Rizik imaju i veliki klubovi u mnogo jacim ligama od Holandske. Mozda je greska mnogih talentiranih mladih igraca iz Holandske lige sto idu rano iz lige a naravno novac je izazov jos uz to i veliki klub. Ima mnogo primjera koji nisu uspjeli ali bas i kod Castanignosa je isto to slucaj da je prerano otisao u Inter i na kraju zabrljao isti slucaj sa Drentheom koji je isto otisao premlad u R. Madrid i evo od tada sve ide iz kluba u klub u promasaj. Feyenoord ce ostati mozda skoro bez cijele odbrambene linije nakon SP jos ukoliko se pokazu tamo onda je to zasigurno volio bi iskreno da svi ostanu i mislim da su mladi da mogu uspjeti de Vrij i Indi pa cak i Jan Maat koji je u ovim prirpemnim utakmicama isto igrao dobro. Pelle ce ja mislim na kraju ostati jer je i sam svjesan da gdje god da ode nece biti voljen i cjenjen kod navijaca kao u Feyenoordu.Chinaglia je napisao/la:pa napisao sam da je rizik kupovat' u Holandiji, nisam napisao da niti jedan igrač ne valja100% je rizik dovodit' igrače poput' Pellea, Alvesa, Altidorea, itd .. jer ti igrači nikad nisu ni bili talentovani, a u Holandiji su kidali
takve igrače nikad ne bih doveo .. možda će Finnbogason biti najnoviji primjer, ko zna
sa talentovanim igračima je opet drugačija stvar .. i kod njih ima rizika, ali manje su šanse da će flopat', nego što je slučaj sa igračima koji odjednom eksplodirajumislim, volio bih kad bi De Vrij došao u Lazio, mlad i talentovan igrač, reprezentativac, odlično igra u Feyenoordu, pa da jednog dana i Lazio zaradi na njemu, a on pređe u Man Utd, Barcu, Juve, Bayern, Arsenal, itd
to je što bi se očekivalo od De Vrija, Fischera, Wijnalduma, Depaya, pa onog napadača što je bio kod vas, a prešao u Inter čini mi se, pa flopao .. znači, flopaju i nazovi talenti, što znači da ima rizika s njima, dok je kod ovih što odjednom eksplodiraju, velika šansa da će flopati
Feyenoord
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Feyenoord
- RK Gradacac
- Kontakt:
Ja nigdje nisam napisao da je holandska liga jaka, ali isto tako ne mozes reci da je slaba samo zato sto je slabija od talijanske. Za tebe je znaci samo najjaca liga jaka, onda je samo engleska jaka sve ostale su slabe. Pojam jak i slab su u ovom slucaju jako irelevantni i doci na temu kluba koji potice iz te lige i pricati kako je slaba zvuci provokativno.
Kakvo tek misljenje imas o ligama poput bosanske, srpske, hrvatske ako je holandska slaba?
Nemoj zaboravit da holandska liga ima nekoliko osvajaca Lige prvaka, Feyenoord, PSV, Ajax. Visestruki osvajaci LP, gdje je Lazio u toj prici?
PS. Vezano za predrasude:

Kakvo tek misljenje imas o ligama poput bosanske, srpske, hrvatske ako je holandska slaba?
Nemoj zaboravit da holandska liga ima nekoliko osvajaca Lige prvaka, Feyenoord, PSV, Ajax. Visestruki osvajaci LP, gdje je Lazio u toj prici?
PS. Vezano za predrasude:

010 ISN'T JUST A CODE
- RK Gradacac
- Kontakt:
- RK Gradacac
- Kontakt:
RK Gradacac je napisao/la:Ja nigdje nisam napisao da je holandska liga jaka, ali isto tako ne mozes reci da je slaba samo zato sto je slabija od talijanske.
nisam rekao da je holandska liga slaba jer je slabija od Serie A, nego da jer slaba jer je slaba, as simple as that
za mene jaka liga ne može biti ona u kojoj prosječne ekipe prave rezultate, a gdje odlične igre pružaju prosječni igrači, pa to je smješno .. Lazio je unazad par godina 2x bio na pragu plasmana u LP, ali ironija je to što je ta ekipa Lazija bila smješna, prosječne kvalitete, što znači i da je Serie A bila smješna kad je tako prosječna ekipa umalo izborila istuRK Gradacac je napisao/la:Za tebe je znaci samo najjaca liga jaka, onda je samo engleska jaka sve ostale su slabe. Pojam jak i slab su u ovom slucaju jako irelevantni i doci na temu kluba koji potice iz te lige i pricati kako je slaba zvuci provokativno.

RK Gradacac je napisao/la:Kakvo tek misljenje imas o ligama poput bosanske, srpske, hrvatske ako je holandska slaba?
kakvo ću mišljenje imat'? korumpirane lige, namještanja na sve strane, infrastruktura nula, po travnjacima cvijeće raste

nigdje ja nisam pričao o klubovima, nego o kvalitetu lige .. gdje je sad tvoj Feyenoord, PSV, Ajax? u kurcu, kao i veliki klubovi iz Italije, slaba liga, nema para, nema rezultataRK Gradacac je napisao/la:Nemoj zaboravit da holandska liga ima nekoliko osvajaca Lige prvaka, Feyenoord, PSV, Ajax. Visestruki osvajaci LP, gdje je Lazio u toj prici?

dakle, pogledaj Dinamo, za uslove na Balkanu imaju odlične rezultate, najbolje, odlične igrače, ali da l' to čini ligu jakom? ne, čini samo Dinamo jakim, kao što bi i u Holandiji, Feyenoord, Ajax, PSV činili sebe jakim, ne i ligu

P.S. Lazio nije osvojio LP, ali je osvojio Kup pobjednika kupova, drugo po redu najveće takmičenje, odnosno, osvojio je i evropski super kup protiv Man Utd-a, trofej koji spada u tri stvari za kojima veliki Sir Alex Ferguson najviše žali

dabogda vam (Feyenoordu) svaki igrač bio Pierre van Hooijdonk, simpa klub meni lično, nemam ništa protiv njega, Bože sačuvaj, samo konstatujem da je liga **** žešći
ne znam šta želiš reći s ovim slikama što si postavio (ova druga slika gdje igrači salutiraju, to nije Lazio)? Di Canio je individua za sebe, a ultrasi Lazija su jedan dio navijača koji su desničarski orjentisani, prema tome, ne smiješ i ne možeš navijače Lazija nazivati fašistima, jer sam i ja navijač Lazija
ako koristiš riječ fašizam, onda je veži za Di Canija ili ultrase Lazija, ne za Lazio kao klub i generalno za navijače Lazija

- RK Gradacac
- Kontakt:
Joj druze ponavljas se uprazno. Napisao si kilometarski post a mogo si to sve u tri recenice napisat.
Za mene ni holandska ni talijanska liga nisu slabe. Nisu ni jake al nisu ni slabe. I nema potrebe da ubjedjujemo jedan drugog jer ocito se neceno nikad slozit. Ova slika dole jest od Lazio, ciji je ono grb inace na desnoj strani? Al evo izvinjavam se ako sam te uvrijedio s tim, necu vise na tu temu onda.
Samo cu ti rec da ocito slabo poznajes holandsku ligu jer ligu ne cine ta tri kluba, nego su tu jos AZ, Vitesse, Heerenveen, Twente.. svi su u pet deka, tako da je liga dosta ujednacena i ja je ne smatram slabom. Liga prepuna talenata, ne postoji nigdje na svijetu vise talenata na tako malom prostoru nego u Holandiji, al dobro ti je smatras slabom, ja ne. Ne moramo se slagat u svemu zar ne?!
Za mene ni holandska ni talijanska liga nisu slabe. Nisu ni jake al nisu ni slabe. I nema potrebe da ubjedjujemo jedan drugog jer ocito se neceno nikad slozit. Ova slika dole jest od Lazio, ciji je ono grb inace na desnoj strani? Al evo izvinjavam se ako sam te uvrijedio s tim, necu vise na tu temu onda.
Samo cu ti rec da ocito slabo poznajes holandsku ligu jer ligu ne cine ta tri kluba, nego su tu jos AZ, Vitesse, Heerenveen, Twente.. svi su u pet deka, tako da je liga dosta ujednacena i ja je ne smatram slabom. Liga prepuna talenata, ne postoji nigdje na svijetu vise talenata na tako malom prostoru nego u Holandiji, al dobro ti je smatras slabom, ja ne. Ne moramo se slagat u svemu zar ne?!
010 ISN'T JUST A CODE
naravno da se ne moramo složit', forum je da se diskutuje i razmjene mišljenja/stavovi
nisi ti mene uvrijedio, niti možeš preko foruma, forum je baš to, forum
nema smisla palit' se na neke gluposti, provokacije, podjebavanja, kako god
ako se više ekipa nalazi u par bodova, ti smatraš da je liga ujednačena i kvalitetna, ja opet smatram da je slaba i da je ta ujednačenost proizilazi iz slabih Feyenoorda, PSV-a, pa čak i Ajaxa
jer da su tri najveća kluba u Holandiji jaki kako bi trebali biti, AZ, Vittese, Twente ne bi smjeli držati korak s njima
tako da dođemo do toga da su ovi manji klubovi dovoljno kvalitetni da pobjeđuju ove slabe, ali i da u međusobnim duelima sa Ajaxom, Feyenoordom, PSV-om, osvajaju bodove i tako dolazi do te ujednačenosti na tabeli
slažem se da u Holandiji ima talenata, pa nije slučajno Holandija jaka repka godinama, ali sam istakao da je rizik kupovat' iz Holandije
sa nekim igračima je taj rizik veći, sa nekima manji .. naravno, kupovao bih ja talente iz Holandije, al' da l' će uspjeti, pa imao bih veće dileme nego kad bi kupovao iz liga petice svakako
ova zadnja slika, to nije Lazio, mislim da je to sa tekme Španija-Njemačka (1936 godina), nisam siguran
nemoj se ljutit', al' slabo poznaješ fašizam u sportu, što se Italije tiče

ako se više ekipa nalazi u par bodova, ti smatraš da je liga ujednačena i kvalitetna, ja opet smatram da je slaba i da je ta ujednačenost proizilazi iz slabih Feyenoorda, PSV-a, pa čak i Ajaxa

slažem se da u Holandiji ima talenata, pa nije slučajno Holandija jaka repka godinama, ali sam istakao da je rizik kupovat' iz Holandije

ova zadnja slika, to nije Lazio, mislim da je to sa tekme Španija-Njemačka (1936 godina), nisam siguran

Meni je bas sada EREDIVISIE interesantnija zato sto su se priblizili vrhu klubovi poput Twentea, AZ i Vitesse. Svaka liga je bolja u kojoj se moze sto vise ekipa boriti za naslov ili za izlazak u Evropu.
- RK Gradacac
- Kontakt:
Chinaglia, ujednacenost lige ne proizilazi iz loseg Feyenoorda, psva i ajaxa nego zbog tv prava. U Holandiji se tv prava dijele po osvojenom mjestu na tabeli a ne po broju navijaca, sto je naravno apsurd. Tako recimo Feyenoord dobije jednako kao i Vitesse. Razlike u budzetu proizilaze iz drugih stvari... Da je sistem kao u Italiji ili portugalu Feyenoord bi daleko daleko vise dobijao od tv prava i samim tim bio puno jaci i stabilniji.
Sto se tice rizika kupovine igraca.. pa kojeg to igraca nije rizik kupit?
010 ISN'T JUST A CODE
Najvjernije igrace da je kojim slucajem Ajax ili psv bez titule ovoliko godina nebi imali ni pola stadiona rasprodanog. Nadam se da dolaze bolji dani i polako se finansijska situacija stabilizuje.RK Gradacac je napisao/la:Chinaglia, ujednacenost lige ne proizilazi iz loseg Feyenoorda, psva i ajaxa nego zbog tv prava. U Holandiji se tv prava dijele po osvojenom mjestu na tabeli a ne po broju navijaca, sto je naravno apsurd. Tako recimo Feyenoord dobije jednako kao i Vitesse. Razlike u budzetu proizilaze iz drugih stvari... Da je sistem kao u Italiji ili portugalu Feyenoord bi daleko daleko vise dobijao od tv prava i samim tim bio puno jaci i stabilniji.
- RK Gradacac
- Kontakt:
Polo apsolutno si upravu. Nema niko vjernije publike u NL, zato i zasluzujemo novi stadion 

010 ISN'T JUST A CODE
Moguc je odlzak par internacionalaca na ljeto ali nadam se da ce neki ostati medjutim danas je komercijala vazna tako da ce i uprava neke ponude pokupit da bi zaradili i da bi mogli da dovode igrace. Kada gledam madje generacije Feyenoord ima potencijala jer i u u21 i u19 kao i u 17 ima najvise igraca upravo iz Feyenoorda tako da se nadam da ce oni doci kao dobra nova snaga a manje dovodenje nekih nepoznati igraca i drzanjem macka u vreci.
- RK Gradacac
- Kontakt:
Nakon sinocnje utakmice vrijednost Feyenoordovih internacionalaca je znatno porasla
Mislim da Lazio moze zaboraviti De Vrija ako do sad jos nisu napravili dogovor, veci klubovi postaju bolja opcija
Btw. Narucena sezonska karta za vak W3, cekam odgovor od Feyenoorda

Mislim da Lazio moze zaboraviti De Vrija ako do sad jos nisu napravili dogovor, veci klubovi postaju bolja opcija

010 ISN'T JUST A CODE
Indi mi je samo bio los a DE VRIJ odlican i Janmaat je bio dobar o ex feyenoordasima van Persie odlican de Guzman isto jedan od losijih nekako mu nista nije islo. Mozda i Clasie bude dobio priliku protiv Australije ali ako bude igrao i odigrao malo bolje svkako da ce mu cjena skociti.RK Gradacac je napisao/la:Nakon sinocnje utakmice vrijednost Feyenoordovih internacionalaca je znatno porasla![]()
Mislim da Lazio moze zaboraviti De Vrija ako do sad jos nisu napravili dogovor, veci klubovi postaju bolja opcija![]()
šta se piše u Holandiji za De Vrija, gdje sad ide? 

Graziano Pellè joins Southampton
After 50 goals in 57 games with Feyenoord in two seasons, Graziano Pellè leaves Eredivisie to join Southampton. The player has just signed his new contract with the English club, he’ll earn €2.5M per year. Feyenoord will receive €10M for the transfer, Koeman will coach Pellè once again. The Italian striker moves to the Premier League.
After 50 goals in 57 games with Feyenoord in two seasons, Graziano Pellè leaves Eredivisie to join Southampton. The player has just signed his new contract with the English club, he’ll earn €2.5M per year. Feyenoord will receive €10M for the transfer, Koeman will coach Pellè once again. The Italian striker moves to the Premier League.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- RK Gradacac
- Kontakt:
Otimaju se za njega engleski velikani, nece kaze da ide u Lazio jer su za Lazio holandski igraci nesigurna investicijaChinaglia je napisao/la:šta se piše u Holandiji za De Vrija, gdje sad ide?

Prica se da ide u Man. UTD, vidjet cemo...
010 ISN'T JUST A CODE
- RK Gradacac
- Kontakt:
Svaka cast Andrej, brz si ko metak!Andrej je napisao/la:Graziano Pellè joins Southampton
Taman sam krenuo da 'objavim' da je prvi transfer realizovan kad vidim vec postavljeno

Sigurno veliki gubitak za Feyenoord sto se tice igrackog kadra, ali ionako nema volje da odigra jos koju sezonu. Neka mu je sa srecom i hvala mu za dobre partije u Feyenoordu!
010 ISN'T JUST A CODE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.