Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Chinaglia
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Chinaglia » 23 jun 2014, 13:05

evo @floyda moraliste, bilo je pitanje vremena :kafa: :urnebes:

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 23 jun 2014, 13:08

Mislim da se prevelika važnost pridaje ovim "osmjesima" na kraju, ali ako ćemo realno, Begović je u tom trenutku pričao sa kolegom iz kluba ;) Nemamo pojma o čemu su pričali. Možda ga je Odemwingie nešto zezao ili slično..mada, previše pridajete tome važnost.

Ja sam iskreno jako razočaran. Sve mi se zgadilo. Ne mogu da gledam svjetsko prvenstvo :( Tolika gorčina...Isto mi je teško bilo kada smo u košarci ispali od Litvanije na zadnjem prvenstvu, jer nam je falilo nekoliko koševa..ali tad nije bilo gorčine. Bio je ponos i tuga..i sad kad pogledam highlightse s te tekme, plače mi se...ovdje mi je teško, ali ima dosta gorčine, bijesa, ljutnje, jer znam da nismo igrali onako kako smo mogli :(

Why always us :(
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 23 jun 2014, 13:10

Jeste to navalili sa medijima. Njemu je da igra fudbal a ne da daje izjave boli me k. skim hoce da price i ne. To nebi trebala biti tema nimalo. Za njegovu igru u subotu nemam nista reci, sve je receno koliko toliko.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 23 jun 2014, 13:11

Floyd sam si sebi dao odgovor. Razlika je u setac i trkac. Da bolje razumijes ja cu odsetati tih 10 km za 90 minuta, a ti ih iztrci sprintevima od 100 metara i drzi pauze izmedju. Neces iztrcati ni pola od toga za jedan dan.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 13:11

Mozambik je napisao/la:Edin sam mora biti svjestan da navijaci od njega traze zalaganje i pozrtvovanost. Do toga nece doci ako mu se yebe familija na twitteru ili facebooku, naprotiv, to ce samo proizvest kontraefekat. Treba mu porukama staviti do znanja da trazimo trku i zalaganje, a ne odmah psovat sestru, majku, Amru itd..
Ovo podržavam 100%, ako ćeš kritikovati nekog samo argumentovano i činjenice, nikakva vrijeđanja i psovanja. :thumbup: Ali raja ne može bez da spomene Amru, mamu takvog smo mentaliteta i đaba nam sve. Radije mu zviždi pet utakmica, ali nemoj psovati. Niko ne očekuje da Edin igra svih 11 pozicija u ekipi, ali se treba puno više potruditi i da gine za naš dres. ;)

@floyd

Neko će vjerujem da postavi isječak od malog Sušića, momak je doslovno pao na zemlju i počeo da plače. Ako je uspio da odglumi onda mu ja dajem glas za Oskara. Valjda neko ima da nam to postavi. ;) Izvini što smo to frustrirani ako iznosimo činjenice da je Džeko loše odigrao i da to nije bio naš Edin kakvog smo godinama gledali i pratili?? Kad ga gotivimo tad smo idealni, ako kritikujemo onda smo sirotani? Logika za 10+ :clap: :tokralju:

Čuj vječna pitanja, ja sam čuo pitanje novinara: "Edine vaše viđenje utakmice"? Korektno i normalno pitanje koje se postavi svakom igraču nakon utakmice, nije ga pitao šta misli o Sušiću ili nečem lijevom. :wtf:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 23 jun 2014, 13:14

Ma dzaba,nek se goni u stoquratza,opet je naš.Naš ambasador unatoč svemu.Ali da je zaslužio kritiku,jeste.I da se treba pomiriti s tim da će mu frend krajišnik van reprezentacije,pa neka se druže van terena.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 jun 2014, 13:15

Kobe Bryant je napisao/la:
tyler durden je napisao/la:slika
slika
Za ovo je zasluzio da bude od sad na klupi :roll:
Dzeko je izgleda pokusao na trzaj mudima da ga uplasi. :urnebes:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 23 jun 2014, 13:15

MostaracVelezovac je napisao/la:
damir_82 je napisao/la: Registrovao sam se na forum jos prije dolaska Susica na mjesto selektora, ako Bog da bicu tu i kad on ode...
Nisam troll, i ne spinujem, vec odgovaram upravo takvim....
Ne shvatam ljude koji mogu selektora zvati takvim imenima, a pogotovo ne shvatam one koji to rade od 29. Decembra 2009. godine i dana kad je imenovan...
Ne shvatam da su ljudi slijepi pored ociju i zbog direktne mrznje prema osobi izmisljaju se stvari zbog kojih ga treba otjerati....
Nacin oblacenja, izjave, gdje je bio u ratu, patriotizam...sve je to bilo bitnije od posla koji radi....
Najnoviji primjer je i zamjeranje na fizickoj spremi nasih igraca, a oni tek zavrsili sezone... Trebalo je po dva treninga dnevno pa da imamo bolnicu u ekipi i da nekim igracima rizikujemo i teze povrede....
O taktikama sam vec sve rekao... Ja ne bih igrao u onoj formaciji, ali razumijem da je selektor tako odlucio i ne vidim da smo primili gol zbog taktike... Ponovo pogledaj koliko je nasih igraca bilo iza lopte u momentu kad Emenike stoji naspram Spahica.... Da je bio Kolasinac napao bi on, pa ako njega prodje imas Spahica, ako njega prodje imas Sunjica pa Mujdzu pa nek Besic pomogne...... To je bezveze... Imas 4 igraca iza lopte i takticki stojis ok.... U prvoj utakmici koliko se lopti proslijedilo prema napadu a koliko u drugoj? Budite malo realni majku mu....
Znam jako puno Mostaraca i znam kakvo misljenje imaju o Susicu i kao igracu i kao treneru, i znam da vas vecina jedva ceka Vahu ili Duska... I sam ne bih imao nista protiv i volio bih Vahu vidjeti na mjestu selektora. (To mi je bila zelja i prije Kodre i Cire...) Samo ne mislim da je u redu ovoliko napadati Susica.... Ne branim ja ovdje Safeta Susica, vec pratim rad selektora BiH.... Ne sumnjam da ce neko drugi bolje obavljati posao, a zivi bili pa vidjeli, za koju godinu kako cemo se odnositi prema bilo kojem drugom selektoru, krenuvsi od Vahe pa nadalje.....
Prvo, ne interesuje mene Vaha ili Dusko sto su Rodjeni nego sto su uspjesni. I jedan I drugi su osvojili tonu titula KAO TRENERI (ne samo kao igraci) I pokazali (I DOKAZALI) da znaju taj posao solidno obavljat. Teleci pogled to nikad nije uradio, nego je dosao u repku iz druge Turske lige - I naravno da ce mi odmah sa starta bit nejasno odakle ga tu. Logika ti sve govori. I to je ono sto Vaha I Dusko imaju I sto ih cini dobrim kandidatima za trenera reprezentacije BiH. Takodjer, I Mesa Bazdarevic se moze ubrojiti medju njima iz istog razloga.

Drugo, ti stalno skreces vodu na isti mlin - te igraci, te igraci. Jedan trener mora imat I muda I pameti da jednom igracu glavu otkine kad se on hoda po terenu - GLAVU!!! A to Susic ocito nije znao niti umio. To sto se Dzeko seta po terenu -to je krivica Susica. Zasto se niko Vahi ne seta po terenu? Zato sto bi mu ovaj yhebo 3 generacije familije da to uradi - eto zasto.

To je sve greska Susica.
I to sto se Dzeko I Spaha setaju po terenu - Susic je kriv.
I to sto su ocito prepadnuti izasli na teren (vjerovatno njegovim IDIOTSKIM sastavom igraca) - I to je Susiceva krivica.
I to sto su izmjene bile katastrofalne - opet Susiceva krivica.
I to sto igraci ocigledno nemogu 90 minuta trcati (dok im Susic daje Slobodan dan 5 puta u Brazilu samo) - opet Susiceva greska.

Sve ovo sto se desilo je Susic kriv.
Sto se Edin tako ne seta u Citiju? Nemoze od trenera.
Sto se Spaha tako ne seta u Bayeru? Nemoze od trenera.

Sve te stvari gore navedene pocinju I zavrsavaju s Telecim Pogledom.
Safet Susic je tu dosao jer su ti ostali bili ili zauzeti ili nespremni da preuzmu reprezentaciju... I jer je pristao raditi za ponudjenu platu.... To je u startu logika....
Safet Susic je jedino pogrijesio sto je poceo popustati igracima nakon njihovih dobrih partija i uzdao se u njihov profesionalizam... Pokazalo se da je pogrijesio, jer su to povjerenje oni izigrali i poceli se ponasati nonsalantno na okupljanjima i utakmicama...
Ja bih drugacije pravio izmjene ali to nije razlog da nekog nazovem "telecim pogledom"...
Toliko su se prepali da je Spahic morao odmah dati Nigerijcima koju loptu da se smiri.... Toliko su se prepali da smo dominirali i stvarali sanse, dok je Nigerija u tom periodu utakmice mogla samo dalekometnim sutevima da pokusa da ugrozi nas gol...
Pogledaj koliko smo pretrcali na ove dvije utakmice i zavrsi pricu o slaboj fizickoj spremi....
Vaha na Susicevom mjestu vjerovatno ne bi ni zvao Dzeku i Spahica ili bi ih smjestio na klupu, a na pripremama bi oni morali zasluziti mjesto u prvih 11....
Susic je balansirao radi dobrobiti reprezentacije... Zelio je najbolje igrace raspolozene da bi oni to raspolozenje prenijeli na teren... To se nije desilo...
Susica se odavno ne kritikuje iz fudbalskih razloga....
Kritikuje ga se zbog nepozivanja Cocalica, Prcica, Zeca, Stilica, Rahimica, Zahirovica, Zukanovica....
Sta bi bilo kada bi nesto slicno napravio sa nasim najboljim igracima......?! Bio bi razapet.....

Nigdje ja ne skrecem vodu... Ovo je tema o igracu, Edinu Dzeki, koji nije zasluzio prolaznu ocjenu za nastup u utakmici protiv Nigerije.. Nije on, kako nam to pokusava servirati Principatus, individualno napravi sebi sanse za gol, vec su mu to servirali nasi vezni igraci.. Oduzeli smo im loptu na sredini, i pasovima stvorili visak za Edina...
Nigerijci to nisu uradili i u postavci nisu imali visak...

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 jun 2014, 13:16

samoposmatram je napisao/la:Floyd sam si sebi dao odgovor. Razlika je u setac i trkac. Da bolje razumijes ja cu odsetati tih 10 km za 90 minuta, a ti ih iztrci sprintevima od 100 metara i drzi pauze izmedju. Neces iztrcati ni pola od toga za jedan dan.
600 metara vise za martonca Mandju.
Vozdrica.

Kakvo vidjenje utakmice? Razocaran sam, sudija nas pokro, dacemo sve od sebe u zadnjoj...Sve same floksule koje novinar moze napisat i bez pitanja.

Da mu je prvi gol priznat, misevi bi jos bili u rupama.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 13:19

floyd je napisao/la:Da mu je prvi gol priznat, misevi bi jos bili u rupama.
Vrhunac argumentacije, ne vrijedi se sa tobom raspravljati. ;) :salut:

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 jun 2014, 13:20

Probisvjet je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:
slika
Dzeko je izgleda pokusao na trzaj mudima da ga uplasi.
Kakav analfabeta, Dzeko je trebao prkosit inerciji tijela.
Bravo genijalci, nasjecite jos ovih gifova, vjerovatno portugalci seru po najboljem igarcu svijeta jer nije cudotvorac.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2014, 13:20

floyd je napisao/la:
Vozdrica.

Kakvo vidjenje utakmice? Razocaran sam, sudija nas pokro, dacemo sve od sebe u zadnjoj...Sve same floksule koje novinar moze napisat i bez pitanja.

Dzeko nikad ni nije bio trkac. On je samo gol igrac i to vrhunski gol igrac. Koji povremeno pomogne u odbrani. Ako ga uposlis sa dovoljno kvalitetnih lopti bilo gdje u radijusu od 20 m od gola. Covjek ce jako vjerovatno postici gol ili napraviti izglednu priliku. To je on. I kao takav je bolji od Ibisevica ( koji jeste borbeniji ali to nije dovoljno da bi bio bolji od Dzeke, jer on to nazalost nije ) i duplo bolji od Zeca. Kraj price. Izgubili smo zbog selektora i neigranja Kolasinca na beku. I izmjesanog veznog reda gdje su se sudarali Miske, Medunjanin i Pjanic. A ne zbog Dzeke forum majstori.

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 23 jun 2014, 13:22

slika

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 jun 2014, 13:24

Floyd k'o "vrhunski" "komentator" Konjic spominje inerciju.
nepokretknost, mrtvilo, tromost, lenjost, učmalost; nesposobnost, slabost; fiz. lenjivost; zakon inercije prvi osnovni zakon dinamike (Galilej-Njutn): svako telo ostaje u svojem stanju mirovanja ili jednakoga pravolinijskog kretanja sve dok ga dejstvo sila ne prinudi da to svoje stanje promeni.
Ni sam ne shvatas koliko si upravu kad spominjes inerciju za Dzeku.

A ako cemo cisto fizicki, Dzeko nije htio da ima tu silu koja ce promjeniti kretanje.
Celik!3,2,2.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 23 jun 2014, 13:26

floyd je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
slika
Kakav analfabeta, Dzeko je trebao prkosit inerciji tijela.
Bravo genijalci, nasjecite jos ovih gifova, vjerovatno portugalci seru po najboljem igarcu svijeta jer nije cudotvorac.
Inerciji qurca, sta se pravis pametan u prvom gifu nije ni htio na loptu ici.
Ali ima ovih gifova njegovog nezalaganja, moze se kompilacija od 2 stranice napraviti.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 jun 2014, 13:27

Ajax je napisao/la:
floyd je napisao/la:
Vozdrica.

Dzeko nikad ni nije bio trkac. On je samo gol igrac i to vrhunski gol igrac. Koji povremeno pomogne u odbrani. Ako ga uposlis sa dovoljno kvalitetnih lopti bilo gdje u radijusu od 20 m od gola. Covjek ce jako vjerovatno postici gol ili napraviti izglednu priliku. To je on. I kao takav je bolji od Ibisevica ( koji jeste borbeniji ali to nije dovoljno da bi bio bolji od Dzeke, jer on to nazalost nije ) i duplo bolji od Zeca. Kraj price. Izgubili smo zbog selektora i neigranja Kolasinca na beku. I izmjesanog veznog reda gdje su se sudarali Miske, Medunjanin i Pjanic. A ne zbog Dzeke forum majstori.
Pa naravno...Ali vidis da ovim hudnjacima kvazi novinar ovog portala i ostali placenici ispiru mozak? i namecu pricu o Dzeki koji se nije trudio. A samo zato sto sto im ne da intervju.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 23 jun 2014, 13:29

Cinjenica je da je Dzeko dao gol,cinjenica je da je Dzeko mogao mozda trcati vise.
Cinjenica je da je Dzeko kao i svi ostali igraci slabo fizicki pripremljen,mozda tek na 50% u odnosu kako je pripremljen u svom klubu.To je taj dozirani trening za sat vremena igre varalice iz Zavidovica kojem je neko greskom dao trenersku licencu.
Dakle,da parafraziram,trcalo je dijete dok je moglo,dalo je sve od sebe.

Ja,da dodam,kad sam vidio Lulica da od 55 minute ne moze da hoda sve mi je u trenu bilo jasno,Lulica halo,taj ore Olimpico uzduz i poprijeko i tamo i vamo.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 23 jun 2014, 13:40

Da se na pripremama ponasao kao profesinalac a ne kao primadona i oslobodioc cijele drzave, da nije prkosio svima i sam odredjivao ko ce biti pozvan, da je u brazilu bio profesionalac a ne turista koji se slika sa mladom po plazama, i uz losu igru niko mu nista ne bi zamjerao.
I svi oni koji kazu Susic je krivac, pomenut cu samo ASMIR BEGOVIC. Zasto on nista od navedenog nije radio? ZATO STO JE PROFESIONALAC I STO JE DOSAO NA PRIPREME A NE NA GODISNJI!!!

Ovako ce mu svako yebati sve jer su svi svjesni da mu je reprezentacija postala zezancija i vid samopromocije.
Svako vidi da se Edin osjeca vecim i od reprezentacije i od same drzave.
Sto se mene tice, on je zavrsio sa reprezentacijom.
Ova dva mini klipa su mi dovoljna za sva vremena.
BRUKA I SRAMOTA!!!

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 jun 2014, 13:42

BadrHari je napisao/la: Inerciji qurca, sta se pravis pametan u prvom gifu nije ni htio na loptu ici.
Ali ima ovih gifova njegovog nezalaganja, moze se kompilacija od 2 stranice napraviti.
Nije njegovo da ganja. U drugom gifu je uhvacen na pogresnoj nozi, nije matrix film da cini vratolomije. Otkud uopste ovako nazad kad se setkao stalno, uppsss.
Kompilacija gluposti se moze slozit za svakog igarca, pa i Messija u ove dvije utakmice. To samo govori koliko ste tulavi ili da ga zelite razapet zbog licne mrznje.

Ne propustajte dnevnu dozu ispiranja mozga od novinara ovog portala, avaza, hayata ...i ostalih Susicevih zetona.
Vozdra.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 23 jun 2014, 13:43

aleksandar_veliki je napisao/la:
drummer je napisao/la:Cinjenica je da je Dzeko dao gol,cinjenica je da je Dzeko mogao mozda trcati vise.
Cinjenica je da je Dzeko kao i svi ostali igraci slabo fizicki pripremljen,mozda tek na 50% u odnosu kako je pripremljen u svom klubu.To je taj dozirani trening za sat vremena igre varalice iz Zavidovica kojem je neko greskom dao trenersku licencu.
Dakle,da parafraziram,trcalo je dijete dok je moglo,dalo je sve od sebe.
Činjenica je da branis neobranjivo, kao sto radis vec mjesecima. Kada smo se plasirali na SP zasluzni su bili Dzeko i Spaha, kada smo dozivjeli fijasko na Mundijalu, kriv je Pape. Ne ide brate, kad vidim ove gifove povraca mi se, ovako se na terenu ponasaju najvece muske kurve. Neka ga je stid svih onih koji su u njega u proteklim godinama gledali kao u Boga.
Brate,nisi upravu.Mediji(kako sam razumio i sam si novinar)su najvecu slavu i hvalospjeve dali Susicu,to smo mogli mjesecima citati.Sad ti isti preskacu njega i njegovu krivicu(njegova je daleko najveca) a nemilosrdno pletu po Dzeki,Spahi....
Kad potone brod,kapetan se prvi poziva na odgovornost.Kod nas se to pokusava obrnutim redom ali bojim se da nece ici.
Ne ide brate.
Kad izaberemo novog selektora neka taj uspostavi hijerarhiju,ako hoce prekrizi neke igrace,zove neke nove,radi kako misli da treba.
Mediji ne mogu izbacivati igrace iz reprezentacije,to je iskljuciva nadleznost selektora,mediji mogu smjenjivati selektora,svugdje u svijetu to i rade,osim kod nas.
Meni je misterij zasto je tomu tako.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 23 jun 2014, 13:45, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, jasmin10 i 19 gostiju.