M4kaveli je napisao/la:Ko sad ima bolji tim .. Miami ili Lakersi ?
I ko je najveci favorit za naslov ?
Fala Bogu pa ti na to niko ne moze dat odgovor

Da moze, ne bi valjalo

Ne bi ni gledali kosarku.. Hehe, previse je varijabli, a sezona duga, zavisi od forme igraca, povreda, slaganja u ekipi, i sa ovako jakim rosterima po meni najvise zavisi od trenera, akcija koje budu vrtili, taktike i toga koji ce trener bolje iskoristit svoje igrace, i slicno... Sudeci onako samo po rosteru, iako sam veliki fan Lakersa, objektivno im ne mogu dat nikakvu prednost u odnosu na Miami. Treba vidjet koju utakmicu, ali po meni 2 glavna konkurenta na istoku i zapadu. Thunder je isto tu, fizicki su strasni sa Ibakom, Kevinom, Westbrookom, Hardenom, dobili su jos i Kendricka Perkinsa, koji ce im puno dati u odbrani...ali opet po meni nesto slabiji od ove dvije ekipe.
Najvise mi je zao Bostona, njih sam dosta gledao zbog dobre satnice... oni su po meni igrali mozda najljepsu skolsku kosarku, Doc je rotiro sve moguce akcije, igrao smislenu kosarku, izvlacio ono najbolje iz legije staraca. Bas je uzivanje bilo gledat te sve silne postavke za Allena sa 3-4 bloka u jednom napadu iz kojih on uz xx promjena kretanja istrcava na otvoren sut, izolacije za Pirsa, Garneta...itd...bas raznolika kosarka. Sve starci, al imaju sistem i igraju, znanjem pariraju mladjim jacim ekipama...Sad sa odlaskom Allena ipak gube previse. Jason Terry je plus, Rondo ce sigurno dati vise nego proslih godina, ali ipak mislim da nece bit konkurentni, najvise zbog tih godina koje stizu Pirsa i Garneta...
Sve u svemu, radujemo se novoj sezoni