne sanse u nastavku utakmice. naravno, krivi su igraci za poraz kao i uvjek, dok su za pobjede zasluzni treneri.

taj post je bio replika na onaj o ponizenju guardiole od strane mourinha. ako je pobjeda od 1-0 (ili poraz od 2-3) ponizenje, onda stvarno...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 maj 2010, 23:55

Ni ja ne mislim da je tu bilo nekog ponizenja, Barca je bila osjetno bolja ekipa, ali daleko je bilo sve to od deranja nekog ili ponizavanja. Ako cemo traziti razloge toga, po meni je to sto je Barca rano povela i onda mogla igrati svoju igru komotno, vezni red Xavi, Iniesta i Messijem u sredini je potpuno nadigrao Unitedov koji je puno manje kreativan i kvalitetan, najjaci igraci Runi i Ronaldo. pa i Tevez, prakticno su bili skoro bez lopte ili vrlo rijetko i kratko. U takvoj otvorenoj utakmici realno United nikad ne bi ni imao sansu u nekom nadigravanju, jer nije to Unitedov stil u kojem su jaki jednostavno, a Barca je tu masinerija. Sreca po Barcu je bio taj rani gol koje je opet dosao kao majstorija Inieste koji je prosao nekoliko igraca i dodao Etu, koji se opet majstorski snasao. Da nije pa gol tako rano, i da je United mogao igrati igru onu svoju opreznu i blago defanzivnu i na brze kontre, Barci bi bilo puno teze, kao sto i nismo nesto bili pokazali sve do tog gola. Treba biti realan u svemu.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 21 maj 2010, 00:10

Romariooo je napisao/la:Ni ja ne mislim da je tu bilo nekog ponizenja, Barca je bila osjetno bolja ekipa, ali daleko je bilo sve to od deranja nekog ili ponizavanja. Ako cemo traziti razloge toga, po meni je to sto je Barca rano povela i onda mogla igrati svoju igru komotno, vezni red Xavi, Iniesta i Messijem u sredini je potpuno nadigrao Unitedov koji je puno manje kreativan i kvalitetan, najjaci igraci Runi i Ronaldo. pa i Tevez, prakticno su bili skoro bez lopte ili vrlo rijetko i kratko. U takvoj otvorenoj utakmici realno United nikad ne bi ni imao sansu u nekom nadigravanju, jer nije to Unitedov stil u kojem su jaki jednostavno, a Barca je tu masinerija. Sreca po Barcu je bio taj rani gol koje je opet dosao kao majstorija Inieste koji je prosao nekoliko igraca i dodao Etu, koji se opet majstorski snasao. Da nije pa gol tako rano, i da je United mogao igrati igru onu svoju opreznu i blago defanzivnu i na brze kontre, Barci bi bilo puno teze, kao sto i nismo nesto bili pokazali sve do tog gola. Treba biti realan u svemu.
Nije se mogao United suprostaviti Barci u toj utakmici. Zasto uopste pricate o njoj.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 21 maj 2010, 00:21

Protiv Barselone,tada,a i protiv Barselone danas se mozes nadati povoljnom rezultatu jedino ako igras bunker i to onaj totalni kao sto je Inter igrao.Viktorija na gol Intera cijelo vrijeme ali su odolili.Inace u toj utakmici protiv nas prosle godine,ko zna sta bi bilo da je ona pocetna ofanziva Manchestera urodila vodecim pogotkom,kao bi se sve razvilo do kraja.Ali bez obzira bila je to sasvim zasluzena pobjeda Guardiolinih majstora.
BosnaE

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 21 maj 2010, 00:26

newton_heath_lyr je napisao/la:Protiv Barselone,tada,a i protiv Barselone danas se mozes nadati povoljnom rezultatu jedino ako igras bunker i to onaj totalni kao sto je Inter igrao.Viktorija na gol Intera cijelo vrijeme ali su odolili.Inace u toj utakmici protiv nas prosle godine,ko zna sta bi bilo da je ona pocetna ofanziva Manchestera urodila vodecim pogotkom,kao bi se sve razvilo do kraja.Ali bez obzira bila je to sasvim zasluzena pobjeda Guardiolinih majstora.
Bunker je bio realna opcija u drugoj tekmi, ali u prvoj je Inter pokazao svu svoju snagu, zabiti 3 gola braniteljima naslova, a uz to primiti samo jedan ... to ne moze svako !

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 21 maj 2010, 00:31

Genghis je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:Protiv Barselone,tada,a i protiv Barselone danas se mozes nadati povoljnom rezultatu jedino ako igras bunker i to onaj totalni kao sto je Inter igrao.Viktorija na gol Intera cijelo vrijeme ali su odolili.Inace u toj utakmici protiv nas prosle godine,ko zna sta bi bilo da je ona pocetna ofanziva Manchestera urodila vodecim pogotkom,kao bi se sve razvilo do kraja.Ali bez obzira bila je to sasvim zasluzena pobjeda Guardiolinih majstora.
Bunker je bio realna opcija u drugoj tekmi, ali u prvoj je Inter pokazao svu svoju snagu, zabiti 3 gola braniteljima naslova, a uz to primiti samo jedan ... to ne moze svako !
Ma ,idemo offtopic ali neumanjujuci uspjeh Intera,naprotiv,i u prvom susretu posebno drugo poluvremenu se igrala ta kurtoazna "viktorija",opbjektivno gledajuci",ali je Inter iskoristio kontre i to je to.Jer ako jedna ekipa ima u posjedu loptu 75% i ako ta ista ekipa ima deset puta vise dodavanja u toku utakmice,gdje na utakmici jedan igrac Barse ima vise preciznih pasova nego cijeli tim Intera onda to govori u prilog tezi koju ja govorim.Bez obzira,Interu cestitke na prolazu a Manchester Unitedu zelim uspjeh u sezoni koja nam veoma uskoro dolazi.
BosnaE

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.