LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: LA Lakers
Ma Shaqu smeta sto ga Howard kopira, te sto je sva medijska paznja na Howardu a o njemu niko vise ne govori. Nema ovo veze sa Lakersima.
@ adriano
ovaj posljednji clanak je za mene licno dijelovao dosta podcijenjivacki. Jer kaze da su bolji Bynum i Robin Lopez.
Dakle samo je cilj da ocrni igraca u timu koji se odlucio na povlacnje njegovog dresa.
Mogao je fino ispasti diplomata i reci: Smatram da je uprava Lakersa napravila veliku gresku u ovom trade, jer sam misljenja da se Bynum bolje uklapa u njihov sistem.
Mislim da mu tada niko ne bi rijec progovorio. Priznaces i sam da ova njegova izjava zvuci podcjenjivacki. Dakle smatra igraca cije i ime ne zna boljim igracem od Howarda.
Primjera radi Magic je nakon propalog trade-a Paula izjavio da smatra da je uprava napravila gresku sto je sa onim rosterom usla u sezonu i nije bilo kritika na tu njegovu izjavu. Ja smatram kada se ekipa X odluci na povlacenje tvog dresa moras u medijima davati promisljenje izjave. Dakle ako kritikujes da to bude diplomatski, jer koliko god si ti donio dobrog toj ekipi, isto je i ta ekipa tebi dala mnogo toga. Slozices se s mnom da od Jabbara, Magica, Worthya ili Westa neces cuti ovakvo ponizenje jednog igraca Lakersa (naveo sam igrace ciji su dres Lakersi povukli).
ovaj posljednji clanak je za mene licno dijelovao dosta podcijenjivacki. Jer kaze da su bolji Bynum i Robin Lopez.
Mogao je fino ispasti diplomata i reci: Smatram da je uprava Lakersa napravila veliku gresku u ovom trade, jer sam misljenja da se Bynum bolje uklapa u njihov sistem.
Mislim da mu tada niko ne bi rijec progovorio. Priznaces i sam da ova njegova izjava zvuci podcjenjivacki. Dakle smatra igraca cije i ime ne zna boljim igracem od Howarda.
Primjera radi Magic je nakon propalog trade-a Paula izjavio da smatra da je uprava napravila gresku sto je sa onim rosterom usla u sezonu i nije bilo kritika na tu njegovu izjavu. Ja smatram kada se ekipa X odluci na povlacenje tvog dresa moras u medijima davati promisljenje izjave. Dakle ako kritikujes da to bude diplomatski, jer koliko god si ti donio dobrog toj ekipi, isto je i ta ekipa tebi dala mnogo toga. Slozices se s mnom da od Jabbara, Magica, Worthya ili Westa neces cuti ovakvo ponizenje jednog igraca Lakersa (naveo sam igrace ciji su dres Lakersi povukli).
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 04 okt 2012, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Donnie Darko
- Kontakt:
To mu nije cilj.amerosm je napisao/la: Mislim da bi tada niko ne bi rijec progovorio.
-
sundancekid
- Kontakt:
Po tebi ispade da je Shaq iskompleksiran zbog Howarda, a to je smijesno. Prvo, svi znaju koliko visoko misljenje Shaq ima o samom sebi, tako da nema sanse da se on na bilo koji nacin osjeca ugrozenim od Dwighta. Drugo, treba bit realan, njih dvojica ne mogu u istu recenicu stat. Dwight bi trebo jos dva tri kamiona pure da pojede, pa da se uopste uporedi sa Shaqom.Donnie Darko je napisao/la:Ma Shaqu smeta sto ga Howard kopira, te sto je sva medijska paznja na Howardu a o njemu niko vise ne govori. Nema ovo veze sa Lakersima.
Objektivni razlozi zbog kojih Shaq voli vise Bynuma su sasvim okej. Bynumova ledjna tehnika, poluhorog sa obje ruke, tehnika suta, i jos dosta toga su neuporedivo bolji nego kod Dwighta koji je fizicki i defanzivno nevjerovatan, ali i izrazito neinventivan u napadu. Dobro je to reko Edin Avdic jedne prilike - "ko je gledao treninge Howarda, na kojim radi sa Olajuwonom, moze vidjet da bi ga i u ovim godinama Olajuwon lako dobio 1 na 1, barem dok mu ne nestane snage (op.Olajuwon ima 50tak godina)." Dakle ima Shaq i objektivne razloge zbog toga sto vise voli Bynuma. Ako iko ima pravo da kritikuje centre, to je Shaq, koji je medju 2-3 najbolja centra svih vremena. Uz to covjek radi ko komentator, cijeli zivot je showman, i ocekivat je da nesto tako kaze i malo zakuha stvari... Evo Dwighta, pa nek se dokaze ove sezone, a isto tako i Bynum je u ekipi u kojoj ce konacno bit prva violina, pa ce se vidjet sta moze, i jel Shaq bio upravu...
- Donnie Darko
- Kontakt:
Shaq ima takav mentalni sklop koji zahtjeva mnogo paznje, dok su ovih dana sve oci uprte u Dwighta i Shaqu je potrebno nesto da skrene na sebe tu paznju. Nema to veze ko je bolji igrac od njih dvojice, to je valjda jasno, ali je ocito da je Shaq ima nekih problema kada je u pitanju Dwight koji nisu sportske prirode. Osjeca se ugrozenim ili sta vec.sundancekid je napisao/la:Po tebi ispade da je Shaq iskompleksiran zbog Howarda, a to je smijesno. Prvo, svi znaju koliko visoko misljenje Shaq ima o samom sebi, tako da nema sanse da se on na bilo koji nacin osjeca ugrozenim od Dwighta. Drugo, treba bit realan, njih dvojica ne mogu u istu recenicu stat. Dwight bi trebo jos dva tri kamiona pure da pojede, pa da se uopste uporedi sa Shaqom.Donnie Darko je napisao/la:Ma Shaqu smeta sto ga Howard kopira, te sto je sva medijska paznja na Howardu a o njemu niko vise ne govori. Nema ovo veze sa Lakersima.
Objektivni razlozi zbog kojih Shaq voli vise Bynuma su sasvim okej. Bynumova ledjna tehnika, poluhorog sa obje ruke, tehnika suta, i jos dosta toga su neuporedivo bolji nego kod Dwighta koji je fizicki i defanzivno nevjerovatan, ali i izrazito neinventivan u napadu. Dobro je to reko Edin Avdic jedne prilike - "ko je gledao treninge Howarda, na kojim radi sa Olajuwonom, moze vidjet da bi ga i u ovim godinama Olajuwon lako dobio 1 na 1, barem dok mu ne nestane snage (op.Olajuwon ima 50tak godina)." Dakle ima Shaq i objektivne razloge zbog toga sto vise voli Bynuma. Ako iko ima pravo da kritikuje centre, to je Shaq, koji je medju 2-3 najbolja centra svih vremena. Uz to covjek radi ko komentator, cijeli zivot je showman, i ocekivat je da nesto tako kaze i malo zakuha stvari... Evo Dwighta, pa nek se dokaze ove sezone, a isto tako i Bynum je u ekipi u kojoj ce konacno bit prva violina, pa ce se vidjet sta moze, i jel Shaq bio upravu...
I jedno je reci da je Bynum bolji od Dwighta, ali reci da su hebena braca Lopez bolji od njega je cisti idiotizam. Nebitno, bio u pitanju Brook ili Robin. Manja je razlika u kvaliteti izmedju njih dvojice nego izmedju bilo kojeg od njih i Dwighta.
-
sundancekid
- Kontakt:
Hahaha, ma dobro, ko je gledao intervju jasno je bilo da misli na Brooke Lopeza, ali ne zna on koji je koji od njih dvojice, pa je zato reko "svejedno je, braca su blizanci"Donnie Darko je napisao/la:Shaq ima takav mentalni sklop koji zahtjeva mnogo paznje, dok su ovih dana sve oci uprte u Dwighta i Shaqu je potrebno nesto da skrene na sebe tu paznju. Nema to veze ko je bolji igrac od njih dvojice, to je valjda jasno, ali je ocito da je Shaq ima nekih problema kada je u pitanju Dwight koji nisu sportske prirode. Osjeca se ugrozenim ili sta vec.sundancekid je napisao/la:Po tebi ispade da je Shaq iskompleksiran zbog Howarda, a to je smijesno. Prvo, svi znaju koliko visoko misljenje Shaq ima o samom sebi, tako da nema sanse da se on na bilo koji nacin osjeca ugrozenim od Dwighta. Drugo, treba bit realan, njih dvojica ne mogu u istu recenicu stat. Dwight bi trebo jos dva tri kamiona pure da pojede, pa da se uopste uporedi sa Shaqom.Donnie Darko je napisao/la:Ma Shaqu smeta sto ga Howard kopira, te sto je sva medijska paznja na Howardu a o njemu niko vise ne govori. Nema ovo veze sa Lakersima.
I jedno je reci da je Bynum bolji od Dwighta, ali reci da su hebena braca Lopez bolji od njega je cisti idiotizam. Nebitno, bio u pitanju Brook ili Robin. Manja je razlika u kvaliteti izmedju njih dvojice nego izmedju bilo kojeg od njih i Dwighta.
Kako god, kad imas Nasha, onda ti bas treba takav profil igraca kao Dwight. Ako se fino posloze, to bi trebalo bit strasno ove sezone...
Ma Shaq je kao covjek dosta cudan, nekad ti se cini kao ljudina a sutra vec kao majmun najgore moguce vrste. Dosta zanimljiva komentatorska kombinacija njega i Barkleya, koji je btw rekao da Shaq prica gluposti i da je Dwight (kao sto i jeste) svjetlosnim miljama ispred svih ostalih centara lige.
Bez obzira na nedostatak ledjne tehnike, Dwight je sila od igraca i to niko ne moze poreci. Mislim da ako izuzmemo Shaqa, fizicki dominantniji visoki igrac nikad nije igrao ovu igru. Ona gradja, odraz i snaga za onu visinu...jednostavno nevjerovatno. Nekad mislim da su Howard, Lebron i Westbrook djeca iz epruvete, njihove fizikalije nisu realne...
Bez obzira na nedostatak ledjne tehnike, Dwight je sila od igraca i to niko ne moze poreci. Mislim da ako izuzmemo Shaqa, fizicki dominantniji visoki igrac nikad nije igrao ovu igru. Ona gradja, odraz i snaga za onu visinu...jednostavno nevjerovatno. Nekad mislim da su Howard, Lebron i Westbrook djeca iz epruvete, njihove fizikalije nisu realne...
SI AMO CONte!!!
Dokad vise O Neal-e? Shaqu hvala za sve ali ispada clown sa ovakvim izjavama. Istina je da Bynum vise old school centar nego Dwight i sta sad?
Ja bas gotivim ove igrace koji igraju "staru" kosarku ali Dwight je bolji igrac i tacka.
I sa onakvim ogranicenim arsenalom ofanzive ima bolji prosjek od Bynuma. Cilj kosarke je ubaciti loptu u **** kos a Dwight je majstor u tome, nacin je sasvim nebitan, bitan ce biti kad Dwight ostari i pocinje gubiti atletiku.
Dobro je rekao DonnieDarko, jedno je reci da je Bynum bolji a drugo spominjati nekakvog Brooka Lopeza.
Zanimljivo je da Shaq uopste nije spomenuo defanzivni aspekt kad je pricao o njima. I da zaboravih, jest Lopez je sigurno bolji. To je i razlog sto su Netsi htjeli dati njega i maltene pola tima za Dwighta.
Ja bas gotivim ove igrace koji igraju "staru" kosarku ali Dwight je bolji igrac i tacka.
I sa onakvim ogranicenim arsenalom ofanzive ima bolji prosjek od Bynuma. Cilj kosarke je ubaciti loptu u **** kos a Dwight je majstor u tome, nacin je sasvim nebitan, bitan ce biti kad Dwight ostari i pocinje gubiti atletiku.
Dobro je rekao DonnieDarko, jedno je reci da je Bynum bolji a drugo spominjati nekakvog Brooka Lopeza.
Zanimljivo je da Shaq uopste nije spomenuo defanzivni aspekt kad je pricao o njima. I da zaboravih, jest Lopez je sigurno bolji. To je i razlog sto su Netsi htjeli dati njega i maltene pola tima za Dwighta.
Na danasnjem treningu Howard je odgovorio na kritike O`Neala i rekao sljedece:
Respektujem sve sto je uradio u svojoj karijeri, ali njegovo vrijeme je proslo i vrijeme da gledamo u buducnost.
O`Neal je navukao ogromni bijes navijaca i sigurno ce biti veselo kada bude zavnicna ceremonija povlacenja njegovog dresa.
Takodjer je bio danas interviju sa Bryantom gdje su ga novinari upitali da uporedi ekipu iz 2004. i ovu danasnju - aludirajuci na kritike Cubana, a Bryant je odgovorio sljedece:
Ovo dvije ekipe se ne mogu porediti, jer sam 2004 trebao odredjenom igracu biti Quarterback sto ja nisam, a sada imamo vrhunskog Quarterbacka i ja mogu biti Wide Receiver sto sam oduvijek bio.
Isto tako je dodao, da ce za dvije godine ovo biti Howard-ov tim i da mu u tom periodu zeli dati ogromne savijete kako bi mirne duse mogao otici u penziju.
Jedva cekam Nedjelju i prvu utakmicu sa GSW-om da vidim kako to sve izgleda.
Respektujem sve sto je uradio u svojoj karijeri, ali njegovo vrijeme je proslo i vrijeme da gledamo u buducnost.
O`Neal je navukao ogromni bijes navijaca i sigurno ce biti veselo kada bude zavnicna ceremonija povlacenja njegovog dresa.
Takodjer je bio danas interviju sa Bryantom gdje su ga novinari upitali da uporedi ekipu iz 2004. i ovu danasnju - aludirajuci na kritike Cubana, a Bryant je odgovorio sljedece:
Ovo dvije ekipe se ne mogu porediti, jer sam 2004 trebao odredjenom igracu biti Quarterback sto ja nisam, a sada imamo vrhunskog Quarterbacka i ja mogu biti Wide Receiver sto sam oduvijek bio.
Isto tako je dodao, da ce za dvije godine ovo biti Howard-ov tim i da mu u tom periodu zeli dati ogromne savijete kako bi mirne duse mogao otici u penziju.
Jedva cekam Nedjelju i prvu utakmicu sa GSW-om da vidim kako to sve izgleda.
- majestic24
- Kontakt:
Shaqa yebe to sto je nakon odlaska iz Lakersa uzeo jos samo 1 presten. Da nije bilo te nesuglasice s Kobejem,mogli su oni uzeti barem jos 2-3 prstena
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- adriano_leite
- Kontakt:
Jbt. koji napadi na Shaqa jer je rekao da iz njegove perspektive, stila kosarke kojeg voli, kojeg je gajio, Bynum i Brook mu vise odgovaraju kao pravi centru, u odnosu na Howarda koji je pick&roll igrac i ne koristi ledjnu tehniku. Covjek naglasava da je ljubitelj centara koji igraju ledjima prema kosu, koji imaju post poteze itd. i niko rijeci nije rekao da je to govorio ranije, kada je Howard bio u Orlandu. Sada kada je Howard tu, odjednom posjeduje i ledjnu tehniku, odjednom ga niko ne smije pogledati itd. Sve ovo isto je govorio Shaq ima evo 3 sezone, mozda i vise, medjutim tada su navijaci Lakersa to podrzavali jer su imali tog Bynuma. Howard je najbolji centar lige, a Shaq govori o tome kako se liga mijenja, te kako su centri prije igrali. Znaci nije to zbog toga sto je Howard u Lakersima, to je bilo dok je Howard bio i u Orlandu. Skontajte da niste toliko bitni pa da su svi protiv vas, eto cak ste otisli i korak dalje, da HOF igrac, igrac koji je igrao za vas, ciji ce dres da bude okacen u SC, bude protiv vas, smijesno jbt.
Mrsko mi je sada vracati da vidim postove, ali sve ovo sto Shaq govori - Brook Lopez, govorili ste i vi ovdje ili barem 80% navijaca LAL na nasem forumu.
Edit: ako se ne okaci Shaqov dres u SC, onda zasluzujete sve najgore sto moze zadesiti jednu fransizu, jer ako ne ispostujete jednog igraca koji vam je puno toga donio, zasluzujete da se ugasite, ali prije toga mnogo godina patite.
Mrsko mi je sada vracati da vidim postove, ali sve ovo sto Shaq govori - Brook Lopez, govorili ste i vi ovdje ili barem 80% navijaca LAL na nasem forumu.
Edit: ako se ne okaci Shaqov dres u SC, onda zasluzujete sve najgore sto moze zadesiti jednu fransizu, jer ako ne ispostujete jednog igraca koji vam je puno toga donio, zasluzujete da se ugasite, ali prije toga mnogo godina patite.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Naravno da ce se okaciti Shaqov dres. Presmijesno je o tome raspravljati.

Znam ja da bi ti volio da mi mnogo patimo, ali se to nece desitiEdit: ako se ne okaci Shaqov dres u SC, onda zasluzujete sve najgore sto moze zadesiti jednu fransizu, jer ako ne ispostujete jednog igraca koji vam je puno toga donio, zasluzujete da se ugasite, ali prije toga mnogo godina patite.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- adriano_leite
- Kontakt:
Procitaj ba sta sam napisao, u slucaju da se ne okaci Shaqov dres, zasluzujete kaznu, jer je bogohuljenje ne okaciti Shaqov dres. Iskreno zaboli me za vas, nego mi ide na rac vasa prica, odnosno vecine navijaca Lakersa, mrze vas, eto cak vas mrzi i bivsi igrac ciji ce dres da visi u SCneno#4 je napisao/la:Naravno da ce se okaciti Shaqov dres. Presmijesno je o tome raspravljati.
Znam ja da bi ti volio da mi mnogo patimo, ali se to nece desitiEdit: ako se ne okaci Shaqov dres u SC, onda zasluzujete sve najgore sto moze zadesiti jednu fransizu, jer ako ne ispostujete jednog igraca koji vam je puno toga donio, zasluzujete da se ugasite, ali prije toga mnogo godina patite.![]()
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Potpis!adriano_leite je napisao/la:Jbt. koji napadi na Shaqa jer je rekao da iz njegove perspektive, stila kosarke kojeg voli, kojeg je gajio, Bynum i Brook mu vise odgovaraju kao pravi centru, u odnosu na Howarda koji je pick&roll igrac i ne koristi ledjnu tehniku. Covjek naglasava da je ljubitelj centara koji igraju ledjima prema kosu, koji imaju post poteze itd. i niko rijeci nije rekao da je to govorio ranije, kada je Howard bio u Orlandu. Sada kada je Howard tu, odjednom posjeduje i ledjnu tehniku, odjednom ga niko ne smije pogledati itd. Sve ovo isto je govorio Shaq ima evo 3 sezone, mozda i vise, medjutim tada su navijaci Lakersa to podrzavali jer su imali tog Bynuma. Howard je najbolji centar lige, a Shaq govori o tome kako se liga mijenja, te kako su centri prije igrali. Znaci nije to zbog toga sto je Howard u Lakersima, to je bilo dok je Howard bio i u Orlandu. Skontajte da niste toliko bitni pa da su svi protiv vas, eto cak ste otisli i korak dalje, da HOF igrac, igrac koji je igrao za vas, ciji ce dres da bude okacen u SC, bude protiv vas, smijesno jbt..
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
-
sundancekid
- Kontakt:
Ja se tjesim da ovdje pisu neki mladji ljudi i novije generacije fanova Lakersa. Meni koji ih pratim jos od vremena Eddie Jonesa, Nicka Van Exela, Foxa i ostalih, nevjerovatno je vidjet da neko na temi "LA Lakers" prica nesto protiv Shaqa uopste, a posebno neke nebuloze o tome trebal njegov dres bit umirovljen...
ja se slažom sa Shaqom iako sam navijač Lakersa, i po meni je Bynum bolji nego Howard, sve je već rečeno gore u postovima, da nije atleticizma, ne bi Howard daleko dogurao...
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Sto se O`Neala tice ja smatarm da je pogrijesio sam svojim izjavama u vezi Howarda i da zbog odredjenih postupaka nije zasluzio povlacenje dresa sa broje 34. Ovo je moje licno misljenje. Neki navijaci Lakersa se slazu, neki ne, ali tu je forum da diskutujemo. I za kraj cu jos samo postaviti izjavu doticnog od 25.11.2010.
Shaquille O’Neal: Celtics ‘Best Team I’ve Been on’
http://www.slamonline.com/online/nba/20 ... e-been-on/
Kakve to veze ima, i ja pratim Lakerse jos od vremena E.Campbella, Horry-a i ekipe ali to neznaci da je Shaq nedodirljiv. Dres treba povuci ja to nesporim, covjek je donio tri titule Lakersima ali donio ih je Jabbar i vise od njega pa nikad nije davao potcjenivacke izjave niti je snimao rep pjesme o bivsim saigracima.sundancekid je napisao/la:Ja se tjesim da ovdje pisu neki mladji ljudi i novije generacije fanova Lakersa. Meni koji ih pratim jos od vremena Eddie Jonesa, Nicka Van Exela, Foxa i ostalih, nevjerovatno je vidjet da neko na temi "LA Lakers" prica nesto protiv Shaqa uopste, a posebno neke nebuloze o tome trebal njegov dres bit umirovljen...
Ljudima jednostavno na **** ide njegova spika o Howardu koji je (s razlogom) stvorio veliku euforiju i sad se nadje Shaq i pocne razvlaciti pricu kako je nekakav Brook Lopez bolji od njega, e je-biga. Jednostavno covjek negotivi Dwighta nekazem da ga mrzi ali ga negotivi valjda zbog one superman price sta ja znam, zato daje izjave koje daje.
Shaq je king
I njegovo misljenje se itekako vazi u svijetu kosarke, jer je jeo parket, nemoguce ga je bilo cuvat, apsolutna dominacija od igraca, najdominatniji igrac svih vremena sigurno. Kao takav zasluzio je da mu povuku dres u sva 3 kluba u kojim je proveo najvise vremana (Orlando, Lakers i Miami) i to da im bude cast.
HOF je sigurno cim mu istekne period od 5 godina nakon zavrsetka karijere
O komentarima o vezi Howarda je licno njegovo misljenje, ali vala nista pogresno nije ni reko osim uspredbe sa Lopezom, sad sto je to postalo big deal je druga stvar.
I njegovo misljenje se itekako vazi u svijetu kosarke, jer je jeo parket, nemoguce ga je bilo cuvat, apsolutna dominacija od igraca, najdominatniji igrac svih vremena sigurno. Kao takav zasluzio je da mu povuku dres u sva 3 kluba u kojim je proveo najvise vremana (Orlando, Lakers i Miami) i to da im bude cast.
HOF je sigurno cim mu istekne period od 5 godina nakon zavrsetka karijere
O komentarima o vezi Howarda je licno njegovo misljenje, ali vala nista pogresno nije ni reko osim uspredbe sa Lopezom, sad sto je to postalo big deal je druga stvar.
Pratim ja Lakerse jos od vremena Divca, Jonesa, NVE itd itd... Gledao sam Kobe-a jos od kad je bio backup Jonesu itd. Nije uopste upitno treba li se Shaqu dres umiroviti, nisam bas mnogo postova procitao ovdje u kojim se to spori. Medjutim Njegove izjave treba uzimati uvijek s ogromnom rezervom. Jednostavno covjek je uvijek bio sujetan do te mjere da to prelazi u djetinjariju. Iskreno, mene su te izjave zabavljale u vrijeme dok je igrao za L.A., tad je bio na vrhuncu moci i moglo mu je stati u obraz da kaze bilo sta... Ali sad od kako on nije centar svih zbivanja, ocigledno da mu fali paznje i onda izbacuje ovako neke gluposti o kojima bi se trebalo pricati. Doduse sad je i uspio, poprilicna se diskusija od svega razvila sirom svijeta... Ali i pticama na grani je jasno da izjava nema veze s vezom.sundancekid je napisao/la:Ja se tjesim da ovdje pisu neki mladji ljudi i novije generacije fanova Lakersa. Meni koji ih pratim jos od vremena Eddie Jonesa, Nicka Van Exela, Foxa i ostalih, nevjerovatno je vidjet da neko na temi "LA Lakers" prica nesto protiv Shaqa uopste, a posebno neke nebuloze o tome trebal njegov dres bit umirovljen...
Kao prvo Howard je No1 centar na svijetu (potvdio u izjavi i Phil Jackson sinoc). Kao drugo, ledjna tehnika mu je slabija nego kod Bynuma, medjutim nije da je nema...ima Howard i igru ledjima prema kosu, samo ima drugih mnogo jacih oruzja tako da koristi uvijek ono sto mu bolje ide. Meni je Andrew bio i ostao drag igrac, izrazito talentovan centar, mozda i postane bolji od Howarda na kraju...ali u naredne 2 godine nema teorije da ce se i pricati o tome ko je bolji (naravno ukoliko Shaq ne nastavi lupati gluposti).
Ne znam jeste li upratili tokom intervjua Gasola, u pozadini sto su pustili s treninga akciju Nash-Gasol-Howard. Radujem se sto sad dolazi jos mnogo vise toga. Imam osjecaj da ce ovo biti sezona pravog SHOWTIME-a. Samo da povrede zaobidju L.A.
SI AMO CONte!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.