LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

neno#4
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la neno#4 » 22 okt 2012, 00:25

Hocu da gledam i ovo veceras, ali me sad ti pokoleba sa upitnim debijem Howarda :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 okt 2012, 00:41

neno#4 je napisao/la:Hocu da gledam i ovo veceras, ali me sad ti pokoleba sa upitnim debijem Howarda :lol: :lol:
Tako kaze reporter LA Lakersa Mike Trudell - dok ostali reporteri tvrde da ce igrati. Evo takodjer sada se pojavila informacija da Gasol veceras nece igrati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 22 okt 2012, 00:45

S kim vi otvarate sezonu?
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 okt 2012, 00:58

SirAlexFerguson je napisao/la:S kim vi otvarate sezonu?
Sa Dallasom, a u pitanju je domaca utakmica.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 okt 2012, 03:41

Dwight ipak igra, kao i Pau..
E sad da vidimo :D :D

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 okt 2012, 04:45

Kobe sa zvukom sirene za +11. Howard dobar dosada, postigao 11 poena, par odlicnih akcija sa Kobeom prvenstveno. Vidjet cemo kako ce to izgledati u drugom dijelu i koliko ce starteri igrati.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 okt 2012, 05:29

Opet radimo gluposti, gluposti i gluposti. Vodili smo 72:65, a onda kao i prosle sezone to sve lagano ispustimo i na ulazu u posljednju cetvrtinu gubimo sa 74:72.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 okt 2012, 06:03

Veca sam ja budala sto ovo gledam. Nemamo mi sta traziti ove sezone, polufinale ce biti maksimum opet. Ako nastavimo ovako i to ce biti odlicno.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 okt 2012, 06:24

Napokon se dočekao i taj dan. Dwight Howard je debitovao za Los Angeles Lakerse. U prvoj utakmici koju je odigrao za ovaj tim, Lakersi su ipak zabilježili još jedan poraz. Izgubili su na svom terenu od Sacramento Kingsa rezultatom 99:92.

Dwight je imao double-double učinak postigavši 19 poena, čemu je dodao 12 skokova. Ono što svakako zabrinjava navijače Lakersa je još jedan poraz kojeg su doživjeli u predsezoni. Prosječni Kingsi su došli do trijumfa i produžili niz Lakersa od šest poraza u pripremnom periodu.

Prva četvrtina je počela dobro za Lakerse. Kobe Bryant je na asistenciju Pau Gasola pogodio tricu, a onda je na red došao Dwight Howard. Prve koševe je postigao pri rezultatu 5:3 za Kingse i to iz alley-upa kojeg mu je pripremio Pau Gasol. Lakersi su bolje izgledali na terenu, ali se Kingsi nisu dali. Na svaku seriju domaćih su odgovarali šutem izvana koji ih je solidno služio u prvoj dionici igre. Prva četvrtina je završena rezultatom 29:28 za Lakerse. Krajem prve dionice igre, oba tima su promijenila kompletnu petorku i igrale se rezervama što se nastavilo i na početku druge četvrtine. Kingsi su bili bolji sve do drugog dijela ove četvrtine.

Vodili su rezultatom 42:39, a onda je krenuo uragan Lakersa. Steve Nash i Kobe Bryant su ubacili po dva bacanja, onda su Kobe i Dwight odigrali odličan pick n’roll koji je završio polaganjem novog centra Lakersa. Lakersi su se odbranili, Kobe pogodio šut za 47:42. Lakersi se odlično brane i u sljedećem napadu, da bi Kobe bacio alley – up za Howarda koji opet zakucava. Howard i World Peace su postigli poene i završili ovu seriju rezultatom 16:2. Kobe Bryant je sa istekom poluvremena pogodio šut za +11 (57:46).

Kobe Bryant je imao 13 poena, dok je Dwight Howard dodao 11 poena i 6 skokova. Metta World Peace je ubacio 9 poena i imao 3 skoka. Na drugoj strani Aaron Brooks je imao 12 poena, dok je Tyreke Evans dodao 9.

Kingsi su na početku treće četvrtine napravili seriju od 12:2 i na taj način se primakli Lakersima na samo -1. Bilo je 59:58. Lakersi prave seriju 4:0, a onda Kingsi uzvraćaju preko Fredettea i utakmica je u egalu (63:63). Lakersi su napravili seriju od 7:0 i otišli na 72:65. Gasol i Howard su zakucali, Blake pogodio jednu tricu i Lakersi su opet imali solidnu prednost. Kingsi su odgovorili serijom 9:0, a Fredette je položio loptu na 0.4 sekunde do kraja treće četvrtine za prednost od 2 poena. Bilo je 74:72 za goste u ovom meču.

Kingsi su imali prednost do sredine četvrte četvrtine, kada su se vratili starteri Lakersa i napravili seriju od 8:3. Do tada su gosti vodili sa 80:75, a poslije je bilo 83:83. Kingsi su imali prednost od 87:85, a onda je Metta World Peace pogodio jedan težak šut za tri poena i vodstvo Lakersa. Na drugoj strani pogađa Brooks, a Lakersi uspijevaju dći do tri poena prednosti zakucavanjem Howarda na asistenciju Nasha, a Gasol je dodao dva bacanja. Međutim, to su bili i posljednji poeni koje su postigli domaći igrači. Kingsi su do kraja utakmice napravili seriju od 10:0 i došli do pobjede.

Najefikasniji igrači u redovima gostiju su bili DeMarcus Cousins i Aaron Brooks koji su postigli po 16 poena. Cousins je imao i 6 skokova i 4 ukradene lopte. Marcus Thornton je dodao 15 poenai 6 skokova.

Na drugoj strani Kobe Bryant je imao 21 poen i 5 skokova, dok je Dwight Howard dodao 19 poena i 12 skokova. Metta World Peace i Pau Gasol su dodali po 14 poena, dok je Gasol imao i 8 skokova i 5 asistencija.

Ostalo je samo ime.....

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 22 okt 2012, 07:44

Premalo je ovo od Nasha za sad, ocekivao sam mnogo vise makar covjek ima 38 godina... Nadam se da je i inace ovakav u predsezoni...
SI AMO CONte!!!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 22 okt 2012, 11:46

Čitava tekma je bila u fazonu:how you like this lob city music, how you like this lob city music :D
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 okt 2012, 15:00

Howard sve poene dao na zakucavanje. :|
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 okt 2012, 15:06

Bio sam uvjeren da ce upisati prvu pobjedu ali ku.rko :lol:

Howard vec pokazao zasto ce biti veliko pojacanje...ceka se jos Steve.

Bryant i Metta na nivou,ostali se jos traze u ovoj predsezoni...

Nisam jos zabrinut iako ne moze se ostati ravnodusan na 0-6...ipak treba sacekati prave utakmice.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 okt 2012, 16:04

BIHfan je napisao/la:Howard sve poene dao na zakucavanje. :|

Imao je 2 polaganja i 6 zakucavanja :D

[youtube][/youtube]

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 okt 2012, 18:42

Jedno je sigurno da smo pred ovu sezonu @neno#4 i ja zamjenili uloge kada su Lakersi u pitanju. :D :D Nema veze za poraz, vazno je da je konacno prva petorka zaigrala skupa, a kako vrijeme bude odmicalo sve ce to izgledati mnogo bolje i uigranije. Nakon sto su u Petak odigrali odlicnu partiju, sinoc je klupa totalno zakazala - to se posebno odnosi na Jamisona.

Sljedeca utakmica je protiv komsija gdje ocekujem jos jedan poraz. ;) ;) Da je ono sinoc bila utakmica regularnog dijela sezone, dajem glavu da bi istu dobili, jer klupa ne bi dobijala onoliko minuta za igru jer nije bila njihova noc. Radujeme takodjer odlicna partija MWP-a, a vidi se da su ova dva trade pozitivno utijecali na cijelu ekipu i sve se zele dokazivati.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 okt 2012, 21:37

amerosm je napisao/la:Jedno je sigurno da smo pred ovu sezonu @neno#4 i ja zamjenili uloge kada su Lakersi u pitanju. :D :D Nema veze za poraz, vazno je da je konacno prva petorka zaigrala skupa, a kako vrijeme bude odmicalo sve ce to izgledati mnogo bolje i uigranije. Nakon sto su u Petak odigrali odlicnu partiju, sinoc je klupa totalno zakazala - to se posebno odnosi na Jamisona.

Sljedeca utakmica je protiv komsija gdje ocekujem jos jedan poraz. ;) ;) Da je ono sinoc bila utakmica regularnog dijela sezone, dajem glavu da bi istu dobili, jer klupa ne bi dobijala onoliko minuta za igru jer nije bila njihova noc. Radujeme takodjer odlicna partija MWP-a, a vidi se da su ova dva trade pozitivno utijecali na cijelu ekipu i sve se zele dokazivati.
Ako se vratis na postove prije pocetka prethodne sezone, vidjet ces da sam ja najavljivao trece mjesto na kraju iste i polufinale konferencije sto se i desilo ;) ;)

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 okt 2012, 22:08

@ neno#4

u poredjenju sa mojim postovima tvoji su bili mila majka. ;) ;) Ja sam trazio da dr. Buss zaustavi svog sina u pohodu na unistavanje Lakersa, zatim da se smjeni Kupchak, zatim da se rijesimo vecine igraca, da dovedu kvalitetnog trenera itd itd. Ja sam cak govorio da ce biti uspjeh ako izborimo PO.

Ne znam sto, ali ja uopste nisam zabrinut i imam osjecaj da oni zahebavaju raju i nas navijace i da ce to sve mnogo bolje izgledati kada krene sezona.

Inace u prethodnom postu sam zaboravio napisati da je ono sinoc u biti bilo ono sto u prosjeku ocekujem od pocetne petorke. Jos da Nash upise tri-cetiri asistencije vise i dva-tri kosa i to bi bilo to, ali klupa mora pruzati podrsku ondonso svako neku noc sa iste mora ici na +10 poena.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 okt 2012, 22:27

Pa ja sam prosle godine govorio da imamo kvalitet za trece mjesto, dok je vecina govorila da cemo ostati bez doigravanja :lol: :lol:

Edit: Otpustili smo Chris Douglas-Robertsa, da li ovo znaci da cemo pokusati traziti neko rjesenje na toj poziciji...

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 okt 2012, 22:35

Mozda dovedemo Pietrusa, mada mislim da se nece nista specijalno desiti vec da ce jos jednog igraca poslati u Defenderse i tako kompletirati roster, mada ne bi trebalo propustiti priliku dovesti Pietrusa ukoliko je isti zagrijan za povratak u NBA ligu i da prihvati placu od 1,59 miliona $.

Jamsion izjavio da je glavni razlog zbog kojeg je dosao u Lakerse Mike Borwn. :lol: :lol: :oops: :oops: :roll: :roll: :o :o

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 okt 2012, 22:39

PA trenirao ga je jedno vrijeme u Clevlendu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []