Anime, manga

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Maestro^^
Kontakt:

Re: Anime, manga

Post Postao/la Maestro^^ » 18 apr 2016, 02:06

OP strašan , DBS strašan , Kabaneri strašan , Re:Zero isto tako , ima se šta i gledati sada. :tokralju:
Gledam još par solidnih anime-a , ali su ovi iznad definitivno vrh. :thumbup:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 18 apr 2016, 17:41

Unico amore sei!
❤️🖤

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 22 apr 2016, 01:34

Odličan chapter HxH , kakva borba odmah na početku. :tokralju:

Za ove što su pročitali One Piece , zadnji chapter :
Šta se desilo sa Kid-om ? Nije mi nikako jasna situacija. Kaido ga je nalupao , to znam , a je li živ ili mrtav? :eh:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 22 apr 2016, 18:52

Valjda Togashi nece skoro na novo bolovanje.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 28 apr 2016, 01:53

http://myanimelist.net/anime/25835/Shirobako

Odgledah ovaj dragulj u par dana a inače mi daleko više treba (pogotovu za 24 epizode koliko ovaj ima), ali toliko je dobro odrađen da te 24min. prođu za tren jer je kompletan: komedija, drama, poučno (čitav proces/pakao :mrgreen: izrade animacije objašnjen) ma sve je tu, obavezno pogledati! :thumbup:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 29 apr 2016, 02:03

Dočekašmo epizodu Naruta , a da nije filler. :tokralju: :tokralju:
Dobro , ispočetka je bilo malo o Itachiju , ali se negdje od pola epizode vrate napokon gdje i treba. :ljepota:
Ne čitah mangu , ali kad nisu Madari mogli ništa , kako li će tek sada Naruto i Sasuke protiv Kaguye ? :hmmmmm:
Koji je samo Madara fejker ispao , za ne povjerovati. :lol:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 03 maj 2016, 12:58

Maestro^^ je napisao/la:Odličan chapter HxH , kakva borba odmah na početku. :tokralju:

Šta se desilo sa Kid-om ? Nije mi nikako jasna situacija. Kaido ga je nalupao , to znam , a je li živ ili mrtav? :eh:

Ziv je, samo je sada njegova bitch. Izgleda Kaido je.ben. Whitebeard mala maca za njega. Ovim je propao plan Kidu i drugoj dvojici da napadnu Shanksa. Prezadnji chapter je stvari zakoplikovao. Mogao bi se Kid pridruziti nekome u zelji za osvetom. Revolucionarna armija isto popusila foru, mada nevjerujem da je neko od glavnih vise da su uhvatili samo vojsku, a ovi otisli negdje na nekom sastanku. Nevjerujem da cemo ove godine vidjeti borbu sa Kaidom. Mislim da ce cak popusiti foru sa Big Mama i da ce tu uvidjeti da jos nisu spremni za Kaida. Tada bi mogao biti taj timeskip. Ili ce ga pretvoriti u jedan citav novi arc. A u tom timeskipu ocekujem pad nekog od 4 yonka, tipujem na Shanksa i to od Blackbearda da bude dramaticnije.

Santo
Kontakt:

Post Postao/la Santo » 03 maj 2016, 14:03

Ima li neki dobar anime na temu heaven and hell?
naprijed rejal

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 04 maj 2016, 00:39

Muerte je napisao/la:
Maestro^^ je napisao/la:Odličan chapter HxH , kakva borba odmah na početku. :tokralju:

Ziv je, samo je sada njegova bitch. Izgleda Kaido je.ben. Whitebeard mala maca za njega. Ovim je propao plan Kidu i drugoj dvojici da napadnu Shanksa. Prezadnji chapter je stvari zakoplikovao. Mogao bi se Kid pridruziti nekome u zelji za osvetom. Revolucionarna armija isto popusila foru, mada nevjerujem da je neko od glavnih vise da su uhvatili samo vojsku, a ovi otisli negdje na nekom sastanku. Nevjerujem da cemo ove godine vidjeti borbu sa Kaidom. Mislim da ce cak popusiti foru sa Big Mama i da ce tu uvidjeti da jos nisu spremni za Kaida. Tada bi mogao biti taj timeskip. Ili ce ga pretvoriti u jedan citav novi arc. A u tom timeskipu ocekujem pad nekog od 4 yonka, tipujem na Shanksa i to od Blackbearda da bude dramaticnije.
Pa rekoše za Kaida da ga niko ne može dobiti 1 na 1. Što je i logično kad je onakva živina. Šta je sve preživio. :lol:
Sada ostaje da se vidi kako će se SH Pirates suprostaviti Big Mam , nešto ni ja ne vjerujem da će je poraziti , pa bi onda trebalo da uslijedi još jedan timeskip gdje bi se ovi mogli pojačati. Očekivao bih onda da svi u SHP dobiju poneki haki , a Luffy da dodatno pojača svoj i da nauči još Gear 5.
Ne znam baš za Shanksa , nešto očekujem da bi i on mogao učestvovati u zadnoj bici kod Raftela ili Mariejois-a , zavisi gdje bude. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 maj 2016, 01:19

Meni zao doc do kraja jer bi morao cekat svake sedmice novu epizodu kao Naruto :/ a pravo se zakomplikovalo poslije Dessrose :mrgreen:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 07 maj 2016, 02:20

Monogatari serijal. :tokralju: :tokralju:
Ovo je fakat genijalno , treba se više puta pogledati. :thumbup:
Likove su tako detaljno i dobro odradili da ne možeš skoro nikoga mrziti. :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 07 maj 2016, 19:15

http://ansatsukyoshitsu.wikia.com/wiki/ ... lavi%C4%87

Prva riba sa nasih prostora u animeu i odmah mora bit najveca kurava. :mrgreen: :mrgreen:
Unico amore sei!
❤️🖤

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 jun 2016, 01:15

Nisekoi već počinje da prelazi u sprdnju.
Konkretnije, od kako je Komi počeo sa "eliminisanjem" cura. inb4 Onodera, očekivano, potvrđuje dominaciju chapterom 221. :kafa: :mrgreen:
Re:zero bez konkurencije uzima AOTS, dok je netoyome užasno podcijenjen. Preporuke na oba -- prvi je malo teži za gledati i dosta ozbiljniji, dok drugi pruža odličnu komediju. Od ostalog vrijedi spomenuti i Asterisk war sezonu 2, od koje sam očekivao mnogo više nakon loše prve sezone. Po kvaliteti ni blizu Chivalry of a Failed Knight-u.
Unico amore sei!
❤️🖤

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 18 jun 2016, 01:47

Ne zna više Komi burazer šta da radi. Ispostavit će se / ispostavilo se (:mrgreen:), Onodera je promise girl , ali nema to veze jer će ipak na kraju Chitoge i Raku ostati zajedno.Izyeba brat čitav smisao anime-a. :lol: :crazy:
Ma Re:Zero oduvao , to sam odmah na početku predviđao da će tako i biti. Najbitnije je što prva sezona ima 25 epizoda. :ljepota:
Pošto gledam iz ove sezone nekih 10-ak animea-a , mogu još reći da su na diobi 2. mjesta Boku no Hero Academia ( čitam i mangu , ono bolje tek dolazi ) i Kabaneri koji ima solidne borbe.
Onda bih iza ovih smjestio Bungou Stray Dogs , koji je stalno imao tu neku konstantu za mene za ocjenu 7 - 7.5 i kod njega su mi borbe OK , a i priča nije loša. Kiznaiver mi je na početku bio smor , dok je u zadnjim epizodama prejak. Bukvalno , feels everywhere. Da se naježiš u nekim momentima.
Još vrijedno spomena ,animei koji se mogu pogledati , a i da ih zanemarite ne biste ništa pogriješili , što je već AjsKjub spomenuo Asterisk War , Netoge ,Sousei no Onmyouji.
Ako mi malo smeta u Netoge-u , ali izdrži se nekako.
Sakamoto mi je ispočetka obećavao , imao je dobar humor , a onda mi je postao dosadan.
Joker Game iako je dobro započeo , počelo me smarati , jer nakon 9 yebenih epizoda , ja ne mogu razaznati likove. Pravo loše urađeno taj dio sa likovima , iako plot nije loš,bilo je zanimljivih epizoda.
Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge , iako svi hvale ovu komediju , meni se nije dopala , te mi je nakon 2 ep otišla u drop.
Još bih dodao Big Order kao jedan od najvećih fail-ova ove sezone , jer im plot malo baca na Code Geass , samo što je kvalitet tog plot-a u rangu 2. sezone Tokyo Ghoul-a. :mrgreen:
Gledam / gledao sam još par njih iz ove sezone , ali nisu zadovoljili kvalitetom definitivno. :mrgreen:
Sve u svemu , neloša spring sezona , imalo se šta za ispratiti. Nadam se da će i summer sezona biti ovako kvalitetna. :thumbup:

I za kraj , Emilia iz Re:Zero najbolji waifu sezone. :beba:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 24 jun 2016, 20:41

Kad ide nova sezona attack on titans?

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 30 jun 2016, 15:50

Ne zna se još ništa , pošto čekaju da naštancaju dovoljno mange da bi i anime napravili. Ništa prije januara 2017 , a nešto ne vjerujem da će i tada izbaciti. :|
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 03 jul 2016, 05:14

Santo je napisao/la:Ima li neki dobar anime na temu heaven and hell?
:lol: :lol:
lezVe do bagro

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 03 jul 2016, 15:55

Attack on Titan zvanično najavljen za proljeće 2017. :salut:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 06 jul 2016, 01:24

relife je dobar, preporučujem

Togashi je najveći troll ikad. Indefinite hiatus na onakvoj zadnjoj stranici chaptera. Utisak za ovih par chaptera
Kurapika :tokralju:
Chrollo :tokralju: :tokralju:
Hisoka :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :ljepota: :ljepota:
Unico amore sei!
❤️🖤

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 06 jul 2016, 03:39

Nemam trenutno vremena da pogledam ReLIFE , ali su kritike veoma dobre zasada , tako da preporučuje se za gledanje.
Još bih dodao da se iz ove sezone isprati Shokugeki no Souma : Ni no Sara, Orange koji ima odličnu ideju , a i prva epizoda mi je ok bila , nadam se da će ovako nastaviti .
Ko je gledao D.Gray-man , gledat će i D.Gray-man Hallow.
Tales of Zestiria the X koji ima bogovsku animaciju , samo zbog toga vrijedi gledati :tokralju: .
Masou Gakuen HxH za ljubitelje ecchi i harem anime-a :mrgreen: .
Koga interesuje anime o fudbalu , neka pokuša sa Days , možda ispadne solidan anime na kraju. :D
Berserk ima užasne kritike zasada i razmišljam da li da ikako pogledam prvu epizodu. :roll:
Taboo Tatoo bi mogao biti solidan anime iz martial arts žanra.
Ispratit ću još par anime-a iz ove sezone , pa dojavim ako išta bude vrijedno gledanja. :D

Moram još dodati : Re:Zero :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Kako jaka zadnja epizoda ybt. :zviz:

Ma HxH kida. Koji je otac Hisoka. :tokralju:
Napokon se i u One Piece-u zakuhava ovaj arc. :beba:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nemanja99 i 4 gosta.