Safet Sušić - Pape

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 nov 2014, 02:20

AsmirBegovic je napisao/la: Ima veze druze. Balans, a samim tim kvalitet i uspjeh repke je narusen jer ne moze samo bosnjacki narod izbaciti generaciju od 23 bas kvalitetna fudbalera. Taj narod ce, na primjer, izbaciti 10 do 15 kvalitetnih igraca, a ostatak kvalitetnih igraca ce doci iz ostalih naroda. Skontaj koliko smo mi kao reprezentacija i drzava izgubili samo zato sto imamo veliki broj nacionalista i placenika medju potencijalnim reprezentativcima. Da subotic, marin, lovren, corluka, jedvaj i slicni nisu nacionalisti mi bi sad imali jednu ekstra jaku selekciju. Ovako smo na velikom gubitku.
Dakle, dok je prije recimo 10 godina balans bio na snazi mi nismo mogli na prvenstvo niti u baraž. Kad balans više nije na snazi mi smo prvo išli dva puta u baraž a onda i na SP. Na taj način je empirijski oborena tvoja teza.

Tvoja tvrdnja je bila da višeetnička reprezentacija daje bolje rezultate, što se pokazalo kao netačno. Uvođenjem konkretnih imena u igru tvoja tvrdnja se mijenja i moraš je redefinisati. I kad to napraviš uvijek ćeš s druge strane imati odgovor tipa 'da Ljajić i Ibrahimović igraju za nas reprezentacija bi bila još više bošnjačka po sastavu, a bila bi jača'. Dakle ni tvoja potencijalno redefinisana tvrdnja neće dati željeni rezultat za tebe.

AsmirBegovic
Kontakt:

Post Postao/la AsmirBegovic » 14 nov 2014, 02:22

Virtu, veceras si me pozitivno iznenadio sa dosta tacnih podataka iz istorije nase repke :thumbup:

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 14 nov 2014, 02:22

Virtu4l je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Vasiljevic, Blatnjak, Silic, Kerkez, Jelic :facepalm: , Damjanovic, Jakirevic, Krunic, Brasnic, Mulina...
X 10-15.000 KM

Reci mi koju si cifru dobio :kafa:
Mjerite koliko je trebalo vremena autom od Sarajeva do Zenice nekada i sada i na osnovu toga vrsite usporedbu vozacevih kvaliteta, a sto je jos tuznije to koristite kao argumentaciju :shock: :shock: :tokralju:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 14 nov 2014, 02:23

DukeOfWellington je napisao/la:
AsmirBegovic je napisao/la: Ima veze druze. Balans, a samim tim kvalitet i uspjeh repke je narusen jer ne moze samo bosnjacki narod izbaciti generaciju od 23 bas kvalitetna fudbalera. Taj narod ce, na primjer, izbaciti 10 do 15 kvalitetnih igraca, a ostatak kvalitetnih igraca ce doci iz ostalih naroda. Skontaj koliko smo mi kao reprezentacija i drzava izgubili samo zato sto imamo veliki broj nacionalista i placenika medju potencijalnim reprezentativcima. Da subotic, marin, lovren, corluka, jedvaj i slicni nisu nacionalisti mi bi sad imali jednu ekstra jaku selekciju. Ovako smo na velikom gubitku.
Dakle, dok je prije recimo 10 godina balans bio na snazi mi nismo mogli na prvenstvo niti u baraž. Kad balans više nije na snazi mi smo prvo išli dva puta u baraž a onda i na SP. Na taj način je empirijski oborena tvoja teza.

Tvoja tvrdnja je bila da višeetnička reprezentacija daje bolje rezultate, što se pokazalo kao netačno. Uvođenjem konkretnih imena u igru tvoja tvrdnja se mijenja i moraš je redefinisati. I kad to napraviš uvijek ćeš s druge strane imati odgovor tipa 'da Ljajić i Ibrahimović igraju za nas reprezentacija bi bila još više bošnjačka po sastavu, a bila bi jača'. Dakle ni tvoja potencijalno redefinisana tvrdnja neće dati željeni rezultat za tebe.
Jedina istina je da smo mi bez dijaspore pušiona... Kad dijaspora prestane slati Bošnjake mi ćemo prdnut u fenjer,osim ako se ne promijeni nešto u našoj državi! A možete vi sklopit repku od sva 3 naroda,al to ne znači uspjeh! Mi smo suviše mali,liga nam nikakva,dakle ako Bog da nekog u dijaspori,dobro i jest! :D
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 nov 2014, 02:24

rishaaa je napisao/la: Jedina istina je da smo mi bez dijaspore pušiona... Kad dijaspora prestane slati Bošnjake mi ćemo prdnut u fenjer,osim ako se ne promijeni nešto u našoj državi! A možete vi sklopit repku od sva 3 naroda,al to ne znači uspjeh! Mi smo suviše mali,liga nam nikakva,dakle ako Bog da nekog u dijaspori,dobro i jest! :D
S ovim se moram složiti.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 14 nov 2014, 02:29

rishaaa je napisao/la:Ma jarane meni je najbolje bilo u stara vremena,izvještaj nedjeljom premijer lige u 22:10... :rol: I onda samo vidim sliku iz Orašja,ograda metar,onaj stari stadion,roletne spuštene na onoj kući pored i kreće SHOW :urnebes:

Sjajno dodavanje Stamenka Čoškovića prema Luki Brašniću koji odlično šutira,ali golman gostiju sjajno interveniše i odbija loptu ali samo do Bakira Beširevića koji rutinerski posprema loptu u mrežu gostiju,i to je 1:0 za oraške labudove :rol:
Jel to ono kad je prethodila sjajna prigoda koju su priredili domaci nogometasi. Najprije u 13.minuti igrac domacih pogadja vratnicu nemocnog vratara, a na odbijenu loptu natrcaje gostujuci branic koju degazira daleko u polje. Igrala se 67.minuta kad svoj sut isprobaje rezervista domace ekipe, ali ovaj put isprecila se greda.
:lol:

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 14 nov 2014, 02:30

1.Skratiš ligu što je više moguće
2.Naraste kvalitet fudbala
3.Liga postane zanimljivija
4.Dolaze strane pare
5.Parama razvijaš infrastrukturu i sve što je potrebno za razvoj budućih generacija
6.Za par godina imaš igrače koje prodaš za veće pare u neki dobar klub..

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 14 nov 2014, 02:34

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
rishaaa je napisao/la:A ovog dečka nikad neću prežalit,sve je imao papire,samo da ga jednu pozvao tekmu u A tim... srusi ga ona povreda,a imao je nos za gol... kasnije se oporavi,al ode za svoju domovinu igrat!
slika
Uh al se taj vala i naigro. :rol: Lahko mu je bilo po BiH livadama zabijat, u Belgiji, evo sad i Poljskoj ne ide bas najbolje. :mrgreen:
Odigrao 20 minuta za Senegal jednom i nikad vise.
Koje ovaj.. nesto se ne mogu sjetit?

AsmirBegovic
Kontakt:

Post Postao/la AsmirBegovic » 14 nov 2014, 02:40

DukeOfWellington je napisao/la:

Ne razumijes me. O kojem balansu ovdje pricamo? Ja ne govorim o balansu koji ce se napraviti na stetu kvalitete repke tako sto ce selektor zvati neke manje kvalitetne igrace samo zato da popune broj igraca iz svih naroda. To je balans od prije 10 godina o kojem ti pricas. Ja govorim o balansu potencijalnih najkvalitetnijih igraca iz svih naroda i zamisljam da su svi oni emotivno vezani za BiH, zemlju u kojoj su rodjeni. Zamisli da sad na ovaj roster igraca dodas nekoliko igraca srpske nacionalnosti koji imaju sve kvalitete kao subotic i marin, pa nekoliko igraca hrvatske nacionalnosti kao sto su jelavic, lovren, corluka, da ne nabrajam dalje. To bi bila mnogo jaca selekcija od ove koju imamo sada.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 14 nov 2014, 02:41

FliX je napisao/la:
Koje ovaj.. nesto se ne mogu sjetit?
Boubakar Diabang Dialiba, igro za Zelju.

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 14 nov 2014, 04:09

muhamedkonjic je napisao/la:
rishaaa je napisao/la:A Barbareza što se tiče... Barbarez: "Osim poziva Njemačke imao sam konkretne ponude iz Hrvatske, koje sam naravno dobio. Nudili su mi novce, domovnicu, i stan u Hrvatskoj. Rekao sam im da nisam čovjek kojeg se može kupiti. Moje srce je bosanskohercegovačko i tako će biti dok ne stane".
Joj sav sam se najezio :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: On i Muhamed Konjic zajedno sa Zlajom Bajramovicem su mi bili najdrazi igraci u ona stara doba koji fighteri uvijek davali 200% na terenu.
Dobro je to sve sto je Barbarez pricao, jos samo da ima Bosanski pasos, ne bi bilo lose. Kao ni da je prihvatio ponudu jednog od selektora da bude pomocnik ili vodi mladu reprezentaciju, a ne da spletkari protiv svakog selektora nadajuci se da ce pravo iz zadimljene kockarnice na selektorsku funkciju.
Ti sto se jezis dok pricas o tim igracima mogao bi se malo najeziti i kada se sjetis Brazila. A ne da se jezis kako su oni bili ovo - ono, borci, lavovi, supermeni a kada se pomene odlazak na veliko takmicenje onda i Susiceve zasluge onda slijedi prica o strasnoj generaciji, najboljoj u istoriji BiH, ne treba tu selektor i slicne budalastinje. Vidis, ta trojica koje si pomenuo su uz sebe imali I Hibica, Pa Hasana, pa Bolica, pa Grlica, Baljica, Musica
Sto se tice specijalaca - jedan je Zdravko Saraba!!!
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 nov 2014, 09:06

Head je napisao/la:Nek novinari ovog portala pitaju Tonija Sunjica je li mu otac Dragan, ako kaze da nije nek ide meni trajni ban na ip.
Mogu l' te trajno banovati? Ne'š napraviti drugi account?
MoR je napisao/la:Head je u pravu.

Samo ću to napisati i dosta od mene.
Ljudi, ne bacajte bombe. :lol:

http://www.vecernji.hr/svijet/edin-dzek ... ora-943263

Kapiten? Je l' moguće? Nadam se da ćemo ga se riješiti, jer ovakav čovjek ne zaslužuje ni da živi, kamoli da bude kapiten naše reprezentacije. Na lomaču s njim!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 14 nov 2014, 09:21

Neko ga spomenu.

http://nogolopta.com/wp-content/uploads ... majica.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 nov 2014, 09:28

Monolog je napisao/la:
Head je napisao/la:Nek novinari ovog portala pitaju Tonija Sunjica je li mu otac Dragan, ako kaze da nije nek ide meni trajni ban na ip.
Mogu l' te trajno banovati? Ne'š napraviti drugi account?
Nek pitaju novinari Sunjica sta mu dodje Dragan Sunjic, ako on kaze da mu nije nista banujte me trajno.
Narod koji zaboravlja svoju proslost nema ni svoju buducnost.
1946

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 nov 2014, 09:35

Husika je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Vasiljevic, Blatnjak, Silic, Kerkez, Jelic :facepalm: , Damjanovic, Jakirevic, Krunic, Brasnic, Mulina...
X 10-15.000 KM

Reci mi koju si cifru dobio :kafa:
Mjerite koliko je trebalo vremena autom od Sarajeva do Zenice nekada i sada i na osnovu toga vrsite usporedbu vozacevih kvaliteta, a sto je jos tuznije to koristite kao argumentaciju :shock: :shock: :tokralju:
Dobro ne moze se reci za sve nabrojane virto :) Blatnjak, Damjanovic i Krunic su bili odlicni. Zaboravih V.Vidica zvanog lupam tudje stanove i Vasilica taj gdje udari trava ne raste :lol: . Udje protiv Armenije i fakat naraste nesto na semaforu pored Armenije. :clap:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 14 nov 2014, 09:48

Ibrahim je napisao/la:
muhamedkonjic je napisao/la:
rishaaa je napisao/la:A Barbareza što se tiče... Barbarez: "Osim poziva Njemačke imao sam konkretne ponude iz Hrvatske, koje sam naravno dobio. Nudili su mi novce, domovnicu, i stan u Hrvatskoj. Rekao sam im da nisam čovjek kojeg se može kupiti. Moje srce je bosanskohercegovačko i tako će biti dok ne stane".
Joj sav sam se najezio :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: On i Muhamed Konjic zajedno sa Zlajom Bajramovicem su mi bili najdrazi igraci u ona stara doba koji fighteri uvijek davali 200% na terenu.
Dobro je to sve sto je Barbarez pricao, jos samo da ima Bosanski pasos, ne bi bilo lose. Kao ni da je prihvatio ponudu jednog od selektora da bude pomocnik ili vodi mladu reprezentaciju, a ne da spletkari protiv svakog selektora nadajuci se da ce pravo iz zadimljene kockarnice na selektorsku funkciju.
Ti sto se jezis dok pricas o tim igracima mogao bi se malo najeziti i kada se sjetis Brazila. A ne da se jezis kako su oni bili ovo - ono, borci, lavovi, supermeni a kada se pomene odlazak na veliko takmicenje onda i Susiceve zasluge onda slijedi prica o strasnoj generaciji, najboljoj u istoriji BiH, ne treba tu selektor i slicne budalastinje. Vidis, ta trojica koje si pomenuo su uz sebe imali I Hibica, Pa Hasana, pa Bolica, pa Grlica, Baljica, Musica
Sto se tice specijalaca - jedan je Zdravko Saraba!!!
Barbarez se izmakao jer je častan i pošten čovjek, jer neće da ima ništa sa ovim kriminalcima koji nastavljaju opet po starom u savezu.Igrao je za BiH kad su mu roditelji bili na zapadnoj obali Mostara i kad su primali prijetnje zbog toga.Igrao je uvijek srcem i 100% za BiH i idući put kad spomeneš to ime trebaš ustati!
Sergej Barbarez je legenda BiH a mana mu je što se nikom ne uvlači u pakaš i što ima svoje ja.Nek ti je teleća glava dobra.Sa generacijom kakvom je on raspolagao i ja bi se plasirao u Brazil, a zahvaljujući njemu već nekoliko puta se strani mediji šprdaju sa našom repkom!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 nov 2014, 10:10

rishaaa je napisao/la:A evo Grlićeva punica je moja komšinica,i on ima sina i kćerku,mali se zove Luka,i trenira fudbal u nekom klubu u Duisburgu,neka škola fudbala,ja mislim 2002-te rođen,i ja ga pitam onako iz zayebancije prošlo ljeto,za koga ćeš igrat,kaže za Hrvatsku a možda za Bosnu... I meni to nije jasno da od malena odmah ima opciju 1 i opciju 2 :kafa:

A Barbareza što se tiče... Barbarez: "Osim poziva Njemačke imao sam konkretne ponude iz Hrvatske, koje sam naravno dobio. Nudili su mi novce, domovnicu, i stan u Hrvatskoj. Rekao sam im da nisam čovjek kojeg se može kupiti. Moje srce je bosanskohercegovačko i tako će biti dok ne stane".
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 14 nov 2014, 10:13

Sergej je vjerovatno najveći patriota kojeg je reprezentacija imala.A odmah do njega su Emir i Edin definitivno! Mada je i Anel onim gestom(koji se nekima ne sviđa) pokazao da je tu srcem i tijelom u državnom timu.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 nov 2014, 10:15

AgentttB je napisao/la:Sergej je vjerovatno najveći patriota kojeg je reprezentacija imala.A odmah do njega su Emir i Edin definitivno! Mada je i Anel onim gestom(koji se nekima ne sviđa) pokazao da je tu srcem i tijelom u državnom timu.
Nije ti dobro...zaboravio si Kolasinca. :nedam:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 14 nov 2014, 10:18

Nerminovic je napisao/la:
AgentttB je napisao/la:Sergej je vjerovatno najveći patriota kojeg je reprezentacija imala.A odmah do njega su Emir i Edin definitivno! Mada je i Anel onim gestom(koji se nekima ne sviđa) pokazao da je tu srcem i tijelom u državnom timu.
Nije ti dobro...zaboravio si Kolasinca. :nedam:
Mislio sam da će avatar reći više od hiljadu riječi. :mrgreen:
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.