Po cemu je Cloud Atlas podcjenjen? Eto, ja vrijedim za nekog filmofila, morao na googleu potraziti da vidim o kakvom je filmu rijec.... Po meni ni Trainspotting i Argo isto nemaju mjesta na listi. Ne zato sto ih ne smatram precjenjenim, vec zato sto nisu ostavili toliko trag da se nadju na listi. Argo nov film, yebote... Avatar mogu razumjeto zbog uspjeha na bo....madridist je napisao/la:Dao glas Avataru ali koji genije stavii Foresta na listu gore
komotno je Cloud Atlas imao mjesto tu..
Film - najbolji režiseri
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Consigliere
- Kontakt:
Re: Film - najprecijenjeniji svih vremena
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nemoj se sad izvlačiti, neće ti Donnie ništamessilla je napisao/la: I ja sam jbg bezveze dao glas Fight Clubu jer mi je bio dosta dobar.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Donnie Darko
- Kontakt:
To je najgori film, ne najprecjenjeniji. Dva svijeta različita.messilla je napisao/la:Ma otišli smo u pogrešnom pravcu jbga. Trebalo se glasati za filmove koji su nam odvratni, koje smo jedva pogledali i na koje se mrštimo kad ih neko spomene.
- MartinScorsese
- Kontakt:
Definitivno. Anketa nije ispunila ocekivanja za mene. Cuj shawshank i najbolji i najprecjenjenijimessilla je napisao/la:Ma otišli smo u pogrešnom pravcu jbga. Trebalo se glasati za filmove koji su nam odvratni, koje smo jedva pogledali i na koje se mrštimo kad ih neko spomene. Onda tu ne bi bilo Shawshanka, Iskupljenja itd.![]()
I ja sam jbg bezveze dao glas Fight Clubu jer mi je bio dosta dobar.
Očekivao sam hejt prema Avataru, ali ne ovoliki.

Odo ovih gore Argo definitivno. Ajmo mi planirat lagano slijedecu anketu, ali da ne bude ovako konfuzna, recimo najbolji reziser i slicno

Druze. film je dobio j**u nagradu za Best picture of the year, nuff saido meni ni Trainspotting i Argo isto nemaju mjesta na listi. Ne zato sto ih ne smatram precjenjenim, vec zato sto nisu ostavili toliko trag da se nadju na listi. Argo nov film, yebote
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne vidim što je ljudima ovo toliko čudno.MartinScorsese je napisao/la:Cuj shawshank i najbolji i najprecjenjeniji![]()
Nek 7 od 10 ljudi smatra film remek djelom, a ostaloj trojici je u najboljem slučaju vrlo dobar, ta trojica će automatski smatrati film precjenjenim. I ta trojica će biti dovoljna da uguraju film na ovakvu listu.
Pa **** mu Shawshank važi za najbolji film svih vremena na IMDB-u, SVIH VREMENA. Ispred Kuma čovječe. Ako takav film nema "precjenjen film" ispisano svuda po sebi, onda stvarno ne znam koji ima.
I meni je Shawshank na listi precjenjenih filmova, ali sam ipak našao 10 koje smatram precjenjenijim od istog. Da uzimam IMDB kao neki faktor, a sa većinom raje je to slučaj ovdje, sigurno bi mi bio na listi.
Argo je tu zbog propagande i oskara, to je tako očigledno. Isto kao što bi bio i American Sniper da je izašao brrip.

Ajmo recimo uzeti imdb top 250. Sigurno ima filmova koji ti se ne sviđaju. A vjerovatno nećeš glasati za njih u izboru za najgori film.Donnie Darko je napisao/la:To je najgori film, ne najprecjenjeniji. Dva svijeta različita.

Ma ne izvlačim se, on odskače kvalitetom (msm po tome koliko mi se svidio) od one devetorke.rio_Ferdy88 je napisao/la:Nemoj se sad izvlačiti, neće ti Donnie ništa

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Kako nije precijenjen a glumi u njemi Tom yebeni Hanks,naravno da je precijenjen od samog pocetka od same ideje za film je precijenjen(Cloud Atlas).
Ali avatar je definicija precijenjenog filma od ovih na listi.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 03 feb 2015, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- Consigliere
- Kontakt:
Godinu dana ranije dobio ju je The Artist, pa ranije Slumdog Millionaire, pa Chicago.... Kakvi su to filmovi? Argo je za svaki od njih filmcina.MartinScorsese je napisao/la:
Druze. film je dobio j**u nagradu za Best picture of the year, nuff said
Fit Tony: I keep my friends close...
- MartinScorsese
- Kontakt:
Iskreno, meni je iskuoljenje bolji film od kuma. Da sam kuma pogledao prije goodfellas, ili once upon a time in america mozda bi mi bolje legao. Sta bi sad covjek.
Postujem koliki je to napredak za kinematografiju u to doba ali imam bar 20 filmova u kojima sam vise uzivao od kuma. Mislim da me nema sta biti stid pa to reci. I drugi dio mi je bio bolji i dinamicniji od prvog.

Ja sam predlagao da glasamo za najpodcjenjenije filmove, po našem mišljenju, uz nekoliko riječi za svaki film....
Ovdje smo očekivano vidjeli svega i svačega, ali eto opet, Avatar će zasluženo slaviti
Ovdje smo očekivano vidjeli svega i svačega, ali eto opet, Avatar će zasluženo slaviti

Zasto bi te bilo stid,Kum je legendarna trilogija ali da je to najbolje ostvarenej u istoriji ,naravno da nije,MartinScorsese je napisao/la:Iskreno, meni je iskuoljenje bolji film od kuma. Da sam kuma pogledao prije goodfellas, ili once upon a time in america mozda bi mi bolje legao. Sta bi sad covjek.Postujem koliki je to napredak za kinematografiju u to doba ali imam bar 20 filmova u kojima sam vise uzivao od kuma. Mislim da me nema sta biti stid pa to reci. I drugi dio mi je bio bolji i dinamicniji od prvog.
meni je Dobar,los zao jaci od trilogije Kum.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- Donnie Darko
- Kontakt:
Zašto da ne? Ako mi je toliko loš da sam ga jedva završio, sigurno će ući u razmatranje. Recimo Grand Budapest mi je toliko loš bio da će zauvijek imati rezervisano mjesto na takvoj listi. Film traje 90 minuta ja se šakama po čelu udarao od dosade i neugode. Da je top1, a ne top250 glasao bih za njega.messilla je napisao/la:Ajmo recimo uzeti imdb top 250. Sigurno ima filmova koji ti se ne sviđaju. A vjerovatno nećeš glasati za njih u izboru za najgori film.Donnie Darko je napisao/la:To je najgori film, ne najprecjenjeniji. Dva svijeta različita.![]()
Ne znam, imamo vrlo različite definicije precjenjenog.madridist je napisao/la:Kako nije precijenjen a glumi u njemi Tom yebeni Hanks,naravno da je precijenjen od samog pocetka od same ideje za film je precijenjen.
Meni to što si opisao više zvuči kao pretenciozno. Kako ideja može biti precjenjena

Pa bit će i taj izbor, ne vidim zašto ne. Po meni bi trebao biti sljedeći odmah.johnnyyK je napisao/la:Ja sam predlagao da glasamo za najpodcjenjenije filmove, po našem mišljenju, uz nekoliko riječi za svaki film....
Očekivao sam da će biti sve i svašta na ovoj temi, ali sigurno nisam očekivao da će ovoliki broj ljudi tako lično shvatiti ove izbore i da će se naći baš toliko uvrijeđeni. Kao da je njih neko nominovao.
Pa Fight Club je zamao upao u anketu, meni lično najbolji i najdraži film ikada, pa mi ne smeta.
- MartinScorsese
- Kontakt:
Eh upravo. Vise sam uzivao, to je meni dovoljno. Nikakve liste mi ne mogu nametnuti moje misljejne o filmu. Uvijek prevrcem ocima kad mi neko spomene kuma, ili jos gore citizen kane na nekim listama najbolji film u historiji. Give me a break. Dobar jeste, ali ...madridist je napisao/la:Zasto bi te bilo stid,Kum je legendarna trilogija ali da je to najbolje ostvarenej u istoriji ,naravno da nije,MartinScorsese je napisao/la:Iskreno, meni je iskuoljenje bolji film od kuma. Da sam kuma pogledao prije goodfellas, ili once upon a time in america mozda bi mi bolje legao. Sta bi sad covjek.Postujem koliki je to napredak za kinematografiju u to doba ali imam bar 20 filmova u kojima sam vise uzivao od kuma. Mislim da me nema sta biti stid pa to reci. I drugi dio mi je bio bolji i dinamicniji od prvog.
Trainspotting je kult i definitivno najbolji film koji obrađuje tu tematiku.
Eh sad kad neko pogleda kritike koje su odlične, ocjene na ovim filmskim portalima itd a film mu ne legne može ga smatrati precijenjenim.
Eh sad kad neko pogleda kritike koje su odlične, ocjene na ovim filmskim portalima itd a film mu ne legne može ga smatrati precijenjenim.
Don't hate what you don't understand.
@rio reaguj, vid' što ti pljuje po GBH. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- MartinScorsese
- Kontakt:
Slazem se sa Donnie, najpodcjenjeniji slijedeca anketa. Ici ce puno lakse, a i imat cu vjerovatno na desetine novih filmova na watchlisti 

- Donnie Darko
- Kontakt:
Pa upravo to i jest poenta. Svako ima svoje mišljenje i niko i ništa to mišljenje ne bi trebali krojiti za njega. Tebi je Kum precjenjen, zašto? Zato što ga milijarda ljudi ima kao najbolji film svih vremena. Isto to vrijedi i za Shawshank, samo što ima više ljudi kojima je taj film precjenjen.MartinScorsese je napisao/la:Eh upravo. Vise sam uzivao, to je meni dovoljno. Nikakve liste mi ne mogu nametnuti moje misljejne o filmu. Uvijek prevrcem ocima kad mi neko spomene kuma, ili jos gore citizen kane na nekim listama najbolji film u historiji. Give me a break. Dobar jeste, ali ...madridist je napisao/la:Zasto bi te bilo stid,Kum je legendarna trilogija ali da je to najbolje ostvarenej u istoriji ,naravno da nije,MartinScorsese je napisao/la:Iskreno, meni je iskuoljenje bolji film od kuma. Da sam kuma pogledao prije goodfellas, ili once upon a time in america mozda bi mi bolje legao. Sta bi sad covjek.Postujem koliki je to napredak za kinematografiju u to doba ali imam bar 20 filmova u kojima sam vise uzivao od kuma. Mislim da me nema sta biti stid pa to reci. I drugi dio mi je bio bolji i dinamicniji od prvog.
Hajd iskreno, bil ti smetalo da je Kum na listi umjesto Shawshanka?

Podcjenjeni filmovi su definitivno sljedeći. Vjerovatno najkorisnija moguća anketa bi bila, a i da se malo ispere gorak okus ovog izbora. Opet ne mogu da vjerujem koliko ljudi lično shvata ovo

Donnie kako te nije stid pljuvat po GBH 

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Ali obavezno uz nekoliko riječi obrazloženja idu najpodcjenjeniji filmovi....
Zadnja izmjena: johnnyyK, dana/u 03 feb 2015, 16:08, ukupno mijenjano 1 put.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Obavezno. To pravilo je trebalo uvesti i prije ovog izbora. Puno bi manje frke bilo.johnnyyK je napisao/la:Ali obavezno uz nekoliko riječi obrazloženja...