Biće težak meč !Iza nas je ostala još jedna velika pobjeda, Sarajevo je lider na tabeli, međutim predaha nema, već u nedjelju slijedi novo iskušenje, u okviru trinaestog kola Sarajevo gostuje u Istočnom Sarajevu kod Slavije.
U Slaviji između dvije pauze nisu željeli da im se dogodi scenario iz prošle sezone, kada su tek u posljednjem kolu sačuvali status premijerligaša, pa su angažovali nekolicinu igrača. U Lukavicu su došli Jovan Svitlica, Mirko Mirosavljević, Edin Dudo, Zoran Kokot, Feđa Dudić, Haris Fazlagić, Ivan Mamić.
Slavija ove godine igra vrlodobro, i trenutno zauzimaju visoku petu poziciju sa dvadesetijednim osvojenim bodom. Da će ovo biti dobra sezone za Slaviju nagovijestili su već u prvom kolu kada su uzeli bod u Širokom Brijegu (0:0). Nakon toga je uslijedila serija od tri pobjede, dvije domaće, Travnik (1:0) i Zvijezda (1:0), te gostujuća sa vrućeg terena u Banjoj Luci (1:2). Seriju pobjeda prekinuo je Željezničar (2:0), da bi uslijedila dva remija, s Goškom u Gabeli (0:0) i sa Zrinjskim na domaćem terenu (1:1), da bi u okviru osmog kola poraženi u Bijeljini (2:0). Od devetog kola Slavija ponovo ulazi u seriju od tri pobjede, pa su redom padali Čelik (2:1), Rudar Prijedor (0:1) te Gradina (2:1). U dvanaestom kolu Slavija je poražena na Otoci minimalnim rezultatom (1:0).
Trener Vlado Čapljić igra u formaciji 4-4-2 ili 4-5-1. Na golu Slavije ove godine stoji Ratko Dujković. Bekovske pozicije igraju, lijevo Vukašin Benović, desno Jovan Svitlica ili po potrebi Goran Popović. Na stoperskim pozicijama igraju Predrag Papaz i Radoslav Aleksić, dok je u rotaciji još Branko Ojdanić. Centralni vezni igrači su Edin Dudo i Haris Fazlagić, dok na krilnim pozicijama igraju Marko Perišić, Haris Bešlija. Najveća konkurencija u timu Slavije je u napadu, pa trener Čapljić dosta rotira u tom segmentu tima. Ipak treba istaći Dejana Raševića i Zorana Kokota. Uz njih tu su još Feđa Dudić, Vidić Lazar i Ivan Mamić.
Glavni sudija je Živković Ilija iz Orašja, dok će pomoćnici biti Turudić Hrvoje (Ljubuški) i Dujak Goran (Odžak), četvrti sudija je Mujić Elvis (Banovići).
Utakmica koja će dati odgovore jesmo li spremni napraviti još jedan iskorak ka tituli. Stadion u Lukavici smo često znali napustiti uzdignute glave, još su svježa sjećanja na prošlogodišnji visoki trijumf 0:4.
Zato, hoćemo Vaš maksimum, hoćemo pobjedu!
PRVA LJUBAVI, NAJVEĆA RADOSTI POBJEDU DAJ NAM TI!
Stadion: SRC Slavija
Nedjelja, 11.11.2012. u 13:00
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Tezak mec i veoma ce biti bitna pobjeda za nas ako je ostvarimo za nastavk prvenstva aBd.
@Zagor nas ne moras opominjati za banove komsije su ti koji dolaze da provociraju ili ako vec hoces da banujes nas budi korektan.
@Zagor nas ne moras opominjati za banove komsije su ti koji dolaze da provociraju ili ako vec hoces da banujes nas budi korektan.
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
- Bordostrik
A valjda je doslo vrijeme da se smiri hajka oko derbija (pogotovo od susjeda) i da se vratimo "normalnom zivotu"
'Elem sretno nasim igracima u nastavku borbe za N1!
Neka frka, a?!
Nisu loši ove sezone, neće nam biti nimalo lahko tamo. Oni će se naložiti protiv nas, kao i uvijek kad igraju s nama, pogotovo kući. Ali, kako god, moramo pobijediti i osvojiti tri boda. 0:2. Ovom pobjednom potvrditi prošlu i začepiti usta mnogim.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
jel im Dudo standardni 11...to je naša šansa
Imamo bolju ekipu i mislim da pametnom igrom možemo do pobjede. Nema sumnje da će Slavija zapeti protiv nas ali isto tako siguran sam da će naša ekipa dati sve za pobjedu.
Prognoza 0-1
Imamo bolju ekipu i mislim da pametnom igrom možemo do pobjede. Nema sumnje da će Slavija zapeti protiv nas ali isto tako siguran sam da će naša ekipa dati sve za pobjedu.
Prognoza 0-1
Vraca se duh derbija. I Sarajevo i ovi dole su na mjestima koja im pripadaju. Navijaci se vracaju na stadione. Oni navijaju do 60-te min, mi navijamo 90 min. Oni naprave bakljadu, a mi napravimo vecu. Mi njima prijetimo Saidom, a oni nama Ivicom. Sve u svemu lijepo je.Bordostrik je napisao/la:A valjda je doslo vrijeme da se smiri hajka oko derbija (pogotovo od susjeda) i da se vratimo "normalnom zivotu"![]()
Mi nikada odustati necemo...
- Evolution87
- Kontakt:
bice gusto bice 0:2 Hadzija i Suljic 
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
-
samosarajvo
- Kontakt:
Utakmica je u 13:00 a karte se kupuju ispred stadiona i na pumpi Terex, cijena je 10 KM.
SVI U LUKAVICU PO NOVA 3 BODA!
SVI U LUKAVICU PO NOVA 3 BODA!
ahahaha e vala me dobro nasmija sa ovim oni nama prijete ivicom10.Skoro je napisao/la:Vraca se duh derbija. I Sarajevo i ovi dole su na mjestima koja im pripadaju. Navijaci se vracaju na stadione. Oni navijaju do 60-te min, mi navijamo 90 min. Oni naprave bakljadu, a mi napravimo vecu. Mi njima prijetimo Saidom, a oni nama Ivicom. Sve u svemu lijepo je.Bordostrik je napisao/la:A valjda je doslo vrijeme da se smiri hajka oko derbija (pogotovo od susjeda) i da se vratimo "normalnom zivotu"![]()
Jos napisi: "Mi njima bjezimo tri boda, oni nama tri titule" i sve će bit kako treba.10.Skoro je napisao/la:Vraca se duh derbija. I Sarajevo i ovi dole su na mjestima koja im pripadaju. Navijaci se vracaju na stadione. Oni navijaju do 60-te min, mi navijamo 90 min. Oni naprave bakljadu, a mi napravimo vecu. Mi njima prijetimo Saidom, a oni nama Ivicom. Sve u svemu lijepo je.Bordostrik je napisao/la:A valjda je doslo vrijeme da se smiri hajka oko derbija (pogotovo od susjeda) i da se vratimo "normalnom zivotu"![]()
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Dugo cu dugo sanjati nocima, sanjati nocima,Bordostrik je napisao/la:A valjda je doslo vrijeme da se smiri hajka oko derbija (pogotovo od susjeda) i da se vratimo "normalnom zivotu"![]()
suze u njihovim plavim ocima, plavim ocima
Sto se tice utakmice sa Slavijom uzimamo, bice teska utakmica, mozda i teza od ove protiv Zelje, ali uzimamo barem minimalnim rezultatom 0:1
Ne mogu to napisati jer bih samim tim negirao drzavu u kojoj sam rodjen, a u istoj ste veci dio postojanja proveli u nizem rangu takmicenja.exbabilon je napisao/la:Jos napisi: "Mi njima bjezimo tri boda, oni nama tri titule" i sve će bit kako treba.10.Skoro je napisao/la:Vraca se duh derbija. I Sarajevo i ovi dole su na mjestima koja im pripadaju. Navijaci se vracaju na stadione. Oni navijaju do 60-te min, mi navijamo 90 min. Oni naprave bakljadu, a mi napravimo vecu. Mi njima prijetimo Saidom, a oni nama Ivicom. Sve u svemu lijepo je.Bordostrik je napisao/la:A valjda je doslo vrijeme da se smiri hajka oko derbija (pogotovo od susjeda) i da se vratimo "normalnom zivotu"![]()
Mi nikada odustati necemo...
Kako se iznenada ukaže ta patriotska crta i ljubav prema režimu. 
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Baci Slaviju da se igramo, da se igramo.. 
0-2(SH7, Hadzic)
0-2(SH7, Hadzic)
daleko od toga da je slavija šaša ekipa..bar to nisu ove godine ali mislim da će naši ovo dobro odigrati i pobjediti
Jedino ako Sajid POCERA mozda i dobijete 1 0DevilS je napisao/la:Baci Slaviju da se igramo, da se igramo..
0-2(SH7, Hadzic)
Paljetkas je napisao/la:Jedino ako Sajid POCERA mozda i dobijete 1 0DevilS je napisao/la:Baci Slaviju da se igramo, da se igramo..
0-2(SH7, Hadzic)
sta je ovo, konacno ga poceli cijenit ili ga jos vise ljute
Novi partner bordo kluba dolazi iz Mostara.
http://fcsarajevo.ba/vijesti/novi-partn ... ostara/773" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fcsarajevo.ba/vijesti/novi-partn ... ostara/773" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Ja saida normalno cjenim kao navijac ovog kluba i ne vidim tu nista cudno. 
Ne kontam zasto se pravdas i jos vaznije kome se pravdas...??DevilS je napisao/la:Ja saida normalno cjenim kao navijac ovog kluba i ne vidim tu nista cudno.
Cjenim i ja Saida i sve ono sto nam je priustio. Pogotovo u euro tekmama a ne smijemo zanemariti i domace prvenstvo gdje je namjestao golove a i zabijao. Sigurno je da je covjek zaduzio i klub i navijace za ovaj kratak period koji je proveo u klubu. Znam pouzdano da je korektan prema upravi i da cemo zaraditi na njegovom transferu u junu iduce god. Momku je tek 24 god i sigurno je da se moze fino prodati. Prije toga garantujem da ce sve uciniti sa saigracima i Jovicem da donese titulu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.