Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Dylan Dog » 13 nov 2011, 17:05

ZELJO DO GROBA je napisao/la:jel neko ima nekih knjiga o poznatim vojskovodjama u pdf formatu,

moze Aleksandar Veliki, Halid ibn Valid, Sulejman Velicanstveni, Julio Cezar, Atila, Hanibal, Gazi Husrev-beg, Napoleon,
a posebno bi molio ako neko ima u pdf-u neku knjigu o Huseni-kapetan Gradascevicu
E da si trazio nesto ovako,mogao biti pomoci :P
slika
slika

Ja sam prije par godina u lokalnoj gradskoj biblioteci podigao i procitao odlicnu knjigu na nasem jeziku o citavom zivotu Husein Kapetana,ali nemam pojma ko je napisao i kako bi se mogla naci na netu :(
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 13 nov 2011, 17:24

Ja sam sebi nabavio knjigu "Tri sekunde" od Roslunda i Hellstroma.Knjiga mi je za sada dobra a radnja je odlicna
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 nov 2011, 17:53

Nisam čitao djelo "Najveći trgovac na svijetu", al' me konstantno tjeraju (da budem iskren, prijatelj me pokušava nafurati) da to učinim. :mrgreen: Da l' činim dobro djelo time što ga ne slušam? :mrgreen:

Pretpostavljam da je neko od posjetilaca ove teme čitao Og Mandina, tako da se moje pitanje odnosi upravo na takvog. Vrijedi li ovo pročitati? Bijah pripit kad mi je govorio o čemu se radi, al' sam sve vrijeme mislio da mi prepričava Šagrinsku kožu. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 29 nov 2011, 00:03

Tribalian je napisao/la:slika

devile jesil je procitao, ja je zavrsio prije jedno 10 dana knjiga je strasna, zanimljiva i ima bas gotivnu radnju, BG zonfa 8-) :D

isti lik je napisao istoimenu dramu koja se sad nedavno izvodila kod nas u zenici al ja kasno sazno i nisam uspio doci do karte :evil:
UNITED CONVICTS ! ! !

Plavo, ružno, utonulo u bijelo.
Ko je to, sta je to, kaži... kaži... ?!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 nov 2011, 01:21

underground je napisao/la:

devile jesil je procitao, ja je zavrsio prije jedno 10 dana knjiga je strasna, zanimljiva i ima bas gotivnu radnju, BG zonfa 8-) :D

isti lik je napisao istoimenu dramu koja se sad nedavno izvodila kod nas u zenici al ja kasno sazno i nisam uspio doci do karte :evil:
Stoji na polici "neotpakovana".Jbg ko zna kada cu je stici procitati,sada sam vise na strucnoj literaturi za polaganje,imam milion nekih skripti,izvestaja za procitati pa ne mogu stici. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 29 nov 2011, 01:32

Devil je napisao/la:

Stoji na polici "neotpakovana".Jbg ko zna kada cu je stici procitati,sada sam vise na strucnoj literaturi za polaganje,imam milion nekih skripti,izvestaja za procitati pa ne mogu stici. ;)

ma brate dovoljno ti jedno popodne za ovo stivo, laganica mrtva opisuje zivotni put mladica odraaslog na Dusanovcu (valjda ima taj hood u BG-u :? ) uglavnom prejaka knjiga s fantasticnim krajem, valjda sam te dovoljno nafuro :D ;)

kad procitas obavezno javi utiske na ovoj temi ;)
UNITED CONVICTS ! ! !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 nov 2011, 01:39

Naravno da ima,Dusanovac ti je kao mesna zajednica na Vozdovcu.Otprilike znam o cemu se radi,privlaci me da procitam,ali jbg kad nemam vremena preterano za toliko citanje.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 01 dec 2011, 08:01

Imam jedan problem sutra miljenko jerkovic dolazi u moju skolu a je ne mogu da se odlucim da idem ili da ne idem(necomo imati nastave od 12h-15:30)
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 01 dec 2011, 08:30

Otiđi nemaš šta izgubit , nije on loš samo ga treba shvatiti ,ima neke fore spiku posebnu, ovisi koja je tema a u svakom slućaju ako ti ne bude ok zanimljivo možeš pobjeć ;) pametan je ,edukativan ;)

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 01 dec 2011, 09:09

ZELJO DO GROBA je napisao/la:jel neko ima nekih knjiga o poznatim vojskovodjama u pdf formatu,

moze Aleksandar Veliki, Halid ibn Valid, Sulejman Velicanstveni, Julio Cezar, Atila, Hanibal, Gazi Husrev-beg, Napoleon,
a posebno bi molio ako neko ima u pdf-u neku knjigu o Huseni-kapetan Gradascevicu

Gradaščvić ... http://www.megaupload.com/?d=2XA23YD0" onclick="window.open(this.href);return false; - Pokret za autonomiju Bosne od 1831 do 1832; Ahmed S. Alicic ... obraduje i huseina jer je glavna licnost u pokretu ....

" onclick="window.open(this.href);return false; --- članak od Hamdije o Huseinu ...

A o Gazi Husrev begu isto članak od Hamdije ... " onclick="window.open(this.href);return false;

ove ostale sigurno nije ni teško naći na netu... uostalom nacionalna historija ima prednost :P

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 01 dec 2011, 11:32

Senaid L.F.C je napisao/la:Imam jedan problem sutra miljenko jerkovic dolazi u moju skolu a je ne mogu da se odlucim da idem ili da ne idem(necomo imati nastave od 12h-15:30)
Miljenko JerGovic*! Nije to problem nikakav, pogrijesices ako ne odes. :geek:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 dec 2011, 22:07

thulkazal je napisao/la:

Gradaščvić ... http://www.megaupload.com/?d=2XA23YD0" onclick="window.open(this.href);return false; - Pokret za autonomiju Bosne od 1831 do 1832; Ahmed S. Alicic ... obraduje i huseina jer je glavna licnost u pokretu ....

" onclick="window.open(this.href);return false; --- članak od Hamdije o Huseinu ...

A o Gazi Husrev begu isto članak od Hamdije ... " onclick="window.open(this.href);return false;

ove ostale sigurno nije ni teško naći na netu... uostalom nacionalna historija ima prednost :P
hvala i ovdje ;)
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 02 dec 2011, 09:19

tanzla je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:Imam jedan problem sutra miljenko jerkovic dolazi u moju skolu a je ne mogu da se odlucim da idem ili da ne idem(necomo imati nastave od 12h-15:30)
Miljenko JerGovic*! Nije to problem nikakav, pogrijesices ako ne odes. :geek:
stamparska greska najvjerovatnije da cu ici i to zbog njegovih politickih stavova uz ogromnu nadu da ce ih spomenuti pa da mu se malo nasmijem
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 02 dec 2011, 10:26

Zar nije bio vec?
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 dec 2011, 16:43

@tribaliane jesi mislio na ovu knjigu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 dec 2011, 22:35

DANTES je napisao/la:@tribaliane jesi mislio na ovu knjigu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Posto znam o cemu je pisao,mogu ti reci da je na to mislio.
Citao sam neke izjave poznatih ljudi poput Bulica,Sotre,Rsumovica,Njegomir,Draskovica,Bajica i svi kazu da je knjiga itekako potresna,bas me zanima o cemu se radi,ali dugo ce proci dok nadjem vremena za nju iako bih voleo da je ubrzo procitam.

Akhenaten
Kontakt:

Post Postao/la Akhenaten » 02 dec 2011, 23:45

Pomenuo sam ovu knjigu na drugoj temi, al' evo i ovdje cu posto je ova aktivnija :mrgreen:

Crna dusa, knjiga Ahmeta Rahmanovica...uzeo sam je kad sam bio u BiH, i po povratku nazad skoro je cijelu procitao.Preporucio bi je svima, i nesto sam mislio kako se nije napravio film po ovoj prici ? Odnjeo bi sve nagrade sigurno, ali....

Ko je nema, moze je skinuti na ovoj stranici...
http://bosnamuslimmedia.com/2009/01/03/ ... novic-pdf/" onclick="window.open(this.href);return false;

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 03 dec 2011, 19:03

dali je netko citao knigu razgovori na nilu pisac nagib makfus i ako mu nije mrsko dali moze nesto reci o toj knjizi ili ako ima neki link da postavi . hvala unaprijed
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 04 dec 2011, 15:42

nedžad je napisao/la:dali je netko citao knigu razgovori na nilu pisac nagib makfus i ako mu nije mrsko dali moze nesto reci o toj knjizi ili ako ima neki link da postavi . hvala unaprijed

strasna knjiga :o radi se o grupi intelektualaca koji scvaku vecer provode na jednom splavu na rijeci Nil puseci hasis
Mahfuz je briljantno obradio modernisticki koncept alijenacije/otudenja grupe ljudi od ostatka drustva. Napuseni hasisom likovi ovog romana vode beskrajne intelektualne dijaloge koji vrlo cesto uopste nemaju nikakvu svrhu niti smisao :D Kraj je poprilicno nejasan jer prestavlja neku vrstu sinteze zbilje i fikcije koja nastaje kao plod halucinogenog ucinka ocigledno prekomjernog konzumiranja hasisa :mrgreen:

Svakako procitaj ovu knjigu s visokom dozom koncentracije jer je stivo vrlo zahtjevno, ja sam je citao nekad u srednjoj i sad kad si me napomenuo kontam da je ponovo podignem :P
UNITED CONVICTS ! ! !

nedžad
Kontakt:

Post Postao/la nedžad » 04 dec 2011, 15:57

nedžad je napisao/la:dali je netko citao knigu razgovori na nilu pisac nagib makfus i ako mu nije mrsko dali moze nesto reci o toj knjizi ili ako ima neki link da postavi . hvala unaprijed

strasna knjiga :o radi se o grupi intelektualaca koji scvaku vecer provode na jednom splavu na rijeci Nil puseci hasis
Mahfuz je briljantno obradio modernisticki koncept alijenacije/otudenja grupe ljudi od ostatka drustva. Napuseni hasisom likovi ovog romana vode beskrajne intelektualne dijaloge koji vrlo cesto uopste nemaju nikakvu svrhu niti smisao :D Kraj je poprilicno nejasan jer prestavlja neku vrstu sinteze zbilje i fikcije koja nastaje kao plod halucinogenog ucinka ocigledno prekomjernog konzumiranja hasisa :mrgreen:

Svakako procitaj ovu knjigu s visokom dozom koncentracije jer je stivo vrlo zahtjevno, ja sam je citao nekad u srednjoj i sad kad si me napomenuo kontam da je ponovo podignem :P

ma ovo knjigu imam za lektiru sutra cu je tek dici i procitati jer kako sam cuo nije neki veliki roman pa cu moci sve to zavrsiti do utorka ;)
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.