ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

DANTES
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la DANTES » 21 apr 2013, 17:25

MaGiCa je napisao/la:
DANTES je napisao/la: pratio sam... ako je danas bilo uzbudljivo to je izuzetak koji potvrđuje pravilo... stvarno je glupo porediti koji je sport zanimljiviji za gledanje...
Slazem se. Postoje sportovi za koje ti treba ball (tennis, basketball, volleyball...) i oni za koje ti trebaju balls.
tačno... to su npr ski skokovi, GP moto, skijanje itd.... zadnjih 20 godina F1 postaje bezbjedniji od avioprevoznika
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 apr 2013, 17:37

alan_kardec je napisao/la: pa još juče si sam pričao da ni Novak ni Rafa nisu 100% fizički spremni. :?

Imao je tu povredu,ne mogu ja pobjeci od toga...samo sta sam bio siguran da nije nista strasno i da ce odigrati na 99-100%...iako moram priznati da nisam ocekivao ovakav prvi set gdje se kretao fenomenalno...bez ikakvih tragova povrede.
MaGiCa je napisao/la:Ali, moguce je da je Nadalova dominacija na sljaci privedena kraju, jer je ocigledan mismatch koji Djokovic ima sa njim, a i cojones su mu otisla, a Nadal je ocigledno igrac samopouzdanja.
Dominacija vjerovatno da...isto tako stoji da Novak ima igru za Nadala ali opet jasno je da Novak mora odigrati perfektan mec da bi dobio Nadala na sljaci...bar Nadala kojeg ocekujem u Parizu.Proslogodisnji RG je takodje pokazao da Novak ima igru za Rafu ali dzaba kad je perfektno odigrao nesto manje od 2 seta sto je bilo poprilicno nedovoljno za pobjedu.
formance je napisao/la: Na IW-u nije prošla nijedna jedina konferencija da Nadal nije spomenuo koljeno i bolove koje osjeća, a pritom igrao gotovo savršeno. ;) Onakav bekend od njega sam vidio samo na AO-u 2009. Poenta je da ne treba vjerovati svemu što se pročita. I Novak i Rafa vole skidati pritisak sa sebe, međutim, ako se malo detaljnije prate mečevi, jasno je zaključiti da je stanje daleko bolje od onoga kako ga oni predstavljaju.
Ma sve potpisujem...opet kazem,uopste ne krivim Novaka-svejedno Nadal sigurno nije usao u mec sa nekom mislju da Novak nije na 100%...samo meni koji sam navijao za Nadala malo smeta kad se priprema teren za eventualni poraz.

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 21 apr 2013, 17:52

DANTES je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
DANTES je napisao/la: pratio sam... ako je danas bilo uzbudljivo to je izuzetak koji potvrđuje pravilo... stvarno je glupo porediti koji je sport zanimljiviji za gledanje...
Slazem se. Postoje sportovi za koje ti treba ball (tennis, basketball, volleyball...) i oni za koje ti trebaju balls.
tačno... to su npr ski skokovi, GP moto, skijanje itd.... zadnjih 20 godina F1 postaje bezbjedniji od avioprevoznika
Reci to Massi,Kubici,Perezu... :|
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 21 apr 2013, 18:00

slika :D

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 apr 2013, 18:42

Krivo mi je jer je ovaj poraz došao u finalu MC, turnira kojeg je osvojio 8 puta ZAREDOM ali otprilike se desava ono sto sam i predvidio poslje famozne 2011 godine a to je da ce Rafa i Novak odigrati jos dosta meceva medjusobno i da ce svaki od njih biti jako zanimljiv i da ce vise pobjeda skupiti Nadal ali da mozemo zaboraviti na neka deranja gdje jedan teniser upise po 6-7 pobjeda zaredom, Novak pogotovo.

Vidno je da Rafa nije 100% spreman a i Novak je danas ocigledno bio posebno inspirisan.Znam da je i on imao povredu ali nije to bilo nista strasno ;) Nije pravio velike pauze i to je bitno za njega.

Sto se Rafe tice mislim da, ako koljeno bude fino slusalo tj ako bude upotpunosti fizicki spreman, cemo sto se sljake tice gledati manje vise reprizu prosle godine a i vrlo dobre rezultate na WB pa mozda i brzoj tvrdoj podlozi pred kraj sezone.

Malo vise o mecu.Ja nisam imao priliku gledati.Sta je presudilo? Je li Novak bas lupo po njoj ono nevjerovatno ili je Rafa bas puno grijesio sto njemu nije svojstveno?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 apr 2013, 19:22

Presudilo je to sto je Djokovic superiorniji igrac. To je presudilo.
U kratkim poenima je imao Nadala, u duzim razmenama ga je sabijao, sve razmene FH-FH i BH-FH su bile njegove, tako da je Nadalu ostalo samo da se nada da ce Novak mashiti otvorene prilike - sto je ovaj dakako i uradio, ali u manjoj kolicini nego sto je Nadalu bilo potrebno. Kad se tome doda da je Novak lose servirao u samo 3 gema, a Nadal u skoro celom mecu, 1 jednosmerna ulica nije se mogla izbeci.

Jednostavno: najbolji Djokovic (ili nesto blizu tome) > najbolji Nadal (ili nesto blizu tome), s tim da danas ni jedan ni drugi nisu bili u svojim vrhunskim izdanjima.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 apr 2013, 19:32

Cestitam Novaku! Superiorna igra, dominacija danas u svim pogledima. Nadalovi FH udarci, slabi, "previsoki" i vecinom su se kretali oko centra. Cinilo mi se kao da je cekao da Novak pogrijesi.Novak nije Federer pa da grijesi.
Potpuno zasluzeno danas je Nole slavio. I definitvno je najbolji teniser. Nije mi drago priznat ali moram.

Jedino, sto se tice napadackog dijela igre, Novaku se Federer moze suprostavit. Ima taj napadacki asortiman, ima udarce kojima se moze Novaku suprostavit ali pod uslovom da bude sto manje UE. Problem kod Federera je to sto on nema zivce da igra duze razmjene. Nadal to nema, on je "zid" sto sve vraca, odbrana mu je perfektna.

Ono sto ima Federer protiv Nadalal, to Nadal ima protiv Djokovica.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 apr 2013, 19:59

MaGiCa je napisao/la:Presudilo je to sto je Djokovic superiorniji igrac. To je presudilo.
U kratkim poenima je imao Nadala, u duzim razmenama ga je sabijao, sve razmene FH-FH i BH-FH su bile njegove, tako da je Nadalu ostalo samo da se nada da ce Novak mashiti otvorene prilike - sto je ovaj dakako i uradio, ali u manjoj kolicini nego sto je Nadalu bilo potrebno. Kad se tome doda da je Novak lose servirao u samo 3 gema, a Nadal u skoro celom mecu, 1 jednosmerna ulica nije se mogla izbeci.

Jednostavno: najbolji Djokovic (ili nesto blizu tome) > najbolji Nadal (ili nesto blizu tome), s tim da danas ni jedan ni drugi nisu bili u svojim vrhunskim izdanjima.
Dje si superiorniji sta ima.Ofanzivniji mozda jeste superiorniji nikako.
Najbolji Rafa po meni je > od sviju, o sljaci ne treba ni govoriti.O tome svjedoce i brojke tj pobjede protiv tenisera iz top 10 kojih ima najvise kao i omjer pobjeda i poraza.
Mozda Novak moze u par trenutaka tokom meca podici nivo igro i iznad "najboljeg" tj ono bas da lupa sa svih strana ali to stane i kraj dok Rafa kad igra igra cijeli mec isto.Primjer ovoga imas u mecu sa Delpotrom u IW-u npr.Izlupao je Delpo Rafu (koji je igrao jako dobro) u jednom setu pravo, sa 3:0 se vratio do osvojenog seta i brejka u drugom i onda pad a Rafa je cije mec odigrao isto.Jel to znaci da je i najbolja Delpova igra bolja od najbolje Rafine?
Ili npr RG prosle godine.Rafa cetri seta odigrao haman pa isto, Novak se razlupo uzeo set, dobro krenuo i u drugom ali na kraju izgubio.Ako ces tako gledati onda si upravu za najbolju igru ali kontinuitet je nesto jako bitno.

Ja sam svoje vec rekao, ako Rafa bude zdrav i SPREMAN ja se ne sikiram ni zasta.Nole jeste najveci konkurent i to stoji ali sad da sam nesto zabrinut i nisam vala.

@za momka iznad

Sta to ima Roger protiv Rafe i Rafa protiv Novaka? Mislis da Rafa ima neki kompleks ili nesto slicno? Rafa generalno ima veci problem sa svima koji imaju dobar bekhend (Nalbi,Nole..) ali nista sa cim on ne izlazi na kraj...ako si asocirao na neki psihicki problem varas se.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 apr 2013, 20:08

@samosarajevo

Odgovorio si, kompleks. To se javilo od onih 7 uzastopnih poraza. Nadal ima neki strah od Novaka, kao sto Federer ima protiv Rafe. Mozda nije izrazena kao kod Federera ali ima jednu dozu straha. :D

Damir Dzumhur!!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 apr 2013, 20:12

Novak kad hoće da igra tad mu nema ravnog, kad god je danas htio poen on ga je i uzeo ;)Sad ako dobije Rafu na RG, to je kraj, ostaje da igra sam sa sobom i onda može napasti i Federera ;)

Nego vidim mrzitelj velikog Rafe slavi, i raduje se što su njegova koljenja pri kraju(prepoznaće se on) :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 21 apr 2013, 20:37

ja sam ocekivao definitivno pobjedu Rafe, nažalost zbog obaveza nisam gledao finale jbg

možda je ovo i dobro za Rafu vjerovatno ce zapet još vise i spremat se za RG..

jedva cekam ove turnre GS jer nekako 3 seta mi djeluje mnogo bolje a naravno i teže :D

Novak je imao lafo neku povredu prije turnira mada su to šuplje price.

Opet nema na matchevima trojke Rafe, Fedex-a i Novaka nikad favorita sve su ti sitne nijanse koje odlucuju ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 apr 2013, 20:47

@legenda

slika

@samosarajvo

Poenta je sto je Djokovic uvek bio bolji ofanzivac od Nadala, a buduci da se i sam "nadalizovao" - defanziva vise nije nesto cime Nadal moze da ocekuje da nadigra Djokovica. Dakle, Djokovic ima svo potrebno oruzje da napada Nadala i sav potreban oklop da se od njega brani. To ostavlja Nadala da vise ne zavisi od sebe, vec od Djokovica. Ako Djokovic sprovede svoj gameplan u delo - Nadal je nemocan da promeni ishod meca. Za to treba pogledati pod 2011. sezonu.
Kad Djokovic nije u stanju da sprovede taj gameplan (mentalno ili fizicki nije u mecu, povreda, losa forma...), desi se ono sto se desilo u sezoni sljake 2012.
Obrni-okreni, na Novakovom je reketu taj matchup. Sad, da li se to tebi svidja ili ne - to je druga stvar, ali da je ovako u realnosti - cini se da jeste. Djokovic vol.2 je bolji teniser od bilo kakvog R.Nadala, jer je polivalentniji i kompletniji igrac.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 apr 2013, 20:54

Unofficialpage je napisao/la:@samosarajevo

Odgovorio si, kompleks. To se javilo od onih 7 uzastopnih poraza. Nadal ima neki strah od Novaka, kao sto Federer ima protiv Rafe. Mozda nije izrazena kao kod Federera ali ima jednu dozu straha. :D
Rafa nema kompleks od Novaka sigurno! Novak je uvezao 7 pobjeda jer je jednostavno igrao svoj najbolji tenis u zivotu, kojeg vise vjerovatno nece nikada igrati, bio je u odlicnoj formi, sve mu je ulazilo a Rafa definitivno nije igrao najbolje (iako je igrao dosta dobro tu godinu) i nije imao plan za Novaka i njegovu igru.To je jedini razlog bio.
Dokaz da nije kompleks su pobjede prosle godine.

Novak je danas pobjedio jer je dobro servirao, jer nije grijesio puno i jer Rafa definitivno nije bio sav svoj.Je li ga umor stigao ili sta vec ne znam ali kad on ima -17 omjer gresaka i winera onda znas da nesto nije u redu.

Kad smo kod kompleksa mozda Roger ima mali komples od Rafe (ali sigurno manji nego sto mnogi ovdje govore) a po meni je ipak vecinski razlog tih poraza sto Rafa ne odgovara Rogeru i to je to.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 21 apr 2013, 21:14

MaGiCa je napisao/la:@legenda

slika

@samosarajvo

Poenta je sto je Djokovic uvek bio bolji ofanzivac od Nadala, a buduci da se i sam "nadalizovao" - defanziva vise nije nesto cime Nadal moze da ocekuje da nadigra Djokovica. Dakle, Djokovic ima svo potrebno oruzje da napada Nadala i sav potreban oklop da se od njega brani. To ostavlja Nadala da vise ne zavisi od sebe, vec od Djokovica. Ako Djokovic sprovede svoj gameplan u delo - Nadal je nemocan da promeni ishod meca. Za to treba pogledati pod 2011. sezonu.
Kad Djokovic nije u stanju da sprovede taj gameplan (mentalno ili fizicki nije u mecu, povreda, losa forma...), desi se ono sto se desilo u sezoni sljake 2012.
Obrni-okreni, na Novakovom je reketu taj matchup. Sad, da li se to tebi svidja ili ne - to je druga stvar, ali da je ovako u realnosti - cini se da jeste. Djokovic vol.2 je bolji teniser od bilo kakvog R.Nadala, jer je polivalentniji i kompletniji igrac.
kad srbin osvoji više GS od Rafe onda mozes ocekivat da je bolji od Nadala al to cemo moci sabrati kad objave obojica kraj karijere a do tad je Novak cini mi se negdje na 10-15 mjesta po GS ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 apr 2013, 21:20

Neutralan88 je napisao/la:
kad srbin osvoji više GS od Rafe onda mozes ocekivat da je bolji od Nadala al to cemo moci sabrati kad objave obojica kraj karijere a do tad je Novak cini mi se negdje na 10-15 mjesta po GS ;)

Ovde se nije govorilo o uspesnosti, vec o kvaliteti igre.
Najuspesniji ne mora da znaci i "bolji" iliti "kvalitetniji". Nadal je uspesniji jer je 1 podlogu pretvorio u svoj bastion, a na ostale dve + dvorana mu je princip "daj sta das". Djokovic je allrounder i njegova snaga se vidi na HCu, koji je najizjednacenija podloga i na kojoj je konkurencija najveca, bas zbog toga. Jasno je da je skoro nemoguce da osvoji koliko i Nadal, ali sam siguran da ce mu CV biti mnogo raznovrsniji nego Spancev.

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 21 apr 2013, 21:24

iskreno ono što ostaje su titule :D
možeš ti biti najbolji u svim segmentima ali ako ne osvojis titule sve to pada u vodu, jednostavno nesto fali da bi bio potpun :!:

Iskreno ne volim Srbina, al svaka mu cast igra ono školski tenis nista specijalno al ide mu jednostavno 2-3 godine..

Rafu gotivim najviše zbog nekih ludi udaraca i dobri top spinova :)

Tako da trenutno se historijski gledaju samo cini mi se najvise GS ova 4x kljucna koje svi žele a tu je na prvom mjestu trenutno cini mi se Fedex.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 apr 2013, 21:31

samosarajvo je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:@samosarajevo

Rafa nema kompleks od Novaka sigurno! Novak je uvezao 7 pobjeda jer je jednostavno igrao svoj najbolji tenis u zivotu, kojeg vise vjerovatno nece nikada igrati, bio je u odlicnoj formi, sve mu je ulazilo a Rafa definitivno nije igrao najbolje (iako je igrao dosta dobro tu godinu) i nije imao plan za Novaka i njegovu igru.To je jedini razlog bio.
Dokaz da nije kompleks su pobjede prosle godine.

Novak je danas pobjedio jer je dobro servirao, jer nije grijesio puno i jer Rafa definitivno nije bio sav svoj.Je li ga umor stigao ili sta vec ne znam ali kad on ima -17 omjer gresaka i winera onda znas da nesto nije u redu.

Kad smo kod kompleksa mozda Roger ima mali komples od Rafe (ali sigurno manji nego sto mnogi ovdje govore) a po meni je ipak vecinski razlog tih poraza sto Rafa ne odgovara Rogeru i to je to.
Moze biti i da ja grijesim. Ja vidim ovako. Mozda postoji jedna doza ali nista vise do jedne male doze "straha" Rafe od Novaka.
Ne mora znacit ako ima strah da ga nece pobjedit.

Danas Rafa nije bio na svom nivou. Servis preslab za Novaka. Novak je sjajan reterner i onaka servis kod Rafe je slabo. A i FH ga nije sluzio. Nije bio ubojit.

Oboje je kod Rogera. :D

Jedva cekam Madrid. Pozelio sam pogledasti Federera. Da vidim da li je imalo igru popravio. :D

Damir Dzumhur!!!!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 21 apr 2013, 21:44

MaGiCa je napisao/la:@legenda

slika

@samosarajvo

Sa ovim se ne mogu sloziti ali nikako.

Rafa i rijec kompletnost ne idu zajedno.Covjek sa "prosjecnim" bekhendom i dosta losim servisom je osvojio i uradio sta je uradio.I mnogo losiji teniseri su hajmo reci "kompletniji" od Rafe, tako je i C.R. kompletniji od Mesija a Messi 4 godine zaredom najbolji igrac svijeta. 8-)

Posto je danasnji mec odigran na sljaci pricat cu sad o njoj.
Ti mislis da je najbolji Djokovic bolji od najboljeg Rafe na sljaci? Mislis da bi danasnji mec zavrsio ovim rezultatom da je Rafa npr igrao na nivou proslog MC-a,Rima ili RG-a ili nedo bog sa igrom iz 2008 a Novak na istom nivou kao danas? Ne umanjujem Novakovu pobjedu ali svi mi govore (nisam mogao gledati mec) da je Rafa pravio nekarakteristicne greke za njega, slao plitke lopte, lose servirao isl uz sve to dodaj dosta dobrog Noleta i dobijes danasnji rezultat.
p.s. evo sad sam odgledao detaljni hajlajts.Rafa je toliko lose servirao da je to za nepovjerovat....

Kazes kad Djole provede svoj gameplan u djelo onda je nepobjediv.Ja cu ti odma reci da je na sljaci (a i ostalim sporijim podlogama) Rafa nepobjediv ako je u dobroj formi i ako on sprovodi svoj gameplan i salje duboke forehande i dobro servira.Sta je tek sa Rogerom.On kad sprovodi svoj gameplan tesko da ga trojica mogu pobjedit na iole brzoj podlozi.
Fazon je sto malo ko taj gameplan moze sprovoditi konstantno ( i po pitanju duzeg perioda npr sezone, jednog turnira pa i meča) a i nekad ne mozes da nametnes svoju igru ili ti ga gameplan jer ti protivnik neda a Rafa je upravu najbolji u toj konstantnosti, kad igra igra najbolje sto moze.Kad ne igra vjerovatno je povrjedjen :mrgreen:

p.s. 2.
Rafa je odsustvovao jako dugo a Novak igra jako dobro u zadnje vrijeme.Imao je tu jednu povredu ali to nije nista strasno bilo.Rafa je hajmo reci neocekivano uzeo IW, tj Nole je ispao.Da nije sumnjam da bi ga Rafa uzeo na prvom hcu poslje povrede.Sad se to vratilo na MC-u.Odigrao je dosta losije od svog prosjeka.
Sve to ima svoje, dobro je sto je uzeo masters na tvrdoj poslje toliko vremena ali je ipak malo beze sto je upisao prvi poraz na turniru poslje 8 godina i sto ga nije osvojio 9 put zaredom.Kao sto rekoh sve ima svoje.Moje misljenje je da ako Rafa bude igrao svoju igru, najbolju koju moze u datom trenutku (a to danas nije bilo) da ostatak sljake ne bi trebao doci u pitanje.Doduse malo je Novaku poraslo samopouzdanje sad ali znamo sta je bilo 2011 pa je 2012 opet bila "stadnardna" :mrgreen:

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 21 apr 2013, 21:48

stole8455 je napisao/la:slika :D
:lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 apr 2013, 00:21

MaGiCa je napisao/la:Presudilo je to sto je Djokovic superiorniji igrac. To je presudilo.
Standardno s tvoje strane...svaka Novakova pobjeda je mjerodavna za ukupni odnos snaga.

Novak je pobjedio zato sto je danas igrao bolji tenis...mozemo mi pricati do jutra o njihovim sposbonostima al' sve to pada u vodu kad Nadal 15 zicera posalje u mrezu(neki drugi put ce Novak uraditi isto).

Djokovic mora igrati perfektno da bi pobjedio Nadala...sam je izjavio da je prvi set odigrao perfektno i da ne moze igrati bolji tenis.U drugom je malo pao i otisli smo do samog kraja,tj. TB-a iako Nadal nije odigrao na svom nivou.

Da bi ga dobio na RG-u mora odigrati citav mec kao danas prvi set...ako odigra tako vjerovatno ce se prosetati do titule ali ako malo popusti tesko ce do pobjede,kao i prosle sezone.Naravno sve pod pretpostavkom da Nadal odigra RG na svom standardnom nivou a ne vidim zasto ne bi...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.