Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Padovan
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Padovan » 18 nov 2010, 01:36

Je li pripisan gol Quagliarelli jer na livescore pise da je autogol Marice.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Michel Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA-e), igračka je legenda torinskog Juventusa, a i dalje je veliki štovatelj tog talijanskog kluba...

"Tko će biti prvak Serije A? Pa, Juventus, naravno. Ipak govorimo o najboljoj svjetskoj momčadi." pomalo je u šali govorio Francuz talijanskim novinarima, a potom nastavio u nešto ozbiljnijem tonu.

"Svaki put se u Torinu osjećam ugodno. Navijači Juventusa me uvijek toplo dočekaju, a to je dokaz da i ti mladi ljudi, koji me vjerojatno nisu nikada gledali na travnjaku, poštuju i vole. To mi mnogo znači, ali i govori o kulturi u ovom klubu."

Potom je Platini dodao i nešto pogrda na račun talijanske Serie A.

"Kada sam ja igrao u Juventusu tada je talijanska liga bila uvjerljivo najjača na svijetu. Svi su željeli doći u neki talijanski klub. Ali, danas je došlo drugo vrijeme. Engleska, pa Španjolska i Njemačka, sve su to jače lige od talijanske. Uostalom, tribine na prvoligaškim stadionima su mahom prazni i nije niti čudo što nitko ne želi doći u Seriju A. Nadam se da će se to promijeniti." zaključio je Michel Platini.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 18 nov 2010, 08:38

dajte nam fancuze u Juventusu :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 nov 2010, 13:48

Sta ce nama Adebayor vec smo imali neke propale igrace i jos imamo jednog sta ce nam jos Manu???Umjesto da se Amauri proda ovi hoce jos vecu zbrku u napadu da prave kao da nemamo problema sa svim tim napadacima....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 18 nov 2010, 13:56

O zdravo Juventovci :D :D imal kod vas kakvih informacija u vezi ovog prelaska Altintopa kod vas? ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 nov 2010, 15:01

van gall je napisao/la:O zdravo Juventovci :D :D imal kod vas kakvih informacija u vezi ovog prelaska Altintopa kod vas? ;)

a odakle ti to uopce :? :? :D ..prvi put cujem da se altintop spominje...

realno,nema sanse da doje..mi imamo vec takvih igraca i zasto stvarati guzvu...dobar je back-up al jbg...ne treba,nama trebaju igraci koji mogu unaprijedit nasu igru....altintop bi bio samo back-up kao i u bayernu.

Nejmar se predomislio, sad hoće u Juve
Zvezda Santosa spremna da napusti Brazil i otkriva da je ''velika petorka'' zainteresovana za njega. On preferira Juventus.

Mladi fudbaler Santosa, Nejmar, bio je praćen od strane Čelsija tokom leta, ali je iznenađujuće potpisao novi ugovor sa sadašnjim klubom.

Čelsi je bio voljan da plati 25 miliona evra, ali je Santos povećao platu ovom tinejdžeru, kako bi ga ubedili da ostane.

Ipak, Nejmar sada kaže da ga žele najveći klubovi Evrope.

''Tu je pet velikih klubova, Juventus, Čelsi, Real Madrid, Mančester Junajted i inter. Najviše bih voleo da odem u Juventus. Oni su svetski poznata ekipa. inter ima prestiž. Ronaldo je tamo igrao i on je jedan od mojih idola, ali preferiram Juve. Voleo bih da nosim dres Bjankonera'', rekao je ovaj mladi napadač italijanskim novinarima.

Sada je njegova cena porasla na 40 miliona, u pitanju je klauzula u ugovoru, pa i pored njegove volje, teško da će bilo koji italijanski klub platiti tu sumu.

Ekstra-talentovani centarfor misli da je vreme da se okuša u Evropi...
Eh kad bi dosao...igrac buducnosti svakako....

Krasic se vraca treninzima,mozda ce bit spreman za genou... 8-) aBd

slika

Danas na treningu,mali Juventini bili...kako mi se srce napuni kad ovo vidim :)

Al Krasic,pa taj covjek je vec sad legenda..pogledajte ga samo...cak se i sa ovom djecom slika..a tu je i nas Haso :D

BRAVO MILOSE i BRAZZO
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 nov 2010, 15:16

meni nema nista draze nego vidjeti nekog klinju od 10-11 godina kako trci za loptom sa Juventusovim dresom.. to mi je vrhunac.. :) kad vidis da ono ne navija za klub koji je u vrhu fudbala, vec trenutno slabiji klub.. jao :)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 nov 2010, 15:25

kad vidis da ono ne navija za klub koji je u vrhu fudbala, vec trenutno slabiji klub.. jao :)
Juve je uvijek na vrhu :P :P ...al svakako za Juve se ne navija,Juve se voli...to je bitna razlika 8-) 8-)

[youtube][/youtube]

na danasnji dan 1990 :mrgreen:

Ludi di canio dobio crveni hahaha :roll: :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 nov 2010, 16:37

ma znas na sta sam mislio :mrgreen:

i da, dobro bi bilo dovesti Neymara.. sad bih ga ja odma u januaru uzeo.. prodao Amaurija za par milioncica i kupio Neymara.. ali opet, za sljedeci merkato necemo imati previse para.. jer moramo otkupiti Quagliu 15 i Aquilanija 20 sto je u startu 35 miliona.. ako racunamo da necemo kupovati Pepea i (S)mottu..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 18 nov 2010, 16:43

sto se mene tice Pepe i Motta ,komotno mogu unucima pricati kako su bili jednu godinu na posudbi u Juventusu , i tacka. ono bice prica za svog unuka koji trenira fudbal eeee kad ti se djedu posrecilo pa ga Juve posudi na godinu dana ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 nov 2010, 16:44

ma uzet ce oni Pepea jer je reprezentativac standardni a na to se sad furaju :) ...Neymar i Boketi bi valjali sad pravo :)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 nov 2010, 20:52

Italia je napisao/la:ma znas na sta sam mislio :mrgreen:

i da, dobro bi bilo dovesti Neymara.. sad bih ga ja odma u januaru uzeo.. prodao Amaurija za par milioncica i kupio Neymara.. ali opet, za sljedeci merkato necemo imati previse para.. jer moramo otkupiti Quagliu 15 i Aquilanija 20 sto je u startu 35 miliona.. ako racunamo da necemo kupovati Pepea i (S)mottu..
Nije Aqua 20 već 15 a i od toga smo već 5 platili ljetos.

A i za Quagliu smo, čini mi se već platili 4,5-5 miliona.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 nov 2010, 22:48

Povreda koljena za Amauria
Napadač Juventusa se povrijedio na treningu. Pretrage će biti obavljene do večeras kada će se znati koliko će izbivati sa terena...

Brazilac sa talijanskim pasošem se povrijedio na treningu tako napustivši rano internu utakmicu koju su igrači igrali međusobno podijeljeni u dvije ekipe.

U pitanju je uganuće koljena. Juventus je saopštio kako će igrač večeras proći pretrage nakon čega će se znati dužina eventualnog odsustva Amauria.

Brazilac ove sezone nema sreće sa povredama budući da je propustio nekoliko mečeva. Ove sezone nije postigao niti jedan gol u Serie A.
Na stranu sto je los..al brate ni srece nema..nemoguce,ubise ga povrede...a jbu i nas povrede i dalje :roll:

Koliko sam ja vidio amauri 2 mjeseca out :roll: :roll: :| al sacekajmo zvanicno...

jbem ti srecu i majku vise :evil:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 19 nov 2010, 09:09

Amauri je baksuz sto na sat , sad procitah neke djelove razgovora Meania,onog Milanovog lika, covjece koliko sranje su oni pravili, Moggi je mala maca sta je Berlusconi zahtjevao i radio, tek sad je jasnije, koliko su nas "ubili" ,smece od sistema u Italiji p.s.a ovo je Milanu progledano korz prste jer Meani ili kako vec mu tacno ime,nije bio zvanicno clan kluba hahaha a odradjivao sve za klub, hehe **** ti proceduru ,fuj smradova :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 nov 2010, 09:31

Ma to se on namjerno povrijedio da ga ne biste prodali Aston Villi. :mrgreen:

Šalu na stranu, vas stvarno ne maze povrede. Ok, ove sezone je i Inter u istim problemima, ali vama je to već navika(stvarno se ne sjećam kad je Juventus imao sve igrače na raspolaganju).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 19 nov 2010, 15:38

Juventus spremio ponudu za Suareza

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2606.html

PO meni najvece pojacanje ukoliko dodje...strasan igrac,rasni strijelac...cak bih se odlucio za njega prije Dzeke...toliko je dobar...

Mada,mislim da ce u januaru doci neki lijevi napadac,jeftiniji da popuni prazninu i nista drugo..jer nemamo love bas,dok ce se na ljeto dovesti jedan pravi napadac...

Znaci ocekujem maxi lopeza ili maricu :roll: :roll: mozda adebayora na posdbu..ostalo tesko do ljeta..

Amauri 3 mjeseca van terena..strasno :| :evil: :evil:

Sad samo iaquintu imamo kao klasicnog centrfora :roll: :roll: ....

Malo i dobrih vijesti,Krasic ce najvjerovatnije biti spreman za genou...znaci sigurna pobjeda 8-) 8-)

slika

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 nov 2010, 18:24

Evo malo o novom stadionu, prelijepo:
[youtube][/youtube]

Kako sad stvari stoje aBd u nedjelju i Krasić i Marchisio će od prve minute na teren, napokon radosne vijesti i za nas.

Zao mi je Amaurija (iako nam nece puno nedostajati), poslije ove povrede mislim da je on svoje u Juventusu zavrsio. Jer u januaru dolazi najvjerovatnije još jedan napadač tako da za njega neće biti mjesta.

Kad bi Dzeko dosao 30 skudeto bi bio osiguran :)

FC Ljuta Krajina

aquilani
Kontakt:

Post Postao/la aquilani » 19 nov 2010, 20:46

Stvarno Amauri nema sreće sa povrijedama,ove sezone je totalno uništen.Najbolje bi bilo kad bi ga nekako prodali Villi i pokušati dovesti Bocchetia i jednog dobrog napadača(Benzema,Matri,Maxi Lopez ili Forlan).

Krasić i Marchisio su se oporavili i protiv Genoe će biti dosta teška utakmica,jer i Genoa ima nekoliko dobrih igrača tipa.Palladino,Toni,Rafinha,Veloso,Palacio...,ali sve to na stranu nama su neophodna 3 boda iz ove utakmice,ako želimo da ostanemo u utrci za Milanom.Trebam još napomenuti da je Genoa promijenila i trenera, i to je još samo jedan oprez na ovu neugodnu utakmicu.

Prvi post na forumu,pozdrav moji Juventini 8-)
Quando ti vedo in campo sei la cosa piu bella che ce...109 anni di storia non si cancellano con un processo ridicullo...by Del Piero !

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 19 nov 2010, 21:09

Jos jedan bianconero :D ...sto nas ima masala !! Dobro nam dosao, brate :D
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

aquilani
Kontakt:

Post Postao/la aquilani » 19 nov 2010, 21:25

Adinjo je napisao/la:Jos jedan bianconero :D ...sto nas ima masala !! Dobro nam dosao, brate :D
Hehe ima nas bianconera svugdje :),što nas je više to bolje !Hvala brate na lijepoj dobrodošlici ;)
Quando ti vedo in campo sei la cosa piu bella che ce...109 anni di storia non si cancellano con un processo ridicullo...by Del Piero !

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 19 nov 2010, 22:12

Dobro dosao i napisao mnogo postova na ovoj temi.

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.