Pivopija je napisao/la:Lakoste je napisao/la:Spahic moze samo igrati ako smo spremni u startu da igramo sa igracem manje zbog njegovih crvenih kartona, tankih zivaca i glupih penala.
Kad je Spahic zadnji put napravio penal ili dobio crveni karton u sluzbenim utakmicama?
Upravo to. Vodim stranicu na fejsu gdje u prosjeku dnevno oko 100.000 ljudi gleda moje objave i aktivan sam pratim komentare, gdje 5% ljudi zamjera Spahicu i ne zeli ga u reprezentaciji. Pitam ih zasto. Najcesci izgovori su gruba igra, nepromisljena, crveni kartoni, penali.
O cem ti nesretnici pricaju? Ja iskreno ne pamtim tekmu gdje nas je zbog kartona zeznuo. Protiv spanije u obicnoj prijateljskoj je nista, ali nista. I neka je ono uradio, svaka prava reprezentacija ima svog lidera, nekoga ko jasno daje do zanja i ne udara bezveze. Dosta se udaralo na nas (nemojte krivo shvatiti pa da mislite da svaku utakmicu treba da se tučemo). Nije on igrac poput Coste koji trazi sukobe, nego samo ko zasluzi, u pravom smislu te rijeci.
Covjek legenda, iskustvo koje ima je neprocjenjivo, zna to selektor znaju i pravi navijaci. Momak ako ti nesto nije jasno pitaj, siguran sam da me oko tog pitanja ne mozes ostaviti bez rijeci. Zdrao