FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
ah da "strucnjaci",napadajte me i dalje sto sam govorio da bi bio red da lazo koju utakmicu ostane na klupi a bajro dobije priliku da pokaze sta zna;)
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.
ko rano rani sam u nju pada.
Nisi valjda vidio da je Lazar loš igrač? Svaka čast.
Željo -Travnik bht1
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Upamti Široki ostaje neporažen na grbavici,ja ipak mislim da naši igrači i nisu toliko loši,i sve više vjerujem da je istina da su igrači bojkotirali ištuka,te da će sad konačno proigratiirridu je napisao/la:iskreno siroki bi mogo finu katastrofu dozivit na grbavicijedina dvije tacke u sirokom koje cine nesto pozitivno su roskam i onaj vagner ostalo sve ...
ispade sad bolje siroki nego olimpiC

Meni Svraka juce medju najboljim,ko da nismo istu tekmu gledali,ali svako ima pravo na svoje misljenje.I inace mi je medju najstandardnijim igracima sa konstantnom formom,uz Markovica,Mesica,pa i Savica donekle.Drago mi je zbog debija Nikolica i Zolotica,to je buducnost,golobradi mladici ovo je najveci dobitak po meni juce.djale je napisao/la:ne znam otkud da je Svraka izgubljen? pa momak konstantno dobro igra mada je on Amarova prva musterija za istresanje. Meni na zivce ide Visca, jeste da je on posle Sehe nas najveci dragulj al covjek igra za sebe, dobije loptu i sut, tek ponekad doda koju loptu Zebi al sve mu se svodi na primi-opali, srecom da ima dobar udarac pa cesto i pogadja al mi se cini da je samo igrac poteza. Bojim se da je on svoj maksimum vec pokazao, mada se nadam da bi uz korekcije, prije svega u glavi mogao biti igrac za solidan evropski klub
Inace ja sam juce pozitivno iznenadjen posebno sa trkacke strane i sa tempom utakmice,nije za postidi se niti u jacim ligama zapadno od nas.Igrac utakmice Adilovic golman Travnika,sta je sve izvadio,a levat dok je kod nas bio golove iz auta primo.Travnik po meni nimalo naivna ekipa,spoj iskustva i mladosti,i ako mi ovakvu igru ponovimo u srijedu protiv Sirokog,bice sigurno lsican,ako ne i bolji rezultat.
DINAMO 25. NA GRABAVICKOJ
Vasilić na današnjem treningu zadobio nezgodan udarac, ali izgleda da će biti sve ok s njim.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
- UrbanBatalion
- Kontakt:
Sretan vam rođendan. Da dobijete Dinamo i da priredite spektakl. 

Al saltcityattack je moj idol.
Sta je sa onim tamnoputim igracem , jesu li mu stigli papiri ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
i da ugrabite barem tu jednu 'slavljanicku' utakmicu odigrati prije suspenzijeUrbanBatalion je napisao/la:Sretan vam rođendan. Da dobijete Dinamo i da priredite spektakl.

- zlaya_tm87
- Kontakt:
Zeljo bez poraza u Kupu BiH od 2008. god
Od kako je na klupu Željezničara došao Amar Osim, tim sa Grbavice nije izgubio niti jednu utakmicu u Kupu Bosne i Hercegovine.
15.09.2009. Željezničar - Bosna 1:0
30.09.2009. Velež - Željezničar 0:0
21.10.2009. Željezničar - Velež 2:1
28.10.2009. Željezničar - FK Rudar 3:0
11.11.2009. FK Rudar - Željezničar 0:0
23.03.2009.Željezničar - Zrinjski 3:1
14.04. 2010. Zrinjski - Željezničar 1:1
05.05. 2010. Borac - Željezničar 1:1
19.05. 2010. Željezničar - Borac 2:2
Tačnije, posljednji poraz, Plavi su doživjeli 24. septembra 2008. godine kada su u prvom krugu eliminisani od gradačačke Zvijezde.
Onda je uslijedila Osimova era i četrnaest utakmica bez poraza (šest remija) uz gol razliku 27:6.
U prošloj sezoni izabranici Amara Osima stigli su do finala Kupa kojeg nisu osvojili jer su igrači Borca u gostima postigli pogodak više.
Fantastičan skor u ovoj sezoni
Igrači Željezničara u ovoj sezoni nisu primili niti jedan pogodak, a postigli su 14 golova ito u pet odigranih utakmica.
Željezničar je prvi Kup osvojio 2000. godine. Amar Osim je sa Željezničarom dva puta osvojio Kup BiH ito 2001. i 2003. godine, te još dva puta igrao u finalu 2002. i 2010. godine.
Željezničar je slavio u četiri utakmice, a samo jedan je završen bez pobjednika.
Na putu do polufinala Kupa BiH u ovoj sezoni igrači Željezničara eliminisali su prijedorski Rudar (2:0), Borac (ukupno 3:0) i mostarski Branitelj (ukupno 9:0).
Široki na putu za drugo uzastopno finale
Do drugog uzastopnog finala tim sa Grbavice dijele dva susreta sa Širokim Brijegom koji se nalazi u dosta nezgodnoj situaciji. Ekipa sa Pecare izgubila je pet puta u posljednjih osam susreta, te zabilježila jedan remi.
Prvi susret između Željezničara i Širokog Brijega na rasporedu je u srijedu 16. marta na stadionu Grbavica sa početkom u 17,00 sati uz direktan prijenos na BHT 1.
Od kako je na klupu Željezničara došao Amar Osim, tim sa Grbavice nije izgubio niti jednu utakmicu u Kupu Bosne i Hercegovine.
15.09.2009. Željezničar - Bosna 1:0
30.09.2009. Velež - Željezničar 0:0
21.10.2009. Željezničar - Velež 2:1
28.10.2009. Željezničar - FK Rudar 3:0
11.11.2009. FK Rudar - Željezničar 0:0
23.03.2009.Željezničar - Zrinjski 3:1
14.04. 2010. Zrinjski - Željezničar 1:1
05.05. 2010. Borac - Željezničar 1:1
19.05. 2010. Željezničar - Borac 2:2
Tačnije, posljednji poraz, Plavi su doživjeli 24. septembra 2008. godine kada su u prvom krugu eliminisani od gradačačke Zvijezde.
Onda je uslijedila Osimova era i četrnaest utakmica bez poraza (šest remija) uz gol razliku 27:6.
U prošloj sezoni izabranici Amara Osima stigli su do finala Kupa kojeg nisu osvojili jer su igrači Borca u gostima postigli pogodak više.
Fantastičan skor u ovoj sezoni
Igrači Željezničara u ovoj sezoni nisu primili niti jedan pogodak, a postigli su 14 golova ito u pet odigranih utakmica.
Željezničar je prvi Kup osvojio 2000. godine. Amar Osim je sa Željezničarom dva puta osvojio Kup BiH ito 2001. i 2003. godine, te još dva puta igrao u finalu 2002. i 2010. godine.
Željezničar je slavio u četiri utakmice, a samo jedan je završen bez pobjednika.
Na putu do polufinala Kupa BiH u ovoj sezoni igrači Željezničara eliminisali su prijedorski Rudar (2:0), Borac (ukupno 3:0) i mostarski Branitelj (ukupno 9:0).
Široki na putu za drugo uzastopno finale
Do drugog uzastopnog finala tim sa Grbavice dijele dva susreta sa Širokim Brijegom koji se nalazi u dosta nezgodnoj situaciji. Ekipa sa Pecare izgubila je pet puta u posljednjih osam susreta, te zabilježila jedan remi.
Prvi susret između Željezničara i Širokog Brijega na rasporedu je u srijedu 16. marta na stadionu Grbavica sa početkom u 17,00 sati uz direktan prijenos na BHT 1.
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Na treningu Zeba, Savić, Višća i Spahić užas, iz prvih 11 samo Bešlija i Radovanović na nivou...Ukoliko Jamak i Stančeski ovako nastave na treninzima Savić i Zeba više neće biti sigurni u prvih 11...Mada mu je Stančeski igrao lijevo na poziciji koju inače igra Višća...Jedna stav je sigurna, imamo odličan tim i sjajnu konkurenciju među igračima, sad samo oni treba da ostvare rezultate...

Ako je suditi po treninzima prava je "životinja"Sta je sa onim tamnoputim igracem , jesu li mu stigli papiri ?

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Dinamo gost 25. marta na Grbavici... 

Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
- Capt_Billy
- Kontakt:
Hoce li doci BBB???

VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!
bbb je u bojkotu,jedino navijaci dinama iz hercegovine mozda dodjuCapt_Billy je napisao/la:Hoce li doci BBB???![]()
![]()
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Sto su u bojkotuRosas7 je napisao/la:bbb je u bojkotu,jedino navijaci dinama iz hercegovine mozda dodjuCapt_Billy je napisao/la:Hoce li doci BBB???![]()
![]()

zbog zdravka mamica,vec odavno.....dok on ne ode nema povratka na tribinunime_tm87 je napisao/la:Sto su u bojkotuRosas7 je napisao/la:bbb je u bojkotu,jedino navijaci dinama iz hercegovine mozda dodjuCapt_Billy je napisao/la:Hoce li doci BBB???![]()
![]()
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
- bosanac723
- Kontakt:
Nisam ekspert al po index tacka hr, razlog njihovog bojkota je zbog Mamica i ljudi u upravi kluba.nime_tm87 je napisao/la:Sto su u bojkotuRosas7 je napisao/la:bbb je u bojkotu,jedino navijaci dinama iz hercegovine mozda dodjuCapt_Billy je napisao/la:Hoce li doci BBB???![]()
![]()
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Po meni je malo termin glup zar se nije moglo odigrati u subotu ili nedelju a ne u petak,ali nema veze nije to ni bitno.Bitno je da se okrenemo sirokom pa jedno 3-icu na Grbavici uvalimo i obezbjedimo prolaz u finale.kada bi prosli dalje volio bi da nas olimpic zapadne jer bi prakticno imali dvije tekme kod kuce.Nema veze ovim samim takmicenjima pokazujemo da smo izuzetno kvalitetna ekipa i da se jedini takmicimo na oba fronta do samog kraja.Proslava ide polako ja se nadam da Dinamo nece biti najaca ekipa koja ce gostovati na Grbavici.
FORZA ŽELJO
FORZA ŽELJO
svoj ti pos'o !
Trenutno korisnika/ca: Proximic, SamoDaKazeem i 65 gostiju.