RK Borac

goranBL

Re: RK Borac

Post Postao/la goranBL » 05 jul 2012, 00:48

2312960 je napisao/la:Večeras je "održana" Skupština Rukometnog kluba "BORAC" Banja Luka!?
Kome je bio u interesu ovaj blam?
Znači Skupština nije održana zbog starih ćlanova: jednostavno nisu došli, pa ko se to usudio i zbog čega da njih smjenuje?
Realno gledajući: ni Boris Đogo, ni Igor Babić, ni Zoran Kalinić, pa čak ni Miroslav Mikeš - ne pomišljaju da napuste funkciju bez borbe!
Igor Babić je rekao da ako ima boljih, da slobodno izlože svoj program!
Šta je on po struci - da li može biti veći iluzionista od njega, kad misli da nema boljeg!
Zvanični dug RK "BORAC" je 800.000 maraka!
Prvo neka stara uprava objasni ovaj zvanični, a i nezvanični dug, pa ćemo onda dalje!
Iskreno se nadam da će se svi iz Uprave "BORCA" pogledati prvo u ogledalo, a zatim u najkraćem roku podnijeti ostavku!
Red je da malo odmore, da se drugi pate!!!
Nezvanicno, skupstina nije trajala ni punih sat vremena.
Kakvi su dogovori mogli da se postignu u tom kratkom roku?
Sigurno ostaje stara prica, ukradi sa svih strana.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 05 jul 2012, 12:27

Prijedor - Dojučerašnji prvotimac rukometnih klubova Borac m: tel i Prijedor Stefan Terzić (18) potpisao je trogodišnji ugovor sa njemačkim HSV Hamburgom. Tako će ubojiti ljevoruki mladi desni bek, visok 196 centimetara, težak 97 kilograma od sljedeće sezone igrati u najjačoj ligi na svijetu - Bundesligi.

- Svjestan sam da me čeka težak posao jer je Njemačka rukometna liga najkvalitetnija i da u njoj igra skoro 70 posto svjetskih rukometnih asova. Međutim, vjerujem u sebe i svoje mogućnosti. Nastojat ću da se dokažem na parketu jer sam se od početka karijere uvijek trudio da "bijem" u obrani, a najveće zadovoljstvo mi je zatresti mrežu protivnika - ističe Terzić.

Rukomet je počeo igrati u rodnom Arilju i za samo dvije i pol godine skrenuo pozornost na sebe.

- Imao sam mnogo ponuda, ali na kraju došao u Banjaluku u Borac m: tel, koji je istinski rukometni velikan sa europskom i svjetskom reputacijom. Nisam se pokajao, jer sam u takvoj, pravoj sredini, za mlade, sazrio i mnogo naučio - priča Terzić.

U proteklom prvenstvu, kao posuđen igrač, branio je boje ekipe Prijedora.

- Do šest kola prije kraja bio sam prvi strijelac Premijer lige BiH, ali spletom okolnosti nisam odigrao do kraja. Ipak u gradu na Sani imao sam podršku, davao golove i zaista sam želio da pomognem da ostanemo u eliti. Nažalost nismo uspjeli i vjerujem da će se Prijedorčani brzo vratiti u najviši rang natjecanja - dodaje Terzić.

Bio je kapetan kadetske reprezentacije Srbije, a potom nastavio braniti boje juniorske selekcije "orlova".

- Osvojio sam brončanu medalju na Olimpijskim igrama mladih kolovoza prošle godine u Travzonu u Turskoj, svakako da mi je san da jednog dana izgaram za seniorsku srpski reprezentaciju is njom osvajati odličja s najvećih natjecanja - priča Terzić.

Dodaje da je upravo iz tog razloga izabrao težak put, sa željom da svoj potencijal potvrdi u jednoj od najjačih rukometnih liga na svijetu.

- Teško mi je što odlazim iz ovih krajeva. Najljepše uspomene nosim iz Banjaluke, koja će mi, ali to nije fraza, zaista nedostajati. Malo je sredina poput glavnog grada Republike Srpske koja ljepotom osvaja svakoga. U gradu na Vrbasu stekao sam mnogo prijatelja, kad god budem u prilici rado ću mu se vraćati - naglasio je Stefan Terzić.

Prezime
Da ne bi bilo zabune među poklonicima sporta mladi Stefan je donedavno nosio prezime Radulović i nastupao za Borac i Prijedor. Kada je 17. svibnja napunio 18 godina, promijenio je prezime u Terzić.

- Roditelji su mi razvedeni, nisam odrastao sa ocem, majka je uvijek bila uz mene i jedva sam čekao da napunim 18 godina i ponesem njeno prezime - rekao je Stefan.

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 05 jul 2012, 14:14

shaman7 je napisao/la:Prijedor - Dojučerašnji prvotimac rukometnih klubova Borac m: tel i Prijedor Stefan Terzić (18) potpisao je trogodišnji ugovor sa njemačkim HSV Hamburgom. Tako će ubojiti ljevoruki mladi desni bek, visok 196 centimetara, težak 97 kilograma od sljedeće sezone igrati u najjačoj ligi na svijetu - Bundesligi.

- Svjestan sam da me čeka težak posao jer je Njemačka rukometna liga najkvalitetnija i da u njoj igra skoro 70 posto svjetskih rukometnih asova. Međutim, vjerujem u sebe i svoje mogućnosti. Nastojat ću da se dokažem na parketu jer sam se od početka karijere uvijek trudio da "bijem" u obrani, a najveće zadovoljstvo mi je zatresti mrežu protivnika - ističe Terzić.

Rukomet je počeo igrati u rodnom Arilju i za samo dvije i pol godine skrenuo pozornost na sebe.

- Imao sam mnogo ponuda, ali na kraju došao u Banjaluku u Borac m: tel, koji je istinski rukometni velikan sa europskom i svjetskom reputacijom. Nisam se pokajao, jer sam u takvoj, pravoj sredini, za mlade, sazrio i mnogo naučio - priča Terzić.

- Do šest kola prije kraja bio sam prvi strijelac Premijer lige BiH, ali spletom okolnosti nisam odigrao do kraja. Ipak u gradu na Sani imao sam podršku, davao golove i zaista sam želio da pomognem da ostanemo u eliti. Nažalost nismo uspjeli i vjerujem da će se Prijedorčani brzo vratiti u najviši rang natjecanja - dodaje Terzić.

Bio je kapetan kadetske reprezentacije Srbije, a potom nastavio braniti boje juniorske selekcije "orlova".

- Osvojio sam brončanu medalju na Olimpijskim igrama mladih kolovoza prošle godine u Travzonu u Turskoj, svakako da mi je san da jednog dana izgaram za seniorsku srpski reprezentaciju is njom osvajati odličja s najvećih natjecanja - priča Terzić.

Dodaje da je upravo iz tog razloga izabrao težak put, sa željom da svoj potencijal potvrdi u jednoj od najjačih rukometnih liga na svijetu.

- Teško mi je što odlazim iz ovih krajeva. Najljepše uspomene nosim iz Banjaluke, koja će mi, ali to nije fraza, zaista nedostajati. Malo je sredina poput glavnog grada Republike Srpske koja ljepotom osvaja svakoga. U gradu na Vrbasu stekao sam mnogo prijatelja, kad god budem u prilici rado ću mu se vraćati - naglasio je Stefan Terzić.

Prezime
Da ne bi bilo zabune među poklonicima sporta mladi Stefan je donedavno nosio prezime Radulović i nastupao za Borac i Prijedor. Kada je 17. svibnja napunio 18 godina, promijenio je prezime u Terzić.

- Roditelji su mi razvedeni, nisam odrastao sa ocem, majka je uvijek bila uz mene i jedva sam čekao da napunim 18 godina i ponesem njeno prezime - rekao je Stefan.
HSV Handball
A-Jugend
Bundesliga Kader Saison 2012/2013
Stefan Terzić 17.05.1994.

goranBL

Post Postao/la goranBL » 05 jul 2012, 14:49

lifebook je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:Prijedor - Dojučerašnji prvotimac rukometnih klubova Borac m: tel i Prijedor Stefan Terzić (18) potpisao je trogodišnji ugovor sa njemačkim HSV Hamburgom. Tako će ubojiti ljevoruki mladi desni bek, visok 196 centimetara, težak 97 kilograma od sljedeće sezone igrati u najjačoj ligi na svijetu - Bundesligi.

Prezime

HSV Handball
A-Jugend
Bundesliga Kader Saison 2012/2013
Stefan Terzić 17.05.1994.
Ne vjerujem da ce do polusezone zaigrati za prvi tim. Jos je on mlad za Bundesligu.

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 13 jul 2012, 14:00

» Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac m:tel Igor Babić dobio je povjerenje Skupštine da zajedno sa svojim saradnicima i dalje vodi banjalučki kolektiv.
Prvi čovjek našeg kluba je na vanrednom zasjedanju najvišeg tijela prezentovao plan Uprave za narednu sezonu, prema kojem budžet neće prelaziti 500.000 maraka.
Babić je jasno naglasio da će zbog trenutnog stanja ekipu i stručni štab činiti isključivo domaći kadar, kao i da napad na titulu u predstojećem prvenstvu nije primarni cilj. Projekat Upravnog odbora je dobio jednoglasnu podršku Skupštine, što znači i da će isti saziv UO ostati barem do naredne sjednice.
Predsjednik "crveno-plavih" je u svom izlaganju pojasnio kako će Borac m:tel obezbijediti pola miliona maraka i na šta će ih potrošiti.
- Situacija nije nimalo laka jer sponzora nema ni na vidiku. Oni nisu motivisani da finansiraju sport, pošto ne ostvaruju poreske olakšice. U takvoj situaciji možemo da računamo na 220.000 maraka od Grada, 150 hiljada od m:tel-a, 100 od Nove banke, te 30.000 od Vlade RS. Dio tog novca, 30.000 će biti uloženo u omladinsku školu, 150.000 na sanaciju dugova, dok će troškovi prvog tima, stručnog štaba i zaposlenih iznositi 300.000 KM - poručio je Babić.
Vodeći čovjek Upravnog odbora je istakao da će čelnici našeg kluba u dogovoru sa predstavnicima Grada napraviti četverogodišnji elaborat postepenog razvoja. On je dodao i da su na adresu kluba stigla dva prijedloga izlaska iz krize, te da su oba detaljno analizirana.
- Prijedlog Siniše Babića ne sadrži konkretne finansijske podatke, dok makro i mikro projekti Mire Bjelića predviđaju obimnu strukturu koja bi mnogo koštala. Ipak, nije isključeno da dijelovi ovih projekata nekada budu iskorišteni - naglasio je Babić i dodao da će nasljednik trenera Dragana Markovića biti poznat u narednih nekoliko dana.
Finansijski i Sportski izvještaj za 2011. i prvu polovinu 2012. godine su usvojeni sa 12 glasova za, dva protiv i četiri uzdržana. Direktor Boris Đogo je naveo da Borac m:tel trenutno duguje 560.000 konvertibilnih maraka, a sportski direktor Goran Malić je govorio o rezultatima.
- Smatram da su tri stavke dovele do neuspjeha. Prva je činjenica da je trener Dragan Marković uporedo obavljao i funkciju bh. selektora, druga je loša selekcija ekipe, a treća nemilost sudijske organizacije. Tek na četvrtom mjestu bih naveo dugovanja prema igračima - istakao je Malić, uz napomenu da važeći ugovor ima samo Srđan Trivundža, te još osam mladih rukometaša.
Na sjednici je usvojena ostavka dosadašnjeg predsjednika Skupštine Miroslava Mikeša, a zaključeno je da Upravni odbor do naredne Skupštine mora formirati Komisije prema klupskom Statutu, kao i da savjetodavno stručno tijelo treba biti osnovano prije početka takmičarske sezone.

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 17 jul 2012, 16:05

Stojanović napušta Borac M:tel

Vukašin Stojanović, već godinama standardni rukometni reprezentativac BiH, još ne zna gdje će nastaviti karijeru. Sigurno je jedino da to neće biti banjalučki Borac M:tel, u kojem je proveo prošlu sezonu.

Momak koji je iz Gajdobre, vojvođanskog mjesta, koje je pravi rasadnik vrhunskih rukometaša, stigao preko dobojske Sloge i sarajevske Bosne do španske lige, sada je na prekretnici. Još važe ponude i do 20. jula će donijeti konačnu odluku.

Trenutno je u Banjaluci, gdje se odmara sa djevojkom, a potom se vraća kući u Gajdobru, gdje će još jednom razmisliti o tome gdje će nastaviti karijeru.

"Sigurno ne ostajem u Borcu. To je jedino što u ovom trenutku znam, a gde ću igrati naredne sezone, još nisam odlučio. Ima mnogo ponuda, što iz inostranstva, što iz regiona. Sačekaću još malo i doneti odluku. Ukoliko ponude iz inostranstva ne budu preterano primamljive, onda ću se odlučiti za neki klub iz Srbije ili BiH", kaže Stojanović.

Iako je od baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji 2013. godine proteklo mjesec dana, Stojanović i dalje žali za propuštenom prilikom iz duela sa Njemačkom.

"Svi nas tapšu po leđima i govore nam da smo bili odlični i napravili veliki rezultat, a nema nas nigde. Jedino mi iz bivše Jugoslavije nećemo igrati na Svetskom prvenstvu. U prvoj utakmici napravili smo veliku glupost i kasnije se u Sarajevu nismo uspeli izvaditi. Uvek nam nešto fali da odemo na neko veliko takmičenje i to me počelo pomalo nervirati. Sada nas opet čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Danskoj i valjda je došlo vreme da ih prođemo. Grupa nam je prilično jaka sa Srbijom, Rusijom i Austrijom, ali postoji i varijanta u kojoj ide i treća najbolja selekcija iz kvalifikacija. Naravno da ne treba da razmišljamo o trećem mestu. Naprotiv, deklasirali smo Nemce i ne treba nikoga da se bojimo. Sa svim pobedama kući mislim da možemo do Danske. Bilo bi lepo konačno da zaigramo na velikoj sceni", smatra Stojanović.

Za lijevo krilo bh. tima prošla sezona sa Borcem bila je prilično neuspješna. Sa banjalučkim timom nije osvojio niti jedan trofej, što mu je dosta teško palo.

"Pošteno govoreći, ni meni nije jasno kako nismo ništa osvojili prošle sezone. Imali smo odličnu ekipu, najbolju u BiH, a nismo osvojili ni titulu, ni Kup. Nekako se u ključnim trenucima sezone poklopilo mnogo loših stvari i ništa nismo napravili. Stoga je logično da smo svi bili vrlo nezadovoljni sezonom", zaključio je bh. reprezentativac.

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 21 jul 2012, 11:55

Klub se definitivno okreće sopstvenoj omladinskoj školi a ako ne ove i sljedeće sezone u trećoj će sigurno imati šta pokazati.
Pregovara se o dolasku par igrača koji su svoje prve rukometne korake uradili baš u banjalučkom hramu sportova.

goranBL

Post Postao/la goranBL » 22 jul 2012, 19:55

tetrahidrokanabinol je napisao/la:Klub se definitivno okreće sopstvenoj omladinskoj školi a ako ne ove i sljedeće sezone u trećoj će sigurno imati šta pokazati.
Pregovara se o dolasku par igrača koji su svoje prve rukometne korake uradili baš u banjalučkom hramu sportova.
Borac nema kvalitetne igrace u mladjim kategorijama.
Tih par igraca su Pucarevic, Garic, Trkulja

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 24 jul 2012, 13:27

Protivnik za zagrijavanje ;) ,kasnije dolaze bolji i atraktivniji kojih je stvarno prepun EHF-cup

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 24 jul 2012, 13:32

Ali smatram da imamo šanse protiv Cimosa, padale su u Boriku i ekipe tipa Aragona,Vardara,Wacker Thuna... zašto nebi i ovi.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 24 jul 2012, 13:43

Rukometaši Borca iz Banja Luke imali su sreće pri žrijebanju. Naime, za protivnika u 2. kolu novoosnovanog EHF Kupa dobili su kosovsku momčad BESA Famigliu.
Bice interesantno vidjeti stav RK Borca po ovom pitanju?
BiH nije priznala Kosovo, a RS se protivi svakom državnom obliku Kosova, a sada RK Borac iz RS-a mora igrati ispred BiH medjunarodnu utakmicu na nepriznatom Kosovu. Sa političkog aspekta, RK Borac ako odigra utakmicu, automatski priznaje Kosovo!?
Po ovom pitanju, da li je RK Borac imao sreće? Jer ako politika odluči onda RK Borac automatski ispada?

tetrahidrokanabinol
Kontakt:

Post Postao/la tetrahidrokanabinol » 24 jul 2012, 13:46

BESA Famigliu nastupa pod zastavom EHF-a a ne Kosova jer EHF još nije prihvatio Kosovo u kuću rukometa..

goranBL

Post Postao/la goranBL » 24 jul 2012, 14:51

hz1987 je napisao/la:
Rukometaši Borca iz Banja Luke imali su sreće pri žrijebanju. Naime, za protivnika u 2. kolu novoosnovanog EHF Kupa dobili su kosovsku momčad BESA Famigliu.
BiH nije priznala Kosovo, a RS se protivi svakom državnom obliku Kosova, a sada RK Borac iz RS-a mora igrati ispred BiH medjunarodnu utakmicu na nepriznatom Kosovu. Sa političkog aspekta, RK Borac ako odigra utakmicu, automatski priznaje Kosovo!?
Po ovom pitanju, da li je RK Borac imao sreće? Jer ako politika odluči onda RK Borac automatski ispada?
Kakve veze sad ima politika sa sportom. Idemo na Kosovo i Metohiju, juznu pokrajinu Republike Srbije.
U BL ih razvaliti da ne znaju kako se zovu, i dolje se popisati na njih i gotovo. Bolje ti svoj nos guraj u Sarajevu negdje.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 24 jul 2012, 15:18

goranBL je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:
Kakve veze sad ima politika sa sportom. Idemo na Kosovo i Metohiju, juznu pokrajinu Republike Srbije.
U BL ih razvaliti da ne znaju kako se zovu, i dolje se popisati na njih i gotovo. Bolje ti svoj nos guraj u Sarajevu negdje.
Jes se naš'o ko će reći kakve veze politika ima sa sportom. Da Bogdom nema nikakve veze, svima bi ljepše bilo.
A ja ću svoj nos gurati i po Sarajevu i Banjaluci i Mostaru i Tuzli i Trebinju i Širokom jer je sve to i tvoje i moje i naše - jednom rječju BiH!

Mancini
Kontakt:

Re:RK Borac

Post Postao/la Mancini » 24 jul 2012, 19:00

@goranbl Čemu vulgarnosti?A kako ste jaki vidjelo se nedavno.A ovo za pokrajinu-kao što je sandžak u BiH tako je i sa Kosovom i Srbijom. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 24 jul 2012, 19:15

Sta odma tu pametujete i serete po temi,da ste toliko pametni,ne morate znati,mogli ste proguglati,Borac je vec igrao sa predstavnikom Kosova prije par godina,zvali su se Kastroti,tako nekako,trener je bio Abas Arslanagic,Borac dobio tamo par razlike ovde ih nakantali.....

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 24 jul 2012, 19:26

Papalukas je napisao/la:Sta odma tu pametujete i serete po temi,da ste toliko pametni,ne morate znati,mogli ste proguglati,Borac je vec igrao sa predstavnikom Kosova prije par godina,zvali su se Kastroti,tako nekako,trener je bio Abas Arslanagic,Borac dobio tamo par razlike ovde ih nakantali.....
Mislim da sam prvi put na ovoj temi i nemoj me stavljati među ove gore. ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 24 jul 2012, 19:37

Mislim da sam prvi put na ovoj temi i nemoj me stavljati među ove gore. ;)
Ma ovo se odnosi na one koji jedva cekaju da zapocnu neka prepucavanja odnosno svadju,ako nisi jedan od takvih izvini!

markomarko
Kontakt:

Post Postao/la markomarko » 24 jul 2012, 19:54

Papalukas je napisao/la:Sta odma tu pametujete i serete po temi,da ste toliko pametni,ne morate znati,mogli ste proguglati,Borac je vec igrao sa predstavnikom Kosova prije par godina,zvali su se Kastroti,tako nekako,trener je bio Abas Arslanagic,Borac dobio tamo par razlike ovde ih nakantali.....
Ko o cemu **** o postenju...
Ti se pravis pametan pa kao ispravljas druge a pojma nemas... Kastrioti je albanski rukometni klub, nema veze sa Kosovom, pricas gluposti...

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 24 jul 2012, 20:08

Ko o cemu **** o postenju...
Ti se pravis pametan pa kao ispravljas druge a pojma nemas... Kastrioti je albanski rukometni klub, nema veze sa Kosovom, pricas gluposti...
Opet kazem google je cudo,pomaze i retardiranim pa vjerujem da ce i tebi pomoci,bivsi Borac iz Urosevca sada se zove Kastroti al ne znam zasto ti uopste odgovaram....

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.