Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

adnan24
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la adnan24 » 07 jul 2009, 14:31

soe je napisao/la:b]
Kolko ja znam Nadala nije bilo samo na ovom Wimbledonu,jel i na Madridu bio pometen.Molim te nemoj vise da pises gluposti.

Cuj pometen u Madridu...taj turnir je bas ogledalo svega...tako je i prosle godine u Hamburgu Federer dobio Nadala u finalu pa je dvije sedmice poslije osvojio 4 gema u 3 seta na Garros-u...tako bi bilo i ove godine da se Nadal nije povrijedio...

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 07 jul 2009, 15:52

adnan24 je napisao/la:
Kolko ja znam Nadala nije bilo samo na ovom Wimbledonu,jel i na Madridu bio pometen.Molim te nemoj vise da pises gluposti.

Cuj pometen u Madridu...taj turnir je bas ogledalo svega...tako je i prosle godine u Hamburgu Federer dobio Nadala u finalu pa je dvije sedmice poslije osvojio 4 gema u 3 seta na Garros-u...tako bi bilo i ove godine da se Nadal nije povrijedio...

Nije bio povrijeden nego je posteno izgubio od Soderlinga.Najvecu razliku izmedu Federera i Nadala je napravila prosla godina,koja je za Federera bila najgora od 2002. a Nadal je igrao na svom vrhuncu.Madrid naravno nije mjerilo svega ali je Federer tona m turniru pokazao da zna kako igrati protiv Nadala i tako ce vjerujem i nastaviti.Iskreno se nadam da ce Nadal biti 100% spreman za USO i tu ces vidjet da je Federer bolji naravno ako Nadal dode ikako do finala u sta sumnjam.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 jul 2009, 16:08

soe je napisao/la: Nije bio povrijeden nego je posteno izgubio od Soderlinga.Najvecu razliku izmedu Federera i Nadala je napravila prosla godina,koja je za Federera bila najgora od 2002. a Nadal je igrao na svom vrhuncu.Madrid naravno nije mjerilo svega ali je Federer tona m turniru pokazao da zna kako igrati protiv Nadala i tako ce vjerujem i nastaviti.Iskreno se nadam da ce Nadal biti 100% spreman za USO i tu ces vidjet da je Federer bolji naravno ako Nadal dode ikako do finala u sta sumnjam.

Cuj nije bio povrijedjen...odmah poslije tog turnira izasla je vijest kako je povrijedio koljena...nije to povreda koja tek tako dolazi...nema sanse da bi izgubio od onog levata da je bio 100% u tom mecu...Cuj Federer pokazao da zna kako igrati protiv Nadala-pa upravo zbog toga sam i pomenuo u proslom postu onu pobjedu Federera u Hamburgu...A iskreno se nadam da ce Nadal biti dovoljno oporavljen za US Open jer ako bude finale izmedju njih nece biti upitno...

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 07 jul 2009, 16:15

adnan24 je napisao/la:

Federer prosle godine nije osvojio Hambrug nego 2007.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 jul 2009, 16:22

soe je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:

Federer prosle godine nije osvojio Hambrug nego 2007.

Svejedno...eto osvojio je Hamburg 2007 sto je bio posljednji turnir pred Garros pa je opet izgubio tamo u finalu od Rafe...na tim turnirima ne moze se vidjeti pravi odnos snaga,to je bio slucaj i u Madridu ove godine

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 jul 2009, 22:59

Što se tiče Federerove pobjede u Hamburgu 2007. godine, i ona je bila itekako predvidiva. Nadal od početka turnira nije izgledao najbolje, a čini mi se da uvijek izbjegavao Hamburg, jer mu neki od uslova tamo nisu odgovarali. 2007. godine je odlučio igrati, tj. veliki honorar je presudio i Rafa je došao. Svi znamo kako je završio, ali prije famoznog finala, Rafa se patio sa Gonzom i Hewittom.

Jednostavno Rafina forma se osjeća, dovoljno je pogledati par mečeva i vidjeti statistiku neforsiranih grešaka i odmah znaš jeli u elementu, posebno na zemlji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 28 avg 2009, 13:15

Izvršeno žrijebanje za US Open i Federer i Nadal nisu u istom dijelu žrijeba odnosno opet se mogu sresti eventualno u finalu.

Federer i Đoković se nalaze u gornjoj polovici žrijeba.

Federer ne bi trebao imati težak posao do polufinala.Mogući protivnici u duelima do polufinala su njegove mušterije Soderling i Davydenko

Đoković s druge strane ima možda i najteži žrijeb a za moguće suparnike u četvrfinalu ima Verdasca ili Roddicka.

U donjem dijelu žrijeba su Murray i Nadal.

Nadal ne bi trebao imati problema do polufinala iako mu je mogući protivnik u četvrfinalu Tsonga ( a s njim nikad nisi načisto šta može uraditi ) .a njegov "krvnik" Del Potro se nalazi u dijelu žrijeba kod Murraya i predstavlja najopasnijeg protivnika za Škota do eventualnog duela sa Nadalom.

US Open počinje u ponedjeljak 31.08.2009.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 31 avg 2009, 09:08

Ovoga ljeta, Rafael Nadal nije imao mnogo izbora kada je u pitanju bio tenis. Treninga nije bilo, a najtoplije mjesece u godini je morao da presjedi kod kuće opravljajući se od hroničnog tendonitisa. Bivši broj jedan, koji je tron prepustio Rogeru Federeru zbog nemogućnosti da brani titulu na Wimbledonu, na teren se vratio nedavno na Mastersu u Montrealu, gdje ga je u četvrtfinalu porazio Juan Martin del Potro. U Cincinnatiju je Nadal na trenutke pokazao svoju staru formu i uspio je da stigne do polufinala, kada je od njega bio bolji Novak Đoković.

Španac se sada suočava sa novim izazovom – igranjem mečeva na tri dobijena seta i novim pokušajem da osvoji jedini Slam koji mu fali u kolekciji – US Open. Nadal vjeruje da će ove godine zbog povrede podvizi biti teški.

“Mislim da će mi biti lakše narednih godina. Ono što je sada bitno je da su mi koljena sasvim u redu, što znači da konačno mogu u potpunosti da se posvetim treninzima i pronađem staru formu. Ne znam da li ću biti skroz spreman, ali to je normalno i pokušaću.”
Mladić sa Mallorce je siguran da mu povreda ne može ugroziti karijeru.

“Izvjesno je da ovo neće imati nikakvog uticaja na nastavak moje karijere. Ljeto mi nije bilo sjajno i uvijek je teško vratiti se u vrhunsku formu poslije ozbiljne povrede, ali ja radim i čekam da budem spreman.”
Posle fantastičnih nastupa prošle godine, Nadal priznaje da mu je bilo teško da vidi kako mu sav trud propada tokom perioda oporavka.

“Uvijek je teško. Strašno mi je bilo da propustim turnir ili da ne mogu da igram na svom uobičajenom nivou, ali je istina i da tu ne može ništa da se učini, a ja ću se vratiti dogodine”.

“Trenutno nisam broj jedan, ali uvijek kažem isto. Moja motivacija i želje su iste, nebitno da li sam prvi ili peti. To je jedina istina. Moj cilj je uvijek bio da mi igra donese sreću, da uživam u tenisu i da radim na sebi. Kada ne bih bio srećan zbog svoje igre, ne bih ni mogao da igram dobro. Zbog toga je neophodno imati pravi stav, a ja ću nastaviti da igram kao što sam uvijek igrao, ranking je nebitan.”

Nadal je dodao i da trenutno ne razmišlja o mogućnosti da postane tek sedmi igrač koji je osvojio sva četiri Grand slama, kao ni da se ne brine o povratku na prvu poziciju na ATP-u.

“Trenutno se ne opterećujem ničim osim svojim zdravljem. Moj jedini cilj je da se takmičim i da budem najbolji što mogu, a to znači da ću onda imati i šansu da ponovo budem prvi.”
Iako je Rogeru Federeru put do titula ovog ljeta umnogome bio olakšan odsustvom do tada dominantnog Rafe, Nadal smatra da ništa ne može da obezvrijedi uspjehe koje je postigao Švicarac.

“Najbitnije je da se osvoji turnir, a nije važno protiv koga igrate u finalu. Za mene su susreti sa Rogerom veoma, veoma posebni, ali mi nije bitno da li protiv njega igram u finalu Grand slama. Pobjeda se računa, a nije bitno ko je rival”, zaključio je Nadal.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 31 avg 2009, 13:28

UOČI početka posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni, US Opena, švicarski tenisač Roger Federer priznao je da je sasvim zadovoljan svojom igrom. Najbolji tenisač svijeta ovog je ljeta povratio prvo mjesto ATP ljestvice osvojivši Roland Garros (prvi put u karijeri) i Wimbledon te postao otac dviju blizanki.

"Osjećaj je dobar. Fizički se osjećam zadovoljavajuće, a mentalno sasvim svježe. Ove sam godine već osvojio dva Grand Slama i stoga ne osjećam nikakva pritiska. Prošle je godine bilo sasvim drukčije. U New York sam došao bez ičega", rekao je 15-erostruki osvajač Grand Slam naslova.

S obzirom na uvjerljivu igru kojom je prije tjedan dana osvojio turnir u Cincinnatiju, Švicarac je također zadovoljan i razinom vlastite forme.

"Vrlo je dobro. Osjećam zadovoljstvo načinom na koji igram, a pogotovo sam zadovoljan napadačkim segmentom vlastite igre."

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 31 avg 2009, 13:36

DUGOTRAJNA borba s ozljedama oba koljena nije smanjila ambicije Rafaela Nadala na US Openu. Španjolski tenisač objavio je kako je u New York stigao po naslov.

"Nisam nimalo uplašen. Iako sam dva mjeseca bio izvan terena, ovaj sam mjesec došao do četvrtfinala u Montrealu i polufinala u Cincinnatiju. Znam da bi i na US Openu četvrtfinale ili polufinale bio vrlo dobar rezultat, ali ja sam došao osvojiti turnir", zjavio je za El Pais 23-godišnji osvajač šest Grand Slam turnira.

"Kad jednog dana odem u mirovinu, nitko se neće sjećati jesam li igrao u četvrtfinalu ili polufinalu", još je jednom jasno potvrdio svoje namjere.

Jedini Grand Slam turnir koji nedostaje u Nadalovoj riznici je upravo US Open, stoga je razumljiva njegova velika želja. Ukoliko mu se ostvari, postat će tek sedmi tenisač u povijesti koji je uspio osvojiti naslove na sva četiri najveća svjetska turnira. Dosad je to za rukom pošlo tek Donu Budgeu, Fredu Perryju, Royu Emersonu, Rodu Laveru, Andreu Agassiju i Rogeru Federeru.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 31 avg 2009, 17:45

slika
' прогноза :
'- $
Ж- "
Zadnja izmjena: obannon, dana/u 31 avg 2009, 18:01, ukupno mijenjano 1 put.
- " $...

Swiss_girl
Kontakt:

Post Postao/la Swiss_girl » 31 avg 2009, 17:55

sama nadal je kriv zbog toga sto mu se desilo.prosle godine je igrao svaki moguci turnir,a imao je problema sa koljenom....ali on je toliko ambiciozan covjek da je pod svaku cjenu zelio na prvo mjesto....ta zelja mu se ispunila ali sada snosi posljedice....Iako ga mrzim na pocetku mi ga je bilo zao,ali kasnije sam shvatila da je to sam trazio.....i sad neka snosi posljedice svoje ambicioznosti

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 avg 2009, 20:36

Nije to bas sve tako, jer da je tako, onda bi se svaki trkac (teniser) forsirao jednu-dvije sezone i dosao na prvo mjesto. Rafa je ipak klasa od igraca, ok, oslanja se na motoriku, ali ima ono 'nesto' sto karakterise vrhunskog tenisera.
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 01 sep 2009, 09:26

Tačno prije godinu dana, Andy Murray je počeo svoje probijanje u sami vrh svjetskog tenisa odličnim nastupima na US Openu, kada je u polufinalu savladao Rafaela Nadala, da bi potom u finalu bio poražen od Rogera Federera. Tada nije bilo sigurno da li će mladi Škot moći da nastavi ubitačni tempo igara, ali je Murray ove godine otklonio svaku sumnju, stigao do drugog mjesta i najavio pohod na tron.

“Osjećam se kao da sam mnogo napredovao u posljednjih godinu dana. Od tada sam osvojio osam turnira”, kaže Murray samouvjereno. “Svakako da imam više iskustva sa igranjem u finalima i sa kontrolisanjem sopstvenih emocija.”
Murray smatra da je ključ uspjeha umjerenost u pritisku i tempu.

“Moram da se postaram da ne krenem loše, kao protiv Federera u Cincinnatiju. To ne možete da dopustite na Grand slam turnirima, pošto će to na kraju samo vama da škodi.”
Zbog problema sa nervima koje je imao proteklih godina, Andy sada više cijeni smirenost i odmjerenost u reakcijama.

“Često sve može da vas iznervira, gomila ljudi svuda oko vas, nesnosna gužva u saobraćaju i ponekad mi se čini kao da se nalazim u zoo vrtu. Najbitnije je da uspijete da se fokusirate na treninge i mečeve.”

Murray je također i bolji igrač nego što je bio prije godinu dana, što, pored rezultata, pokazuje i sâm pristup igri.

“Rezultati su dosta slični, čini mi se da se nisam mnogo promijenio. Možda ću još da poradim na nekim stvarima, što se vidi iz mojih skorijih mečeva. Broj sati koje provodim u teretani i na terenu će ostati isti.”

To znači da će Škot morati da poradi na kvalitetu prvog servisa i preciznosti drugog, kao i na kvalitetu drop šotova i ostalih nezgodnih udaraca pri izlasku na mrežu.

Ipak, nešto je i ostalo isto – Murrayeva ljubav prema US Openu i turnirima na tvrdoj podlozi.

“Muškarci imaju tendenciju da tokom karijere dobro igraju na određenoj podlozi”, zaključio je Murray, koji je odlučan da na posljednjem slamu sezone ode korak dalje nego na prethodnom.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 03 sep 2009, 00:46

I jbt, Ana izgubila, sad nemam radi cega gledati zenski dio

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 sep 2009, 01:20

Ljudi ja skroz zaboravio na US Open. Zna li neko gdje imaju LIVE prenosi da mogu gledati ( na TV-u naravno ).
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

nedzad
Kontakt:

Post Postao/la nedzad » 03 sep 2009, 05:19

el-fighter je napisao/la:Ljudi ja skroz zaboravio na US Open. Zna li neko gdje imaju LIVE prenosi da mogu gledati ( na TV-u naravno ).
i mene zanima...mislio sam da ce biti na Sport Klubu, al nista nema...

belafonte
Kontakt:

Post Postao/la belafonte » 03 sep 2009, 08:09

Ima na eurosportu cipcijeli dan :ugeek:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 sep 2009, 09:02

Favoriti rutinski, bar u muskom dijelu. Rafa pomeo Gasqueta, a mislim da se nije ni oznojio. Greul je pruzio solidan otpor Federeru. Jos uvijek nema nekih velikih iznenadjenja.
Voli te tvoje Sarajevo.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 03 sep 2009, 10:03

Federera u 3 kolu očekuje Hewit...15:7 je omjer...Federer je dobio zadnjih 13 mečeva..u 4 kolu eventualni protivnik je Blake...a u 1/4 Davidenko...sve sami kompleksaši..u 1/2 Đoković ako dođe do 1/2...
Ovo je Fedexu bila 37 uzastoptna pobjeda na US Openu...zadnji poraz je doživio 2003....u 4 kolu od Davida Nalbandiana...da li če Hewit ga ponovo zaustaviti...teško...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.