21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

gazijabih
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la gazijabih » 19 jun 2014, 14:33

Stigla je potvrda da mec Nigerija - BiH sudi Peter O'LEARY sa Novog Zelanda.
Podaci: http://www.fifa.com/worldcup/organisati ... index.html
Pomoćnici: Jan Hendrik HINTZ (NZL), Mark RULE (NZL)
Četvrti sudija: Roberto MORENO (PAN)

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 19 jun 2014, 14:40

Goalgetter je napisao/la:Problemi u nigerijskom taboru uoči meča sa Zmajevima

Selektor nigerijske reprezentacije Stephen Keshi mogao bi u utakmici protiv reprezentacije BiH koja se igra u subotu ostaviti na klupi neke od svojih najboljih igrača, javio je portal Africanfootball.com.

Naime, Keshi je nedavno izjavio da napadač engleskog Stokea Osaze Odemwingie nije slijedio njegove upute tokom meča protiv Irana koji je završen 0:0, što je naljutilo nigerijskog selektora.

Također, veznjak španske Almerije Ramon Azeez završit će na klupi, jer se, prema Keshijevom mišljenju, nije dovoljno trudio protiv Irana. Na njegovom mjestu trebao bi igrati Michael Uchebo.

Osim ovih problema u nigerijskom taboru pred ključni meč sa reprezentacijom BiH, Keshijev izbor igrača za prvu postavu dodatno je zakomplicirala povreda odbrambenog igrača Godfreyja Oboabone.
Sve su ovo zamkice i nista nije sigurno i provjereno. Iskreno nece me sekunde cudit ako zaigraju svi ovi navedeni.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 19 jun 2014, 14:47

Vedo mora poceti ovu utakmicu, čovjek je postigao historijski gol u Kaunasu i postigao je prvi gol za nasu reprezentaciju na svjetskom prvenstvu. Ako budemo igrali sa dva napadaca onda neka bude ista formacija kao i prosla utakmica samo Vedo In Miske Out. Ukoliko budemo sa jednim Vedo bi trebao imati prednost u odnosu na Džeku, jer momak je to zasluzio. Treba napomeniti da igramo u Cuiabi gdje ce temperatura biti oko 30 stepeni i sa velikim vlaznoscu, a klima je slicna onoj u Nigeriji tako da mi moramo imati igrace koji ce trcati i ginuti na terenu. Ibisevic moze trcati vise od Džeke plus odmorniji je, a za Misketa znamo da je njegovo plafon do poluvremena. Ostaje nam da vidimo kako ce Susic odluciti i da vjerujemo u njega. Nase želje su drugo, a njegova je odluka. Svi mozemo biti selekori preko foruma, ali moramo dati podrsku selektoru i vjerovati u njegove zamisli jer sta nam drugo preostaje?

Amar Dzeko
Kontakt:

Re: Odg: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la Amar Dzeko » 19 jun 2014, 14:48

Unofficialpage je napisao/la:1. Begović (Stoke - jedan od najboljih golmana svijeta, usudit ću se reći)
2. Mujdža - Fraiburg
3. Bičakčić - Hoffenheim
4. Spahić - Leverkusen
5. Seo - Schalke
6. Bešić - uskoro u jednoj od klubova lige 5ice
7. Pjanić - Roma (vicepravk italije, jdan od najboljih veznjaka svijeta)
8. Hajrović - Galata
9. Lulić - Lazio
10. Miske - legenda :D
11. Džeko - M. City (jdan od najboljih napadača svijeta, donio titulu City-ju)
12. Vedo - Stuttgart
13. Medo - vrlo dobar igrač
14. Višča - Istanbul (brz, vrlo koristan igrač)
15. Sejo - Hoffenheim

Mislim da mi ovo daje za pravo da se nadam pozitivno rezultatu, to jest pobjedi.
16. Avdija 'Speed Demon' Vršajević - Hajduk Split
17. Tino Sven Sušić - Hajduk Split

SILA SMO !!!
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Rios

Post Postao/la Rios » 19 jun 2014, 15:03

Rajevac je objasnio dosta toga..Africke selekcije slabo stoje takticki i imaju timske padove,tj. trenutke kad kao tim ne stoje dobro..Da je covjek upravu vidjeli smo sinoc kad se Kamerun raspao nakon crvenog Songa a Hrvati iskoristili..
Mi protiv Nigerije moramo od prvog minuta pokazati da zelimo i da smo dosli po pobjedu..Rani nas gol bi unio pometnju u njihove redove i olaksao nam posao,kao Hrvatima sinoc....Tehnicki smo jaci dvije klase,sa Pjanicem,Besicem i Lulicem nismo ni trkaci daleko od njih..Ne vidim sta bi Nigerija mogla novo ponuditi za razliku od Irana,a tad su igrali na pobjedu i svi smo vidjeli na sta je to licilo..
Malo me brine ta nasa zadnja linija,da li je Bico uhvatio formu,da li ce se Spaha zalijeciti,jel autogol ostavio kakvog traga na Sea..Nadati se da su odgovori u nasu korist svi..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 19 jun 2014, 15:06

Samo me strah da ne promijeni sad formaciju, igramo sjajno pod 4-2-3-1. Al nadam se da nije toliko glup.
Samo sad nek nalozi jos vise nase krilne napadace, da spuste rucnu. Posebno Lulica oslobodit grca i straha, ako ce onakav bit bolje nek Visca igra. A Vedo naravno s klupe moze dosta donijet ukoliko nas rezultat ne bude mazio.

Ovo nam je najbitnija utakmica, ocekujem borbu do zadnjeg atoma snage. Vjerujem u to.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 19 jun 2014, 15:08

szlaja je napisao/la:Samo me strah da ne promijeni sad formaciju, igramo sjajno pod 4-2-3-1. Al nadam se da nije toliko glup.
Samo sad nek nalozi jos vise nase krilne napadace, da spuste rucnu. Posebno Lulica oslobodit grca i straha, ako ce onakav bit bolje nek Visca igra. A Vedo naravno s klupe moze dosta donijet ukoliko nas rezultat ne bude mazio.

Ovo nam je najbitnija utakmica, ocekujem borbu do zadnjeg atoma snage. Vjerujem u to.
Neće mijenjati formaciju, šta vam je :mrgreen:
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jun 2014, 15:11

Osim za Klix.ba: Po čemu smo mi to bolji od Nigerije? Hrvatska je pokazala kako trebamo igrati

Legenda bh. nogometa Ivica Osim za Klix.ba je govorio o utakmicama koje očekuju Zmajeve na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali i o utakmici koju smo igrali protiv Argentine.

"Dobro je da smo mi taj poraz protiv Argentine primili mirno i da svi hvale našu igru. Međutim, ne treba se zadovoljavati malim stvarima i tražiti izgovore, tipa bila je prva utakmica i Argentina je veliki tim, kao ni pričom da smo dobro igrali. Svaki poraz je poraz i njime se ne može biti zadovoljan. Treba reći i da je bilo grešaka, mada grešaka ima uvijek. Zna se kakve golove Messi postiže i zato je iza Bičakčića koji ga napada trebao biti još jedan igrač. Također, što se tiče prvog gola, možemo mi govoriti da je to bila sreća ili nesreća, međutim, ovdje se radi o profesionalcima i te stvari se ne bi smjele dešavati. A treba znati i da se ništa ne dešava slučajno. Međutim, dobro je da imamo još utakmica u kojima to možemo ispraviti", kazao je Osim za Klix.ba.

Prošli "vatreno krštenje"

Kada je riječ o našoj narednoj utakmici protiv Nigerije, Osim uopće ne prihvata tezu mnogih koji ističu da smo mi bolji od njih.

"Po čemu smo mi to bolji? Pa, i oni kao i mi žive od toga da prodaju igrače vani. I oni također žele ići dalje", ističe Osim.

Navodi kako smo mi sada u određenoj psihološkoj prednosti jer smo prošli "vatreno krštenje" i prvu utakmicu sa Argentinom, te da će sada sigurno biti lakše razmišljati i igrati.

"Također, možda nam više odgovara i remi nego njima, i svaka ta prednost je dobra, ali samo za pripremu pred utakmicu. Jer, to je sve dobro dok ne počne utakmica, kasnije se pika samo ono što je na terenu. A, ono što se zna jeste da njima, kao ni ikome drugome, ne odgovara agresivna igra, kakvu smo mi pokazali nakon poraza od Egipta. Pitanje je sada koliko ćemo moći pružiti takvu igru i protiv njih i protiv Irana, jer lako je reći da trebamo igrati kao protiv Argentine, ali nije baš tako lako to i napraviti. No, jasno je da nam takav pristup treba u obje ove utakmice, jer su nam obje biti ili ne biti", kazao je naš sagovornik.

Osim ističe da nam je Hrvatska pobjedom protiv Kameruna pokazala kako bi mi trebali igrati protiv Nigerije.

Nema autsajdera

"Te afričke reprezentacije imaju jednu karakteristiku da kada dođu do nekog vrha, ne mogu dalje. Određeni igrači zarade neke pare i postanu arogantni i slično. Hrvati su nam pokazali kako se treba igrati protiv ekipe koja je nekad nešto važila, a koja to više nije. Mi bismo mogli izvući određene pouke iz te utakmice jer je utakmica koja nas čeka možda slična toj", naveo je.

Osvrnuo se Osim i na mišljenja da je Iran autsajder u našoj grupi.

"Ma, kakav autsajder. Pa ako ništa na ovom se Svjetskom prvenstvu pokazalo nekoliko puta da autsajdera nema i da niko tu nije došao slučajno. Ono što je dobro jeste to da su naši igrači napravili imidž u svijetu i da ih protivnici poštuju. A apsurd je u tome da ih drugi poštuju više od nas samih", zaključio je Osim.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 jun 2014, 15:14

Tako je doktore Osim! Samo bez euforije i s vjerom u sebe!
Sport je lijek za tijelo i duh.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 19 jun 2014, 15:26

Peter O'Leray from New Zealand will be the referee.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 jun 2014, 15:42

Kad sam pročitao naslov, kontam šta će sad pametovat :mrgreen: Čo'ek sve objasnio :thumbup:

Spremite ovoj sudiju u dresu Nigerije. :D

Siguran sam da smo jači, da možemo do pobjede ali opet me nekako strah.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jun 2014, 15:51

samocelik je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Problemi u nigerijskom taboru uoči meča sa Zmajevima

Selektor nigerijske reprezentacije Stephen Keshi mogao bi u utakmici protiv reprezentacije BiH koja se igra u subotu ostaviti na klupi neke od svojih najboljih igrača, javio je portal Africanfootball.com.

Naime, Keshi je nedavno izjavio da napadač engleskog Stokea Osaze Odemwingie nije slijedio njegove upute tokom meča protiv Irana koji je završen 0:0, što je naljutilo nigerijskog selektora.

Također, veznjak španske Almerije Ramon Azeez završit će na klupi, jer se, prema Keshijevom mišljenju, nije dovoljno trudio protiv Irana. Na njegovom mjestu trebao bi igrati Michael Uchebo.

Osim ovih problema u nigerijskom taboru pred ključni meč sa reprezentacijom BiH, Keshijev izbor igrača za prvu postavu dodatno je zakomplicirala povreda odbrambenog igrača Godfreyja Oboabone.
Sve su ovo zamkice i nista nije sigurno i provjereno. Iskreno nece me sekunde cudit ako zaigraju svi ovi navedeni.
Bas tako. Odemwingie je za tih 20-tak minuta bio najopasniji igrac Nigerije. Jedva su zaustavljali njegovu brzinu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jun 2014, 15:59

Nerminovic je napisao/la:
E po ovome se vidi da smo mala reprezentacija. Hrvatska si je uspjela izboriti da joj sudi najbolji svjetski sudac po IFFHS 2012 godine. Odlicni Portugalac Proenca. Mada je FIFA rekla da Evropskim reprezentacijama nece suditi sudije iz Evrope u prvoj fazi po grupama. Da poguraju malo ove levate iz egzoticnih zemalja. Ali koliko vidim Hrvatska je izlobirala zbog onog nepravednog penala protiv Brazila elitnog sudiju. Bas me zanima sta bi mi uradili poslje onakvog penala protiv Brazila. Dali bi se zalili i kako.

Prvo nam uvale sudiju iz **** Salvadora kojem je ovo bio debi. I sudio je solidno ali kod takvih se nikad nezna. I sad nam uvale ovog iz **** Novog Zelanda :crazy: :crazy:
Ko god misli da FIFA sa nekim izvlacenjem delegira sudije veze nema.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 19 jun 2014, 16:02, ukupno mijenjano 2 puta.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 19 jun 2014, 16:00

Nerminovic je napisao/la:
Volimo KIWI i zelenu travu, izrast'o nam Zeland u državu pravu.
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 19 jun 2014, 16:01

slika

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 19 jun 2014, 16:01

hahahahaahahaha.... :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: Mora Safet gel na glavu stavit ako kontamo pobjediti i to kad sudija svira za početak tekme :rol: :rol: KOJI JE OVO INDIJANAC :rol: :rol: :rol: [youtube][/youtube]
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 jun 2014, 16:03

Sve to treba za rezervom uzeti, sve su to taktičke varke. Ali neka, neće im to proći.

Mi ako odigramo kao protiv Argentine pa i bolje, realizacija mora biti bolja, stvarati više šansi i pobjeda će doći. Skoncentrisano i mirno odigrati, što bude više vrijeme prolazilo oni će biti više nervozniji, morat će se otvarat a to nama stvara novu šansu. Naravno, rani gol za nas je k'o kec na desetku. Ni slučajno se ne smiju podcjenit, jesto taktički bolji ali ako izađemo sa mišlju, ma ovo ćemo lako, nemaju oni pojma itd, nema nas nigdje.

Fomaciju ne smijemo mjenjat, 4-2-3-1, ne vidim razlog što bi se mjenjala, ide nam odlično. Sve smo balansirali.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jun 2014, 16:11

Unofficialpage je napisao/la:Sve to treba za rezervom uzeti, sve su to taktičke varke. Ali neka, neće im to proći.

Mi ako odigramo kao protiv Argentine pa i bolje, realizacija mora biti bolja, stvarati više šansi i pobjeda će doći. Skoncentrisano i mirno odigrati, što bude više vrijeme prolazilo oni će biti više nervozniji, morat će se otvarat a to nama stvara novu šansu. Naravno, rani gol za nas je k'o kec na desetku. Ni slučajno se ne smiju podcjenit, jesto taktički bolji ali ako izađemo sa mišlju, ma ovo ćemo lako, nemaju oni pojma itd, nema nas nigdje.

Fomaciju ne smijemo mjenjat, 4-2-3-1, ne vidim razlog što bi se mjenjala, ide nam odlično. Sve smo balansirali.
+1

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 19 jun 2014, 16:22

Ovi afrikanci su totalno divlji i nisu u balansu nikako.
Mi ćemo kao i Hrvatska sinoć.Lagano.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 jun 2014, 16:23

ja očekujem laganu pobjedu, nisu Nigerijci ti koji će nam parirati.
jedino bi nam problem mogli stvarati Musa, Emenike i Moses
ide ovo u hendikep
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.