Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

floyd
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la floyd » 23 jun 2014, 14:26

@janez
Okani se se supljiranja, maksimalno sam konstruktivan. Rekli ste da je za sve krivo Dzekino zalaganje, a cinjenica je da je pretrcao 600 m. manje od odmornog Mandje i vjerovatno vise ode Messija. Dajte podatke za Messia. Ne znate sta znaci uhvatit igraca ili golmana na pogresnoj nozi, pa vam je i to nacrtano...Mogao je samo skrivit zuti rukama. I ponavljam, moze se napravit kamara ovakvih stvari i za Messia i za Ronalda.

Odrzite zajednicki sasatnak i probajte smislit jedan argument, a da nije licna netrpeljivost, Amra, klubska ostrascenost i nebulozna ocekivanja. Odigrati nesto slabije nije za iscudjavanje i harangu. Ovakvih utakmica sa promasenim sansama je u Cityu imao koliko hocete. Zato i jest klasa ispod Suareza, a vi me razapnite sto sam glasao za Suareza kao najboljeg spica EPL i rekao vam da se ne ofirate sa anketama.

Idem

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 jun 2014, 14:29

Dzeko i Spaha su se previse digli, jednostavno cekaju da neko odradi za njih, kao nekada sefovi u komunistickoj drzavi. Problem je sto nema niko hrabrosti i volje da ih spusti na zemlju. Takvi igraci su propast za kolektiv.
Nekada su bili za primjer, a sada su lutke bez krvi i ideje. Reprezentacija se ne smije zasnivati na takvima. Reprezentacija se mora zasnivati na onima koji zele, hoce i znaju.
Dzeko mozda jos nije zaboravio igrati, al' jednostavno nema zelje. Spahic vise ne mani zelje, niti kuveta.
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 23 jun 2014, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 jun 2014, 14:32

Znaci Dzeku treba otjerat iz reprezentacije.

Ova zemlja je prokleta za najbolje. Hasan je bio najbolji pa su ga otjerali, sad hoce i Dzeku otjerat.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2014, 14:34

Mozambik je napisao/la:Znaci Dzeku treba otjerat iz reprezentacije.

Ova zemlja je prokleta za najbolje. Hasan je bio najbolji pa su ga otjerali, sad hoce i Dzeku otjerat.
+1
Nikad mi necemo nista uraditi na EP/SP sa ovakvim narodom. Mada da nas nije Pape unistio na ovom SP sada bi se svi kleli u Dzeku jednog od najboljih napadaca na svijetu. E Pape Pape sta uradi ..... Slicno ili jos gore se je desilo i sa Brazzom.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 jun 2014, 14:36, ukupno mijenjano 2 puta.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 jun 2014, 14:34

Sta reci ? Nisam iznenadjen toliko koliko sam razocaran da momak nije skontao velicinu trenutka i odgovornost koja je na njegovim plecima.

Jednostavno je zrelost jedna od najveznijih osobina koju jedan profesionalac u bilo kojoj profesiji mora da ima.

Imam osjecaj da se momak okruzio sa poltronima, ulizicama, mahalasima koji jedino sto rade uzimaju jedan dio slave koju je Edin vise nego zasluzio i samo ga tapsu po ramenima.

Kada se tome doda jedan bezlican kamaleon trener , neznalica i oportunista. Dobijemo ovaj jedan reultat kao sto je igra protiv Nigerije.

Ona bezvoljnost , izgubljenost , praznina u pogledu koju je Dzeko imao cijelu utakmicu, neopisivo. U utakmici zivota. Ovo j trebala da bude utakmica zivota za sve njih a i njega samog.

Raja koja ga brani i koja pokusava dokazati da je momak odigra i 70% od svojih mogucnosti , sta treba da radimo. Da neko sjedne 5 sati i da proanalizira svaku situaciju u koju je Edin bio umijesan i da napravi video isjecke pokaze na njegove (NE)reakcije.

Evo ovako spontano a moram priznati da mi je malo u magli tekma zbog iznerviranosti sjetim se samo one zadnje sanse koju je stvorio . Tu mi je jedino izgledao da se borio i da je odradio duel kako treba. Ostalo sve 0 .

Daj nekome vlast i znat ces kakav. Edin je samim svojim kvalitetima i zaslugama za ovu drzavu stavljen na apsolutni pijedestal , nedodirljiv bez konurencije. I da odigra sa pola snage opet je najbolji napadac. Daje vlast , slobodu a i odgovorost. Momak ocito nije spreman za to, nije zreo. Lose po njega. Imat ce konsekvence za ostatak njegovog zivota. U relaciji medju prijateljima u zivotu poslije fudbala.

Zalosno je , jer i pored svega sto je doprinio za ovu drzavu na kraju ce ostati zapamcen kao SUPAK kome repka nije bila na prvom mjestu onda kada je najvise trebalo a usta puna BOSNE.

Moj licni utisak je da su Spahic, Dzeko, Ibricic koristili zadnje dvije godine sastanje repke za festanje i provod. Nasa zalost il sudbina kako god zelite je sto su i takvi bili nezamnjenjivi (najvise zbog trenera oportuniste i neznalice). I dalje navijam za DIJAMANTA naravno a boga molim kada ce se pojaviti novi napadac da imamo alternativu za setace po terenu.

Na kraju ne znam sta reci. Hvala ti DIJAMANTU za sve sto si uradio za BH a bogami ti hvala za sve sto nisi uradio a mogao si lako i bez problema.

Imam respekt za tvoja djela al moji heroji i ideali su neki drugi : Pjanic, Besic, Begovic, Ibisevic,Kolasinac, Bicakcic, Visca ….

I jedan savjet malo manje druzenja sa Ibricicem a malo vise sa Begovicem. Produktivnije za tebe ne samo kao igraca nego kao i covjeka.

Al ko sam ja jer kako kaze prika tvoj KO J NAVIJACE !!!!!!!!!!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 14:35

@floyd

Kriv je odnos Džeke prema svetom dresu općenito, ne samo zadnja tekma. Pročitaj moj zadnji pasus još jednom, što je kasnio na pripreme, čemu aplauz navijačima koji mu zvižde radi loše igre. Bog sami zna kako je dočekan Hajrović u repku i kako su ga pripazili Džeko & Co. Guranje Ibričića u repku iako realno nije zaslužio, da ne nabrajam dalje. Nije to samo Nigerija kriva za paljbu po Džeki.

Slažem se za Messija i Ronalda, ali me briga za obojicu. Šta ja imam od njih, od Džeke tražim trud, zalaganje i borbu, ne zanima me šta se dešava u njegovoj glavi i da li se slaže sa selektorom i postavkom igre. Njegovo je da trči da se bori i trudi, ja to nisam vidio protiv Nigerije. Džeku iz Citya i našeg Dijamanta kako smo mu tepali nisam vidio u ove 2 utakmice.

Nemam ja ništa lično protiv Džeke, želim mu još puno golova i zdravlja ako Bog da da igra još 10 god. najmanje ko Inzagi, ali ako se neće truditi za repku i ako će svoje interese stavljati ispred grba i dresa BiH ne treba mi da je zlatan. ;) Jedino moje očekivanje od Džeke jeste da iskoristi šansu i postigne gol ako je u prilici i kad se završi tekma da dres bude natopljen znojem uz aplauz navijača. Mi ovo zadnje nismo dočekali od Edina i zato jeste i biti će kritikovan. :thumbdown:

Suarez i Džeko nisu isti tip napadača, toliko o tome. :rol:

Edit.

kimbo :clap: :clap: :clap:
Zadnja izmjena: Janez, dana/u 23 jun 2014, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 jun 2014, 14:35

Kako te nije stid stavljati ta dva igraca u istu recenicu?

p.s. onda ide standardna. Ovaj narod ovako, ovaj narod onako. A kad ga pljuju u Cityu onda nema naroda, Englezi su bolji, oni znaju sta je fudbal. NIKO NE SMIJE ZIVJETI OD STARE SLAVE. A to Dzeko upravo radi. I nema price.
Celik!3,2,2.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 jun 2014, 14:37

Pape svoju krivicu nosi kao trener, on je zaslužan za pozivanje igrača, za sastav, taktiku, itd .. drugi dio krivice nose Džeko i Spaha ;) Pape je imao dvije opcije, otjerati iz repke Džeku i Spahu, imati zdrav ambijent, a zna se koliko su nam bitni njih dvojica, ili da se sve to zataška i gurne pod tepih, sklopi neko primirje kako i jeste napravljeno, a bilo je kontraproduktivno, što smo jelte mogli i vidjeti

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 23 jun 2014, 14:40

kimbo je napisao/la:Sta reci ? Nisam iznenadjen toliko koliko sam razocaran da momak nije skontao velicinu trenutka i odgovornost koja je na njegovim plecima.

Jednostavno je zrelost jedna od najveznijih osobina koju jedan profesionalac u bilo kojoj profesiji mora da ima.

Imam osjecaj da se momak okruzio sa poltronima, ulizicama, mahalasima koji jedino sto rade uzimaju jedan dio slave koju je Edin vise nego zasluzio i samo ga tapsu po ramenima.

Kada se tome doda jedan bezlican kamaleon trener , neznalica i oportunista. Dobijemo ovaj jedan reultat kao sto je igra protiv Nigerije.

Ona bezvoljnost , izgubljenost , praznina u pogledu koju je Dzeko imao cijelu utakmicu, neopisivo. U utakmici zivota. Ovo j trebala da bude utakmica zivota za sve njih a i njega samog.

Raja koja ga brani i koja pokusava dokazati da je momak odigra i 70% od svojih mogucnosti , sta treba da radimo. Da neko sjedne 5 sati i da proanalizira svaku situaciju u koju je Edin bio umijesan i da napravi video isjecke pokaze na njegove (NE)reakcije.

Evo ovako spontano a moram priznati da mi je malo u magli tekma zbog iznerviranosti sjetim se samo one zadnje sanse koju je stvorio . Tu mi je jedino izgledao da se borio i da je odradio duel kako treba. Ostalo sve 0 .

Daj nekome vlast i znat ces kakav. Edin je samim svojim kvalitetima i zaslugama za ovu drzavu stavljen na apsolutni pijedestal , nedodirljiv bez konurencije. I da odigra sa pola snage opet je najbolji napadac. Daje vlast , slobodu a i odgovorost. Momak ocito nije spreman za to, nije zreo. Lose po njega. Imat ce konsekvence za ostatak njegovog zivota. U relaciji medju prijateljima u zivotu poslije fudbala.

Zalosno je , jer i pored svega sto je doprinio za ovu drzavu na kraju ce ostati zapamcen kao SUPAK kome repka nije bila na prvom mjestu onda kada je najvise trebalo a usta puna BOSNE.

Moj licni utisak je da su Spahic, Dzeko, Ibricic koristili zadnje dvije godine sastanje repke za festanje i provod. Nasa zalost il sudbina kako god zelite je sto su i takvi bili nezamnjenjivi (najvise zbog trenera oportuniste i neznalice). I dalje navijam za DIJAMANTA naravno a boga molim kada ce se pojaviti novi napadac da imamo alternativu za setace po terenu.

Na kraju ne znam sta reci. Hvala ti DIJAMANTU za sve sto si uradio za BH a bogami ti hvala za sve sto nisi uradio a mogao si lako i bez problema.

Imam respekt za tvoja djela al moji heroji i ideali su neki drugi : Pjanic, Besic, Begovic, Ibisevic,Kolasinac, Bicakcic, Visca ….

I jedan savjet malo manje druzenja sa Ibricicem a malo vise sa Begovicem. Produktivnije za tebe ne samo kao igraca nego kao i covjeka.

Al ko sam ja jer kako kaze prika tvoj KO J NAVIJACE !!!!!!!!!!!

XXXX

Bravo Kimbo, post mjeseca!!!
Potpisujem svako slovo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2014, 14:43

Chinaglia je napisao/la:Pape svoju krivicu nosi kao trener, on je zaslužan za pozivanje igrača, za sastav, taktiku, itd .. drugi dio krivice nose Džeko i Spaha ;) Pape je imao dvije opcije, otjerati iz repke Džeku i Spahu, imati zdrav ambijent, a zna se koliko su nam bitni njih dvojica, ili da se sve to zataška i gurne pod tepih, sklopi neko primirje kako i jeste napravljeno, a bilo je kontraproduktivno, što smo jelte mogli i vidjeti
Pape je jos uz tu dilemu Dzeko-Spaha / Da-Ne jos i kriv za KATASTROFALNU taktiku protiv Nigerije. Ta utakmica slozit ces se. Da je zavrsila drugacije nebi mi danas ovo pricali. Glavni krivac je selektor amater koji je uz to jos i umisljen. Koji ne prati moderni fudbal u dovoljnoj mjeri. Nego ima u glavi fudbal ispred 20 godina. Koji danas ne pali zato jer je danas TRKA na puno vecem nivou nego sto je tada bila.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 jun 2014, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 jun 2014, 14:44

Volim Dzeku ali srce me zaboli kad vidim kad ga uporedim sa Mandjom. Dzeko u tekmi se jednom naso blizu naseg sesnesterca i igraci kraj njega trce a on ni guzicom da mrdne a Mandjo klizecim izbaciva loptu za korner samo da protivnik nebi centriro!!

Nije jedini Dzeko zakazo, zakazali su svi. Borbenost je bila nula. Zakazo je i Pape katastrofalnom taktikom :crazy: Tu noc je Pape izgubio respekt kod mnogih navijaca ali isto tako su to uradili i Dzeko pa i Spahic.

Sad treba ovu ekipu podmladiti. Nauciti se igrati defenzivno (sad barem imamo te igrace)!

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 jun 2014, 14:51

Janez je napisao/la:Kriv je odnos Džeke prema svetom dresu općenito, ne samo zadnja tekma. Pročitaj moj zadnji pasus još jednom, što je kasnio na pripreme, čemu aplauz navijačima koji mu zvižde radi loše igre. Bog sami zna kako je dočekan Hajrović u repku i kako su ga pripazili Džeko & Co. Guranje Ibričića u repku iako realno nije zaslužio, da ne nabrajam dalje. Nije to samo Nigerija kriva za paljbu po Džeki.

Slažem se za Messija i Ronalda, ali me briga za obojicu. Šta ja imam od njih, od Džeke tražim trud, zalaganje i borbu, ne zanima me šta se dešava u njegovoj glavi i da li se slaže sa selektorom i postavkom igre. Njegovo je da trči da se bori i trudi, ja to nisam vidio protiv Nigerije. Džeku iz Citya i našeg Dijamanta kako smo mu tepali nisam vidio u ove 2 utakmice.

Nemam ja ništa lično protiv Džeke, želim mu još puno golova i zdravlja ako Bog da da igra još 10 god. najmanje ko Inzagi, ali ako se neće truditi za repku i ako će svoje interese stavljati ispred grba i dresa BiH ne treba mi da je zlatan. ;) Jedino moje očekivanje od Džeke jeste da iskoristi šansu i postigne gol ako je u prilici i kad se završi tekma da dres bude natopljen znojem uz aplauz navijača. Mi ovo zadnje nismo dočekali od Edina i zato jeste i biti će kritikovan. :thumbdown:

Suarez i Džeko nisu isti tip napadača, toliko o tome. :rol:
- Ckode, za neke stvari to sto nabrajas je kriv onaj koji mu je to dozvolio, izvjesni selektor. Kasnjenje, Ibricic...
- Dzeko je rjesio Slonovacu. Prica s Egiptom davno zaboravljena.
- Za Hajrovica priznajes da ne znas, vec cekas da ti novinar servira splacinu koju ces polizat. Napucavali ga loptom i tako te stvari.
- Za nezalaganje se dokazalo da nemate dokaze, cak vas i statistika demantira. Mogao je pretrcat 12 km pa svejedno ostat neucinkovit. Mozda je Messija setanje spasilo da izvuce onaj zadnji potez i rjesi irance. Posto imate slab antivirus, tu su vam novinarski poltroni utjecali na sistem. Mozete samo ponavlja servirane gluposti.
- Narsavno da nisu isti, jedan je za klasu bolji. U tandemu sa Sturridgeom je pozicionaran kao Dzeko u tandemu sa Aguerom.

Zamolio bih tebe i ostalu svitu nesavjesnih poltrona, da me postedite plasiranja eksplicitnih idiotarija.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 23 jun 2014, 14:57

Da se razumijemo, Dzeko jeste mogao vise gristi. Ali i taj maksimum ne garantuje nista. Jer jednostavno nije klasa za koju ga smatrate. Usamljen s dvojicom-trojicom na ledjima, promasenom formacijom i taktikom, ne mozes ocekivat messijeveske driblinge i da tako rjesi tekmu ili da iskoristi svaku polupriliku kao Suarez.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 23 jun 2014, 14:59

Da ponovimo,nastavi li se hajka na igrace a amnestiranje priucenog trenera u narednih 10 godina necemo moci pobijedit ni Andoru.
Znaci,zdravo bi bilo ici po redu.
Dobro vam ide u vezi ove prve recenice,odlicno rekao bih,samo nastavite.
Golgeter ce vam biti Stevo Nikolic kao protiv Azerbejdzana pred oko 25 gledalaca.
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 23 jun 2014, 15:01, ukupno mijenjano 2 puta.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 jun 2014, 15:00

A vi citate samo sta vam odgovara. A to nema hajke na Safeta? Safet je u ocima navijaca bivsi. Onda dodjemo do Spahe i Dzeke, ali se opet ponavlja prica kako se ne napada dovoljno Safet. Glupost.
Celik!3,2,2.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 15:01

floyd je napisao/la:- Ckode, za neke stvari to sto nabrajas je kriv onaj koji mu je to dozvolio, izvjesni selektor. Kasnjenje, Ibricic...
- Dzeko je rjesio Slonovacu. Prica s Egiptom davno zaboravljena.
- Za Hajrovica priznajes da ne znas, vec cekas da ti novinar servira splacinu koju ces polizat. Napucavali ga loptom i tako te stvari.
- Za nezalaganje se dokazalo da nemate dokaze, cak vas i statistika demantira. Mogao je pretrcat 12 km pa svejedno ostat neucinkovit. Mozda je Messija setanje spasilo da izvuce onaj zadnji potez i rjesi irance. Posto imate slab antivirus, tu su vam novinarski poltroni utjecali na sistem. Mozete samo ponavlja servirane gluposti.
- Narsavno da nisu isti, jedan je za klasu bolji. U tandemu sa Sturridgeom je pozicionaran kao Dzeko u tandemu sa Aguerom.

Zamolio bih tebe i ostalu svitu nesavjesnih poltrona, da me postedite plasiranja eksplicitnih idiotarija.
Za tebe zaboravljena, za nas Egipat nije i neće biti. Ti bi volio da smo zaboravili jer je tvoj Džeko tada prvi put pokazao svoje pravo lice. ;) Što se tiče tih priča da su ga napucavali loptama to je za malu djecu, pa nisu u vrtiću. Ali sam ubjeđen da je Izetu bilo jako loše u početku i da je dočekan na nož od strane pojedinaca na čelu sa Edinom. Može on pretrčati 100 km ON NIJE URADIO NIŠTA na terenu, ljudi ti fino objasnili, ali đaba ti jedno te isto. Meni ne trebaju poltroni i novinari da sam shvatim neke stvari, možda se čak pitam da nisi ti dio Džekine škvadre kad ga ovako braniš. :rol: Ili te počastio nekad turom pića pa ti je sad BABO. :crazy:

Ne vrijedi se sa tobom više raspravljati, hvala Bogu pa ima ignore. :salut:

AllGunsBlazing je napisao/la:A vi citate samo sta vam odgovara. A to nema hajke na Safeta? Safet je u ocima navijaca bivsi. Onda dodjemo do Spahe i Dzeke, ali se opet ponavlja prica kako se ne napada dovoljno Safet. Glupost.
Objasnio :tokralju: :bow:
Zadnja izmjena: Janez, dana/u 23 jun 2014, 15:03, ukupno mijenjano 1 put.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 jun 2014, 15:02

Ko u Dzeki nalazi glavni razlog za nase ispadanje pravi amnestiju kriminalcu Susicu!!! Svjesno ili nesvjesno.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 jun 2014, 15:04

floyd je napisao/la:Da se razumijemo, Dzeko jeste mogao vise gristi. Ali i taj maksimum ne garantuje nista. Jer jednostavno nije klasa za koju ga smatrate. Usamljen s dvojicom-trojicom na ledjima, promasenom formacijom i taktikom, ne mozes ocekivat messijeveske driblinge i da tako rjesi tekmu ili da iskoristi svaku polupriliku kao Suarez.
nije mogao, nego morao. takva velicina za kakvu ga smatra velika vecina njegovih sunarodnjaka bez obzira na sve mora ginuti na terenu, a sigurno da je edin bio na tom nivou i pjanic, i misimovic i ostali bi se još više trudili. otkako ga znam uvijek se poziva na neki patriotizam, bosnu voli kao niko...pa ako je druže tako onda ti ni jedan sušić, ni nekakva taktika, ama baš ništa ne stoji na putu da za 90min digneš ruku, ebeš majke, potrčiš prvi, zaganjaš nekoga...to je ono što smo svi ocekivali. pa kada daš sve od sebe i ako misliš da je neko drugi kriv, opleti brate jer imaš pravo, jer si prolio znoj, ispišao krv.. a ovako najmanje ima pravo ikome išta reci što se tice SP
nema potpisa

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 jun 2014, 15:04

Consigliere je napisao/la:Ko u Dzeki nalazi glavni razlog za nase ispadanje pravi amnestiju kriminalcu Susicu!!! Svjesno ili nesvjesno.
Čovjek ti je već iznad objasnio druže, Safet je bivši. ;)

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 jun 2014, 15:05

Janez je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Ko u Dzeki nalazi glavni razlog za nase ispadanje pravi amnestiju kriminalcu Susicu!!! Svjesno ili nesvjesno.
Čovjek ti je već iznad objasnio druže, Safet je bivši. ;)
Dok mu ne vidim ledja ne vjerujem
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.