Kvalifikacije za SP 2014

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post Postao/la calcio » 24 okt 2013, 01:13

Pa ako prosli ciklus nije relevantan onda ne znam...
Srbija i Hrvatska su tada imali lake grupe, mi smo imali tezu. Ovaj put je bilo obrnuto. Ja se ne sjecam da su bosanci u proslom ciklusu pisali "lako je vama imate lake grupe". Uostalom, nismo ni imali potrebu jer smo se borili do zadnje sekunde za prvo mjesto. vec tri ciklusa zaredom mi osvajamo prvo ili drugo mjesto. Nije to slucajno, nije to zbog lakih grupa, naprotiv, imali smo uglavnom teske grupe.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 24 okt 2013, 01:23

Pazi, razumijem te, jednostavno uopste nisi u toku!

Ovde se polemise vec 3-4 stranice na kojima ja nisam ni u jednom trenutku osporio uspjeh i kvalitet BiH (cak stavise), nego se povela polemika oko nekih drugih stvari...Ako imas volje citaj, ako nemas, nikom nista... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 okt 2013, 01:33

OK, vjerovatno je tako. Imam volje, nemam vremena, gledam kosarku pa cu na spavanje ;)
Sto se tice "wild card"-a, Fifa jest trula ali jos uvijek nije tako korumpirana kao Fiba, tako da za sada od toga nema nista. ;) Ali ne bi me iznenadilo da uskoro pocnu i sa tim. Tipujem da ce francuzi prvi dobiti wild card ako ga uvedu. Vi i mi na to mozemo zaboraviti :mrgreen:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 24 okt 2013, 01:37

Meni nije jasno zasto se kaze da je Srbija i Hrvatska imali tesku grupu. Ovako gledajuci nosioc Hrvatska iz drugog pota Belgija, iz treceg Srbija itd..

Svi su znali da ce Hrvatska i Belgija vodit glavnu rijec sto je i bilo. Eh sad ove ostale cetri repke su za klasu (najmanje) losije od ovog prvog spomenutog dvojca. Belgija je gazila sve pred sobom, a Hrvatska je posustala i posto je napravila bodovnu prednost u pola kvalfikacija u odnosu na treceg mogla je sebi dozvolit luksuz.

Tako da realno gledajuci Belgija kao ni Hrvatska nije imala tesku grupu.

Eh sad Srbija, to je drugi par cipela, njima i je bila teska grupa.. mislim nisu mogli pored ove prve dvije spomenute.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 24 okt 2013, 08:12

marconato je napisao/la: @ Blaszczykowski

To niko ne spori i ne znam na osnovu cega si zakljucio da bilo ko ovde omalovazava uspjeh BiH... :roll:
Ma vole Srbi i Hrvati istaći da je BIH prošla jer je imala laku skupinu. Ali to mi je smiješno, jer Hrvatska u prošlim kvalifikacijama nije uspijela izravno proći iz još lakše skupine, dok su ispred Srba završili (pazi sad!) Estonci.
marconato je napisao/la: Ovde se samo konstatuje da je BiH bila u laksoj grupi od Srbije i Hrvatske, a da bi shvatio smisao te konstatacije i zasto se uopste polemisalo o tome, moras da procitas poslednje 2-3 stranice na ovoj temi... ;)
Pa BIH je imala lakšu skupinu, tu nema dileme. Ali to ne znači da bi Hrvatska/Srbija bile ispred Grčke u skupini u kojoj je bila BIH, kao ni to da BIH u ovoj našoj skupini ne bi izborila barem repesaž (da ne koristim onu riječ na b :mrgreen:).
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 24 okt 2013, 10:20

FliX je napisao/la:Meni nije jasno zasto se kaze da je Srbija i Hrvatska imali tesku grupu. Ovako gledajuci nosioc Hrvatska iz drugog pota Belgija, iz treceg Srbija itd..
Netacno, Hrvatska je bila iz prvog pota, Srbija iz drugog, a Belgija iz treceg (ubjedljivo najjaca reprezentacija iz treceg pota i reprezentacija koja ima kvalitet za prvi pot).
Blaszczykowski je napisao/la: Pa BIH je imala lakšu skupinu, tu nema dileme. Ali to ne znači da bi Hrvatska/Srbija bile ispred Grčke u skupini u kojoj je bila BIH, kao ni to da BIH u ovoj našoj skupini ne bi izborila barem repesaž (da ne koristim onu riječ na b :mrgreen:).
Pa ko je to ikad rekao ovde?! Ja sam cak u jednom od prethodnih postova i napisao da Srbija kakva je bila tokom veceg dijela kvalifikacija - neozbiljna i nekonstantna, sigurno ne bi bila ispred Grcke, vjerovatno bi izborila baraz... ;)

Fazon je sto 90% vas ovde samo uskoci i uhvati se za nesto, a da prethodno niste ni procitali materiju i o cemu se zapravo pise, odnosno o cemu se pisalo... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 okt 2013, 00:03

marconato je napisao/la:
FliX je napisao/la:Meni nije jasno zasto se kaze da je Srbija i Hrvatska imali tesku grupu. Ovako gledajuci nosioc Hrvatska iz drugog pota Belgija, iz treceg Srbija itd..
Netacno, Hrvatska je bila iz prvog pota, Srbija iz drugog, a Belgija iz treceg (ubjedljivo najjaca reprezentacija iz treceg pota i reprezentacija koja ima kvalitet za prvi pot).
Izvinjavam se, do mene je. Mislio sam da smo jedino mi iz treceg pota se plasirali direktno. Znaci ipak Belgija i mi 8-)
marconato je napisao/la:
Blaszczykowski je napisao/la: Pa BIH je imala lakšu skupinu, tu nema dileme. Ali to ne znači da bi Hrvatska/Srbija bile ispred Grčke u skupini u kojoj je bila BIH, kao ni to da BIH u ovoj našoj skupini ne bi izborila barem repesaž (da ne koristim onu riječ na b :mrgreen:).
Pa ko je to ikad rekao ovde?! Ja sam cak u jednom od prethodnih postova i napisao da Srbija kakva je bila tokom veceg dijela kvalifikacija - neozbiljna i nekonstantna, sigurno ne bi bila ispred Grcke, vjerovatno bi izborila baraz... ;)
Ovo mi podvuceno totalno nije jasno, vjerujem nije ni tebi. Hajd se odluci da li bi bili ispred Grcke ili ne. Ko bi obezbjedio baraz, vi ili Grci?

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 okt 2013, 00:21

Sta ti nije jasno?! :roll:

Covjek me lijepo pitao, odnosno konstatovao da ne mora da znaci da bi Srbija ili Hrvatska bile ispred Grcke da su se nasle u toj grupi UMJESTO BiH, a ja sam mu samo potvrdio da Srbija ne bi bila ispred Grcke, ali bi vjerovatno bila ispred Slovacke i tako izborila baraz... ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 okt 2013, 01:15

Blaszczykowski je napisao/la: Ma vole Srbi i Hrvati istaći da je BIH prošla jer je imala laku skupinu. Ali to mi je smiješno, jer Hrvatska u prošlim kvalifikacijama nije uspijela izravno proći iz još lakše skupine, dok su ispred Srba završili (pazi sad!) Estonci.
Kakve to veze ima sa ovom problematikom :?: :roll:

Prosli ciklus je bio prosli ciklus. Ovaj ciklus nema veze sa tim.

Cinjenica je da su Bosanci imali laksu grupu, jer im nije bilo Belgije - koja je avion za sve i jednu reprezentaciju, sem 7-8 najjacih na svetu.

Ali, isto tako je cinjenica da su smrvili svoju grupu i zasluzeno otisli na SP. Niko im to nije poklonio, niti izasao u susret, vec su direktnog rivala ubili u pojam.

Srbija i Hrvatska, objektivno gledano, nisu mogli preko Belgije. Vi ste bolje iskoristili nas raspad (u prvih 5 tekmi), mi vas samo delimicno (poslednje 4), tako da je to bila razlika koja cini luzere i one koji idu baraz.

Sve ostalo je domen sholasticke rasprave tipa "koliko vragova mogu da stanu na vrh igle - jedan ili svi?".

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 okt 2013, 22:44

25 bodova + gol razlika je bilo potrebno za prvo mjesto u nasoj laganoj grupi. Izgleda da grupa i nije bila tako lagana. Istina da nismo imali Spaniju, Holandiju, Italiju i slicne u grupi ali zato su tu Grcka, Slovacka, gostovanja po baltickim zemljama, ne uzimaju se bodovi od ovih tek tako... a kao sto rekoh, trebalo je uzeti 25 bodova. Cisto sumnjam da bi to uspjelo Srbiji ili Hrvatskoj u ovom trenutku.
Ali kao sto se kaze, uvijek je trava zelenija kod komsije. Tako se mozda njima cini da bi im u nasoj grupi bilo lakse.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 okt 2013, 11:07

calcio je napisao/la:25 bodova + gol razlika je bilo potrebno za prvo mjesto u nasoj laganoj grupi. Izgleda da grupa i nije bila tako lagana. Istina da nismo imali Spaniju, Holandiju, Italiju i slicne u grupi ali zato su tu Grcka, Slovacka, gostovanja po baltickim zemljama, ne uzimaju se bodovi od ovih tek tako...
Apsolutno, ali to i dalje ne mijenja cinjenicu da je grupa u kojoj je bila BiH laksa od ove u kojoj je bila Srbija... ;)

Vandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoite » 26 okt 2013, 11:35

BiH da je bila u grupi sa Belgijom i Hrvatskom imala bi 30 bodova.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!

MES QUE UN CLUB!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 26 okt 2013, 12:01

Vandelanoite je napisao/la:BiH da je bila u grupi sa Belgijom i Hrvatskom imala bi 30 bodova.
slikaslika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 26 okt 2013, 12:38

O čemu vi uopće ovdje raspravljate?

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 okt 2013, 12:52

Komlikovano je za objasnit, nema o cemu nismo... :mrgreen:

Prvo smo o individualnom kvalitetu BiH i Srbije, jer je neki lik poceo da omalovazava srpske igrace, pa se onda @Principatus ubacio sa komentarom kako bi BiH PODERALA cak i najjacu postavu Srbije u eventualnom mecu ili barazu, pa se onda kroz sve to pocela provlacit i prica o jacini grupa itd itd... :)

Svi smo se otprilike slozili da je BiH kroz cijele kvalifikacije pokazala da je najozbiljnija reprezentacija od svih iz EX YU, da je takodje imala laksu grupu od Srbije i Hrvatske, ali da to svakako ne znaci da bi ovi postigli uspjeh BiH da su se umjesto nje nasli u onoj grupi, a sve ostalo, posebno ovo o eventualnim medjusobnim mecevima je subjektivan sud pojedinaca i u domenu "sta bi bilo kad bi bilo"... ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 okt 2013, 13:30

slika

slika

Dovoljno.

Niko nama ne garantuje da bi mi zavrsili prvi ispred Belgije i Hrvatske, ili Srbije, ali ipak, ne volim kad dodje neko i umanjuje uspjeh reprezentacije na osnovu lagane skupine, a oni u proslim ciklusima zijanili upravo u istim skupinama (ne govorim sad ovdje za ovu diskusiju i forumase, nego opcenito)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 okt 2013, 13:36

Po 50-ti put, kakve veze imaju ove tabele sa bilo cime o cemu se ovde prica i sta je svrha njihovog postavljanja??! :?: :roll:

Po cemu si zakljucio da bilo ko umanjuje uspjeh BiH :?:

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 26 okt 2013, 14:19

Dajte ljudi nemojte vise. Otvorim temu kontam ima se nesto procitat kad ista rasprava koja se vodi vec par dana koja u stvari i nema neke veze sa kvalifikacijama za SP. BiH prosla, Hrvatska u barazu, Srbija nije i to je to. Mi imali srece sa grupom sto jest jest, ali isto tako smo to iskoristili kako treba i kraj price ;)

Orao
Kontakt:

Post Postao/la Orao » 02 nov 2013, 00:44

Zasto ne reci onako kako jeste. DOMINIRAMO i trenutno bi razvalili hrvate i srbe ko beba zvecku.
Mozda ce i oni ponovo se vratiti tu, na taj nivo ali sada su donji.
Bog, ili kako ono kazu Bok :lol:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 nov 2013, 20:02

Ne znam gdje bi da stavim pa evo ovdje..U 21:00h igraju Kolumbija - Belgija - pogledajte, necete pozalit ;) 8-) .
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.