Safet Sušić - Pape

FaraonTM
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2014, 01:36

muhamedkonjic je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:A Grujić i Grlić, jesu li oni patriJote? :mrgreen:

Vladan Grujic je igrao za nasu prvu mladu reprezentaciju kada je Vule Trivunovic bio kapiten i prijetilo se njima iz RS da potpisu papir da se izvine kao sto igraju za BIH, ali momci nisu to uradili i nastavili igrati za nas. Isto tako mislim da je Grujic imao ponuda da igra za SCG ali je ipak odabrao nas. U to vrijeme je Grujic bio ogroman potencijal i kasnije presao u Crvenu Zvezdu i tu se zajebao i onda nikada nije uspio postic ono sto se ocekivalo od njega.
Znam, znam. A Grlić je rođen u Njemačkoj, znam da ga je Baka "promovisao" i sjećam se kroz maglu da je dao gol kad smo igrali 2-2 sa Moldavijom u Moldaviji. Gubili mi 2-0, onda penal za nas tu smo izjednačili a onda je Grlić dao za 2-2 na odbitak sa 20-ak metara. Momak igrao defanzivnog veznog koliko se sjećam...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2014, 01:38

Grlić je isto tako bez mrlje, da, igrao je zadnjeg veznog i to veoma uspješno. Neki su ga na onoj temi o najboljih 11 ikada stavljali u postavu, svakako je bio blizu toga. Taj čovjek je ispaljivao projektile.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 14 nov 2014, 01:41

A evo Grlićeva punica je moja komšinica,i on ima sina i kćerku,mali se zove Luka,i trenira fudbal u nekom klubu u Duisburgu,neka škola fudbala,ja mislim 2002-te rođen,i ja ga pitam onako iz zayebancije prošlo ljeto,za koga ćeš igrat,kaže za Hrvatsku a možda za Bosnu... I meni to nije jasno da od malena odmah ima opciju 1 i opciju 2 :kafa:

A Barbareza što se tiče... Barbarez: "Osim poziva Njemačke imao sam konkretne ponude iz Hrvatske, koje sam naravno dobio. Nudili su mi novce, domovnicu, i stan u Hrvatskoj. Rekao sam im da nisam čovjek kojeg se može kupiti. Moje srce je bosanskohercegovačko i tako će biti dok ne stane".
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 14 nov 2014, 01:43

rishaaa je napisao/la:A Barbareza što se tiče... Barbarez: "Osim poziva Njemačke imao sam konkretne ponude iz Hrvatske, koje sam naravno dobio. Nudili su mi novce, domovnicu, i stan u Hrvatskoj. Rekao sam im da nisam čovjek kojeg se može kupiti. Moje srce je bosanskohercegovačko i tako će biti dok ne stane".
Joj sav sam se najezio :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: On i Muhamed Konjic zajedno sa Zlajom Bajramovicem su mi bili najdrazi igraci u ona stara doba koji fighteri uvijek davali 200% na terenu.

@Plavipatriota @ Faraon TM To za Bajica sada se sjecam ali znam da je isto tako demantovo tu izjavu i da je sve to napisao " Glas Srpske " ali hajd znaj sto vi kazete sta je istina ili ne. Ali istina je da je bio bodrio nasu reprezentaciju protiv Belgije zajedno sa Darkom Maleticem a i onda kada je demantovo sto je GS napisao je rekao da ce uvijek biti na raspolaganju Cire i da ce uvijek u buducnost bodrit BIH sto je ti radio u Genku sto ipak nesto govori da je mozda ipak bio izmisljen clanak ali hajde znaj...
Zadnja izmjena: muhamedkonjic, dana/u 14 nov 2014, 01:53, ukupno mijenjano 2 puta.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 nov 2014, 01:46

Vasiljevic, Blatnjak, Silic, Kerkez, Jelic :facepalm: , Damjanovic, Jakirevic, Krunic, Brasnic, Mulina...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2014, 01:48

Sabinho je napisao/la:Vasiljevic, Blatnjak, Silic, Kerkez, Jelic :facepalm: , Damjanovic, Jakirevic, Krunic, Brasnic, Mulina...
:rol: :rol: :urnebes: :urnebes:

A bio je i Mladen Bartolović, nizak, brz k'o struja :D
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 14 nov 2014, 01:49, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 14 nov 2014, 01:48

Ako misliš na Gorana Brašnića to je bio dobar golman,i njemu se nema šta reći... Branio je u kvalifikacijama,i čim ga zamijeni uđe Melher i primi gol :D I zaboravio si Nikolu Mikelinija,on rukama skida centaršuteve Slovenije :D

RADELJIĆ i njega smo zaboravili,i kako se zvao onaj bek isto iz Slaven Belupa,onako dužu kosu imao,kad su nas Bugari potopili u Zenici,Ćiro i njega i Radeljića doveo,prijateljska bila :D
Zadnja izmjena: rishaaa, dana/u 14 nov 2014, 01:50, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2014, 01:49

Sabinho je napisao/la:Vasiljevic, Blatnjak, Silic, Kerkez, Jelic :facepalm: , Damjanovic, Jakirevic, Krunic, Brasnic, Mulina...
X 10-15.000 KM

Reci mi koju si cifru dobio :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

AsmirBegovic
Kontakt:

Post Postao/la AsmirBegovic » 14 nov 2014, 01:51

Nema potrebe da sad brojimo krvna zrnca reprezentativaca kao neki zaostali nacionalisti. Po meni svi ti momci koji su igrali za BiH su prolili mnogo znoja za ovu drzavu i ostavili su neizbrisiv trag u njenom jacanju. :bih: Samim tim cinom oni su za mene patriote jer su se na svoj nacin borili za ovu zemlju. Jedina razlika medju njima je sto su neki bili vece patriote, a neki manje. Neki su bukvalno ginuli za BiH, a neki su ipak mogli dati vise od sebe.
A kljucna cinjenica je da kvalitet i uspjeh reprezentacije srazmjerno raste sa sto vecom zastupljenoscu sva tri naroda u njoj. Evo, najbolji primjer nam je rukometna repka.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 nov 2014, 01:54

AsmirBegovic je napisao/la: A kljucna cinjenica je da kvalitet i uspjeh reprezentacije srazmjerno raste sa sto vecom zastupljenoscu sva tri naroda u njoj. Evo, najbolji primjer nam je rukometna repka.
To veze s vezom nema.

Kako objašnjavaš fenomen fudbalske reprezentacije u zadnjih 5 godina gdje je taj balans krajnje narušen?

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 14 nov 2014, 01:54

Uh veceras dialoga i go.vana. Sa jedne strane veliki broj "Bosnja" smatra nas Palestinom, braca Turci braca Iranci, tamo vamo, a nikakve veze nemamo sa tim Arapskim zemljama a sa druge strane se pitaju "zasto Hrvati i Srbi nece da igraju za nas?" :damn: Ljudi zar stvarno nevidite da smo svi na balkanu skoro isti. Isti jezik ista hrana isti mentalitet, a ljudi gluposti kao jednima braca Rusi, drugima braca Arapi sa kojim nikakvu kulturu ne djele. :crazy:

Kad jednog dana opameti narod i skonta da su ove religije bolesti radi kojih se ubijamo i razdvajamo koje postoje negdje 2,000 godina, dok su ljudi tu vec 200,000 godina, imamo konkretne informacije o civilizacijama jos od prije 50,000 godina svima ce biti bolje. Religija vam je bolest za kontroliranje mase. Nista vise.

A i ovo za Tonia mi je glupost. Jedan covjek koji se bori i srce ostavlja na terenu u Brazilu protiv Nigerije gdje nam je spasio bar jos 1 primljen gol, i tako dize sliku od ove nase male BiH u svjetu zasluzuje vise. :bih:

Uh ali se bezveze uzbudi. Nego nazad na temu. PAPE NAPOLJE!

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 14 nov 2014, 01:55

Ma jarane meni je najbolje bilo u stara vremena,izvještaj nedjeljom premijer lige u 22:10... :rol: I onda samo vidim sliku iz Orašja,ograda metar,onaj stari stadion,roletne spuštene na onoj kući pored i kreće SHOW :urnebes:

Sjajno dodavanje Stamenka Čoškovića prema Luki Brašniću koji odlično šutira,ali golman gostiju sjajno interveniše i odbija loptu ali samo do Bakira Beširevića koji rutinerski posprema loptu u mrežu gostiju,i to je 1:0 za oraške labudove :rol:

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 14 nov 2014, 01:56

Virtu4l je napisao/la:
X 10-15.000 KM

Reci mi koju si cifru dobio :kafa:
Hahah dodaj te jos Maria Jurica desni bek tadasnji igrac Shinnika, Baka ga pozvao jednom i Ivana Jolica :D Mislim da oni pripadaju tu kategoriju :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2014, 01:59

muhamedkonjic je napisao/la:Hahah dodaj te jos Maria Jurica desni bek tadasnji igrac Shinnika, Baka ga pozvao jednom i Ivana Jolica :D Mislim da oni pripadaju tu kategoriju :D
Ima na klixu topic gdje je lik opisao sve njih koji su imali 1 ili 2 poziva u reprezentaciju, da crkneš od smijeha. Mislim da ga je legenda postavio. Na kraju je to bio velik broj igrača.
Voli te tvoje Sarajevo.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 14 nov 2014, 02:04

Al kad ovaj uđe protiv Srbije na Koševu :D Dobri stari Baiano,jedna tekma,otišao u Rusiju i nikad više u repki :D

slika

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 14 nov 2014, 02:09

A ovog dečka nikad neću prežalit,sve je imao papire,samo da ga jednu pozvao tekmu u A tim... srusi ga ona povreda,a imao je nos za gol... kasnije se oporavi,al ode za svoju domovinu igrat!
slika

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 14 nov 2014, 02:10

Virtu4l je napisao/la:
muhamedkonjic je napisao/la:Hahah dodaj te jos Maria Jurica desni bek tadasnji igrac Shinnika, Baka ga pozvao jednom i Ivana Jolica :D Mislim da oni pripadaju tu kategoriju :D
Ima na klixu topic gdje je lik opisao sve njih koji su imali 1 ili 2 poziva u reprezentaciju, da crkneš od smijeha. Mislim da ga je legenda postavio. Na kraju je to bio velik broj igrača.
@Virtuale Mogu zamislit moracu da progooglam taj link :D :D :mrgreen: posto sam profulio taj post.

@rishaaa Hahahha jarane bilo je ljepse prije majkemi :thumbup:

AsmirBegovic
Kontakt:

Post Postao/la AsmirBegovic » 14 nov 2014, 02:13

DukeOfWellington je napisao/la:
AsmirBegovic je napisao/la: A kljucna cinjenica je da kvalitet i uspjeh reprezentacije srazmjerno raste sa sto vecom zastupljenoscu sva tri naroda u njoj. Evo, najbolji primjer nam je rukometna repka.
To veze s vezom nema.

Kako objašnjavaš fenomen fudbalske reprezentacije u zadnjih 5 godina gdje je taj balans krajnje narušen?
Ima veze druze. Balans, a samim tim kvalitet i uspjeh repke je narusen jer ne moze samo bosnjacki narod izbaciti generaciju od 23 bas kvalitetna fudbalera. Taj narod ce, na primjer, izbaciti 10 do 15 kvalitetnih igraca, a ostatak kvalitetnih igraca ce doci iz ostalih naroda. Skontaj koliko smo mi kao reprezentacija i drzava izgubili samo zato sto imamo veliki broj nacionalista i placenika medju potencijalnim reprezentativcima. Da subotic, marin, lovren, corluka, jedvaj i slicni nisu nacionalisti mi bi sad imali jednu ekstra jaku selekciju. Ovako smo na velikom gubitku.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 14 nov 2014, 02:15

rishaaa je napisao/la:A ovog dečka nikad neću prežalit,sve je imao papire,samo da ga jednu pozvao tekmu u A tim... srusi ga ona povreda,a imao je nos za gol... kasnije se oporavi,al ode za svoju domovinu igrat!
slika
Uh al se taj vala i naigro. :rol: Lahko mu je bilo po BiH livadama zabijat, u Belgiji, evo sad i Poljskoj ne ide bas najbolje. :mrgreen:
Odigrao 20 minuta za Senegal jednom i nikad vise.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 nov 2014, 02:15

Ima u Sinanovoj knjizi opis Amira Teljigovića, kako ga je Baho prizivao u prijenosima i ovi ga pozovu, a njegovi troškovi prevoza iz Koreje su bili veći od svih ostalih zajedno. Vjerovatno jedini igrač koji je počeo utakmicu a da mu je to bio prvi i posljednji nastup, protiv Hrvatske u Bolonji.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.