LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

amerosm
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la amerosm » 01 okt 2012, 22:28

Chris Duhon & Steve Blake told me @SteveNash hosted them in Phoenix for a few days of PG action. Nash already building chemistry
Mislim da imamo u nasim redovima dvojcu najvecih profesionalaca u NBA ligi. Takodjer je Nash danas izjavio da nije iskljuceno i da nastavi igrati i u 40-tim ako bude u formi.

Evo takodjer interviju Bryanta za ESPN...

[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 01 okt 2012, 22:33

majestic24 je napisao/la:Jedva cekam da pocne LUDILOOOOOOOOOOOO

Ocekujem Howarda na 25+ ppg i 13 rpg
Gasol 15 ppg i 10 rpg
Artest 7 ppg
Kobe 20+ ppg i 5 apg
Nash -10 ppg i 15 apg

Klupa neka bude na nekih 35 poena po utakmici i to bi bilo to
Smanji ribu! :mrgreen: ;)
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 okt 2012, 22:46

Mislim da su sanse da Nash i Kobe zajedno uprosjece jednako asistencija kao kompletni Clippersi prosle sezone ipak jako male :mrgreen:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 01 okt 2012, 22:48

ovo bi mogla biti odlična sezona za nas, Kobe jednostavno odiše samopouzdanjem(nikad mu ga nije ni manjkalo) ali toliko ima hvala i respekta za Nasha, kao prema rijetko kojem igraču, isto tako i za Howarda.... jedva čekam :D
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 okt 2012, 22:52

slika

Clown ostaje Clown...
MWP izjavio da ce igrati sa istim zarom i borbenoscu u narednoj sezoni kao sto je igrao u Pacerisma. :lol: :lol:

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 01 okt 2012, 23:14

kokuz je napisao/la:ovo bi mogla biti odlična sezona za nas, Kobe jednostavno odiše samopouzdanjem(nikad mu ga nije ni manjkalo) ali toliko ima hvala i respekta za Nasha, kao prema rijetko kojem igraču, isto tako i za Howarda.... jedva čekam :D
Kobe ipak nije vise onaj stari, to se dosta vidjelo i na Olimpijskim igrama (iako ajde, mozda mi nije poredjenje na mjestu, Olimpijada je nesto sasvim drugo, ali svejedno, i igrajuci za klub prosle se sezone sve manje oslanjo na ulaz, a vise na sut i sposobnost da se dovede na liniju slobodnih bacanja..). Godine su tu, i to ne samo za Kobea, nego i Nasha i ostale, i pitanje je koliko ce se to osjetit protiv mladjih fizicki jakih ekipa poput recimo Thundera. Dwight je u tom kontekstu ogroman kapital ove sezone, ali treba vidjet prvo kako ce to sve skupa izgledati.

Ne treba zaboravit da ce Lebron naredne sezone (nekim ocekivanim normalnim razvojem) bit jos bolji nego prethodne i vjerovatno na svom maksimumu igre, i da uz Wade i Bosha sad ima i Ray Allena. Dolazak takvog igraca u svakoj ekipi otvara totalno novu dimenziju napadacke igre. Dobijes najboljeg sutera za tri poena u historiji kosarke, i to ne staticnog, vec covjeka ciji je trade mark sut iz trka, dakle sve sto mu treba je djelic sekunde, kvalitetan pik i istrcavanje iz bloka....i eto trice... Isto koliko se odusevljavam Lakersima za narednu sezonu, tako i razmisljam ko zna samo sta ce Miami vrtit ove sezone, i za njih su sve opcije sada 100% otvorene...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 01 okt 2012, 23:18

Ko sad ima bolji tim .. Miami ili Lakersi ?
I ko je najveci favorit za naslov ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 okt 2012, 23:54

amerosm je napisao/la:MWP izjavio da ce igrati sa istim zarom i borbenoscu u narednoj sezoni kao sto je igrao u Pacerisma. :lol: :lol:

Strasno je popravio figuru preko ljeta...izgubio je dosta kilograma,ni blizu onog "debelog" Artesta od prosle sezone.Kazu da je i dosta radio na svojoj igri...u svakom slucaju ne vjerujem da moze biti slabiji nego zadnju godinu.

Dwight: "I'll take all the heat that's Kobe's going to give me, because I know at the end of the day it's going to make me a better player."

Dwight: "Learning from a guy like Kobe, I know he's going to be tough on me. I expect that. I want him to do that. I want to be that guy."

Brown je ako nista drugo dao slobodu Nashu tako da ce ovaj raditi sta mu je volja u napadu...to ne moze biti lose.

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 01 okt 2012, 23:55

M4kaveli je napisao/la:Ko sad ima bolji tim .. Miami ili Lakersi ?
I ko je najveci favorit za naslov ?
Fala Bogu pa ti na to niko ne moze dat odgovor :D Da moze, ne bi valjalo :D Ne bi ni gledali kosarku.. Hehe, previse je varijabli, a sezona duga, zavisi od forme igraca, povreda, slaganja u ekipi, i sa ovako jakim rosterima po meni najvise zavisi od trenera, akcija koje budu vrtili, taktike i toga koji ce trener bolje iskoristit svoje igrace, i slicno... Sudeci onako samo po rosteru, iako sam veliki fan Lakersa, objektivno im ne mogu dat nikakvu prednost u odnosu na Miami. Treba vidjet koju utakmicu, ali po meni 2 glavna konkurenta na istoku i zapadu. Thunder je isto tu, fizicki su strasni sa Ibakom, Kevinom, Westbrookom, Hardenom, dobili su jos i Kendricka Perkinsa, koji ce im puno dati u odbrani...ali opet po meni nesto slabiji od ove dvije ekipe.

Najvise mi je zao Bostona, njih sam dosta gledao zbog dobre satnice... oni su po meni igrali mozda najljepsu skolsku kosarku, Doc je rotiro sve moguce akcije, igrao smislenu kosarku, izvlacio ono najbolje iz legije staraca. Bas je uzivanje bilo gledat te sve silne postavke za Allena sa 3-4 bloka u jednom napadu iz kojih on uz xx promjena kretanja istrcava na otvoren sut, izolacije za Pirsa, Garneta...itd...bas raznolika kosarka. Sve starci, al imaju sistem i igraju, znanjem pariraju mladjim jacim ekipama...Sad sa odlaskom Allena ipak gube previse. Jason Terry je plus, Rondo ce sigurno dati vise nego proslih godina, ali ipak mislim da nece bit konkurentni, najvise zbog tih godina koje stizu Pirsa i Garneta...

Sve u svemu, radujemo se novoj sezoni :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 okt 2012, 00:56

Znao sam ja da nam Kupchak danas sprema iznenadjenje... :D :D
LAKERS SIGN CHRIS DOUGLAS-ROBERTS

EL SEGUNDO - The Los Angeles Lakers have signed forward Chris Douglas-Roberts, it was announced today. Per team policy, terms of the agreement were not released.

Douglas-Roberts, a three-year NBA veteran out of the University of Memphis, was originally selected by the then-New Jersey Nets in the second round (40th overall) of the 2008 NBA Draft. Douglas-Roberts has appeared in 155 NBA games (53 starts) for the Nets and the Milwaukee Bucks, recording career averages of 7.7 points and 2.2 rebounds in 20.6 minutes.

Most recently, the 6-7 forward spent the 2011-12 season playing for Virtus Bologna of the Italian League. In 34 games, Douglas-Roberts averaged 12.3 points and 3.0 rebounds in 27.0 minutes.
Po meni odlicno rijesenje za poziciju BU, a gledajuci statistike u NBA-u nije bio los, a dobro je sto moze igrati i na poziciji SG-a i SF-a.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 02 okt 2012, 02:15

Realno ovu ekipu na putu ka finalu mogu zaustaviti samo povrede i hemija unutar ekipe. U Playoffu se igra drugacija kosarka nego u reg. sezoni i tek ce se tada vidjeti prava snaga ovog tima. Samo da Blake i Peace prestanu sutirati trice i bice u redu :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 okt 2012, 02:47

[youtube][/youtube]

Bryant razjasnio neke stvari...da se odmah zna ko pije, a ko placa.

@ sundancekid

kao navijaac Lakersa trebas znati da nije lijepo spominjati igru Celticsa na ovoj temi. :D :D

Primjetio sam da nas je @neno#4 stavio na ignore, na svakoj temi vezano za kosarku ponesto napise, ali ovdje mu izgleda mrsko. :D :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 okt 2012, 12:21

amerosm je napisao/la:Znao sam ja da nam Kupchak danas sprema iznenadjenje... :D :D
Po meni odlicno rijesenje za poziciju BU, a gledajuci statistike u NBA-u nije bio los, a dobro je sto moze igrati i na poziciji SG-a i SF-a.

Samo sto je cini mi se imao dosta problema sa povredama prosle sezone...a svakako da ima kvalitet za par minuta po utakmici.Vidjet cemo kako ce se pokazati na pripremama i da li ce uopste izboriti mjesto u rotaciji.

P.S.Normalno da je Bryant-ov tim...nije on dosao Howardu i Nashu vec obratno(nije on LBJ pa da dolazi drugoj zvijezdi :mrgreen: )

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 02 okt 2012, 12:25

amerosm je napisao/la:
@ sundancekid

kao navijaac Lakersa trebas znati da nije lijepo spominjati igru Celticsa na ovoj temi. :D :D
Hahahaah, a jesam i ja pocinio svetogrdje :D K vragu, nece se ponovit! :D hahahaah

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 okt 2012, 15:17

@amerosm, ne ignorisem ja to, nego sam u guzvi nekoj stalno, koja bi u narednom periodu trebala biti jos veca. Nazalost. Sve procitam ovdje, nista se ti ne sikiraj.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 okt 2012, 17:29

neno#4 je napisao/la:@amerosm, ne ignorisem ja to, nego sam u guzvi nekoj stalno, koja bi u narednom periodu trebala biti jos veca. Nazalost. Sve procitam ovdje, nista se ti ne sikiraj.
Eh dobro onda, ja se bio zabrinuo. Takodjer sinoc je po lokalnom vremenu sa radom krenuo i Time Warner Cable koji ce u narednim sezona prenositi utakmice Lakersa, a na svecanoj ceremoniji bili su prisutni Bryant, Howard i Nash.
Evo jedan video koji pokazuje backstage Lakerse...

[youtube][/youtube]

PS: Kako prenose mediji opet povreda Bynuma - izgleda da smo po tom pitanju sve odradili kako treba, no opet se nadam da ce se ubrzo vratiti, a ljekari mu predvidjaju pauzu od tri sedmice.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 02 okt 2012, 17:38

Fina vam je ekipa. Samo treba vidjeti hoce li trener imati vise autoriteta nego prosle godine.
Postovanje treba zaraditi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 okt 2012, 17:51

amerosm je napisao/la:
PS: Kako prenose mediji opet povreda Bynuma - izgleda da smo po tom pitanju sve odradili kako treba, no opet se nadam da ce se ubrzo vratiti, a ljekari mu predvidjaju pauzu od tri sedmice.
Bynum nije povrijedjen,vec je PHI odlucila da ga odmara 3 sedmice,nakon sto je imao tretman u Njemackoj...Ne zele da ga pozuruju,nakon toga. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 okt 2012, 01:24

Da upoznamo i drugu stranu Lakersa... :D :D

slika

PS:
EAST RUTHERFORD, N.J. -- Shaquille O'Neal doesn't just think Andrew Bynum is better than Dwight Howard.

He'd also take Brook Lopez over D-12 ... assuming he can remember the Nets center's name.

Here's what O'Neal had to say when asked his opinion on who is the best big man in the NBA during a roundtable discussion with fellow TNT analysts posted on NBA.com last week:

"We as players, we always watch people before us. When I came in it was Patrick Ewing and Hakeem Olajuwon, guys who played like true centers who played inside. What we have now are centers that are going to the European style, which is a lot of pick-and-roll. Dwight Howard, who's a pick-and-roll player, some people say he's the best center in the league, but me being an old-school center, I'm going to go with Robin Lopez and Andrew Bynum because they play with their back to the basket."

O'Neal is later asked if he meant Brook Lopez, not his twin brother, Robin.

"Brook. Same thing. They're brothers."

For the record, Brook Lopez has averaged 17.4 points per game during his career. As for Robin? 5.8 points per game.

O'Neal then continues his argument in favor of Lopez:

"Listen to what I'm saying. I'm not talking about dunking, I'm talking about playing like a big man with the moves. My man, before he had the foot injury, was putting up nice, solid big man numbers. He don't have a lot of flash, a la Tim Duncan, but he can play. If you put him with a nice team around him, you can get a lot from this big man. Like if you want to go to go to flash and dunking and the pick and roll, you gotta go with Dwight Howard. But me, the last true original dundaughta (slang for big timer), I'm going with Andrew Bynum and which Lopez? Brook. Brook Lopez."

Shaq made headlines last season when he claimed Bynum was better than Howard during a TNT broadcast.

He has been highly complementary of Lopez before, saying the Nets center reminds him of Duncan.

"Classy guy," O'Neal said, referring to Lopez. "You'll never hear about him getting in trouble. Great moves, great composure, and you're really not going to faze him. A couple guys will probably try to rough him up, but that's not going to faze him. Good player. Good player."
Pa nek i dalje ima onih koji podrzavaju povlacnje njegovog dresa. Od Jabbara, Magica, Westa i ostalih velikana nikad nisam procitao ovakve gluposti. Istina imao je i Magic intervijue protekle sezone, ali on nikad u istim nije ponozio igrace vec je samo kritikovao rad uprave - koji je ruku na srce protekle sezone bio kriminalan za uslove Lakersa.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 okt 2012, 05:48

@amerosm ne kritikuje on Howarda jer je Howard igrac Lakersa, on kritikuje Howarda od njegovog dolaska u ligu, znaci prosle godine je govorio da je Bynum bolji igrac, a Bynum je bio clan Lakersa. S tog aspekta ta tvoja teorija nema temelja. Meni je Howard najbolji centar lige, ali Shaq ima pravo kad kaze da ako gledas old school centre, Howard nema ledjnu tehniku. Btw. Shaq je itekako zaduzio Lakerse i treba njegov dres da visi u SC.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []