Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Arogantni
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Arogantni » 21 nov 2010, 13:28

Meni je ovo najboljhe sto sam dosad vidio poslije one pobjede u Udinama dominiramo cijelim terenom i drzimo sve konce u rukama steta sto sad na kraju ne udje onaj Jakintin pokusaj na centarsut Krasica ali nema veze sace Alex uci da izvede jedan slobodnjak i da da go iz njega. Akvilani je uz Krasica i Ibrahimovica najbolji igrac Serie A a ubjedljivo najbolji igrac Juveta ... Svaka cast Marotti na tome sto se odlucio za njega a ne za Dzeku jer cemo sigurno dovesti Dzeku sad na ljeto a u tom trenutku nismo mogli obojicu zbog usranog EU pravila o igracima. Del Nerri se fura na Osima istu taktiku igraju zato sad ima i rezultate a Bogami i igru...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 nov 2010, 13:35

Omerbavarac je napisao/la:Jao Krasica! :o :o
Koliko je njegov skor ove sezone sto se tice golova i asistencija?
5 golova i 5 asistencija (a propustio je zadnje 3 utakmice zbog suspenzije i povrede)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

GrandeJuve
Kontakt:

Post Postao/la GrandeJuve » 21 nov 2010, 13:40

Krasić: Volio bih da Džeko dođe u Torino

Miloš Krasić je trenutno po mnogima uz Nemanju Vidića, najbolji igrač reprezentacije Srbije. Njegova karijera i dalje ide uzlaznom putanjom, naročito nakon što je u ljetnom prijelaznom roku stigao u redove Juventusa.

Krasić je zbog povrede aduktora ostao na liječenju u Torinu i zbog toga je propustio prijateljsku utakmicu između Bugarske i Srbije.

- Na tom meču selektor Petrović nije mogao računati na sve igrače. Nisam jedini koji je morao propustiti ovu reprezentativnu akciju. Taj susret je dobro došao, da naš selektor ukaže priliku nekim igračima pred kojima je svijetla budućnost - bile su prve riječi Krasića, koji je zbog prijateljstva sa Elvirom Rahimićem, uvijek na raspolaganju novinarima „Avazovog Sporta“.

Naredna decenija

Sigurno mislite na Adema Ljajića, zvijezdu italijanske Fiorentine?

- Upravo tako. On se već dokazao u jakoj ligi. Ima veliku minutažu u Fiorentini i sigurno je da on spada u skupinu igrača, koji će obilježiti narednu deceniju. Radi se o igraču koji zna sve sa loptom.

Kada ćete se vratiti na teren?

- Već u narednom kolu. Gostujemo Đenovi i šansu ću vjerovatno čekati sa klupe. Možda i odigram nekih dvadeset minuta. Znate i sami da sam se protiv Salcburga u okviru Evropske lige i povrijedio. I dalje me muči aduktor, ali redovno idem na terepije. Inače, dobro sam se uklopio u novu sredinu. Već sam i postigao tri gola u Seriji A.

Kako sarađujete sa Hasanom Salihamidžićem?

- Braco je strašan momak, ali i igrač. Dosta mi je pomogao kada sam tek stigao u Torinu. I danas mi često zna biti od koristi. Dobri smo prijatelji i sretan sam što se on oporavio, jer on kada je zdrav, onda može biti od velike koristi našem timu.

Juventus ove sezone ima velike ambicije.

- Naš cilj je plasirati se u Ligu prvaka. Mislim da imamo dobar tim. Inače, prvenstvo je ove sezone izjednačeno i dosta ekipa konkuriše za najviši plasman.

Mi također nismo još izgubili sve šanse da i na proljeće igramo u Evropskoj ligi. U posljednja dva kola potrebno nam je šest bodova.

Mediji pišu da će uskoro vaš saigrač postati Edin Džeko, reprezentativac BiH i zvijezda Volfsburga. Vaš komentar?

- Volio bih da Džeko postane stanovnik Torina. Strašan je to igrač. Imao sam priliku i da ga upoznam. Sa njim bismo se narednih sezona sigurno borili za titulu prvaka Italije. Ž5: Jeste li u kontaktu sa nekadašnjim saigračima Elvirom Rahimićem i Ivicom Olićem?

- Normalno. Pa, oni su bili moji uzori kada sam stigao u redove CSKA iz Moskve. Teško mi je pala činjenica da je za Olića ova sezona gotova. Međutim, vjerujem da će Ivica sve prebroditi i vratiti se još jači. S druge strane Rahimić je institucija. Dugo godina je igrao na vrhunskom nivou.

Igrači na gubitku

Kada smo dogovarali ovaj razgovor, kazali ste da ne bi željeli komentarisati posljednja dešavanja oko reprezentacije Srbije.

- Ružno je ono što se desilo u Đenovi. Mi igrači smo najviše na gubitku. Tu utakmicu smo izgubili bez borbe, a siguran sam da se možemo nositi sa „azurima“. Nisu oni više nogometna velesila.

Može li se Srbija plasirati na EP?

- Zašto da ne. Kvalifikacije su tek počele. Dosta bodova je ostalo u igri - kazao je Krasić.

O reprezentaciji BiH

Po vama zaslužuje li naša reprezentacija da se nađe na narednom Evropskom prvenstvu?

- Kako da ne. Pa BiH ima nekoliko izvrsnih igrača. Ne bih želio da ih sada nabrajam, da ne bih slučajno nekoga zaboravio. U svakom slučaju Džeko je prva zvijezda vaše reprezentacije - riječi su Krasića.

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 21 nov 2010, 13:40

Zar i Juve moze dobiti nekoga!? :o :o :o :o :o
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 nov 2010, 14:08

ulazi haso :D
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 nov 2010, 14:20

Gledao sam prvo poluvrijeme i moram priznati da sam se oduševio Juventusom. Dakako, može ovo puno bolje, ipak je to Juventus, ali prvih 45 minuta je bilo skoro pa perfektno. Miloš :o. Nemam riječi za ovog momka, stvarno je momak ponajbolje pojačanje Juventusa u nekoliko posljednjih sezona. Kako je samo prolazio po desnoj strani; šteta što još jedno njegovo ubacivanje nije Iaquinta pretvorio u gol. Ono što me također raduje je timski duh Juventusa. Pa kako je samo nakon postignutog gola potrčao prema klupi sa rezervnim igračim i pravo na Saliha(kasnije i na ostale igrače). Jednostavno, vidi se da momci dišu svi za jednog, jedan za sve, a to je najbitnije. Da li ću ja progutati svoje riječi kada sam na početku sezone rek'o da Del Neri nije kapacitet za Juventusa, vidjećemo. Sve u svemu, ovo izgleda odlično, a nadam se da će tako i nastaviti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 nov 2010, 14:33

Odlično prvo poluvrijeme, i drugo nije bilo loše , samo što je Del Neri u drugom poluvremenu htio zadržati prednost, iz prvog poluvremena. Također je sačuvao igrače, da se ne bi ko povrijedio bezveze, jer ozljede su nas u ovom dijelu sezone mnogo toga koštale.

A što se tiče Del Neria @monolog ja sam govorio odmah da je dobar, a za sada je on to i opravdao. Jer on je onaj pravi Talijanski trener, koji je potreban Juventusu, sa ovakvim igračima.

Sorenesen, pa stvarno nemam riječi kako ovaj momak igra to je za ne povjerovati, još kad znamo da mu je prirodna pozicija na mjestu stopera :o .

FC Ljuta Krajina

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 nov 2010, 14:34

Delnerija inače prati glas psihologa. Čovjek zna raditi na timskom duhu kao rijetko koji trener u ligi. Ovo što je uradio s Melom a prije toga i sa Cassanom je jasan dokaz njegove stručnosti u tom polju.

Inače, danas savršena utakmica. Odmah smo ih umirili sa dva gola i to je bilo dovoljno da Delneri ubaci defanzivnije igrače na teren kako bi zatvorio utakmicu. Ulaskom Sorensena (koji je odigra za desetku), Mome i Brazze Genoa je izgubila i svaku šansu za postizanje gola.

12 utakmica bez poraza ukupno a 9 u ligi. Skočili smo na treću poziciju i nagovijestili borbu za drugo mjesto. Bravo momci, bravo.
★★★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 21 nov 2010, 14:38

haxonja je napisao/la:Zar i Juve moze dobiti nekoga!? :o :o :o :o :o
kad dodjete do cifre od 20 domacih prvenstava onda cemo da pricamo :lol:

inace igra odlicna.. obavezno treba kupiti novog napadaca.. Dzeko ili Benzema.. nista drugo ne smije doci u obzir!! pa gledaj ovih polovnjaka kao Iaquinta :shock: dobije 3-4 100% prilike i ni jednu da dadne.. davno smo ovu tekmu mogli zavrsiti sa nekim rasnim strijelcom tipa Dzeko.. samo da on hoce doci sve bi probleme rijesili.. Sorensen mali opet odlican.. bez greske odigrao tekmu i da je Iaquinta barem malo dobar igrac Sorensen bi imao i asistenciju.. Dobra igra, sad u cetvrtak protiv Lecha igramo ako se ne varam.. tu pobjediti pa da prodjemo i u Europa Ligi.. al najdrazi trenutak tekme bio kada postize Krasic gol i trci prema klupi i grli Brazzu.. :) 9 tekma u Serie A bez poraza.. odlicno, odlicno.. prije nismo mogli da uvezemo 2 tekme bez poraza.. :roll:

Forza Juve
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 21 nov 2010, 14:41

Sto bi reko onaj Paja..cista dominacija :mrgreen:

Odigrali su za cistu desetku. Natrpali bi ih jos da imamo jaci napad. Iaqinta stvarno lik ne moze kile. Njemu treba najmanje 5 sansi da ubode...jbt ti to. Dezko ili Benz obavezno, nista manje. Milos zajedno sa sredinom na vrhu zadatka, isto tako odbrana. Samo jos taj napad da se malo pojaca i ekipa boli glava.

Btw...Sorensen :o :o ..beton. Sam je zatvorio desnu stranu, nisu mogli dahnut'. Za momak od 18 ljeta, ovo je prejako. Svaka mu cast!!

FORZA MAGICA JUVE!!!!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 21 nov 2010, 14:52

Ovaj Juve tamam dobije kad ja igram iks :evil: joj ekipe, nikad im neznas, ocita im lekciju pr. Cesena, dobiju genou u gostima, svasta. Šta je tu je, čestitam na pobjedi.
Big club, great history, Nottm Forest.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 21 nov 2010, 14:53

ova mi je utakmica odnosno pobjeda pravo draga, jer je danas tim pobijedio,Krasic digao tempo i igru al na kraju timski sve zavrseno, Sorensen-sjajno, za svoje godine pravo jak i dobar, Iaquinta-jbga moramo ga trpit ,zna nekad odigrat dobro, al mora 100%-ne davat, nismo mi Brescia pa da cekamo da mu svaku 3-ca prilika udje, pod hitno kupit napadaca , Del Neriu cestitke ,radi dobro, rezultati se vide
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 nov 2010, 14:54

Sad me dafy i adinjo podsjetili za Iaquintu pa ovo stvarno nije normalno da one prilike nije iskoristio najmanje dva puta je treba o zabiti.

Po meni i Grosso napreduje iz utakmice u utakmicu, dobro je da nije otisao jer sad kad se De Ceglie povrijedio on to radi solidno, ako ne i dobro :D .

A Haso i Krasić to je vrhunac, to Krasić vraća Hasi za dobar doček u Torinu :mrgreen:

Edit: Traore nije ulazio i zaboravih ipak bi volio da Traore igra umjesto Grossa, a Grossa kao zamjenu koristiti :)
Zadnja izmjena: Padovan, dana/u 21 nov 2010, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.

FC Ljuta Krajina

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 21 nov 2010, 14:56

onoffon je napisao/la:Ovaj Juve tamam dobije kad ja igram iks :evil: joj ekipe, nikad im neznas, ocita im lekciju pr. Cesena, dobiju genou u gostima, svasta. Šta je tu je, čestitam na pobjedi.

Potpis ti sve govori, zato kani se ti kladare. Nije ti Juve nista kriv
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 21 nov 2010, 15:33

Italia je napisao/la:
haxonja je napisao/la:Zar i Juve moze dobiti nekoga!? :o :o :o :o :o
kad dodjete do cifre od 20 domacih prvenstava onda cemo da pricamo :lol:

inace igra odlicna.. obavezno treba kupiti novog napadaca.. Dzeko ili Benzema.. nista drugo ne smije doci u obzir!! pa gledaj ovih polovnjaka kao Iaquinta :shock: dobije 3-4 100% prilike i ni jednu da dadne.. davno smo ovu tekmu mogli zavrsiti sa nekim rasnim strijelcom tipa Dzeko.. samo da on hoce doci sve bi probleme rijesili.. Sorensen mali opet odlican.. bez greske odigrao tekmu i da je Iaquinta barem malo dobar igrac Sorensen bi imao i asistenciju.. Dobra igra, sad u cetvrtak protiv Lecha igramo ako se ne varam.. tu pobjediti pa da prodjemo i u Europa Ligi.. al najdrazi trenutak tekme bio kada postize Krasic gol i trci prema klupi i grli Brazzu.. :) 9 tekma u Serie A bez poraza.. odlicno, odlicno.. prije nismo mogli da uvezemo 2 tekme bez poraza.. :roll:

Forza Juve
Brzo veoma brzo pitanje je vremena ;) , nego kazem to zato sto me Juve prosle i ove sezone kada sam se kladio na njih a skoro uvijek pa 90% me puta oborio!
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 nov 2010, 16:26

Ova Del Neri je dao objašnjenje zašto Alex nije ušao kad je bio ustao da zamjeni Quagliarellu. Aquilani se požalio na bolove pa je Haso ušao umjesto njega.

FC Ljuta Krajina

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 21 nov 2010, 16:31

juventus 0244 je napisao/la:Sad me dafy i adinjo podsjetili za Iaquintu pa ovo stvarno nije normalno da one prilike nije iskoristio najmanje dva puta je treba o zabiti.

Po meni i Grosso napreduje iz utakmice u utakmicu, dobro je da nije otisao jer sad kad se De Ceglie povrijedio on to radi solidno, ako ne i dobro :D .

A Haso i Krasić to je vrhunac, to Krasić vraća Hasi za dobar doček u Torinu :mrgreen:

Edit: Traore nije ulazio i zaboravih ipak bi volio da Traore igra umjesto Grossa, a Grossa kao zamjenu koristiti :)
jaquinta vam je isti ko Boriello mora imati 10 prilike da bi dao gol....ali evo ove sezone Boriello odlican :D

inace i Jaquinta meni veoma drag napadac...
-RIVALDO-

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 21 nov 2010, 16:33

senad_flamin je napisao/la:
juventus 0244 je napisao/la:Sad me dafy i adinjo podsjetili za Iaquintu pa ovo stvarno nije normalno da one prilike nije iskoristio najmanje dva puta je treba o zabiti.

jaquinta vam je isti ko Boriello mora imati 10 prilike da bi dao gol....ali evo ove sezone Boriello odlican :D

inace i Jaquinta meni veoma drag napadac...
Ja mislim da znam zašto ti je drag :mrgreen:

FC Ljuta Krajina

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 21 nov 2010, 16:50

Konacno se vraca onaj prepoznatljivi stil i nacin igre Juventusa,samo to sam htio a rezultati ce doc...hvala Bogu.Dobro samo odigrali danas,iskoristili svoje sanse i rijesili tekmu..bas kao nekad sto smo znali 8-) ...to ja zelim gledat,to je nasa odlika...

Imala je i genoa svojih sansi al odbrana je zaista odlicno izgledala,cvrsto i pametno...fakticki bez greske.U napadu smo iskoristili svoje prilike,iako smo mogli postici jos koji pogodak al dobro je...

Fali nam jedan dobar spic,koji ce konstantno zabijat...i bolji bekovi,pa bi to vec bila jedna ozbiljna ekipa...

Pojedinacno moram pohvaliti Mela koji je preporodjen ove sezone,kao lav je,mnogo manje rizika u igri i jednostavnije igra...zatim aquilani,koji nam je donio potrebnu kreativnost i protok lopte prema naprijed,Quaqliarellu koji je svaku tekmu konstantna opasnost po protivnicki gol,Storarija...mislim da je najbolji golman u Italiji u ovom trenutku,bez ikave dileme...iako ima 33-34 godine...cak ce i Gigi imat problema da ga skine :) ..i naravno najboljeg igraca u Italiji..Milosa Krasica 8-) 8-) ne moram ga ni komentarisat,sve se vidi...

I svi ostali su naravno zasluzni,u prvom planu Gigi Del neri....vratio je onaj pobjednicki duh i glad za pobjedama....to nam je trebalo

Naravno,jos dosta posla je pred nama...da ne prejudicramo al ovo je renesansa na odnosu prosle sezone 8-) 8-)

FORZA GRANDE JUVE

p.s.

Jbt sorensen je zvijer...kakva samo rutina i cvrstina..ko da 30 god ima a ne 18 8-) 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 nov 2010, 16:56

Sorensena obavezno moramo otkupiti na kraju sezone. Šta će on jadan u Lyngbyu pored mjesta koje ima u Juventusu ... momak strašno napreduje.
★★★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.