Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 12 dec 2013, 11:22

Jučerašnji poraz je, nadajmo se, budjenje. Budjenje da Conte shvati da 3-5-2 (sa onakvim igračima ne ide).
Protiv Reala su obje utakmice dobro odigrali u formaciji 4-3-3, iako je 3. napadača igrao Marchisio. U svakom slučaju se nadam da će on malo oči otvoriti i pokušati koju drugu postavku (nadanje ludom radovanje) a da će Marotta skontati da se moraju kvalitetniji igrači ganjati. Jer sa ovim Pelusoima i Padoinima nema nafake.
I nadam se da će se napokon neka zamjena za Pirla naći (bar kad je Pirlo odsutan), lijevi bek da bi Asamoah igrao tamo gdje i treba (centralnog veznog).
Jer ovo je stvarno katastrofa. Patnja ziva je bila i onu noc kad je utakmica prekinuta. Tačno se vidi ogroman prazan prostor izmedju veznog reda i napada. Nisam ja neki strucnjak, ali takvo nesto je jako tesko vidjeti kod npr. Borussie, Bayerna, Barcelone..

Promjene su nužne! Bez promjena se može, eventualno, Scudeto osvojiti i možda malo dalje dogurati u EL. Ali ja mislim da Juveu glavni cilj nije EL već CL.

Nadam se da će ove sezone osvojiti Serie A, ako se osvoji EL i Kup - to bi bili bonusi.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Brajkula
Kontakt:

Post Postao/la Brajkula » 12 dec 2013, 13:17

Sad bar znamo da ćemo osvojiti treći uzastopni Skudeto iako mi sezona odjednom postade dosadna jer sam se nadao dosta od LŠ, bar korak više u odnosu na prošlu godinu....jbg namestilo se tako, splet neki ludačkih okolnosti, za film da se snimi kako smo ispali iz ovakve grupe.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 12 dec 2013, 13:41

Gazzeta pise da je Juve ne prolaskom grupe izgubio 5 miliona koje daje UEFA, dakle gubitak onih basnoslovnih iznosa koji su pisani nije tacan,on bi vrijedio kad bi mjerili da smo ispadanjem izgubili 1/4 finale.

BeMyBuddy
Kontakt:

Post Postao/la BeMyBuddy » 12 dec 2013, 13:52

Pozdrav crno-bijela braco :) .

Odavno pratim ovaj forum a posebno ovaj dio podforuma i eto konacno odlucih da se registrujem. Nadam se da cemo se slagati.... :)

Sta reci za jucerasnji poraz osim da sam razocaran kao i svi i nikako iz glave da izbijem to da se igralo u normalnim uslovima da nas nikad nebi dobili.Ali sta cemo, po meni EL nimalo nije bitno takmicenje tako da se bolje fokusirat na Seriju A .

Ali nisam mogao da ne primjetim juce kako je dio terena gdje smo mi napadali samo 15 minuta bio skroz cist.. evo i jedna slika od mene.
slika

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 12 dec 2013, 14:18

Juventus ako hoce i zeli neki rezultat u LP mora uraditi znacajniji remont momcadi previse je tu igraca koji nisu dostojni da nose dres juvea koji su napod periodicnih da kazem uspjeha sa formom i igrom odavali da su kvalitetni,a ustvari su cisti prosjek a t su igraci koji ne trebaju juventus.

p.s:pohvala za forumasa ultrastajl tz@ ubjediljivo najbolji i najobjektivniji forumas ovoga PDF.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 14:19

OmarSivori je napisao/la:Gazzeta pise da je Juve ne prolaskom grupe izgubio 5 miliona koje daje UEFA, dakle gubitak onih basnoslovnih iznosa koji su pisani nije tacan,on bi vrijedio kad bi mjerili da smo ispadanjem izgubili 1/4 finale.
Upravo i ja to čitam.

Ono što želim reći nakon prespavane noći je to da sva ta silna priča oko gubljenja basnoslovnog novca jednostavno ne pije vodu. Prvo to što Gazetta piše, a drugo, jednostavno Agnelli.

Znam da se način poslovanja promijenio u odnosu na prije, ali pričati o tome da Juve ovisi samo o novcu iz LP kao da se radi o Plzenu npr. je smiješno. Vrijeme je za **** iskorak, to i slijepci vide, i odbijam vjerovati da Andrea neće uraditi nešto po tom pitanju ukoliko za to bude bilo potrebe.

Silne pare će doći od adidasa, vrijeme je i da stadion dobije ime od nekog od sponzora, i tu će biti novca. Prodaja Vidala ne dolazi u obzir, od toga nema ništa. Što se Pogbe tiče, Verratti i Menez nama uz još novca, sasvim pošteno.

Trebaju neke promjene, zapali su svi u kolotečinu računajući da će stvari same ići u pravcu u kojem bi htjeli da idu. Mora se istresti novac, mora se modernizovati igra i iskoristiti silna napadačka moć ove ekipe i mora se riješiti tvrdoglavosti i politike "glavom kroz zid".

Conte po meni najviše griješi što on od ovog Juventusa pokušava napraviti onaj svoj, Lippijev. Ovaj Juventus onome nije ni do koljena, jednostavno i pored svog karaktera koji Conte posjeduje i pokušava ga prenijeti na ekipu, nema tu ni blizu klase kao u onom Juventusu, uostalom slažem se sa skoro svime što je ovaj navijač Barcelone rekao. Ovaj Juventus ne može kao onaj zabiti gol i daviti protivnika do kraja, a da budeš siguran da nećeš primiti gol da se igra još 5 utakmica.

Što se EL tiče, nadam se da je Conte ozbiljan po pitanju toga i da to neće biti samo priča za širu masu kako će dati sve od sebe da osvoje. Odličan motiv imaju, imaju i odličnu priliku jer realno od konkurencije jedino Tottenham i donekle Napoli mogu da se koliko-toliko suprotstave, a osvajanje EL je svakako bolje nego ispadanje u 1/4 LP, barem meni.

I ono što će Conteu biti najveći problem, on sada mora hladne glave razmisliti o svemu, ne donositi ishitrene zaključke i tek sada se mora pokazati kao motivator, jer motivirati ekipu nakon ovakvog ispadanja za takmičenje nižeg ranga u odnosu na LP neće biti nimalo lahko...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 12 dec 2013, 14:29

OmarSivori je napisao/la:Vezano za Europa Ligu, tu nema sta da se trazi.
Conte ce ih mozda motivisat, jbat im majku ako se ne budu zalagali al kad ti izadjes na teren i skontas da je to Europa Liga a ne Liga Prvaka ma dzaba ti sve, nema tog motiva u tebi koji ce LP izazvat pa ti trcao koliko god hoces, nije isto.
Pogotovo nakon razocarenja u LP, gdje su Juventusu davane lijepe sanse da ide dalje, da nesto napravi i ti sad dodjes u EL i grizces ko u LP, a nisu vala ni u LP sem protiv Reala grizli, kako li ce tek protiv osrednjih klubova Europa Lige. :mrgreen:
Čuj, nisu ni zaslužili da igraju LP realno. To oni neki igrači, čast pojedincima. Nemoj bogati.
Allegri je gospodin!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 12 dec 2013, 14:53

Conte i Agnelli ce danas u 18:00 odrzati sastanak sa igracima oko redefinisanja planova za ovu sezonu,od nedelje krece borba za scuddeto tj tempiranje forme za nastavak prvenstva apsolutni fokus ce biti na prvenstvo,o EL ce se razmisljati na proljece tj koliko cemo ozbiljno igrati to takmicenje

Na sastanku se nece analizirati jucerasnja utakmica jer to nije ni bio fudbal jednostavno ce se igracima staviti do znanja da je scuddeto sad jedini prioritet :D :D

U ponedeljak ce Agnelli,Conte,Marotta,Patrici i Nedved odrzati sastanak vezan za zimski mercato i kako cemo djelovati na njemu tj sta su prioriteti u dovodenju
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 12 dec 2013, 15:24

Da se nastavlo igrati ono vece mozda bi sada drugacije bilo. Al ko ce znati :twisted:
Sad ocekujem scudeto ...

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 12 dec 2013, 15:30

Sad gledam na SKY izvjestac iz Torina kaze da je Contea strasno pogodilo ovo ispadanja iz LP i da je jutros rekao Agnelliu da razmislja da napusti Juve na kraju sezone

Kaze da su nam u januaru glavni ciljevi Biabiany i Nainggolan

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 12 dec 2013, 15:32

Ma svakoga je ovo pogodilo al netreba sada panicati. Kad se malo slegne ovo sve bit ce bolje..
I vrijeme je da Conte zahtjeva kvalitetne pojacanja.. ne moze se vise s ovima polovnjakima..

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 dec 2013, 15:43

joj Biabiani...nema s njim napretka :roll:

a bas kontam danas da bi Konte mogao otici za najvise godinu dana ako uzme treci skudeto..sta mu moze predstavljati izazov nakon 3 skudeta, samo LP a nemamo tim ni blizu dorastao za LP niti finansije da ga ojacamo do potrebnog nivoa...i njemu vjerovatno treba novi izazov..

nama sto objektivno gledamo na ekipu je nakon Bajerna vec bilo jasno koliki su kranji dometi ove ekipe i pojedinih igraca , te formacije 3-5-2..nakon ovog ispadanja to je postalo jasno svakom ko ima i malo mozga cak i onim "fanaticima"..ostali su samo oni koje i da cekicem po glavi udaras ne bi skontali :D ..ispade imamo dobrog trenera, WC igrace, strasnu inovativnu formaciju a prnut ne mozemo u evropi..baxuzi jbg godinama, urota protiv Juventusa :D ...

ukoliko se uzme treci skudeto cetvrti nikom nece predstavljati niti motiv, niti satisfakciju navijacima, i zato treba krenuti sa remontom ekipe.. stara nam je ekipa.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 dec 2013, 15:54

Ja i dalje stojim kod toga da je ova ekipa mogla bar ponoviti rezultat od prošle godine, uz malo sreće i do polufinala (dalje od toga teško). Conte je pogriješio koliko god ga gotivio on je jedan od glavni krivaca, jer je bolesno tvrdoglav. Koštao nas je loš ulazak u sezonu forma se polako dizala, a na početku dok je forma bila slabija kiksali smo u Danskoj i protiv Galate kući i naravno forsiranje 3-5-2 u Evropi (mogu pisati pojedini da smo uzeli 2 skudeta i da je Italija došla do finala EP s tom formacijom, ali i to je razlog ispadanja iz grupe).

Očekujem da se neće ponoviti januar kao u zadnje dvije sezone, jer do marta bi trebali napraviti značaju prednost u odnosu na ostale.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 dec 2013, 16:16

Slavi se poraz Juventusa, kod nekih više nego pobjeda voljene im ekipe. Kakav dokaz za veličinu Juventusa. Ali ništa bolje nema, nego kad ti fan Rome uzme pričati i provocirati zbog ispadanja u grupi, bar te nasmije ako ništa.

Mnogo je razloga zašto je Juve ispao, ali ovoj ekipi, zbog tvrdoglavosti nekih, malo malo pa treba jedan novi šamar. Nažalost, ove godine pored šamara od Fiorentine, dobili smo šamar i u LP ispadanjem u LE.

Nadam se da Conte neće više koristiti ovu 3-5-2 formaciju koja je limitirana do bola.
Ova sezona još nije izgubljena, da bi bila bolja nego prošla potreban je Scudetto i trofej LE ili trofej kupa Italije.

Di Marzio kaže da Juve opet kreće po Kempfa, igrača Eintrachta iz Frankfurta. Nisam upoznat sa kvalitetima istog. Igra poziciju štopera, što vjerovatno znači odlazak Bonuccia.

Kao jedna od najlošijih ekipa koje ispadaju iz grupne faze LP, Juve neće biti nosioc u LE, tako da su mogući sljedeći protivnici:
Benfica, Shakhtar ili Basel;
Valencia, Rubin Kazan, Eintracht, Genk, Tottenham i Ludogorets;
I čeka se riješavanje stanja u sljedećim grupama:
Grupa C: Salzburg ili Ejsberg (direktan duel);
Grupa H: Sevilla, Freiburg ili Slovan (Španci imaju 9 bodova, ostali 6);
Grupa I: Lyon ili Betis (Španci će biti prvi samo ako pobijede);
Grupa L: AZ Alkmaar ili PAOK (direktan duel, ako bude neriješeno prolazi PAOK).
Ja te volim, volim Željo..

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 12 dec 2013, 16:43

ultrasstyle_tz je napisao/la:ukoliko se uzme treci skudeto cetvrti nikom nece predstavljati niti motiv, niti satisfakciju navijacima, i zato treba krenuti sa remontom ekipe.. stara nam je ekipa.

Nije toliko stara koliko je nekvalitetna,cast pojedinim

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 12 dec 2013, 16:45

Prosle godine u LP zaradili smo 63.5 milona eura ove sezone posto smo ispali u grupnoj fazi zaradili smo 41.5 miliona eura

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 12 dec 2013, 16:49

Yucca je napisao/la:Prosle godine u LP zaradili smo 63.5 milona eura ove sezone posto smo ispali u grupnoj fazi zaradili smo 41.5 miliona eura

tu je najveci di od sponzora zbog ulaska u LP i igranja tekmi ,od uefe u tu cifru je sica.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 dec 2013, 17:32

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 5832_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
:mrgreen:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 17:36

Čuj neće biti motivacije za 4. Scudetto u nizu. :lol:

Kome ne bi motivacija bila nizanje titula u domaćem prvenstvu? Juventus iz 30-ih, Milan i Inter kad su osvajali, Lyon u Francuskoj itd., otkud njima motivacija?

Za sve ima motivacije, pa i kad postaneš najtrofejniji motiv je da te niko ne stigne i nastaviš u istom ritmu, to su gluposti.

Pravite prevelikog bauka od svega ovoga. Jeste, obrukali su se i ispali iz LP, ništa što i drugi veliki klubovi nisu doživljavali.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 12 dec 2013, 17:38

Treba analizirati u cemu je stvarno problem. Roster koji ima Juve je objektivno kvalitetan. Vidal, Pogba, Pirlo, Tevez, Chiellini, Buffon, Llorente su svjetske klase. Dodao bi ja jos neke, al ne da mi se raspravljat sa svakim.
Posle njih tu su Barzagli, Vucinic, Marchisio, pa i Liechsteiner i Asamoah ...Quagla, Gio, ...
Znaci veoma respektabilna ekipa. Nema puno kvalitetnijih u evropi.

Finansijski se ajmo rec stalo na noge.
Stadion i ostala infrastruktura dovedena do samog vrha.
Navijaci se vratili.

Eh sad u cemu je problem?
Jel Conte?
Jel neiskustvo igraca?
Ili je fakat samo nesreca?

Mislim da ima svega po malo od ovo troje navedenih, ali i dalje drzim da je najvise do Contea. Njegova tvrdoglavost. Mora nekad nesto i promijeniti, i spustiti rucnu jos vise, da ekipa pokaze koliko stvarno moze, biti izrazito i efikasna i atraktivna a bgm i disciplinovana. Ja ne znam ko je dozvolio jednom BONUCCIU da trosi onoliko lopti, da on ganja neke pasove (glumi Pirla) i da puca sa 800 metara po golu, a uz to po sezoni daje 3-4 autogola i za jedno 10 glavni krivac. Ko nagomilava 5-6 spiceva? Dovoljna su 3 al kvalitetna. Ko je Marchisiu unistio samopouzdanje? Zasto Liechsteiner i Asamoah nemaju kvalitetne zamjene? Zasto se stalno igra 3-5-2 kad se nekoliko puta pokazalo koliko mogu biti jaki sa 4-3-3 i 4-4-2. Zasto su ceste nelogicne izmjene? bla bla bla

Svasta pada na pamet...

PS. Da sad uzmu sve moguce pehare do kraja sezone, dzaba, po meni je ova sezona vec porazavajuca. EL se ne treba veseliti, to je cirkus takmicenje.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.