Safet Sušić - Pape

emir79
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la emir79 » 14 nov 2014, 12:56

Safet je svoj patriotizam pokazao kad je najpotrebnije bilo, a to je da se stvori reprezentacija BIH, kao i njegovo lobiranje za pridruzenje NSBIH u krovnu kucu fudbala FIFA-u.

Mnogi su se tada sklanjali i podvijali repove.
Ne treba zaboraviti ni Sliskovica (inace naseg prvog kapitene) ,Jozica, Hadzibegica, Juricam, Baljica, Kapetanovica.

Ovo su ljudi koji su dali najveci doprinos u stvaranju nasih ljiljana i ne treba ih zaboraviti ni utakmice protiv Irana,Genka,Kaiserslauterna.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 nov 2014, 13:02

Consigliere je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Niko ne spominje Safeta Susica

:shhh:
Mislim da bi za Safetov patrotizam najbolje bilo da mu nikad nije ni produzen ugovor nakon Svjetskog. :mrgreen:
+ 1

:salut:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 nov 2014, 13:04

Safet je svoj patriotizam pokaz'o time što je doš'o i pokupio kajmak, te tuđe zasluge koji su mu formirale većinu uspjeha. Njegov patriotizam nerad, letargičnost i slične stvari tek sad dolaze do izražaja. Nisam siguran da je on još uvijek doseg'o zenit što se tiče svojih gluposti, bojim se.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 14 nov 2014, 13:05

emir79 je napisao/la:Safet je svoj patriotizam pokazao kad je najpotrebnije bilo, a to je da se stvori reprezentacija BIH, kao i njegovo lobiranje za pridruzenje NSBIH u krovnu kucu fudbala FIFA-u.

Mnogi su se tada sklanjali i podvijali repove.
Ne treba zaboraviti ni Sliskovica (inace naseg prvog kapitene) ,Jozica, Hadzibegica, Juricam, Baljica, Kapetanovica.

Ovo su ljudi koji su dali najveci doprinos u stvaranju nasih ljiljana i ne treba ih zaboraviti ni utakmice protiv Irana,Genka,Kaiserslauterna.
Tamam je trebao zaigrati za Zimbabve... :lol:

A glavu dajem da nije bio vec penzioner da bi igrao ili za Hrvatsku ili Srbiju...
Taj covjek nije znao gdje je BIH dok ga Munib nije postavio da rasturi reprezentaciju...Inace FK Sarajevo ne treba narednih 100 godina kupiti opreme koliko je papak donirao :lol: :lol: :lol:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 14 nov 2014, 13:15

Consigliere je napisao/la:Niko ne spominje Blaza Sliskovica. :salut: Odazavao se i igrao za repku 1993., zbog cega je vrlo lako u tom periodu mogao glavu izgubiti.
Niko ni Brunu ne spominje. Jedini nas igrac koji je zabio Izraelu.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 14 nov 2014, 13:26

1:17 To je taj Bruno Akrapović :D Al kakav gol primiše,brat Hujdurović :D

[youtube][/youtube]

Guso, Akrapovic, Music, Hujdurovic (Krupinac 79.), Varesanovic, Hibic, Bolic, Demirovic (Joldic 73.), Barbarez, Salihamidzic, Baljic.
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 14 nov 2014, 13:31

Centre forward je napisao/la:Safet je svoj patriotizam pokaz'o time što je doš'o i pokupio kajmak, te tuđe zasluge koji su mu formirale većinu uspjeha. Njegov patriotizam nerad, letargičnost i slične stvari tek sad dolaze do izražaja. Nisam siguran da je on još uvijek doseg'o zenit što se tiče svojih gluposti, bojim se.
Kaze neko kome je Deutschland über alles. PIHHHHHHH

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 14 nov 2014, 14:14

emir79 je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Safet je svoj patriotizam pokaz'o time što je doš'o i pokupio kajmak, te tuđe zasluge koji su mu formirale većinu uspjeha. Njegov patriotizam nerad, letargičnost i slične stvari tek sad dolaze do izražaja. Nisam siguran da je on još uvijek doseg'o zenit što se tiče svojih gluposti, bojim se.
Kaze neko kome je Deutschland über alles. PIHHHHHHH
Plitak si k'o istočnoaustralski šelf pobra. Donosiš odluke i sud na osnovu neke sličice. Uostalom ovdje nije riječ o meni neg' o Safetu, ja sam svoj patriotizam možda dokaz'o negdje drugo, ti to ne znaš. Samo finansijski motiv il' neki izgledniji poremećaj može bit' uzrok pravljenja odbrambenih barijera za nesposobnog stručnjaka kakav je Safet. Baš me zanima šta je on uradio za svoju zemlju vrijedno pomena? Nije život samo lopta, nek' mu kaže kapiten kako to hoda.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 14 nov 2014, 14:40

Pape ce sam sebi "dohakati" svojim bahatim ponasanjem i nebuloznim izjavama..

Kada je preuzeo selektorsku poziciju dobio je apsolutno povjerenje kako medija tako i navijaca i ako njegova trenerska karijera do tog momenta nicim nije mogla pravdati izbor NSBiH da upravo Pape bude taj koji ce naslijediti Ciru..

Niko mu tada nije uzimao za zlo kratkotrajne i prilicno neuspjesne epizode u Turskoj,niko nije ni pokusavao dovesti njegovu strucnost u pitanje,dobio je povjerenje i postovanje iskljucivo na "ime" koje je izgradio u svojim igrackim danima..

Sa preuzmanjem selektorske pozicije Pape je imao jedan iskljucivi zadatak,odvesti reprezentaciju na jedno veliko takmicenje..U svom prvom mandatu to nije uspio ali je i taj poraz u barazu naisao na razumjevanje i podrsku,nije sramota bila ispasti od Portugala je bio neki generalni zakljucak i ako su kvalifikacije same po sebi definitivno bile neuspjesne,nismo izborili EP..

Nakon izvlacenja grupa za kvalifikacije za SP u Brazilu odlazak na jedno veliko takmicenje vise nije bio samo cilj nego i imperativ,.Realno je da smo dobili grupu koju bi sami sebi pozelili prije izvlacenja iste,realno je da smo bili i najkvalitetnija ekipa u grupi,realno je bilo ciljati na prvo mjestu u grupi..

Pape je polozio,zavrsili smo prvi u grupi i ako su i te kvalifikacije bile ugrozene najvecim djelom Papetovom krivicom..Utakmica sa Slovackom u Zenici je trebala biti "pecat" na uspjesne kvalifikacije i ovjera prvog mjesta,porazom ne samo da smo ugorzili prvo mjesto u grupi nego smo skoro vec otpisanu Slovacku vratili u igru i umjesto revijalne utakmice u Slovackoj na kraju dobili jos jednu historijsku,ko zna koju po redu kada smo mi u pitanju..Pape je tad takticki nadigran,njegova inace ofanzivna formacija je ovaj put bila jos ofanzivnija,igrali smo bez defanzivnog veznog i bezglavo jurisali na gol Slovacke koja je kontrama pokazala sve mane u Papetovoj postavci,tada se po prvi put vidjelo da smo izuzetno ranjivi i da trpanje Latvije,Luksemburga i Litvanije nije realan pokazatelj jacine nase ekipe..

Revans u Slovackoj je tako postao kljuc citavih kvalifikacija i svi smo ocekivali da nas je utakmica u Zenici opametila i da se mora sa vecom dozom opreznosti uci u ovu utakmicu,.Ipak,Pape nista nije promjenio u svojoj formaciji,opet smo igrali bez defanzvinog veznog,opet su Slovaci kontrama bili opasniji nego mi i ako je Pape izveo ultra ofanzivnu ekipu..Pobjedili smo,sretno,spretno,najvecom zaslugom golovima novajlija u ekipi i fantasticnom podrskom sa tribina,nasa je sreca bila ta sto smo obe utakmice igrali na domacem terenu kao i vecinu ostalih utakmica u kvalifikacijama..

Brazil je prica za sebe,prvo smo bili neodlucni sa postavljanjem nekog konkretnog cilja na SP,.Grupa je bila prolazna ali se pokusava nametnuti neki generalni stav da je plasman na SP sam po sebi uspjeh..Tek nakon prijateljski utakmica sa Meksikom i Obalom se prolaz u grupi pocinje shvatati kao realan cilj a jos vise nakon jako loseg izdanja Nigerije kontra Irana..

I onda dolazi Nigerija,utakmica u kojoj je Pape sam sebe matirao i vec u drugom kolu nas poslao kuci,.Tesko je reci da li je Papetova izjava u kojoj je iznenadjen brzinom Nigerijaca nebuloznija od postavke na terenu bez lijevog beka i odustajanja od formacije koja nam je do tada donosila rezultate,.Pap se kockao,Pape je izgubio ali jos jednom njegov poraz je stavljen u drugi plan,mnogo vise se paznje pokusavalo dati ponistenom golu Dzeke..

Ne znam po kojem osnovu nakon toga dobija novi ugovor i to u situaciji u kojoj nije imao opoziciju,odnosnu protu-kandidate..Dobio je novi ugovor kao poklon,tesko je reci da se razmatrao i analizirao njegov ucinak i takticka odgovornost jer u sustini je taj novi ugovor bio samo formalnost u cinu koji je vjerovatno dogovoren jos mnogo ranije..

Sada imamo dva boda iz tri utakmice,Cipar ce nas proganjati kroz citave kvalifikacije..Nije to slucajnost,tako to obicno biva kad neko funkciju dobije na poklon a ne zaslugama i strucnoscu,.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 14 nov 2014, 14:41

tako je i meni adriano_leite kroz jednu sličicu vidio da li sam se ili nisam bavio sportom, jesam li bio fudbaler i jesam li uspio u životu.. to ti je ono: "udari na šta možeš, kad već ne može drugačije".. branili bi svi oni argumentovano safeta, al ne mogu jer nema argumenata.. i onda po nama.

eno kaže begović izašao da šeta, počeo trčkarat, al safet mu nije dao da se ne ozlijedi jer može braniti i bez treninga.. čovjek hoće da trenira al mu safet ne da :lol: :lol:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 14 nov 2014, 14:41

Centre forward je napisao/la:
Plitak si k'o istočnoaustralski šelf pobra. Donosiš odluke i sud na osnovu neke sličice. Uostalom ovdje nije riječ o meni neg' o Safetu, ja sam svoj patriotizam možda dokaz'o negdje drugo, ti to ne znaš. Samo finansijski motiv il' neki izgledniji poremećaj može bit' uzrok pravljenja odbrambenih barijera za nesposobnog stručnjaka kakav je Safet. Baš me zanima šta je on uradio za svoju zemlju vrijedno pomena? Nije život samo lopta, nek' mu kaže kapiten kako to hoda.
Bitno je da si ti vidovit, pa da znas da Safet nije pomagao kad je bilo potrebno.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 14 nov 2014, 14:42

slika

slika
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 14 nov 2014, 14:43

Sušić je rekao da će reprezentacija koja bude imala 18 bodova sigurno ići na Evropsko prvenstvo.

"Ako ne dođemo do te brojke ne zaslužujemo da odemo na EP", rekao je Safet Sušić.

Jeste bezobrazan to je za :puke: Yebo ga ovaj njegov spin i sto izvlaci 18 bodova, kao da je to neki magicni broj a ne nas domet jer smo propisali veliki broj bodova vec nakon 3 tekme.

Teleca glavo, u zadnja dva kvalifikacionska ciklusa koji su odigrani isto kao i ovaj sa 6 timova u grupi samo 5 puta od 14 je druga ekipa imala 18 bodova ili manje 9 puta je drugo plasirana ekipa imala vise od 18 poena.

Kome prodajes ovaj spin? Mozda ovi u savezu nisu dovoljno sposobni to provjerit, ali drugi ljudi jesu.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 14 nov 2014, 14:43

plavipatriota je napisao/la:eno kaže begović izašao da šeta, počeo trčkarat, al safet mu nije dao da se ne ozlijedi jer može braniti i bez treninga.. čovjek hoće da trenira al mu safet ne da :lol: :lol:
Jutros ga nije poslušao, trenirao je najnormalnije sa ostalima :D

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 14 nov 2014, 14:45

DragonGirl je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la:eno kaže begović izašao da šeta, počeo trčkarat, al safet mu nije dao da se ne ozlijedi jer može braniti i bez treninga.. čovjek hoće da trenira al mu safet ne da :lol: :lol:
pa momak je profesionalac, ne roka slobodnjake po treningu sa arnautovićem..
pape da može kako ne bi mu dao da se zagrije ni prije tekme..

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 14 nov 2014, 14:52

plavipatriota je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:
pa momak je profesionalac, ne roka slobodnjake po treningu sa arnautovićem..
pape da može kako ne bi mu dao da se zagrije ni prije tekme..
Ma u neku ruku razumijem za njega, čovjek je povrijeđen i razumljivo je da se boje da se to ne pogorša, ali kad zdravim igračima otkažeš trening, a treba da uvježbaš pa koliko-toliko novu formaciju, neke igrače na novim pozicijama, imaš malo vremena i ti ni to ne koristiš... :facepalm: Lahko je pričati: ti ćeš ovdje, ti ćeš čuvati ovog, ali treba to uvježbati i isprobati i na terenu.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 nov 2014, 14:55

Papce je najveci patriota , novac zaradjen u Bosni trosi u Parizu . Sve kontra kod frajera , svi zarade vani i donose u Bosnu jedino on iznosi , veliki patriota.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 14 nov 2014, 14:56

ma ok eto, al meni idu na qrac ove izjave "džeko bi igrao i da dođe 5 min prije utakmice", "begović može braniti i bez treninga".. nije ovo termin pa da možeš oprostit dvije greške, dok se ne ušteli malo.. al eto

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 14 nov 2014, 15:08

plavipatriota je napisao/la:ma ok eto, al meni idu na qrac ove izjave "džeko bi igrao i da dođe 5 min prije utakmice", "begović može braniti i bez treninga".. nije ovo termin pa da možeš oprostit dvije greške, dok se ne ušteli malo.. al eto
Pa zasto prihvatas svaku izjavu bukvalno.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 14 nov 2014, 15:12

emir79 je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la:ma ok eto, al meni idu na qrac ove izjave "džeko bi igrao i da dođe 5 min prije utakmice", "begović može braniti i bez treninga".. nije ovo termin pa da možeš oprostit dvije greške, dok se ne ušteli malo.. al eto
Pa zasto prihvatas svaku izjavu bukvalno.
što se tiče džeke, dobro se sjećam, kasnio frajer, niko ništa nije znao, i onda on ovo izjavio.. ne daješ tako primjer igračima da su jednaki svi, jer se vidi prema onim koji nisu džeko kako zna "provoditi"..
što se tiče begovića, ubijeđen sam da je on sto posto siguran da može bez treninga da brani, jer je to takav sklop, mislim realno u jednu ruku i pozitivno, jer ima povjerenje u njega, ali dosta neprofesionalno, jer znalo se dešavati da neko propusti trening-dva (ne kod nas), pa da se razmatra ko će igrati.. a kod nas je to: samo nek moze na nogama stajati..
ne sviđa mi se taj totalni neprofesionalizam, eto odagađat ćemo treninge da se ne bi povrijeđivali, al nećemo zvat neke druge da zakrpe ako treba..

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.