RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Emir_ZENICA
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la Emir_ZENICA » 08 apr 2009, 21:40

Velez je isao po bodove al da je pobjedio ..zasluzio bi ih ....SRETNO DALJE RODENI!!!!
A C A B !

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 08 apr 2009, 22:06

Šta bi bola bilo zasluženo??? Istina nisu odigrali loše kao nekad, stajali su solidno na terenu ali onaj gol u prvom poluvremenu je bio i jedini udarac u prvom pol. Mislim da im je to bio i jedini udarac u okvir gola na cijeloj utakmiuci pored još nekoliko pored gola. Mislim da im je obrana najjača karika.
Što se tiče valjanja po terenu, nažalost ukadili su i Tuzlake :lol:

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 08 apr 2009, 22:30

Stvarno steta, pa bar da je bod...nadam se da cete izboriti opstanak--- ;) :!: :ugeek: aBd
mB!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 08 apr 2009, 22:38

Samo nemojte slučajno više govoriti da smo mi seljaci,danas se vidilo ko su prave seljačine,svugdje bi se prekinula utakmica nakon što je igrač Veleža pogođen predmetom u glavu.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 09 apr 2009, 05:18

antipolitikaa je napisao/la:
Crveni_1922 je napisao/la:
antipolitikaa je napisao/la:hahhahahha...Uvijek ste derali HSK Zrinjski na stadionu HSK Zrinjskog... :lol:
Nidje veze ni vi niste nikad uzeli boda u Vrapcicima do ove sezone zato poklopi se i nista nije nemoguce!!
Ma ja,ipak je kvaliteta tu negdje,jos uvjek se mozete ukljuciti u borbu za prvaka...evo poklopit cu se,nevjerovatan optimizam i glupost s tvoje strane,nađi mi jos jedan podatak kad je zadnja ekipa s tablice pobjedila prvu u gostima u ovoj nasoj banana ligi?NIKAD!!!
realno HSK Zrinjski FK Velez 5:0

Djesi moj realni antipoliticaru dje vam je to realno 5:0?? Jedva ste nas dobili i to na nasu gresku usrali ste se kad smo poveli pucali ste od muke.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 09 apr 2009, 09:37

Utakmic nije bila nešto posebno lijepa ali je pobjeda i više nego zaslužena. Jesmo vam dali gol zbog pogreške vašeg braniča ali gol je gol. Zato smo se ispromašivali,a i golman vam je dobar, obranio je nekoliko stvarno teških udaraca.

um vuk
Kontakt:

Post Postao/la um vuk » 09 apr 2009, 10:23

velež me je ugodno iznenadio,i igrom i pristupom..s ovakom igrom ostat ćete u ligi..
ali ovo je sramota,šta nam uradiše naši zaštitari,i naša policija..neka im je na čast
za šta igraju onda kad nemože ni proslavit pobjedu,nego zatvaraj lokiale,privodi sve koji se kreću po ulicama...
ovakav derby nam ne treba...
"Age i begovi su plaćali da im sinovi igraju u tom jedinom gradskom timu HŠK" Zrinjski""

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 09 apr 2009, 21:49

Samo se borite da opstanete u ligi, ako ispadnete propasce klub, ali u potpunosti nedaj Boze :? :cry:
mB!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 10 apr 2009, 09:49

slika

U zapaljivoj atmosferi nismo mogli više

Vratit ćemo ukazano "gostoprimstvo" • Navijačima besplatan ulaz do kraja sezone...

Povodom nemilih dešavanja na stadionu Pod Bijelim brijegom, oglasila se i uprava Veleža saopćenjem za javnost, u kojem je navedeno:

- Očigledno je da mladom mostarskom premijerligašu i njegovim simpatizerima nije dovoljna činjenica da petnaestak godina obitavaju na, uz blagoslov domaćih i inozemnih faktora, otetom fudbalskom stadionu nego su otišli i nekoliko koraka dalje.

U apsurdnoj državi moguće je zabraniti navijačima ekipe koja je decenijama igrala na tom stadionu dolazak i bodrenje u vrlo važnoj utakmici. Izljevi mržnje i netolerancije, koju su demonstrirali simpatizeri, igrači i predstavnici Zrinjskog, frapirajući su i zabrinjavajući. Ikonografija i oglašavanje pokazali su vrlo drastično još jednom da je za nekoliko hiljada ljudi sportska utakmica bila najmanje bitna.

Pokretači njihovog ponašanja bili su drugi, nesportski, mračni motivi, nad kojima se treba zamisliti. U iskonstruiranoj, netolerantnoj i zapaljivoj atmosferi, koju su kreirali simpatizeri i uprava Zrinjskog, bez obzira na učinjeno na terenu, nismo mogli ostvariti više.

Sve ono što smo doživjeli i preživjeli, za fudbalere, navijače i upravu Veleža velika je obaveza i amanet da se konsoliduju i vrlo adekvatno vrate ukazano "gostoprimstvo", kojim smo "počašćeni" na otetom stadionu. Oteto - prokleto.

Fudbalerima našeg kluba, stručnom štabu i službenom predstavniku iskazujemo zahvalnost na igri i ponašanju u nemogućem okruženju.

Zbog iskazane nepravde prema svojim navijačima, uprava Veleža odlučila je da na sve domaće utakmice do kraja prvenstva dozvoli besplatan ulaz pripadnicima grupe "Red Army".

slika
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 10 apr 2009, 19:20

Jedan komentar bez prepiranja s moje strane, o tome ko je sa sela ko iz grada: ono sto je realnost je da je 90 % "mostaraca"( pod navodnim znacima jer ih vise ne smatram gradjanima ovog grada nego Osla, Tromsa i sl), je u Skandinavskim zemljama. Dakle, tzv. lijeva obala vecina ljudi je iz prigradskih naselja Podvelezje, Nevesinje, Gacko i sl. dok na tzv. desnoj obali su vecina iz Zenice, Posusja, Rodoca i sl. Tako da ne mozemo sve generalizovati, konkretno ja sam rodjen u Staroj bolnici ako znas gdje je to, i uz sve to osoba koja je fakultetski obrazovana. Stalno se spominje onaj selam na pocetku utakmice protiv Zrinjskog, neko je pozvao tu budalu i platio mu da se dere, te je samo izazvao smijeh na tribinama, dok s druge strane bila je zastava HVO-a pa je neke podsjetila na onu ratnu 92' i 93' kad je bas na tom stadionu bio koncentracioni logor. Onda se spominje stadion u Vrapcicima kao livada sto i jeste, ali je bas pomalo licemjerno prozivati i provocirati na toj osnovi, u smislu isto da sada Nijemci zajebaju Zidove jer ih je Hitler sje**o koncentracionim logorima odnio sve sto je mogao odnijeti. Nije mi jasno odakle toliko mrznje u mladim ljudima koji se ni ne sjecaju rata, govorim i o RA i UM. Uspon Ultrasa kao grupe je evidentan, samo sto se stalno ponavlja nacionalizam i politika, s obe strane, pratim stalno sta se desava na nasim tribinama, pa recimo kada su utakmice u toku sezone idu oni najodaniji dok na derby dodje ko nikada fudbal nije gledao, vec je tu iz nekih licnih razloga. Uvijek sam za dobar grafit, parolu, koreografiju, navijanje, kop i sl. al' sam isto tako protiv politike, nacionalizma i slicnih sranja. Kada su Ultrasi bojkotovali niko nije toliko obracao paznju, borili su se za svoja prava, za poboljsanje i uspjeli su isto kao i HZ, RA trenutno ima problem i odjednom svi primjete taj pad i kao kritikuju. Ja licno mogu razgovarati sa svakim, iz bilo koje navijacke grupe da ne osjetim mrznju, ne predstavlja mi nikakav problem, jer smatram da s tim ne mozemo krenuti naprijed ni jedni ni drugi, ali sam svjestan isto tako da ima raje kojima je neko ubijen u porodici s obe strane i da je njima nemoguce sada da naprave konsenzus. Izvinjavam se na prevelikom postu, al sam imao potrebu da napisem ovo...
Rođeni brato

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 10 apr 2009, 19:32

zreli su vala za 1 ligu federacije, dosta smo gledali jad i bjedu od nekad slavnog kluba

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 10 apr 2009, 19:33

lolo je napisao/la:zreli su vala za 1 ligu federacije, dosta smo gledali jad i bjedu od nekad slavnog kluba
Otkud tebe u fudbalu oli ti ga nogometu ???
Rođeni brato

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 10 apr 2009, 19:42

The_Target je napisao/la:Jedan komentar bez prepiranja s moje strane, o tome ko je sa sela ko iz grada: ono sto je realnost je da je 90 % "mostaraca"( pod navodnim znacima jer ih vise ne smatram gradjanima ovog grada nego Osla, Tromsa i sl), je u Skandinavskim zemljama. Dakle, tzv. lijeva obala vecina ljudi je iz prigradskih naselja Podvelezje, Nevesinje, Gacko i sl. dok na tzv. desnoj obali su vecina iz Zenice, Posusja, Rodoca i sl. Tako da ne mozemo sve generalizovati, konkretno ja sam rodjen u Staroj bolnici ako znas gdje je to, i uz sve to osoba koja je fakultetski obrazovana. Stalno se spominje onaj selam na pocetku utakmice protiv Zrinjskog, neko je pozvao tu budalu i platio mu da se dere, te je samo izazvao smijeh na tribinama, dok s druge strane bila je zastava HVO-a pa je neke podsjetila na onu ratnu 92' i 93' kad je bas na tom stadionu bio koncentracioni logor. Onda se spominje stadion u Vrapcicima kao livada sto i jeste, ali je bas pomalo licemjerno prozivati i provocirati na toj osnovi, u smislu isto da sada Nijemci zajebaju Zidove jer ih je Hitler sje**o koncentracionim logorima odnio sve sto je mogao odnijeti. Nije mi jasno odakle toliko mrznje u mladim ljudima koji se ni ne sjecaju rata, govorim i o RA i UM. Uspon Ultrasa kao grupe je evidentan, samo sto se stalno ponavlja nacionalizam i politika, s obe strane, pratim stalno sta se desava na nasim tribinama, pa recimo kada su utakmice u toku sezone idu oni najodaniji dok na derby dodje ko nikada fudbal nije gledao, vec je tu iz nekih licnih razloga. Uvijek sam za dobar grafit, parolu, koreografiju, navijanje, kop i sl. al' sam isto tako protiv politike, nacionalizma i slicnih sranja. Kada su Ultrasi bojkotovali niko nije toliko obracao paznju, borili su se za svoja prava, za poboljsanje i uspjeli su isto kao i HZ, RA trenutno ima problem i odjednom svi primjete taj pad i kao kritikuju. Ja licno mogu razgovarati sa svakim, iz bilo koje navijacke grupe da ne osjetim mrznju, ne predstavlja mi nikakav problem, jer smatram da s tim ne mozemo krenuti naprijed ni jedni ni drugi, ali sam svjestan isto tako da ima raje kojima je neko ubijen u porodici s obe strane i da je njima nemoguce sada da naprave konsenzus. Izvinjavam se na prevelikom postu, al sam imao potrebu da napisem ovo...
E bravo ! Ovaj post vam je sve rekao...

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 11 apr 2009, 13:49

Nemamo mi šta Bošnjaci nažalost pričat otić na jedan derbi i vidjet to kako ja doživljvam nije to onaj moj Mostar,cinganluk,nema Hrvata ni Bošnjaka Mostaraca , ovo sve neka nova generacija koja zna samo mrziti.
Praksa jedno priča i teorija jedno!
Tuga tuga za Vrapčiće , sve oko njega nažalost ,sve se dijeli,kafići,pjesme,omladina-Prejadno :twisted:
Ljudi trebaju biti ljudi , pa onad možemo ići u sport i pričat o fudbalu!
Ubijaju nas gluposti eh moj Velež kad si ti davno rasturao i imao zvijezde ,jarane Mostarske a sad?
Bit će bolje nekad.....
Fi hajati.
GO Bosno.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 11 apr 2009, 14:07

Ma zajebi bola vise proslost, vazda neko vracanje u proslost, kad je Velez ovo, kad je Velez ono, halo bola pa pogledaj gdje smo na tebeli, treba pricati o sada i o sutra.
Rođeni brato

Taso
Kontakt:

Post Postao/la Taso » 11 apr 2009, 14:18

Za koga boga ti navijas ti decko???

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 11 apr 2009, 14:23

Taso je napisao/la:Za koga boga ti navijas ti decko???
Osjecam se prozvanim pa da odgovorim, iako mislim da je besmisleno odgovarati na pitanje kada vec imas odgovor.
"Ma zajebi bola vise proslost, vazda neko vracanje u proslost, kad je Velez ovo, kad je Velez ono, halo bola pa pogledaj gdje smo na tebeli, treba pricati o sada i o sutra."(dakle, ako nisi razumio FK Velez)
P.S. Za tebe nisam decko, Bog se pise velikim slovom, i vrati se na temu FK Velez, hajd zivio...
Rođeni brato

Taso
Kontakt:

Post Postao/la Taso » 11 apr 2009, 15:44

Izvini ja sam clan gradskog vjeca, pa me interesovalo bili da te postavimo za Gradonacelnika posto si vidi se extra pametan, dobro poznajes bosanski jezika pa ako si zainteresovan moze u skoli poso dobiti kao nastavnik.
Majke ti netreba nam niko da nam soli pamet ovde ODPEPAJ.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 11 apr 2009, 15:51

Taso je napisao/la:Izvini ja sam clan gradskog vjeca, pa me interesovalo bili da te postavimo za Gradonacelnika posto si vidi se extra pametan, dobro poznajes bosanski jezika pa ako si zainteresovan moze u skoli poso dobiti kao nastavnik.
Ne glupiraj se...nije ništa pogriješio !

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 11 apr 2009, 18:16

Taso je napisao/la:Izvini ja sam clan gradskog vjeca, pa me interesovalo bili da te postavimo za Gradonacelnika posto si vidi se extra pametan, dobro poznajes bosanski jezika pa ako si zainteresovan moze u skoli poso dobiti kao nastavnik.
Kad si me vec pohvalio, onda ces sigurno dozvoliti da te korigujem. Pa da krenemo redom, "bili" znaci bijelo ikavicom, a neki tako zovu i navijace Hajduka :o , sto ce reci "bi li" tj. "li" se uvijek pise odvojeno ; pa ne poznajem jako dobro, ali vladam jezikom i gramatikom na visokom nivou cak i za clanove Gradskog vijeca :roll: , nazalost nisam zainteresovan za taj posao jer ja vec radim u skoli, rado cu ustupiti tebi mjesto da napredujes stepenicu vise pa napokon zamijenis Gradonacelnika 8-) ; pa ces mi shodno tome dozvoliti da ti ispravim gresku "poso" ces nekada u pismenom sastavu napisati "posao" da ne bi dobio negativnu ocjenu; molio bih te da mi navedes one stvari i cinjenice koje sam pogresno napisao. Kao sto vec rekoh, decko vrati se temi FK Velez.
Rođeni brato

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.