Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la badblueboylivno » 16 maj 2013, 22:33

Da, pretjerao si malo s ovim playoffovima. Mogao bi u ovoj mojoj podjeli četvrti iz lige u playoff sa prvim iz lige za ostanak. :D

Što se tiče Kupa, dobre su ove kvalifikacije po kantonima, problem je kad počne pravi dio.

Najprije bih ukinuo ovakav federalni kup (neka se igra odvojeno, kao Kup RS) i samo bih pobjednicima kantonalnih kupova dao pravo sudjelovanja u Kupu BiH.
Nije normalno da Sarajevo ugosti Slogu Uskoplje ili Široki ugosti Odžak 102 niti su normalne ove dvije utakmice.
Treba ga igrati na jednu utakmicu i to svaki put klub iz niže lige domaćin klubu iz više.

Nešto drukčije ne možeš organizirati jer ogroman broj klubova odustaje u samim utakmicama kantonalnih kupova (pogledaj OVDJE ), a zamisli tek da neko kvalifikacijsko kolo igraju Mladost iz Donjeg Svilaja i Bjelopoljac iz Mostara, što bi to bilo. Yebiga, nismo Englezi.
Hayley <3

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 maj 2013, 07:50

PL BiH -1 je napisao/la:@ neroazzurni

Izvini ne pljujem ja po Zenici, Tuzli, Mostaru itd. cak sto vise dragi mi gradovi. Nego pljujem po forumasima sto su u 30 kola pljuvali po Zelji. Znaci ti nisinpljuvao tekstovi se na tebe ne odnose. Mislim da se razumijemo.

@ Hordas Doboj

Really ;)
Pa kako nece pljuvat?! Normala da se ljudi smiju bolan. Cijela BiH bruji o vama i vasim namjestanjima. 5-6 puta od 28 utakmica vi ste blokirani na kladionicama. Zar ti to nije bar malo interesantno, pa da se zapitas?
Ne radi se vise ni o tim trofejima jer jednostavno liga postaje ogavna. Negledljiva. Od 8 utakmica vec se znaju rezultati njih pola. **** to ba vise.
Al' eto ima i ono da ce trofeji ostat a da ce se zaboravit kako se doslo do njih. Al dok se ne zaboravi, raja ce pricati. Tako da morate biti svjesni toga a ne glumiti neka nevinasca i furati se na neku dominaciju, lafo snagu igrackog kadra.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 maj 2013, 08:31

:lol: :lol: :lol: KMeeeee, kmeeeeeeee... Zasto nemamo titule od 2007-e... KMeeeeeee :lol: :lol: :lol:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 maj 2013, 08:42

Baja_Zvjerka je napisao/la::lol: :lol: :lol: KMeeeee, kmeeeeeeee... Zasto nemamo titule od 2007-e... KMeeeeeee :lol: :lol: :lol:
Tebe apsolutno ne smatram kao nekog s kim bi se dalo diskutovati o bilo cemu. Znaci :arrow: :arrow:

utaka
Kontakt:

Post Postao/la utaka » 17 maj 2013, 08:44

pitam se kako zeljo nije 10 godina osvojio nista sve dok nije osim dosao na vlast......

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 17 maj 2013, 08:48

utaka je napisao/la:pitam se kako zeljo nije 10 godina osvojio nista sve dok nije osim dosao na vlast......
Pitam se kako Sarajevo nije nista osvojilo otkad Celo nije u klubu?

2010 Osim nije bio u savezu,ali pitaj se i dalje...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 17 maj 2013, 08:50

utaka je napisao/la:pitam se kako zeljo nije 10 godina osvojio nista sve dok nije osim dosao na vlast......
KOji Osim, je l' Amar, ako je on, slazem se.... Kako on dodje, dodje i Zelji titula, a kasnije dodje i Babuka a on sa sobom povede pod ruku kup, pa duplu, pa opet titulu....
Stvarno se covjek treba priviknuti na ovakvu dominaciju i ovako dominantan klub....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 maj 2013, 08:54

Hordas Doboj je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la::lol: :lol: :lol: KMeeeee, kmeeeeeeee... Zasto nemamo titule od 2007-e... KMeeeeeee :lol: :lol: :lol:
Tebe apsolutno ne smatram kao nekog s kim bi se dalo diskutovati o bilo cemu. Znaci :arrow: :arrow:
HAhahah, cekaj, ti si pokusao da diskutujes ??? :lol: Ja tu samo vidim plakanje zbog blokiranih parova na kladionici...
Pa svi ste se pravili pametnjakovici i govorili da ce protiv Sirokog biti 0:0, nama produzavanje niza a njima kup, a jos i kvota 1.7 potvrduje to... Znaci da bi mogao diskutovati prvo trebas znati kako se formiraju kvote, zasto padaju, zasto rastu, itd.
Pa ljudi povedose i sve do samog kraja vode 1:0 i onda Šaban (vjerovatno ces reci da je i onaj udarac nastiman) golom u stilu Raula zabija za 1:1... Pa onda dodju penali, ljudi vode 2 razlike zato jer je to po tebi nastimano, ali gle cuda, opet nasi stizu do 3:3 i na kraju Svraka ne pogadja u 7-oj seriji penala...

I onda ti šaban (onaj naš je Pehilj a ti Šaulić) dodjes ovdje i kazes eto jesam li vam rekao da ce biti 1:1, kladionica zna, zato je kvota 1.7 jer je nastimano, Zeljo kupuje utakmice, kupuje i nase utakmice, placa sudije, placa savezu za licencu, ne placa Hadzicu, itd. itd...

I onda kazes da si ti dosao da diskutujes... Odabij' maleni jadnice :!:

P.S. A ovog padobranca uopste ne treba ni quotati...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 maj 2013, 09:01

Baja_Zvjerka je napisao/la:
HAhahah, cekaj, ti si pokusao da diskutujes ??? :lol: Ja tu samo vidim plakanje zbog blokiranih parova na kladionici...
Pa svi ste se pravili pametnjakovici i govorili da ce protiv Sirokog biti 0:0, nama produzavanje niza a njima kup, a jos i kvota 1.7 potvrduje to... Znaci da bi mogao diskutovati prvo trebas znati kako se formiraju kvote, zasto padaju, zasto rastu, itd.
Pa ljudi povedose i sve do samog kraja vode 1:0 i onda Šaban (vjerovatno ces reci da je i onaj udarac nastiman) golom u stilu Raula zabija za 1:1... Pa onda dodju penali, ljudi vode 2 razlike zato jer je to po tebi nastimano, ali gle cuda, opet nasi stizu do 3:3 i na kraju Svraka ne pogadja u 7-oj seriji penala...

I onda ti šaban (onaj naš je Pehilj a ti Šaulić) dodjes ovdje i kazes eto jesam li vam rekao da ce biti 1:1, kladionica zna, zato je kvota 1.7 jer je nastimano, Zeljo kupuje utakmice, kupuje i nase utakmice, placa sudije, placa savezu za licencu, ne placa Hadzicu, itd. itd...

I onda kazes da si ti dosao da diskutujes... Odabij' maleni jadnice :!:

P.S. A ovog padobranca uopste ne treba ni quotati...
E bas zbog ovakvih postova sam ti i rekao da produzis i da nisi vrijedan vremena za bilo kakvu diskusiju. :arrow:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 maj 2013, 09:05

Ostajte ovdje, sunce tudjeg neba nece vas grijati k'o sto vas ovo grije... :D

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 maj 2013, 09:31

Izvini ne pljujem ja po Zenici, Tuzli, Mostaru itd. cak sto vise dragi mi gradovi. Nego pljujem po forumasima sto su u 30 kola pljuvali po Zelji. Znaci ti nisinpljuvao tekstovi se na tebe ne odnose. Mislim da se razumijemo.

@ Hordas Doboj

Really ;)
Pa kako nece pljuvat?! Normala da se ljudi smiju bolan. Cijela BiH bruji o vama i vasim namjestanjima. 5-6 puta od 28 utakmica vi ste blokirani na kladionicama. Zar ti to nije bar malo interesantno, pa da se zapitas?
Ne radi se vise ni o tim trofejima jer jednostavno liga postaje ogavna. Negledljiva. Od 8 utakmica vec se znaju rezultati njih pola. **** to ba vise.
Al' eto ima i ono da ce trofeji ostat a da ce se zaboravit kako se doslo do njih. Al dok se ne zaboravi, raja ce pricati. Tako da morate biti svjesni toga a ne glumiti neka nevinasca i furati se na neku dominaciju, lafo snagu igrackog kadra.
Imam osjećaj da želiš razgovarati argumentima i to me natjeralo da citiram tvoj post. Naveo si da je Željo u 28 utakmica blokiran 5-6 puta. Molim te nevedi mi tih 5-6 utakmica od 28 prvenstvenih u kojima je Željo blokiran na kladionicama. Ukoliko to ne uspiješ, na ovom forumu napiši da si lažov iliti pak isfrustrirana osoba. Ukoliko je Željo blokiran, po automatizmu je i drugi klub blokiran, pa možeš na osnovu toga napraviti spisak klubova koji nisu bili na kladionici (po tebi je Željo, očito vodeći na toj tabeli).

Na kladionici nije bilo utakmice Čelik-GOŠK 2:1. Svi trebamo da se smijemo tom namještenom rezultatu, jer poBogu, utakmica nije bila u ponudi određenih kladionica.

Voliš argumente i argumentima se služi. Nije to puno 16 klubova BHTPL BiH i napravi tabelu, jer te to očito "proganja" ili jednostavno voliš da lažeš sebe i okolinu. Za okolinu manje-više, al' se bar potrudi da ne lažeš sebe. Upasti ćeš u neizliječive probleme.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 17 maj 2013, 09:43

Stalno neka drama s ovim pitarima, samo oni pošteni i slične priče, pa djeco draga da ima poštenja i pravde vaš Udbaški klub nebi ni postojao.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 17 maj 2013, 10:12

Ma muda svoja pojedose,zajedno sa okolnim papcicima...sve dok je Kraj Price tu,oni ce pizditi,taj covjek je jedan od nas bas zato sto ih ne moze organski bas kao i mi...
Amare hvala ti...

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 maj 2013, 11:05

avlami97 je napisao/la:

@ Hordas Doboj

Really ;)
Imam osjećaj da želiš razgovarati argumentima i to me natjeralo da citiram tvoj post. Naveo si da je Željo u 28 utakmica blokiran 5-6 puta. Molim te nevedi mi tih 5-6 utakmica od 28 prvenstvenih u kojima je Željo blokiran na kladionicama. Ukoliko to ne uspiješ, na ovom forumu napiši da si lažov iliti pak isfrustrirana osoba. Ukoliko je Željo blokiran, po automatizmu je i drugi klub blokiran, pa možeš na osnovu toga napraviti spisak klubova koji nisu bili na kladionici (po tebi je Željo, očito vodeći na toj tabeli).

Na kladionici nije bilo utakmice Čelik-GOŠK 2:1. Svi trebamo da se smijemo tom namještenom rezultatu, jer poBogu, utakmica nije bila u ponudi određenih kladionica.

Voliš argumente i argumentima se služi. Nije to puno 16 klubova BHTPL BiH i napravi tabelu, jer te to očito "proganja" ili jednostavno voliš da lažeš sebe i okolinu. Za okolinu manje-više, al' se bar potrudi da ne lažeš sebe. Upasti ćeš u neizliječive probleme.
Leotar-Zeljeznicar 2x
Bijeljina-Zeljeznicar
Prijedor-Zeljeznicar
Nego prije svega da se razumijemo, ne pricam ja samo o Zelji ovdje. Iako je on pod lupom i to s razlogom. Ali po meni je sve to pocelo nakon onog pustanja Leotaru prosle sezone. Tu ste okaljali obraz i zbog toga se sa posebnom paznjom gleda na utakmice Zeljeznicara. Tako da ste sami krivi. Kontam i zasto to necete da vidite. Mozda bih se i ja isto tako ponasao da sam na vasem mjestu. Al opet ne mogu da shvatim kako toliko slijepo na sve to gledate...
Dalje, ako pogledas vasu igru sa ekipama koje imaju ikakav kvalitet vidjet ces da vi niste nikakvi giganti. To lako mozes provjerit gledajuci medjusobne susrete sa ekipama iz vrha. Naravno izuzev vase kurave Olimpica ;)
Takodje utakmice Zeljeznicara na strani protiv ovih losijih ekipa uvijek prodju glat rezultatom (0-3,-1-3,1-4) dok protiv tih istih ekipa se patite kuci. Primjer Radnik, 1-1 kuci, u gostima 30.000 i 0-3 glat, bez 7 igraca standardnih vi pometete Radnika koji je malo prije toga zgazio Siroki sa 4-0. Jer jbga ne bi imalo smisla davati pare i kuci kad igras. To cete vec nekako ugurati u gol. A hvala Bogu uvijek se nadje neki sudija koji ce svirati po 15 prekrsaja na jedno 25 metara od gola. Pa jedna mora uc.

Zadnjih 10 kola nase prekrasne lige, moras biti realan i priznati, da je u najmanju ruku svako odigrano kolo ustimana 1 ili 2 utakmice. Kazem ustimane a ne kupljene zato sto je bilo utakmica koje su pustene svjesno, tipa Gosk-Siroki.
Direktnom uticaju sudija na rezultate utakmica. Drzat cu se svog kluba, konkretno primjer Siroki-Sarajevo, Borac-Sarajevo. Znaci gdje su neke situacije preocite a nisu sankcionisane (cista ruka kod obje situacije).
Nista nama ne znaci to sto je poslije sudija sankcionisan sa suspenzijom itd kad smo popusili bodove.
Sve dok nam o prvaku bruji pola Bosne tj o kupljenoj tituli, pustenom kupu, dok postoje ekipe koje moraju ostat u ligi itd ovdje nema napretka. Primjer ti je i vase finale kupa gdje je na tekmu otislo 100tinjak ljudi. A nekad je na takve tekme islo po 1000 ljudi itd
Znaci govorim uopsteno o regularnosti nase lige koja je dotakla dno, srozana je da ne moze biti losija od ovog sto je sada.
O ovim navodnim kompleksima, bolestima i ostalim sranjima ne bih da komentarisem.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 maj 2013, 11:07

nije malo 7 godina
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 17 maj 2013, 11:12

fedeltafrotta je napisao/la:nije malo 7 godina
Znao sam da postoje cirasi sa koseva ali nisam znao da postoje cirasi iz doboja :lol:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 17 maj 2013, 11:14

pile87 je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:nije malo 7 godina
Znao sam da postoje cirasi sa koseva ali nisam znao da postoje cirasi iz doboja :lol:
puna bih oboljelih :lol:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 17 maj 2013, 11:15

Ovakve stvari se deševaju od hronične neyebice uz koju dodaš sušne godine bez trofeja. Rezultat: Mnogo slobodnog vremena, nakupljenih frustracija i ogromna mašta za smišljanje teorija zavjera. Amare, Amare...

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 maj 2013, 11:17

pile87 je napisao/la:Znao sam da postoje cirasi sa koseva ali nisam znao da postoje cirasi iz doboja :lol:
Puno toga ti ne znas ;)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 maj 2013, 11:39

@hordaš doboj, Opet si površan. Ne služiš se argumentima-činjenicama. Napisao si da je Željo blokiran u 5-6 utakmica od 28, a navukao si jedva 4, a dobro znaš da Željo još nije igrao drugu tekmu sa leotarom. utakmica u Bijeljini nije bila blokiran, znam to jer sam je ja igrao (Premier). Dođosmo do dvije utakmice Trebinje i Prijedor. To je mnogo manje od onoga što si ti naveo. Znam da je Željo u fokusu, zbog rezultata koje ostvaruje. U zadnje četiri godine Željo je četiri puta u finalu KUPa (dva puta osvajač) i u te zadnje četiri godine (tri titule prvaka BIH). Priznaćeš nije malo.

Govoriš o ekipama iz vrha i kao Željo protiv istih nema uspjeha. Željo je osvojio od 6 mogućih 1 bod protiv Sarajeva (moraš priznati da vas je Bandović spasio, a na Koševu Bešlijin promašaj), protiv Borca 3 boda, Olimpica 6 bodova, Čelika 4 boda, Široki 3 boda (igrali do sada jednu tekmu), Slavija 6 bodova, Zrinjski 1 bod (ali smo ih po nas u tom trenutku puno važnijoj utakmici u KUPU u Mostaru u polufinalu klepili 2:0), Leotar 3 boda (igrali jednu tekmu do sada). To je prvih 8 ekipa na tabeli.

Je li ja sada trebam reći da ste Vi lošiji od Čelika, samo zato što ste protiv njih osvojili 1 bod? Je li trebam reći da je Gradina u Vašem rangu, samo zato što ih niste uspjeli pobjediti u Srebreniku ili jedan Radnik iz Bijeljine koji vam je očitao lekciju iako ste gol dali rukom (Hadžić). Itd... itd....

Malo više objektivnosti ne bi Vam škodilo....

Sada ćeš Ti spomenuti Evropu, a dobro znaš da igranje u pretkolima LP i igranje u EL nije isto. Mi kada smo igrali pretkola EL smo izbacili jedan Šerif, ali svi znamo da to nije onaj Šerif koji je godinu dana prije toga izbacio Dinamo ZG. Na kraju krajeva natjecanja su različita, pa samim tim i kvalitet ekipa sa kojima se igra. To zna UEFA i zbog toga je Željo prošle godine ostvario isti koeficijent kao i Sarajevo, a Vi se naigrali u Evropi, a Željo ispao od prve ekipe na koju je naletio.

Pokušaj biti objektivniji, neće ti škoditi. ;)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []