Dakle, dok je prije recimo 10 godina balans bio na snazi mi nismo mogli na prvenstvo niti u baraž. Kad balans više nije na snazi mi smo prvo išli dva puta u baraž a onda i na SP. Na taj način je empirijski oborena tvoja teza.AsmirBegovic je napisao/la: Ima veze druze. Balans, a samim tim kvalitet i uspjeh repke je narusen jer ne moze samo bosnjacki narod izbaciti generaciju od 23 bas kvalitetna fudbalera. Taj narod ce, na primjer, izbaciti 10 do 15 kvalitetnih igraca, a ostatak kvalitetnih igraca ce doci iz ostalih naroda. Skontaj koliko smo mi kao reprezentacija i drzava izgubili samo zato sto imamo veliki broj nacionalista i placenika medju potencijalnim reprezentativcima. Da subotic, marin, lovren, corluka, jedvaj i slicni nisu nacionalisti mi bi sad imali jednu ekstra jaku selekciju. Ovako smo na velikom gubitku.
Tvoja tvrdnja je bila da višeetnička reprezentacija daje bolje rezultate, što se pokazalo kao netačno. Uvođenjem konkretnih imena u igru tvoja tvrdnja se mijenja i moraš je redefinisati. I kad to napraviš uvijek ćeš s druge strane imati odgovor tipa 'da Ljajić i Ibrahimović igraju za nas reprezentacija bi bila još više bošnjačka po sastavu, a bila bi jača'. Dakle ni tvoja potencijalno redefinisana tvrdnja neće dati željeni rezultat za tebe.