Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

esprit24
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la esprit24 » 05 nov 2014, 00:32

U mojoj blizini niko nije pusio, da sam znao da se u nekim djelovima dvorane pusi, zapalio bih i ja :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

balkanac198

Post Postao/la balkanac198 » 05 nov 2014, 08:37

Svaka čast momci,pogledao sam snimak nekoliko puta i nije mi jasno zašto Prce nije uputio ni jedan udarac -šut i zaista imamo problema u napadu(6-7 pocetnickih gresaka u dodavanju,koraci,probijanja):(dok je odbrana bila vrhunska...Znam da smo igrali protiv "velike"Danske i moramo jos dosta radit i popravit napad da bi bili dobri u Dohi za koji mjesec jer tamo se ove tehnicke greske ne smiju desavati :)...Svaka cast Tuzli i svim koji su bili uz rep...SRETNO

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 07 nov 2014, 00:06

SGD53 je napisao/la:Ma hajde na stadionu i nekako, ali u dvorani... kod nas da ima onaj hokej na ledu ko što nema led bi se otopio od duhanskog dima.
U Grckoj se pusi i lozama :lol:
Jednom sam u dvorani Mir i prijateljstvo u Pireju vidio redara ili nekakvog sluzbenika, uglavnom covjek naslonjen jednom rukom na ogroman znak zabranjeno pusenje, uredno pusi svoju cigaru :lol:

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 08 nov 2014, 11:50

Joj i ovog rukometa jest komedija, ko košarkaško prvenstvo okeanije, ne znaš do kraja ko će učestovati, a ta grupa D će biti grupa smrti, jedino mi žao Argentinaca koji su imali šanse da se bore za 4-o mjesto protiv Bahraina i Australije, a sada Danska, Poljska, Rusija, Njemačka, Argentina i vjerovatno Island... komedija
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 08 nov 2014, 23:24

samo_lijevo je napisao/la:
no rules je napisao/la:Odlican potez Selektora sto je pozvao Loncara , momak ima sve predispozicije da postane dobar bek .
Nadam se da ce ga povesti i na Svjetsko , jer podhitno nam treba svjeze krvi na bekovskim pozicijama , nazalost sve vise nasih reprezentativaca u svojim klubovima igra samo odbranu...
Imamo Halilbegovica koji igra odlicno u Poljskoj,ali...
upravu si bio :thumbup: , večeras najefikasniji na susretu ...

Stal Mielec – Zagłębie Lubin 37:37 (19:19)

Stal: Nikolić, Lipka – Wilk 11, Krępa 1, Janyst 2, Krieger 3, Sobut 1, Szpera 1, Adamuszek 8, Gudz, Gliński, Krzysztofik 5, Chodara 5.

Zagłębie Lubin: Małecki, Shamrylo – Stankiewicz 3, Gumiński 5, Rosiek, Przysiek 3, Kużdeba 6, Marciniak 3, Macharashvili, Szymyślik, Halilbegović 14, Paluch, Bartczak 3.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 10 nov 2014, 14:22

Sta je problem sa HAlilbegovicem? Jel u svadji sa selektorom ko i Harmandic? I sta je sa Basicem iz Francuske? Ne pratim previse rukomet (osim utakmica reprezentacije). Ima li sanse da neko od ovih zaigra na Svjetskom?
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la esprit24 » 10 nov 2014, 21:14

bulbasor je napisao/la:Sta je problem sa HAlilbegovicem? Jel u svadji sa selektorom ko i Harmandic? I sta je sa Basicem iz Francuske? Ne pratim previse rukomet (osim utakmica reprezentacije). Ima li sanse da neko od ovih zaigra na Svjetskom?
Za halilbegovica ne znam, dok ti je basic za reprezentaciju igrao iskljucivo za pare, dok se harmandic posvadjao sa selektorom kada nije htio uci u igru protiv Srbije

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 nov 2014, 14:23

zavrsen transfer Vrazalica u Balingen.

http://www.h-bw.de/bundesliga/spielberi ... richt.html" onclick="window.open(this.href);return false;
linkshänder gefunden – Mittwoch wichtiges Spiel beim BHC

slika

Fast vier Wochen Ligapause liegen hinter dem HBW Balingen-Weilstetten und dennoch sollte die Liste an Verletzten bis zum Auswärtsspiel beim Bergischen HC am Mittwoch, 12. November um 20.15 Uhr in der SG.Klingenhalle in Solingen nicht kürzer werden. Nun können die Verantwortlichen mit Faruk Vražalic einen Neuzugang vermelden. Der 24-jährige Linkshänder soll die Lücke schließen, welche durch die Ausfälle von Yann Polydore, Dragen Tubic und Dennis Wilke überhaupt erst entstanden ist. Ob der Bosnier bereits gegen den BHC am Mittwochabend auflaufen darf, steht zu diesem Zeitpunkt noch nicht fest. Sicher ist lediglich, dass es für den HBW ein enorm wichtiges Spiel wird. Denn mit Blick auf die Tabelle sind die Gallier von der Alb wieder in der Realität angekommen: Mit 11:11 Punkten belegt die Mannschaft von Trainer Markus Gaugisch den 12. Tabellenplatz – dicht gefolgt von den Löwen aus dem Bergischen. Mit einem Sieg würden sich die Gallier wieder etwas Luft nach oben verschaffen.

„Wir haben jemanden gebraucht, der im Angriff sowohl Außen, als auch im Rückraum spielen, vor allem aber auf Halb decken kann – und Faruk erfüllt diese Bedingungen“, sagt Gaugisch zu seinem Neuzugang. Vražalic habe dies während seiner einen Saison in Eisenach bewiesen. „Ich bin froh, dass wir zu einem solchen Zeitpunkt noch so einen Spieler finden konnten“, zeigt sich der Trainer einerseits erleichtert, zudem weiß er aber um die anstehende Schwierigkeit: „Durch die Ausfälle haben wir keine Kontinuität, manchmal kommt man sich vor, wie in der Vorbereitung. Wir müssen nun Schritt für Schritt zu einer stabilen Formation gelangen.“ Auch HBW-Geschäftsführer Bernd Karrer war sehr erleichtert, die Nachverpflichtung von Vražalic bekannt geben zu können: „Ich freue mich, dass es gelungen ist, zu diesem Zeitpunkt der Meisterschaft einen Spieler unter Vertrag zu nehmen, der in unser Profil passt und auch die Bundesliga kennt.“

Ob der 24-jährige Linkshänder bereits gegen den Bergischen HC spielberechtigt ist, steht noch in den Sternen. Das Hauptaugenmerk liegt am Mittwochabend laut Gaugisch ohnehin nicht beim Personal, sondern bei der Einstellung zum Spiel: „Wir müssen tausendprozentig fokussiert sein und es wird enorm wichtig, dass wir versuchen dagegenzuhalten.“ Gaugisch fordert, dass „der gleiche Wille und die gleiche Leidenschaft an den Tag gelegt werden, wie es vom BHC zu erwarten ist“. Dann könne es ein Spiel auf Augenhöhe werden, bei dem am Ende Kleinigkeiten entscheiden. Ansonsten weiß der HBW-Trainer, dass die Gastgeber zu Hause „extrem schwer zu schlagen sind. Sie spielen einen sehr emotionalen Handball und legen viel Leidenschaft an den Tag.“ Dadurch sei es möglich, dass die eigentliche 6:0-Defensive des BHC extrem offensiv agiert und immer Druck auf den Gegner ausübt. „Es ist vor allem eine Mannschaft, die funktioniert. Deswegen wird es für uns ein sehr schweres Spiel“, erwartet Gaugisch.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 29 nov 2014, 00:48

Duško Čelica u Zagrebu !!!

DUSKO CELICA SIGNE À ZAGREB
Arrivé au club la saison dernière, l’arrière gauche cessonnais, Dusko Celica, a décidé d’un commun accord avec les dirigeants et le staff de ne pas prolonger la saison avec le Cesson Rennes Métropole HB.

Dusko s’est engagé avec le club de Zagreb en Croatie, actuellement 2ème de la Ligue SEHA, avec lequel il découvrira la Ligue des Champions. Il débutera son nouveau challenge dès le mois de décembre, ce qui lui permettra également de se rapprocher de sa famille.

Le club lui souhaite bonne chance pour sa nouvelle aventure sportive.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 01 dec 2014, 00:38

Dobar transfer :thumbup:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 dec 2014, 01:08

Bravo Duca zasluzio si to. :clap:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 dec 2014, 15:18

jel se to neko povrijedio ili ga dovode za odbranu, jer kako sam ja gledao imaju Mandalinica i Tonci Valcica na lijevom beku

i nisam upratio, mozda je neko odgovorio vec, sta je problem sa Harmandicem pa ne igra za reprezentaciju ?
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 01 dec 2014, 17:19

ultrasstyle_tz je napisao/la:jel se to neko povrijedio ili ga dovode za odbranu, jer kako sam ja gledao imaju Mandalinica i Tonci Valcica na lijevom beku

i nisam upratio, mozda je neko odgovorio vec, sta je problem sa Harmandicem pa ne igra za reprezentaciju ?
Mandalinic i Pavlovic su povrijedjeni,treba im neko prvenstveno za odbrane.U srijedu bi trebao igrati protiv Vojvodine.
Harmandic je na jednom mecu reprezentaacije odbio da udje u igru,jer se igracina uvrijedila sto sjedi na klupi.Mislim da je to bilo protiv Srbije.On je svoju karijeru zavrsio.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 02 dec 2014, 12:03

Smijesan mu ovaj siri spisak, pola Sarajevske Bosne covjek pozvao..pa igra se ruokomet i u drugim dijelovima BiH, ionako ce vecina tih Bosninih otpast al trebao je i iz drugih klubova pozvat, Celik moze dat bar jednog igraca yebem ti logiku

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 02 dec 2014, 12:20

Zašto Marka nije pozvao Denija Velića, da li momak ne želi da igra za nas ili šta, igra sa Vražalićem u klubu, krilo, mlad, nije se od njega smjelo lako odustati...

Forlan
Kontakt:

Post Postao/la Forlan » 02 dec 2014, 12:44

Brezovac je napisao/la:Smijesan mu ovaj siri spisak, pola Sarajevske Bosne covjek pozvao..pa igra se ruokomet i u drugim dijelovima BiH, ionako ce vecina tih Bosninih otpast al trebao je i iz drugih klubova pozvat, Celik moze dat bar jednog igraca yebem ti logiku
Ovo Smajo Karačić objavio spisak :clap: Jokanović,Efendić,Delić,Vranac,Memić,Zulfić i Građan. Bosna S. jaka ko Flensburg.SRAMOTA :puke:Sedam igrača iz Bosne S. a nijedan iz Čelika,Izviđača,Dervente :roll: Nemože me niko ubijediti da su svih sedam igrača Bosne S. zaslužili pozive,al hajd eto naša balijska posla.I onda prdimo kad neki dobar igrač neće da igra za nas pa nebi ni ja kad se forsiraju samo "sarajlice"

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 02 dec 2014, 13:14

Forlan je napisao/la:
Brezovac je napisao/la:Smijesan mu ovaj siri spisak, pola Sarajevske Bosne covjek pozvao..pa igra se ruokomet i u drugim dijelovima BiH, ionako ce vecina tih Bosninih otpast al trebao je i iz drugih klubova pozvat, Celik moze dat bar jednog igraca yebem ti logiku
Ovo Smajo Karačić objavio spisak :clap: Jokanović,Efendić,Delić,Vranac,Memić,Zulfić i Građan. Bosna S. jaka ko Flensburg.SRAMOTA :puke:Sedam igrača iz Bosne S. a nijedan iz Čelika,Izviđača,Dervente :roll: Nemože me niko ubijediti da su svih sedam igrača Bosne S. zaslužili pozive,al hajd eto naša balijska posla.I onda prdimo kad neki dobar igrač neće da igra za nas pa nebi ni ja kad se forsiraju samo "sarajlice"
Bosna nije imala ovoliko reprezentativaca kad su u njoj bili Haramandic, Doborac i co. :lol:
U svakom slucaju nije uredu, trebao je pozvat jos nekog igraca iz prve 4 ekipe recimo, mislim da bi to mnogo znacilo i za igraca a i za klub, Kadic iz Celika zadnje 2 sezone mozda i ponajbolji igrac lige, nema ga u reprezentaciji, pa daj mu poziv bar na siri spisak odaj mu priznanje za dosad uradjeno..

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 02 dec 2014, 13:16

Cudno da Halilbegovica nema ni na sirem...
- A nema ni najavljivanog iznenadjenja Taraboccie ...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 dec 2014, 13:54

Sta je sa Halilbegovicem? Jel to onaj pivot sto je igrao sa Gradjanom za juniore?

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 02 dec 2014, 14:06

To je Halilkovic...pivot , Halilbegovic je bek , igrao u Bundes Ligi , a sada igra odlicno u Poljskoj.
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 02 dec 2014, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.