Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

secer
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la secer » 22 nov 2013, 14:21

admin je napisao/la:recimo ja.

vjerujem samo u postojanje sportskih tema na sportskom forumu.

napomenuću da će na bilo kakve prijave o vrijeđanjima nečijih vjerskih ubjeđenja ili širenju religijske propagande, ova tema biti zaključana.
odlicno.
znaci da nije problem pisati o bicima iz paralelne dimenzije sve dok se ne spominju islam, krscanstvo i judaizam.
madridist je napisao/la:slika
ovo je za mene misterija,bilo kakvo okretanje na likove što gledaju u grah il viljušku će syebat temu
odlicno. ljudi koji ´gledaju u kasike´ i sl. sr.nja, ili su sitni prevaranti, ili im je to paravan. ali, ova slika koju si okacio itekako ima veze sa temom koju pokusavam prezentirati.
sto se tice ovih letjelica, poznato je da su nijemci radili na tome (pronadjeni su planovi, vrseni probni letovi) i da ih je krah u II svj. ratu zaustavio iako su bili na domak savrsene letjelice.
ameri pokupili planove i prototipe, prebacili u ameriku i napravili perfektnu letjelicu.

no, da se vratim na na bica iz paralelnog univerzuma. :)
misljenja sam da osoba koja shvati o kome se radi i na koji nacin funkcionisu, bez ikakvih problema moze shvatiti sve misterije o kojima se razglaba.
osim toga, lako se shvati okultizam, samanizam, kao i bozanstva starih egipcana, maja, asteka, indijaca i sl.
takodjer sam misljenja da su oni bili izvor i prenosioci znanja astrolozima i arhitektama koji su krajnje precizno odredjivli gdje da se grade piramide kako bi bile ispod energetskih vrtloga.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 22 nov 2013, 14:23

LenBias je napisao/la:ja se ne mogu oteti dojmu da je to pojava u kojoj se vise paznje pridaje kod ljudi slabijeg obrazovanja kao i slabijeg stanja po pitanju novca, svako pravilo ima i izuzetak naravno i tim prije napisanim ne mislim nikoga uvrijediti, kao sto sam napisao to mi je samo neko zapazanje jer kod takvih osoba daleko je vise zastupljeno vjerovanje nekom vjerskom poglavaru, da se tako izrazim, nego doktoru i medicini, ovde ne mislim samo na istjerivanje demona nego i kojekakva lijecenja od strane istih, ucenja za ovo i za ono ali ne bi previse pisao o tome jer kao sto se vidi iz prilozenog nevjerovatno usko je vezano za religiju sto je previse licno i ne treba nikoga zanimati kao sto se niko ne treba petljati u licne stvari nekoga pojedinca

mislim da bi bilo najpametnije da takve stvari zaobidjemo u sirokom luku na ovoj temi jer ne moze se kvalitetna diskusija o tome odvijati bez uplitanja religije a religija kao sto smo vidili na svim prethodnim stranicama jednostavno ne treba biti prisutna na ovoj temi na kraju krajeva, ima se i bez ne strasno puno materijala o kojima mozemo pisati i raspravljati do mile volje :)
ako nisi dozivio ne znas. ne osudjujem te uopšte, imaš pravo tako mislit jer je nevjerovatno kad se sluša, al kad ti čovjek (hodža) kaže šta će tačno bit u slučaju da se osoba izliječi od egzorcizma, al u pitanju je fizički događaj u budućnosti i tačno tako bude, jednostavno ne možeš da ne vjeruješ. Samo skretanje pažnje na to, ne želim da diskutujemo o tome jer će tema džaba bit zaključana

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 22 nov 2013, 14:26

muXmania je napisao/la:
ekonomist je napisao/la:i šta su otkrili po tom pitanju ? otkrili su higsov bozon, a mislim da su ga nazvali Božija čestica jer im je došao kao dar od Boga, da ga nisu pronašli temelji fizike bi bili opasno poljuljani, maltene na silu su ga našli samo da bi sav materijalni svijet imao smisla, jer je falila kvaka koja povezuje to sve.
pa ti se sad zapitaj jesul ga stvarno našli.

@neutral kao i sve druge misterije :mrgreen: .
samo su me englezi razočarali kad su priznali da su oni pravili krugove u zitima :lol:
Jel ti uopste znas ista o tome ili samo onako lupas? Procitaj istrazi pa onda pametuj!

Sazvijezde Orion nisu samo one tri zvijezde koje mi vidimo u jednoj liniji.

Previse se pravis pametan za jednog ekonomistu
normalno da znam al govorim okvirno i u ostalom iznosim svoje mišljenje , šta je tu problem.
a za sazvježđe sam rekako na kojem se dijelu neba, ništa više. čisto da zna gdje da pogleda ;)

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 22 nov 2013, 14:26

Henderson je napisao/la: Eh tu se dalje vezuje nauka. Postoje dvojica papa, Bijeli papa i Crni papa. Bijeli papa nalazi se u Vatikanu, dok je Crni papa glavni među Tamplarima ili danas poznatijim Masonima. Dalje vam ne mogu pisati.
zato je bilo priča, da će naredni papa biti tamnoput, a mene opet priča nadovezuje na prvog crnog preCjednika amerike :)

a šta vi mislite o gledanju u šoljice, eto nema veze s religijom, al' kako ona iz kafe vidi Đe ću ja, kud ću ja :mrgreen: kaže vidi patka :mrgreen: ja vidim šaru hahahaha
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2013, 14:29

bagrcavi je napisao/la:Da li ima ili nema piramida to mogu ocjeniti samo stručnjaci uz dosta istraživanja, iskopavanja i slično.
Trenutno BH historičari tvrde da ova brda u Visokom nisu piramide. A sigurno niti jedan od njih nije obišao teren, nije izvršio neko istraživanje pa da sa sigurnošću zna šta je i kako je. Nego odmah iz topa - nema tamo ništa! Misterija bi se riješila ukoliko bi se počelo intenzivnije raditi na iskopavanju i istraživanju. Ne moram ni spominjati koliku korist bi to donijelo gradu Visokom, Bosni i Hercegovini pa i čitavoj evropi.
Meni kao laiku se čini da tamo ima "nešto", a šta je to vidjećemo. Volio bih da budu piramide.
slika

Također za mene su velika misterija kamene kugle.
slika
slika
sjećam se Zabranjeni forum, gostuje Osmanagic i nekih 5-6 istoričara.... to je bilo kada je tek otkrio svoja zapažanja... čovjek fino kulturno objašnjava, izlaže svoje argumente, ali ovi ni da čuju... nema, i nema i ne može biti... oni znaju i tačka? a nijedan kontra argument nisu dali... svi u glas(bilo ih je iz cijele BiH) kažu nema, nisu bili i neće biti... JER NEMA... valjda niđe nije pisalo da ima kada su prepisivali svoje doktorske radove.... znači čista dogma i vjera ko da sam gledao vjerske fanatike a ne akademike i naučnike... moja sestra koja se uopšte ne zanima ni za šta slično se smijala i kaže:"Gledaj samo histerije kako govore NEMA!"
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 22 nov 2013, 14:34

Osmanagić je ublehaš da nema večeg, svojevremeno je tvrdio da će se na određeni datum zrake sunca pod određenim uglom pasti na "piramidu" u Visokom i otvoriti neke prolaze i ulaze u nju :roll: Pametnom dosta, dalje da ne pišem o njegovim provalama nema potrebe. Činjenica je da je lik slatkoriječiv i da ima moć da ubjedi ljude u neka svoja svatanja i viđenja.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 22 nov 2013, 14:34

ma samo treba otkopavat, majke mi bilo bi posla za 1000 osoba :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2013, 14:35

Pogledajte kako je nastala Evropska unija :)

A templari su opet posebna tematika. Veoma je moguće da je petak 13 okarakteziran kao "nesretni" dan upravo radi njih. Naime 13.10.1307 došlo je do masovnog hapšenja templara u Francuskoj.

Što se tiče šoljica, kašika, dovoljno je pogledati Milana Tarota i naivnost ljudi :lol:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2013, 14:37

iVar je napisao/la:ma samo treba otkopavat, majke mi bilo bi posla za 1000 osoba :mrgreen:
ma 10 000.. valja prvo posjeci drveće, pa se otkopati...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 nov 2013, 14:40

Neutral je napisao/la:Pogledajte kako je nastala Evropska unija :)

A templari su opet posebna tematika. Veoma je moguće da je petak 13 okarakteziran kao "nesretni" dan upravo radi njih. Naime 13.10.1307 došlo je do masovnog hapšenja templara u Francuskoj.

Što se tiče šoljica, kašika, dovoljno je pogledati Milana Tarota i naivnost ljudi :lol:
zapravo i jeste... nije samo bilo hapšenje... hapsili su Velike majstore i vođe, obične članove su poklali ko životinje... krv je tekla rijekama što se kaže
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 22 nov 2013, 14:41

DANTES je napisao/la:šta ćemo sa vampirima i vukodlacima?
sve te misterije imaju svoje izvore. znaci, daleko od toga da se radi o izmisljotinama nekih saldzija koji su za cilj imali prepadanje naivnog naroda.
sto se tice vampira i vukodlaka, licno sam misljenja da se radi o teskim mentalnim oboljenjima koja kod
bolesnika uzrokuju halucinacije u kojima se vidi kao zvijer koja mora ubijati i piti krv kako bi prezivjela.
jedan od najpoznatijih slucajeva je ona habsburska princeza (istoricari bi mogli pomoci i reci nj. ime) za koju je narod vjerovao da je vampir.
bas sam gledao neku emisiju u kojoj su zakljucili da je doticna bolovala od neke kozne bolesti + sizofrenija i da je bila ubijedjena da se moze izlijeciti kupajuci se u ljudskoj krvi. ako me sjecanje dobro sluzi,takodjer je pila krv.

ps.
sto se tice piramide, zivo me interesuje zasto nisu poceli od vrha. :mrgreen: ono, ukaze se spica pa samo skidas vanjske slojeve.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 nov 2013, 14:42

DANTES je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Da li ima ili nema piramida to mogu ocjeniti samo stručnjaci uz dosta istraživanja, iskopavanja i slično.
Trenutno BH historičari tvrde da ova brda u Visokom nisu piramide. A sigurno niti jedan od njih nije obišao teren, nije izvršio neko istraživanje pa da sa sigurnošću zna šta je i kako je. Nego odmah iz topa - nema tamo ništa! Misterija bi se riješila ukoliko bi se počelo intenzivnije raditi na iskopavanju i istraživanju. Ne moram ni spominjati koliku korist bi to donijelo gradu Visokom, Bosni i Hercegovini pa i čitavoj evropi.
Meni kao laiku se čini da tamo ima "nešto", a šta je to vidjećemo. Volio bih da budu piramide.
slika

Također za mene su velika misterija kamene kugle.
slika
slika
sjećam se Zabranjeni forum, gostuje Osmanagic i nekih 5-6 istoričara.... to je bilo kada je tek otkrio svoja zapažanja... čovjek fino kulturno objašnjava, izlaže svoje argumente, ali ovi ni da čuju... nema, i nema i ne može biti... oni znaju i tačka? a nijedan kontra argument nisu dali... svi u glas(bilo ih je iz cijele BiH) kažu nema, nisu bili i neće biti... JER NEMA... valjda niđe nije pisalo da ima kada su prepisivali svoje doktorske radove.... znači čista dogma i vjera ko da sam gledao vjerske fanatike a ne akademike i naučnike... moja sestra koja se uopšte ne zanima ni za šta slično se smijala i kaže:"Gledaj samo histerije kako govore NEMA!"
Prošle godine pričam sa jednim od vodećih profesora na FF u Sarajevu što se tiče historije oko ovih piramida u Visokom i on kategorički negira da tamo ima išta. Ja ga pitam profesore jeste li vi bili na tom lokalitetu, jeste li vršili neko istraživanje. Kaže on šta ću ja tamo kod onog ublegaša, nema tamo ništa.
Baš sam se šokirao takvim odgovorom jednog profesora na fakultetu. Čak i ako nema tamo ništa, ljudi koji su se školovali i kojim je to specijalnost bi onda trebali razotkriti tu potencijalnu prevaru. Smiješno.
Hercegovci napravili biznis, okrenuli milione na "viđenju gospe" (sorry ovo sam samo uzeo kao primjer za dobar biznis na nečemu "izmišljenom") Iskopajte to brdo, istražite ga, i onda možete tvrditi da li je to nastalo ljudskom rukom, ili je djelo prirode. A do tada su sve nagađanja.
DRUG NEBI TI PUNCA

ekonomist
Kontakt:

Post Postao/la ekonomist » 22 nov 2013, 14:44

engleska kraljevsa porodica su vampiri :P. samo za okorjele fanove jedne serije :lol: :mrgreen: .

što se tiče piramida pa jel iko od vas išao u visoko da vidi ? nije da nismo iz Bosne xd. ja imam želju da vidim, čisto da imam svoj sud ima li ih ili nema :)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 nov 2013, 14:44

Neutral je napisao/la:Pogledajte kako je nastala Evropska unija :)

Isto tako ljudi mogu tebi reći za džine. :D Al' dobro, ti si otvorenog uma i ti poštuješ tuđa mišljenja, što si pokazao na ovom forumu. :mrgreen:

Milan Tarot je turbofolk. :mrgreen: Vidio je šta pali kod mase i iskorištava to. Ne možeš na osnovu njega suditi o ljudima koji su zbilja u stanju proreći budućnost (nebitno na koje načine). Isto kad bih ja na osnovu tebe gledao sve druge osobe "otvorenog uma". :mrgreen:

Valjda si čuo za Nostradamusa?! :? Pogledaj njegova proročanstva. Da l' je do njih dolazio gledajući u šoljicu ispijene kafe, karte, kašike, grah ili mu je neko "šapnuo" šta će se desiti - to je drugi par cipela. Bitno je da je Nostradamus pogodio dosta toga.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 22 nov 2013, 14:46

Kada god odete do onih koji gledaju u kašike ili grah, oni će vam ispričati sve o vama iz prošlosti ali vam ne mogu ništa reći o budućnosti ( eventualno možda samo jednu stvar ).
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 22 nov 2013, 14:50

@bagrcavi
Nemožeš praviti biznis na historijskoj laži niko nije toliko glup. Međugorje je drugo jer je stvar apstraktna nije opipljiva i može se pravit biznis.
Sad pročitajte prvo ovaj tekst koje je klix izvalio zajedno sa "naučnikom" koji je usput ekonomista, a ne historičar ili arheolog pa pročitaj dole šta ću napisati. http://m.klix.ba/scitech/nauka/visoko-p ... /131009119" onclick="window.open(this.href);return false;

Za neupućene, proto-runsko pismo NE POSTOJI... "proto" znači prvobitno, i nigdje ne postoji proto-latinica, proto-ćirilica, proto-arapsko pismo... Runsko pismo je svojstveno starogermanskim, posebno skandinavskim narodima i to tek u vrijeme nove ere, a nipošto prije 27 000 godina.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2013, 14:51

@Monolog

Što se tiče džina, dovoljno je pogledati samo primjere ovdje koji su naveli forumaši, tj. iz ličnog iskustva.

Isto što ja mogu reći nešto sa religijskog aspekta a tiče se poslanika ali neću o religiji ;)

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 22 nov 2013, 15:05

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ne znam, meni onaj Semir djeluje kao obični diletant, neko ko želi privući pozornost i prodati priču ne bi li našao kakvu financijsku korist, tako da nisam uvjeren u te njegove priče :)
hmm...mozda, mada ako ga u svijetu priznaju, i ako ga Nacional G. uzima kao strucnjaka za odredjene oblasti, onda...inace u svijetu poznat kao Sam Osmanagich, obisao je dosta lokaliteta, bio na svim krajevima svijeta, sama Nacional G. mu placa da obilazi misteriozna mjesta, pravi biljeske i dokumentarce
e sad taj skepticizam bi ja vise vezao za nas mentalitet, odnosno onu nasu 'ta ce on ili onu a gdje sam ja tu
kod nas se sve zivo isfurava, pa cak i ono od cega imamo ili mozemo imati koristi
najbolji primjer je Medjugorje, bila tu gospa ili nebila mi od toga imamo koristi i to strasne, a na svakom koraku mozes cuti ma to je laz...kakve veze ima sto je laz ako mi kupimo turiste, iako nema preciznih podataka, smatra se da svake godine u Medjugorje dodje izmedju milion i pol i dva miliona ljudi, da se do sad dole potrosili 20-25 MILIJARDI KM :o
zakljucak: ma sve i da nema ako te ko upita u Visokom IMAJU piramide ;)
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 nov 2013, 15:05

Lik je napisao/la:@bagrcavi
Nemožeš praviti biznis na historijskoj laži niko nije toliko glup. Međugorje je drugo jer je stvar apstraktna nije opipljiva i može se pravit biznis.
Sad pročitajte prvo ovaj tekst koje je klix izvalio zajedno sa "naučnikom" koji je usput ekonomista, a ne historičar ili arheolog pa pročitaj dole šta ću napisati. http://m.klix.ba/scitech/nauka/visoko-p ... /131009119" onclick="window.open(this.href);return false;

Za neupućene, proto-runsko pismo NE POSTOJI... "proto" znači prvobitno, i nigdje ne postoji proto-latinica, proto-ćirilica, proto-arapsko pismo... Runsko pismo je svojstveno starogermanskim, posebno skandinavskim narodima i to tek u vrijeme nove ere, a nipošto prije 27 000 godina.
Ne možeš biti isključiv. Jesi li bio u Visokom? Jesi li makar obišao okolna brda? Ja jesam, i vidio sam neke stvari. Ne kažem da je tamo piramida, ali treba istražiti šta je. I tek nakon izvršenih istraživanja reći tamo NEMA PIRAMIDA, ili tamo IMA PIRAMIDA.
Ako Osmanagić nije dovoljno stručan, imamo stručnjake u našoj zemlji. A ja sam u postu iznad rekao kako se ponaša jedan od tih stručnjaka prema ovome.
DRUG NEBI TI PUNCA

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 22 nov 2013, 15:13

madridist je napisao/la:slika
ovo je za mene misterija,bilo kakvo okretanje na likove što gledaju u grah il viljušku će syebat temu
Prica koju ce furati (vec furaju, prva faza pocinje sa stalnim serijama na History i sl.) vlasti sa naprednom tehnologijom da zastrasuju narod! Nakon Tv-ja, moraju ufurati nesta novo. Ok i internet je tu, ali ne u tolikoj mjeri.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.