ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
danas Novak nije bio ni blizu perfektnog pa je dobio... lagano...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Dijanin sin nikad nije ni blizu perfektnog. Kad bi on odigrao perfektno, da ne kažem nebeski, protivnik sigurno ne bi mogao ni do poena.
-
- Kontakt:
Danas Rafa nije bio ni R od onog Rafe u Akapulku,Sao Paolu.Smio bi i reci da je bolje protiv Zebalosa odigraoDANTES je napisao/la:danas Novak nije bio ni blizu perfektnog pa je dobio... lagano...

kada bi ti pratio tenis znao bi da samo jedan čovjek kada odigra perfektno onda niko nema šanse.... da vidimo koji je to čovjek? zna li tvoja bistra glava...DukeOfWellington je napisao/la:Dijanin sin nikad nije ni blizu perfektnog. Kad bi on odigrao perfektno, da ne kažem nebeski, protivnik sigurno ne bi mogao ni do poena.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nalbandian. 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
adnan24 je napisao/la:
Standardno s tvoje strane...svaka Novakova pobjeda je mjerodavna za ukupni odnos snaga.
Novak je pobjedio zato sto je danas igrao bolji tenis...mozemo mi pricati do jutra o njihovim sposbonostima al' sve to pada u vodu kad Nadal 15 zicera posalje u mrezu(neki drugi put ce Novak uraditi isto).
Djokovic mora igrati perfektno da bi pobjedio Nadala...sam je izjavio da je prvi set odigrao perfektno i da ne moze igrati bolji tenis.U drugom je malo pao i otisli smo do samog kraja,tj. TB-a iako Nadal nije odigrao na svom nivou.
Da bi ga dobio na RG-u mora odigrati citav mec kao danas prvi set...ako odigra tako vjerovatno ce se prosetati do titule ali ako malo popusti tesko ce do pobjede,kao i prosle sezone.Naravno sve pod pretpostavkom da Nadal odigra RG na svom standardnom nivou a ne vidim zasto ne bi...
Naravno da je standardno sa moje strane. Ne menjam neke stavove kako vetar dune, za razliku od pojedinih forumasa (pri cemu ne mislim na tebe, BTW).
Ono sto mene cudi je sledece: kako to da svi rafoljupci koji vide ocigledan matchup problem Federera u mecevima sa Nadalom, to isto ne vide u mecevima Nadala i Djokovica

Djokovic je kompletniji igrac od Nadala i stavise - Nadal nema oruzje kojim moze na konstantnoj bazi da ugrozava Djokovica.
Pominjete svi neke ranije sezone, pa i 2012u. Mislim da situacije od pre 4-5 sezona nemaju veze sa 2013, za pocetak. Ali, hajde da se osvrnemo na 2012 i taj famozni "obrt" koji je Nadal napravio u mecevima sa Djokovicem:
1) najpre je iscackao 5. set u Australiji i tu bio porazen
2) nista nije uradio na betonu u Americi
3) u MCu mu naleteo ocigledno nefokusirani Djokovic, znamo i zasto => ciscenje od strane Nadala
4) Rim, podjednak mec u kome je Djokovic imao 2x vise gresaka => 1 nadalovska pobeda
5) RG, Djokovic u losoj formi, ali bez prekida bi opet bilo stani-pani => 3:1 za Nadala u teskom mecu
E, to je taj i takav Nadal pre pauze od 7 meseci. Isti taj Nadal, koji nije smeo da igra AO2013, niti da se pojavi na betonu u Evropi&Dubaiju&Miamiju, vec je otisao da igra micky mouse turnire po J.Americi. U medjuvremenu, od WBa 2012 pa do sada, Djokovic je izgubio 6 meceva, a igrao je 12 turnira i ocigledno tankovao Bercy.
Dakle, RN je Djokovica pobedio 3x u poslednje 2.5 godine (a izgubio 8x) i ostvario 1 titulu van sljake za sve to vreme (10 ukupno), spram koliko Djokovica? - 19, na sve tri podloge+dvorana, od kojih je "mickey mouse" jedino ona u Beogradu (mozda da tu dodamo i Peking2012).

Ko ne vidi ociglednu supremaciju jednog coveka nad drugim, kroz sve prikazano, moze sebi da dopusti i da Tysona smatra najboljim svih vremena (iako ovaj nije dobio niti jedan veliki mec), Bryanta najboljim svih vremena (iako on nije ni najbolji na svojoj poziciji), te slicne akrobacije zdravog razuma.
Naravno, ne znaci sad da Nadal ne moze da dobije Djokovica ni u kakvom slucaju, jer je to glupost. Ali, u ovom matchupu, Djokovic se pita i na njegovom je reketu je ishod susreta.
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 22 apr 2013, 13:53, ukupno mijenjano 1 put.
- legenda reala
- Kontakt:
Đoković je najkompletniji teniser u historiji tenisa
ozbiljan sam

ozbiljan sam
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
legenda reala je napisao/la:Đoković je najkompletniji teniser u historiji tenisa![]()
ozbiljan sam
I ja sam tog misljenja, ali mislim da je to i posledica razvoja teniske opreme, jer bi na ovom nivou (pa i verovatno vecem) mogli da budu barem dvojica, da su se rodila krajem osamdesetih, umesto 30ak godina ranije - Borg i Lendl.
No, to nikada necemo znati, ostaje samo cista spekulacija.
Prvi set je bio blizu perfektan...samo bez ovog blizu.DANTES je napisao/la:danas Novak nije bio ni blizu perfektnog pa je dobio... lagano...
Pa bas suprotno...ti si taj koji Nadala predstavlja inferiornim teniserom jer Djokovic ima igru za njega...a s druge strane opet ces umanjivati Nadalove sposobnosti iako on ima igru za Federera.MaGiCa je napisao/la: Ono sto mene cudi je sledece: kako to da svi rafoljupci koji vide ocigledan matchup problem Federera u mecevima sa Nadalom, to isto ne vide u mecevima Nadala i DjokovicaKao sto Nadal ume da iskoristi "rupe" u igri Federera, tako isto to radi i Djokovic u mecevima sa Nadalom. Bar je ovo 1 razumna tvrdnja, za bilo koga ko gleda tenis.
Kompletniji je i Ronaldo od Messi-ja ali opet je ovaj drugi za vecinu ljudi bolji igrac jer to sto on zna je doveo do savrsenstva i to mu donosi rezultate...nesto je slicno i sa Nadalom.MaGiCa je napisao/la:Djokovic je kompletniji igrac od Nadala i stavise - Nadal nema oruzje kojim moze na konstantnoj bazi da ugrozava Djokovica.
Navodis izgovore za sve Nadalove pobjede...koga briga sto je Djokovic van forme ili sto nije prebrodio svoje licne probleme,njegova stvar.MaGiCa je napisao/la:Pominjete svi neke ranije sezone, pa i 2012u. Mislim da situacije od pre 4-5 sezona nemaju veze sa 2013, za pocetak. Ali, hajde da se osvrnemo na 2012 i taj famozni "obrt" koji je Nadal napravio u mecevima sa Djokovicem:
Sto se tice ranijih sezona normalno da i one ulaze u obzir...Nadal i Novak su skoro pa generacija-druga stvar sto je Djokovic nesto kasnije sazrio kao teniser...ne mozemo zaboraviti Nadalove pobjede od prije par godina.
Sve stoji,samo sto njihove karijere traju nesto duze od ove 2,5 godine a i dosta toga se desilo u ovom periodu, kao npr. da Nadal nije igrao 1/4 ovog perioda zbog povrede.MaGiCa je napisao/la:Dakle, RN je Djokovica pobedio 3x u poslednje 2.5 godine (a izgubio 8x) i ostvario 1 titulu van sljake za sve to vreme (10 ukupno), spram koliko Djokovica? - 19, na sve tri podloge+dvorana, od kojih je "mickey mouse" jedino ona u Beogradu (mozda da tu dodamo i Peking2012).
Ovaj dio iskreno i ne kontam...mogu samo da izdvojim ovaj dio o BryantuMaGiCa je napisao/la:Ko ne vidi ociglednu supremaciju jednog coveka nad drugim, kroz sve prikazano, moze sebi da dopusti i da Tysona smatra najboljim svih vremena (iako ovaj nije dobio niti jedan veliki mec), Bryanta najboljim svih vremena (iako on nije ni najbolji na svojoj poziciji), te slicne akrobacije zdravog razuma.

Pa ovo jest tacno ali isto to se moze reci i za vecinu ostalih tenisera protiv Nadala...DelPotro dok je udarao na IW-u Nadal nije mogao ni pomisljati o setu ali cim je malo popustio izgubio je mec...pa cak ni Federer u najboljim danima nije mogao drzati taj potrebni nivo.Djokovic je pokazao da moze ali i njemu ni 98% mogucnosti nije dovoljno...MaGiCa je napisao/la: Ali, u ovom matchupu, Djokovic se pita i na njegovom je reketu je ishod susreta.
Organizatori na RG hoće da mjenjaju pravila žrijeba kako se najbolji svjetski igrač Srbin Novak Đoković i Španac Rafael Nadal ne bi mogli sastati u 1/4

E, jbte, ili zesce hoces da zezas ili ozbiljno ne razumes o cemu se prica ovde.

Ajmo opet:
Djokovic nije superiorniji igrac u odnosu na Nadala samo zbog matchupa, vec i zbog toga sto se bolje obracunava sa fieldom tj. sa ostatkom konkurencije. Razumesadnan24 je napisao/la: Pa bas suprotno...ti si taj koji Nadala predstavlja inferiornim teniserom jer Djokovic ima igru za njega...a s druge strane opet ces umanjivati Nadalove sposobnosti iako on ima igru za Federera.

Super. Ajmo da koristimo analogije iz fudbala kad govorimo o tenisu. Sigurno da Messijeva igra nema nikakve veze sa prisustvom Xavija, Inieste i ostalih. On 1 na 1 dobija meceve za Barcu.Kompletniji je i Ronaldo od Messi-ja ali opet je ovaj drugi za vecinu ljudi bolji igrac jer to sto on zna je doveo do savrsenstva i to mu donosi rezultate...nesto je slicno i sa Nadalom.

Nisu to izgovori prijatelju, vec kontekstualizacija. Kad je Federer vratio #1 i uzeo RG&WB u 2009. u godini u kojoj je Nadal bio povredjen, niko ozbiljan nije smatrao da se rivalstvo "okrenulo". Cenim da ti prvi nisi to mislio.Navodis izgovore za sve Nadalove pobjede...koga briga sto je Djokovic van forme ili sto nije prebrodio svoje licne probleme,njegova stvar.
Druga je stvar sto su kolena bolela, roditelji se razvodili, a Soderling divljao na pariskoj sljaci.

Naravno da ulaze u obzir statisticki. Ali, u realnosti, nema nikakve veze za neki buduci njihov mec to sto je Nadal izdominirao Djokovica na sljaci u periodu od 2006-2009, jer je Djokovic prebrodio disajne probleme koje je tada imao, a Nadalu otisla kolena, pa je sada Djokovic kompletniji i bolji igrac od Nadala.Sto se tice ranijih sezona normalno da i one ulaze u obzir...Nadal i Novak su skoro pa generacija-druga stvar sto je Djokovic nesto kasnije sazrio kao teniser...ne mozemo zaboraviti Nadalove pobjede od prije par godina.
Pa sto nije igraoSve stoji,samo sto njihove karijere traju nesto duze od ove 2,5 godine a i dosta toga se desilo u ovom periodu, kao npr. da Nadal nije igrao 1/4 ovog perioda zbog povrede.

Bilo je 16-7 za Nadala u H2H na kraju 2010. Sada je 19-15 za Nadala, ali 5-11 u poslednje 4 sezone, s tim da su samo 2 pobede Nadala van sljake, uz 7 poraza. U ATPu, koji je dominantno HC ustrojen - to je argument vise za mene, a jedan manje za tebe.

Bolji su jos neki, ali nisu trofejniji. A probaj da skapiras ostatak.Ovaj dio iskreno i ne kontam...mogu samo da izdvojim ovaj dio o BryantuSamo je jedan bolji na njegovoj poziciji...
Djokovic za razliku od Federera i Del Potra nema tolike rupe u igri koje se dadu iskoristiti. Nadal je zato primoran da mora da diktira poen, ne greseci i da izmori Djokovica. Djokovic je i 2011. godine,u toj toliko preuvelicavanoj sezoni, nekada imao padove koncentracije i kad je bio spreman kao zver, a to mu se redovno desava kada nije 100% spreman. Nadal igra agresivnije, i to je dobro za njega protiv fielda tj. ostalih protivnika, da se ne umara za dzabe, ali protiv Djokovica koji se brani kao i on - ne moze dobiti tako mec. A i njegov mindset mu nece dozvoliti da igra agresivno citav mec, bez obzira na rezultat. Zato vise gresaka, zato pucanje na BHu, zato gomila alibi udaraca u nastavku, koje je Djokovic iskaznjavao rutinski.Pa ovo jest tacno ali isto to se moze reci i za vecinu ostalih tenisera protiv Nadala...DelPotro dok je udarao na IW-u Nadal nije mogao ni pomisljati o setu ali cim je malo popustio izgubio je mec...pa cak ni Federer u najboljim danima nije mogao drzati taj potrebni nivo.Djokovic je pokazao da moze ali i njemu ni 98% mogucnosti nije dovoljno...
Moja poenta je sledeca: ova verzija Djokovica je najbolji Djokovic ikada, glede konstantnosti i kompletnosti.
Druga je stvar sto su se neke stvari poklopile, pa Novak iz 2011. izgleda kao peak Djokovic.
- Neutralan88
- Kontakt:
ja mislim da je Novak dobar al da je najbolji definitivno daleko do toga
Kad prestigne Rafu po GS ovima onda cemo pricati tacnije onda je bolji od njega al do tada ništa
Fedexa nece stici barem u narednih 10 tak godina niko, sumnjam cini mi se da je na broju 17 GS.

Kad prestigne Rafu po GS ovima onda cemo pricati tacnije onda je bolji od njega al do tada ništa

Fedexa nece stici barem u narednih 10 tak godina niko, sumnjam cini mi se da je na broju 17 GS.
-
- Kontakt:
Dobro ova verzija Novaka jeste najbolja verzija Djokovica ikada ali ta verzija nije bolja od najboljeg Nadala.
Ja sam uvjeren da kad Rafa igra konstantno dobro (a realno ako cemo on je najpoznatiji po svojoj konstantnosti i ne padanju kako mec odlazi i rijetko mu se desi da ima 50% ubacenog prvog servisa i -17 odnos W/UE) tj kad ide servis, kad je forehand dubok sa spinom kad je bekhend solidan i kad je kretnja na nivou da je dzaba Djokovicu sto je ofanzivniji od njega i sto se i on kako ti kazes "Nadalizovao" i sto je kompletniji bar na sporijem HC-u i sljaci.
Jednostavno odbijam da se Novak ZA SVE pita u njihovom matcupu (pogotovo sto se sljake tice) i da sve zavisi od Novaka i da Rafa jedino moze pobjediti ako Novak ne igra dobro i puno grijesi ili kad nije psihicki/fizicki u mecu ili bilo sta drugo.
A sve i da je tako,a nije, onda mozes doci i do zakljucka da se Rafa ne pita nista ni kad bilo koji iz top 15 igraca igra svoj najbolji tenis... ali je fazon sto mnogi taj tenis ne odigraju vise od 2 meca u cjeloj godine a Rafa manje više isti igra od 17 godine i igra ga u skoro pa svakom mecu (jucerasnji je izuzetak jer on inace onoliko gresaka kolko je jucer u 2 seta napravio ima u 4 ili 5)
Edit. Sad citam da je Nole priznao da je igrao haman pa savrsen tenis na sljeci cijeli prvi set a Rafa za neprepoznat bio

Ja sam uvjeren da kad Rafa igra konstantno dobro (a realno ako cemo on je najpoznatiji po svojoj konstantnosti i ne padanju kako mec odlazi i rijetko mu se desi da ima 50% ubacenog prvog servisa i -17 odnos W/UE) tj kad ide servis, kad je forehand dubok sa spinom kad je bekhend solidan i kad je kretnja na nivou da je dzaba Djokovicu sto je ofanzivniji od njega i sto se i on kako ti kazes "Nadalizovao" i sto je kompletniji bar na sporijem HC-u i sljaci.
Jednostavno odbijam da se Novak ZA SVE pita u njihovom matcupu (pogotovo sto se sljake tice) i da sve zavisi od Novaka i da Rafa jedino moze pobjediti ako Novak ne igra dobro i puno grijesi ili kad nije psihicki/fizicki u mecu ili bilo sta drugo.
A sve i da je tako,a nije, onda mozes doci i do zakljucka da se Rafa ne pita nista ni kad bilo koji iz top 15 igraca igra svoj najbolji tenis... ali je fazon sto mnogi taj tenis ne odigraju vise od 2 meca u cjeloj godine a Rafa manje više isti igra od 17 godine i igra ga u skoro pa svakom mecu (jucerasnji je izuzetak jer on inace onoliko gresaka kolko je jucer u 2 seta napravio ima u 4 ili 5)
Edit. Sad citam da je Nole priznao da je igrao haman pa savrsen tenis na sljeci cijeli prvi set a Rafa za neprepoznat bio
Bas imas potrebu da ti svaki odgovor pocinje na slican nacinMaGiCa je napisao/la: E, jbte, ili zesce hoces da zezas ili ozbiljno ne razumes o cemu se prica ovde.

Ne razumijem...tacnije ne slazem se.MaGiCa je napisao/la:Djokovic nije superiorniji igrac u odnosu na Nadala samo zbog matchupa, vec i zbog toga sto se bolje obracunava sa fieldom tj. sa ostatkom konkurencije. Razumes![]()
Neke stvari itekako imaju veze...Messi-ju ne treba ni dobra igra glavom ni sut sa 30 metara jer ce proci 5 igraca i poentirati sa 2 metra...znaci njemu apsolutno ne treba da bude kompletniji igrac jer i ovako je dovoljno dobar(ne kazem da bi mogao biti bolji da hoce ali i ovako nekompletan je skoro pa savrsen).MaGiCa je napisao/la:Super. Ajmo da koristimo analogije iz fudbala kad govorimo o tenisu. Sigurno da Messijeva igra nema nikakve veze sa prisustvom Xavija, Inieste i ostalih. On 1 na 1 dobija meceve za Barcu.
Preneseno na Nadala...njegov stil igre je uspjevao od prvog turnira koji je igrao pa sve do danas.Nosio se sa najboljim svih vremena...sa odlicnim Novakom i sa svim drugim teniserima...e sad da li je kompletan ili ne,vjerovatno ni njega previse ne zanima,sve dok moze da dobija i ove najbolje.
MaGiCa je napisao/la:Nisu to izgovori prijatelju, vec kontekstualizacija. Kad je Federer vratio #1 i uzeo RG&WB u 2009. u godini u kojoj je Nadal bio povredjen, niko ozbiljan nije smatrao da se rivalstvo "okrenulo". Cenim da ti prvi nisi to mislio.
Druga je stvar sto su kolena bolela, roditelji se razvodili, a Soderling divljao na pariskoj sljaci.
Pa pricali bi tako da je Federer tukao Nadala u tom finalu RG-a...
Njegov stil nije pomogao koljenima ali nije se ovo moralo ovako "odigrati"...problemi su poceli mnogo ranije.MaGiCa je napisao/la:Pa sto nije igraoZato jer je platio cenu 10 godina grinderaja i moonballinga.
Jesam li ja negdje napisao da je zadnje 2-3 godine Nadal bolji od Novaka?MaGiCa je napisao/la:Bilo je 16-7 za Nadala u H2H na kraju 2010. Sada je 19-15 za Nadala, ali 5-11 u poslednje 4 sezone, s tim da su samo 2 pobede Nadala van sljake, uz 7 poraza. U ATPu, koji je dominantno HC ustrojen - to je argument vise za mene, a jedan manje za tebe.
Ali vidis da i pored tih 11-5 za Novaka i dalje malo kaska...
Ni bolji,ni trofejniji.MaGiCa je napisao/la:Bolji su jos neki, ali nisu trofejniji.
Potpisujem...samo sto i dalje stoji da teoretski i Novak,Federer,DelPotro imaju sve u svojim rukama protiv Nadala...sad je pitanje ko to moze iskoristiti.MaGiCa je napisao/la:Djokovic za razliku od Federera i Del Potra nema tolike rupe u igri koje se dadu iskoristiti
Moze biti...te 2011.-e je iznenadio konkurenciju-sad mu je vjerovatno i teze ali fino drzi se...MaGiCa je napisao/la:Moja poenta je sledeca: ova verzija Djokovica je najbolji Djokovic ikada, glede konstantnosti i kompletnosti.
Druga je stvar sto su se neke stvari poklopile, pa Novak iz 2011. izgleda kao peak Djokovic
ApsolutnoMaGiCa je napisao/la:Moja poenta je sledeca: ova verzija Djokovica je najbolji Djokovic ikada, glede konstantnosti i kompletnosti.Druga je stvar sto su se neke stvari poklopile, pa Novak iz 2011. izgleda kao peak Djokovic.

"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Definitvno. Ovaj Nole mozda nije uspjesniji od Nolet iz 2011 ali je definitvno bolji. Nije se tad niko nadao da Nole moze tako igrat, dok sad idu posebne pripreme.MaGiCa je napisao/la: Moja poenta je sledeca: ova verzija Djokovica je najbolji Djokovic ikada, glede konstantnosti i kompletnosti.
Druga je stvar sto su se neke stvari poklopile, pa Novak iz 2011. izgleda kao peak Djokovic.
A da je Nole najkompletiniji svih vremena, ne bih se slozio. Jer ne znamo kako bi Borg, Connors, Lendl... igrali u ovim uslovima, kako bi Federer igrao da je mladji. To su sve pitanja na koje nemamo odgovor. A ustvari ko da je bitno ko je bolji, bitan je dobar tenis, da uzivamo u mecevima. A najmanje je bitno ko je bolji. Bar za mene.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Nema glupih odgovora, vec samo glupih pitanja.adnan24 je napisao/la: Bas imas potrebu da ti svaki odgovor pocinje na slican nacin![]()

Znaci da ipak razumes. To me je zanimalo.Ne razumijem...tacnije ne slazem se.
Messi igra u supertimu, koji njegove mane sakriva, a vrline istice. Kad nije u takvom timu, npr. kad igra za reprezentaciju, isplivaju i mane na povrsinu.Neke stvari itekako imaju veze...Messi-ju ne treba ni dobra igra glavom ni sut sa 30 metara jer ce proci 5 igraca i poentirati sa 2 metra...znaci njemu apsolutno ne treba da bude kompletniji igrac jer i ovako je dovoljno dobar(ne kazem da bi mogao biti bolji da hoce ali i ovako nekompletan je skoro pa savrsen).
Preneseno na Nadala...njegov stil igre je uspjevao od prvog turnira koji je igrao pa sve do danas.Nosio se sa najboljim svih vremena...sa odlicnim Novakom i sa svim drugim teniserima...e sad da li je kompletan ili ne,vjerovatno ni njega previse ne zanima,sve dok moze da dobija i ove najbolje.
Teniseri za razliku od fudbalera su liseni pomoci timskih kolega i sve njihove mane i vrline se mogu videti - pre ili kasnije.
Preneseno na Nadala...njegov stil igre je uspevao, kao sto kazes, ali vise ne uspeva. O tome se radi. Duze vreme je samo uspesan na sljaci, a ne postoji ili retko kad to cini i na drugim podlogama. A ovo su njegove najbolje godine, u kojima bi trebalo da je na vrhuncu. A zasto nije

1) pojavio se bolji igrac od njega
2) placa cenu svom stilu igre, koji koliko je uspesan, toliko je i destruktivan po telo
Sta nije jasTno

Istina. Samo sto je Federer dobio Nadala na sljaci Madrida i Soderlinga u Parizu, istog onog sto je izbacio Nadala. A ostatak 2009e i pocetak 2010e je Federer rutinski izdominirao.Pa pricali bi tako da je Federer tukao Nadala u tom finalu RG-a...
Nista. Sad neka placa cenu tome sto je igrao tako kako je igrao punu deceniju.Njegov stil nije pomogao koljenima ali nije se ovo moralo ovako "odigrati"...problemi su poceli mnogo ranije.
Kaska. Samo sto je ta razlika davno stvorena.Jesam li ja negdje napisao da je zadnje 2-3 godine Nadal bolji od Novaka?
Ali vidis da i pored tih 11-5 za Novaka i dalje malo kaska...
Kada je Djokovic uzeo svoju prvu titulu, Nadal ih je imao vec 17 (a tu su bili i GS turniri i 6-7 mastersa, 7-8 petstotica) . Kad je Nadal imao 10 miliona $ od turnirskih nagrada, Djokovic je bio na granici od 1og miliona.
Kada je Nadal nabio 100+ sedmica na mestu #1, Djokovic nije imao niti jednu jedinu.
Danas te razlike nisu toliko drasticne, jer ih Djokovic svakim danom smanjuje. Ali, i dalje postoje, jer su davno stvorene.
Toliko davno da je irelevantno za danasnje okvire.
Silovatelj lopte nikada ne moze da bude bolji od onih koji igraju glavom. Your word against mine.Ni bolji,ni trofejniji.

-
- Kontakt:
Za to placanje cijene njegovog igranja se slazem ali ne razmisljam ja tako.Rafa je prvi GS osvojio u 18 godini a Novak u 22? Logicno je da igraci koji ranije sazriju (nevezano za Rafin stil igre) nesto ranije zavrse karijeru
O superijornijem igracu ne zelim ni razgovarati
Rafin index je također najbolji na touru tako da obracunavanje sa ostatkom konkurencije ne ide
O superijornijem igracu ne zelim ni razgovarati

Pošto pričamo o "matcupu" h2h bi trebao biti najvazniji faktor poređenja.Rafa ima pozitivan tj 19:15 sa Novakom a i poslje one 2011 ima pozitivan kao sto sam ja i rekao da ce imati.Evo i sad tvrdim da ce Rafa (AKO BUDE ZDRAV - namjerno ne pisem "ako bude u formi" jer on kad je zdrav je 99% u formi - ona konstantnost o kojoj sam pricao) do kraja godine zadrzati isti ili popraviti ovaj omjer protiv NovakaOno sto mene cudi je sledece: kako to da svi rafoljupci koji vide ocigledan matchup problem Federera u mecevima sa Nadalom, to isto ne vide u mecevima Nadala i DjokovicaKao sto Nadal ume da iskoristi "rupe" u igri Federera, tako isto to radi i Djokovic u mecevima sa Nadalom. Bar je ovo 1 razumna tvrdnja, za bilo koga ko gleda tenis.
Kako to kad Rafa ima najbolje procente protiv top 10 igraca? Prije ovog meča Rafa je imao 72% pobjeda protiv danasnjih top 10 a Novak 61%.Mozda je jedan procenat otisao gore dole poslje zadnjeg mečaDjokovic nije superiorniji igrac u odnosu na Nadala samo zbog matchupa, vec i zbog toga sto se bolje obracunava sa fieldom tj. sa ostatkom konkurencije. Razumes
Rafin index je također najbolji na touru tako da obracunavanje sa ostatkom konkurencije ne ide
Ti si ga znaci vec otpisao...ja ipak mislim da jos par sezona moze napraviti nekoliko velikih stvari.MaGiCa je napisao/la:Preneseno na Nadala...njegov stil igre je uspevao, kao sto kazes, ali vise ne uspeva.
MaGiCa je napisao/la:Istina. Samo sto je Federer dobio Nadala na sljaci Madrida i Soderlinga u Parizu, istog onog sto je izbacio Nadala. A ostatak 2009e i pocetak 2010e je Federer rutinski izdominirao.
Federeru sljaka nikad nije bila problem...da nije bilo Nadala Roger bi sa RG-om napravio isto i sa Wimbledon-om i zbog toga se nije dizala neka prevelika prasina oko tog dijela sezone...svi su znali da on moze do titule ali ne preko Rafe...dok je Nadal poslije 2011.-e i dominacije Djokovica ipak uspio vezati 3 pobjede sto i predstavlja razliku u ovom slucaju.
Slozili smo se da je Novak zadnje 2-3 godine bolji teniser...a kad se sve sabere Nadal je u prednosti-na Novaku je da to sve preokrene.MaGiCa je napisao/la:Kaska. Samo sto je ta razlika davno stvorena.
Toliko davno da je irelevantno za danasnje okvire.
Hehe...taj silovatelj ima jedan od najvecih kosarkaskih IQ-a...al' nema ovo veze sa temom pa da ne duljim-svejedno sam trebao odustati poslije ovakvih "opisa".MaGiCa je napisao/la:Silovatelj lopte nikada ne moze da bude bolji od onih koji igraju glavom. Your word against mine.
Opasan ovaj iz Kosovske Mitrovice, jbg, dobiti Rafu u Monte Carlu je jedan od najvecih podviga u istoriji tenisa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.