Stojanović napušta Borac M:tel
Vukašin Stojanović, već godinama standardni rukometni reprezentativac BiH, još ne zna gdje će nastaviti karijeru. Sigurno je jedino da to neće biti banjalučki Borac M:tel, u kojem je proveo prošlu sezonu.
Momak koji je iz Gajdobre, vojvođanskog mjesta, koje je pravi rasadnik vrhunskih rukometaša, stigao preko dobojske Sloge i sarajevske Bosne do španske lige, sada je na prekretnici. Još važe ponude i do 20. jula će donijeti konačnu odluku.
Trenutno je u Banjaluci, gdje se odmara sa djevojkom, a potom se vraća kući u Gajdobru, gdje će još jednom razmisliti o tome gdje će nastaviti karijeru.
"Sigurno ne ostajem u Borcu. To je jedino što u ovom trenutku znam, a gde ću igrati naredne sezone, još nisam odlučio. Ima mnogo ponuda, što iz inostranstva, što iz regiona. Sačekaću još malo i doneti odluku. Ukoliko ponude iz inostranstva ne budu preterano primamljive, onda ću se odlučiti za neki klub iz Srbije ili BiH", kaže Stojanović.
Iako je od baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji 2013. godine proteklo mjesec dana, Stojanović i dalje žali za propuštenom prilikom iz duela sa Njemačkom.
"Svi nas tapšu po leđima i govore nam da smo bili odlični i napravili veliki rezultat, a nema nas nigde. Jedino mi iz bivše Jugoslavije nećemo igrati na Svetskom prvenstvu. U prvoj utakmici napravili smo veliku glupost i kasnije se u Sarajevu nismo uspeli izvaditi. Uvek nam nešto fali da odemo na neko veliko takmičenje i to me počelo pomalo nervirati. Sada nas opet čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Danskoj i valjda je došlo vreme da ih prođemo. Grupa nam je prilično jaka sa Srbijom, Rusijom i Austrijom, ali postoji i varijanta u kojoj ide i treća najbolja selekcija iz kvalifikacija. Naravno da ne treba da razmišljamo o trećem mestu. Naprotiv, deklasirali smo Nemce i ne treba nikoga da se bojimo. Sa svim pobedama kući mislim da možemo do Danske. Bilo bi lepo konačno da zaigramo na velikoj sceni", smatra Stojanović.
Za lijevo krilo bh. tima prošla sezona sa Borcem bila je prilično neuspješna. Sa banjalučkim timom nije osvojio niti jedan trofej, što mu je dosta teško palo.
"Pošteno govoreći, ni meni nije jasno kako nismo ništa osvojili prošle sezone. Imali smo odličnu ekipu, najbolju u BiH, a nismo osvojili ni titulu, ni Kup. Nekako se u ključnim trenucima sezone poklopilo mnogo loših stvari i ništa nismo napravili. Stoga je logično da smo svi bili vrlo nezadovoljni sezonom", zaključio je bh. reprezentativac.