Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

suntu jeu
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la suntu jeu » 25 dec 2010, 01:18

Werder iz Bremena, ponajbolji njemački nogometni klub u trima posljednjim desetljećima, novo je moguće odredište hrvatskog nogometaša Kaiserlsauterna Srđana Lakića...

Bremenski je klub iznimno zainteresiran za dovođenje 27-godišnjeg centarfora, koji je ove polusezone zabljesnuo u Bundesligi zabivši 11 golova u 16 nastupa. Dva je gola pritom zabio upravo Werderu u gostujućoj 2-1 pobjedi nad Werderom u Bremenu prošle subote.

Da je Dubrovčanin prvi na listi Werderovih pojačanja u srpanjskome prijelaznom roku objavio je u izdanju od četvrtka ugledni njemački sportski magazin Kicker. Portugalski centarfor Hugo Almeida odbio je produljiti ugovor i sljedećeg ljeta, kada mu istekne važeći, gotovo sigurno odlazi iz kluba. Lakić bi trebao biti njegova idealna zamjena.

- Imamo mi mnogo igrača na našoj listi želja. No, ulazit ćemo u pregovore samo u slučajevima kada to bude imalo smisla – sportskog i financijskog – rekao je direktor Werdera Klaus Allofs na izričito pitanje novinara o Lakiću.

Za očekivati je da povoljna Lakićeva situacija na nogometnom tržištu ulazi u kategoriju suvislog: hrvatskom reprezentativcu idućeg ljeta istječe ugovor, te ima mogućnost otići u novi klub, ne potpiše li u međuvremenu novi ugovor, besplatno.

Mogućnost da bi se transfer mogao realizirati ove zime iz Kaiserslauterna su kategorički odbacili:

- Razgovarat ćemo sa Srđanom opet u siječnju. Sučelit ćemo želje, mogućnosti i argumente te trezveno prosuditi ima li izgleda za nastavak suradnje ili se bolje rastati. U siječnju definitivno neće biti transfera – smireno je izjavio predsjednik Kaiserlsauterna Stefan Kuntz, poznati njemački nogometni reprezentativac iz devedesetih godina prošlog stoljeća.
Kicker

Također nalazi se na listi želja Wofsburga i Bosussije ukoliko otiđe Džeko odnosno Barrios.

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 25 dec 2010, 10:51

Njemački dnevnik Wolfsburger Allgemeine Zeitung (WAZ) predstavio je Srđana Lakića kao vodeću želju lokalnoga bundesligaškog nogometnog kluba kad je zamjena za Edina Džeku u pitanju...

Izvjesno je da će 24-godišnji bosanski centarfor, koji je prerastao klub s Volkswagen Arene, na ljeto potražiti sreću u nekoj od vrhunskih europskih momčadi. Osnovni zadatak menadžera Dietera Hoeneßa stoga je pronaći mu odgovarajaću zamjenu, jer Bosanac je već treću godinu zaredom najbolji igrač i strijelac kluba.

"U Hoeneßovoj viziji vodeće mjesto zauzima 27-godišnji Hrvat iz Kaiserslauterna Srđan Lakić", piše WAZ, koji u nastavku upoznaje čitatelje s informacijom da Dubrovčaninu na ljeto istječe ugovor, te da ga još nije produljio, što znači da bi ga Wolfsburg mogao dobiti bez odštete.

Kad su u pitanju Lakićevi osjećaji, za očekivati je da će oni biti podijeljeni. Hoeneß je, naime, čovjek koji ga je kupio iz Kamen Ingrada kao mladoga hrvatskog reprezentativca u ljeto 2006. godine i doveo ga u berlinsku Herthu. U tadašnjemu se kvalitetnom Bundesligašu Lakić, međutim, nije uspio nametnuti, pa ga je isti taj Hoeneß 2007. godine poslao na kaljenje u novoga nizozemskog prvoligaša, Heracles iz Almela. Nakon godine dana vratio ga je i prodao drugoligašu Kaiserslauternu, u kojem je Lakić i danas, te u kojem je jesenas blistao zabivši 11 bundesligaških golova.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 dec 2010, 11:42

Tim 17. kola.

slika

@suntu jeu, hajd' mi prevedi ovo http://www.calcioa.it/calciomercato-juv ... ayern.html
Vom Jäger zum Gejagten

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 dec 2010, 11:46

Posto ste stavili i vi da stavim i svoj izbor.

1.Oliver Kahn definitivno za mene nedodirljiv na prvom mestu liste najboljih golmana,pa cak jedan i od najboljih svih vremena.Osvojio je bezbroj nagrada sto sa Bayernom,sto sa repkom sto individualno a sve je to krunisao nagradom za najboljeg igraca SP 2002,sto nije niti jednom golmanu poslo za rukom a tesko ce nekome i u buducnosti.

2.Harald Schumacher je igrao u vreme dok sam ja bio veoma mlad,tako da se i ne secam njegovih igara nesta posebno,ali sam gledao snimke nekih utakmica u kojim je branio.Naravno on ce meni ostati upamcen kao i @Geri po udaranju Patricka Battisona na SP 1982.No cale ga je gledao i pricao mi je o njemu i to mi je dovoljno da ga stavim na poziciju broj 2.Takodje nisam znao za ovaj podatak da Harald drzi rekord uz Kargusa sa najvise odbranjenih penala,eto naucili smo i nesta novo. :D

3.Sepp Meier,citava karijera u Bayernu,skoro 600 tekmi,odlicne intervencije na golu,dovoljne su mi za trece mesto.No ni njega nisam toliko gledao,mozda 4-5 puta u snimcima.No meni ce Sep ipak ostati upamcen po golu koji je primio od Panenke na EP 1976.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 dec 2010, 11:54

Devil je napisao/la:Posto ste stavili i vi da stavim i svoj izbor.
Tako i treba. :P Zamolio bih i ostale da učestvuju u ovoj "igri". 8-)

Devil, Harald aka Toni je bio drugi najbolji igrač SP '86. Odmah iza malog zelenog.
Vom Jäger zum Gejagten

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 25 dec 2010, 12:02

geronimo je napisao/la:Tim 17. kola.

@suntu jeu, hajd' mi prevedi ovo http://www.calcioa.it/calciomercato-juv ... ayern.html

Rekao je da ostaje u Wolfsburgu do juna i da sada neće biti transfera. bla-bla.... Pišu da je vrlo blizu transfera u Bayern na osnovu relacije dvojice braće...jer najvjerovatnije idu ( kada odu ) Gomez i Klose. Osam mjeseci priče tu se završava uprskos njegovoj želji da igra u Italiji, ali ''deal'' između braće je jači. Marotta i Juve su napustili Džeku definitivno ? Izgleda tako.

btw Volio bih da ovaj konj Hoeness pogine u saobraćajci...svakako je vamo sve poledilo...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 dec 2010, 12:14

suntu jeu je napisao/la: btw Volio bih da ovaj konj Hoeness pogine u saobraćajci...svakako je vamo sve poledilo...
Koji Hoeness? Dieter može, ali mi Ulija ne diraj. :D
Znam na kojeg misliš i nemoj reći da ti ne bi bilo drago gledati Džeku svako malo na Allianzu. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 dec 2010, 12:22

Procjenjene zarade trenera u Bundesligi.

18. Frank Schaefer (Köln): 150 000 Euro
17. Robin Dutt (Freiburg): 350 000 Euro
16. Marco Kurz (Lautern): 400 000 Euro
15. Holger Stanislawski (St. Pauli): 480 000 Euro
14. Jens Keller (Stuttgart): 600 000 Euro
13. Mirko Slomka (Hannover): 800 000 Euro
12. Thomas Tuchel (Mainz): 800 000 Euro
11. Michael Skibbe (Frankfurt): 1 Mio Euro
10. Dieter Hecking (Nürnberg): 1 Mio Euro
9. Michael Frontzeck (Gladbach): 1,2 Mio Euro
8. Armin Veh (HSV): 1,5 Mio Euro
7. Jupp Heynckes (Leverkusen): 1,5 Mio Euro
6. Thomas Schaaf (Werder): 2 Mio Euro
5. Ralf Rangnick (Hoffenheim): 2 Mio Euro
4. Jürgen Klopp (Dortmund): 2 Mio Euro
3. Steve McClaren (Wolfsburg): 2,5 Mio Euro
2. Louis van Gaal (Bayern): 5,2 Mio Euro
1. Felix Magath (Schalke): 5,4 Mio Euro

* alle Gehälter von der BILD-Zeitung geschätzt, Stand 25.11.2010
Vom Jäger zum Gejagten

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 25 dec 2010, 12:37

geronimo je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la: btw Volio bih da ovaj konj Hoeness pogine u saobraćajci...svakako je vamo sve poledilo...
Koji Hoeness? Dieter može, ali mi Ulija ne diraj. :D
Znam na kojeg misliš i nemoj reći da ti ne bi bilo drago gledati Džeku svako malo na Allianzu. ;)
Pa naravno.

Nisi valjda i ti lud pobogu. :) Naravno da mislim na onu svinju iz Wolfsburga. Mada ne kontam kako to može biti dobra opcija za Edina ? On je završio sa Njemačkom i samo mu je svinja na putu.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 dec 2010, 23:47

Slučajno naletih na ovaj klip, gdje se vidi koliko je arogantan ovaj mravojed.

Wenn sein Hirn genauso entwickelt wäre wie sein rechter Fuß,dann wäre ...

[youtube][/youtube]

Ipak je Basla bio u pravu (Hertha ispala).

Puno si ti igrao s' glavom moj Dita...možda je do toga.
Vom Jäger zum Gejagten

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 26 dec 2010, 10:38

1. andreas köpke
2. hans jörg butt
3. tomislav piplica
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 26 dec 2010, 21:42

da ne pišem previše.
umorio bih se đaba. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

u potpunosti se slažem sa @geronimo-vim izborom.

mada to naravno ne znači da ću se slagati i na drugim pozicijama :lol: :lol: :lol:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 26 dec 2010, 21:43

1.Kahn-Titan
2.Sepp Meier
3.Andy Koepke
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 dec 2010, 22:04

1.Oliver Khan
2.Franc Beckenbauer
3.Sepp Maier
4. Karl-Heinz Rummenigge
5.Klaus Augenthaler
6. Stefan Effenberg
7.Mehmet Scholl
8.Andreas Mooller
9.Giovane Elber
10.Gerd Müller
11.Ulf Kirsten......kaznena expedicija :) ...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 dec 2010, 22:05

Ja cu pisati ono cega se ja sjecam. Ovi nepoznati nisu dovoljno zaradili povjerenja preko klipova i kojekakvih snimaka. :D

1. Oliver Kahn - Covjek kojeg ce pamtiti cijela Njemacka. Bez premca jedan od najboljih ako ne i najbolji na Svijetu. Osvojio je sve sto se moglo osvojiti. Svaki navijac Bayerna mu ja zahvalan na njegovoj srcanoj igri i izrazitim temperamentom koji je stimulirao svakog igraca...
Ruku na srce imao je poneki kiks, ali to se svima desava.

2. Andreas Kopke - Sjecam se njegovih odbrana koje nikoga nisu mogle ostaviti ravnodusnim. Dosta je toga dao kako za reprezentaciju tako i za klubove koje je branio. Jos se sjecam ona tri gola sa SP-a 1998. od kockastih. I danas je clan Njemacke reprezentacije ali samo kao trener golmana. :D

3. Hans Jorg Butt - Dvoumio sam se izmedju Butta i Lehmanna, a prevagnuli su postignuti golovi. Golman kojeg cu pamtiti po izvodjenju penala, golman koji je iste realizovao bez imalo problema, pa cak sam uvjeren da bi pogadjao i zatvorenih ociju. Naravno to je sve radio u Leverkusenu, sa kojim je dosao do jednog finala LP, u kojem su porazeni. Ako se ne varam jednom je stajao na gol reprezentacije i to na ovogodisnjem SP-u. Danas brani za Bayern za koji je uspio postici jedan gol. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 dec 2010, 22:27

Ajd i ja da kazem koju na ovu temu. Stara vremena ne pamtim, a Maier izgleda najbolji u tim godinama. Ipak cu ga izuzeti. Schumacher je bio teski pajser, te zbog onog starta na Batistonu, ne treba ga uzimati u obzir. Illgnera i Aumanna nikada nisam cenio, a Aumannu hvala za onaj lob auto gol. :mrgreen:
1) O.Kahn - najbolji nemacki golman u poslednjih 20 godina, bez premca.
2) A.Koepke - jedini koji je mogao da brani na nivou Kahna, ali nije trajao toliko dugo.
3) S.Klos - iako malog rasta za vratare, branio je kao lud i bio od krucijalnog znacaja za uspehe "milionera". 1 je Der Goalie.
Naravno, Neuer ce se tu naci svakako, ali je sada rano za ubacivati ga u ovakav krem.

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 26 dec 2010, 22:32

Kahn......
Koepke.....
Lehmann....

I ako bog da tu ce uz Neuera i Kraft biti :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 dec 2010, 00:06

Pogledajte ''oprostajnu''Piplice.Pa skonajte koliko je klub zaduzio 8-)
Sportski Vili Brant Istocne Njemacke :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 dec 2010, 00:11

harishp je napisao/la:Pogledajte ''oprostajnu''Piplice.Pa skonajte koliko je klub zaduzio 8-)
Gledao sam ja, dobio je nevidjene ovacije, ali i pored toga tesko da bi se mogao svrstati medju trojicu koja se traze.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 dec 2010, 00:18

Omerbavarac je napisao/la:
harishp je napisao/la:Pogledajte ''oprostajnu''Piplice.Pa skonajte koliko je klub zaduzio 8-)
Gledao sam ja, dobio je nevidjene ovacije, ali i pored toga tesko da bi se mogao svrstati medju trojicu koja se traze.
Kad uzmes odbrambene igrace Kahna ili Koepkea sa onim klocevima s kim je Piplo igrao.
Piplo ispade Lav i to Jasin
Jest da je ponekad imao fix ideje,kao i ''felsavu''glavu,ali i Kahn je bio strijelac na protivnicki gol,sa obje ruke naprijed :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.