FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zagor
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zagor » 08 nov 2012, 17:08

Iza nas je ostala još jedna velika pobjeda, Sarajevo je lider na tabeli, međutim predaha nema, već u nedjelju slijedi novo iskušenje, u okviru trinaestog kola Sarajevo gostuje u Istočnom Sarajevu kod Slavije.

U Slaviji između dvije pauze nisu željeli da im se dogodi scenario iz prošle sezone, kada su tek u posljednjem kolu sačuvali status premijerligaša, pa su angažovali nekolicinu igrača. U Lukavicu su došli Jovan Svitlica, Mirko Mirosavljević, Edin Dudo, Zoran Kokot, Feđa Dudić, Haris Fazlagić, Ivan Mamić.

Slavija ove godine igra vrlodobro, i trenutno zauzimaju visoku petu poziciju sa dvadesetijednim osvojenim bodom. Da će ovo biti dobra sezone za Slaviju nagovijestili su već u prvom kolu kada su uzeli bod u Širokom Brijegu (0:0). Nakon toga je uslijedila serija od tri pobjede, dvije domaće, Travnik (1:0) i Zvijezda (1:0), te gostujuća sa vrućeg terena u Banjoj Luci (1:2). Seriju pobjeda prekinuo je Željezničar (2:0), da bi uslijedila dva remija, s Goškom u Gabeli (0:0) i sa Zrinjskim na domaćem terenu (1:1), da bi u okviru osmog kola poraženi u Bijeljini (2:0). Od devetog kola Slavija ponovo ulazi u seriju od tri pobjede, pa su redom padali Čelik (2:1), Rudar Prijedor (0:1) te Gradina (2:1). U dvanaestom kolu Slavija je poražena na Otoci minimalnim rezultatom (1:0).

Trener Vlado Čapljić igra u formaciji 4-4-2 ili 4-5-1. Na golu Slavije ove godine stoji Ratko Dujković. Bekovske pozicije igraju, lijevo Vukašin Benović, desno Jovan Svitlica ili po potrebi Goran Popović. Na stoperskim pozicijama igraju Predrag Papaz i Radoslav Aleksić, dok je u rotaciji još Branko Ojdanić. Centralni vezni igrači su Edin Dudo i Haris Fazlagić, dok na krilnim pozicijama igraju Marko Perišić, Haris Bešlija. Najveća konkurencija u timu Slavije je u napadu, pa trener Čapljić dosta rotira u tom segmentu tima. Ipak treba istaći Dejana Raševića i Zorana Kokota. Uz njih tu su još Feđa Dudić, Vidić Lazar i Ivan Mamić.

Glavni sudija je Živković Ilija iz Orašja, dok će pomoćnici biti Turudić Hrvoje (Ljubuški) i Dujak Goran (Odžak), četvrti sudija je Mujić Elvis (Banovići).

Utakmica koja će dati odgovore jesmo li spremni napraviti još jedan iskorak ka tituli. Stadion u Lukavici smo često znali napustiti uzdignute glave, još su svježa sjećanja na prošlogodišnji visoki trijumf 0:4.

Zato, hoćemo Vaš maksimum, hoćemo pobjedu!

PRVA LJUBAVI, NAJVEĆA RADOSTI POBJEDU DAJ NAM TI!

Stadion: SRC Slavija
Nedjelja, 11.11.2012. u 13:00
Biće težak meč !
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 08 nov 2012, 17:15

Tezak mec i veoma ce biti bitna pobjeda za nas ako je ostvarimo za nastavk prvenstva aBd. ;)
@Zagor nas ne moras opominjati za banove komsije su ti koji dolaze da provociraju ili ako vec hoces da banujes nas budi korektan. :P
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Bordostrik

Post Postao/la Bordostrik » 08 nov 2012, 18:13

A valjda je doslo vrijeme da se smiri hajka oko derbija (pogotovo od susjeda) i da se vratimo "normalnom zivotu" :D
'Elem sretno nasim igracima u nastavku borbe za N1! 8-)
Neka frka, a?!

High

Post Postao/la High » 08 nov 2012, 18:27

Nisu loši ove sezone, neće nam biti nimalo lahko tamo. Oni će se naložiti protiv nas, kao i uvijek kad igraju s nama, pogotovo kući. Ali, kako god, moramo pobijediti i osvojiti tri boda. 0:2. Ovom pobjednom potvrditi prošlu i začepiti usta mnogim.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

istok1987
Kontakt:

Post Postao/la istok1987 » 08 nov 2012, 18:42

jel im Dudo standardni 11...to je naša šansa
Imamo bolju ekipu i mislim da pametnom igrom možemo do pobjede. Nema sumnje da će Slavija zapeti protiv nas ali isto tako siguran sam da će naša ekipa dati sve za pobjedu.
Prognoza 0-1

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 08 nov 2012, 21:09

Bordostrik je napisao/la:A valjda je doslo vrijeme da se smiri hajka oko derbija (pogotovo od susjeda) i da se vratimo "normalnom zivotu" :D
Vraca se duh derbija. I Sarajevo i ovi dole su na mjestima koja im pripadaju. Navijaci se vracaju na stadione. Oni navijaju do 60-te min, mi navijamo 90 min. Oni naprave bakljadu, a mi napravimo vecu. Mi njima prijetimo Saidom, a oni nama Ivicom. Sve u svemu lijepo je.
Mi nikada odustati necemo...

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 08 nov 2012, 21:12

bice gusto bice 0:2 Hadzija i Suljic 8-)
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 08 nov 2012, 21:18

Utakmica je u 13:00 a karte se kupuju ispred stadiona i na pumpi Terex, cijena je 10 KM.

SVI U LUKAVICU PO NOVA 3 BODA!

istok1987
Kontakt:

Post Postao/la istok1987 » 08 nov 2012, 21:18

10.Skoro je napisao/la:
Bordostrik je napisao/la:A valjda je doslo vrijeme da se smiri hajka oko derbija (pogotovo od susjeda) i da se vratimo "normalnom zivotu" :D
Vraca se duh derbija. I Sarajevo i ovi dole su na mjestima koja im pripadaju. Navijaci se vracaju na stadione. Oni navijaju do 60-te min, mi navijamo 90 min. Oni naprave bakljadu, a mi napravimo vecu. Mi njima prijetimo Saidom, a oni nama Ivicom. Sve u svemu lijepo je.
ahahaha e vala me dobro nasmija sa ovim oni nama prijete ivicom :lol: :lol: :lol:

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 08 nov 2012, 21:20

10.Skoro je napisao/la:
Jos napisi: "Mi njima bjezimo tri boda, oni nama tri titule" i sve će bit kako treba. :mrgreen:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

dide
Kontakt:

Post Postao/la dide » 08 nov 2012, 21:25

Dugo cu dugo sanjati nocima, sanjati nocima,
suze u njihovim plavim ocima, plavim ocima :D

Sto se tice utakmice sa Slavijom uzimamo, bice teska utakmica, mozda i teza od ove protiv Zelje, ali uzimamo barem minimalnim rezultatom 0:1 ;)

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 08 nov 2012, 21:31

exbabilon je napisao/la:
10.Skoro je napisao/la:
Jos napisi: "Mi njima bjezimo tri boda, oni nama tri titule" i sve će bit kako treba. :mrgreen:
Ne mogu to napisati jer bih samim tim negirao drzavu u kojoj sam rodjen, a u istoj ste veci dio postojanja proveli u nizem rangu takmicenja.
Mi nikada odustati necemo...

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 08 nov 2012, 21:59

Kako se iznenada ukaže ta patriotska crta i ljubav prema režimu. :mrgreen:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 08 nov 2012, 22:06

Baci Slaviju da se igramo, da se igramo.. :D
0-2(SH7, Hadzic) 8-)

istok1987
Kontakt:

Post Postao/la istok1987 » 08 nov 2012, 22:15

daleko od toga da je slavija šaša ekipa..bar to nisu ove godine ali mislim da će naši ovo dobro odigrati i pobjediti

Paljetkas
Kontakt:

Post Postao/la Paljetkas » 09 nov 2012, 01:09

DevilS je napisao/la:Baci Slaviju da se igramo, da se igramo.. :D
0-2(SH7, Hadzic) 8-)
Jedino ako Sajid POCERA mozda i dobijete 1 0 :lol:

azizmpj
Kontakt:

Post Postao/la azizmpj » 09 nov 2012, 01:30

Paljetkas je napisao/la:
DevilS je napisao/la:Baci Slaviju da se igramo, da se igramo.. :D
0-2(SH7, Hadzic) 8-)
Jedino ako Sajid POCERA mozda i dobijete 1 0 :lol:

sta je ovo, konacno ga poceli cijenit ili ga jos vise ljute :D

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 nov 2012, 10:55

Novi partner bordo kluba dolazi iz Mostara.

http://fcsarajevo.ba/vijesti/novi-partn ... ostara/773" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 09 nov 2012, 11:05

Ja saida normalno cjenim kao navijac ovog kluba i ne vidim tu nista cudno. :)

istok1987
Kontakt:

Post Postao/la istok1987 » 09 nov 2012, 11:30

DevilS je napisao/la:Ja saida normalno cjenim kao navijac ovog kluba i ne vidim tu nista cudno. :)
Ne kontam zasto se pravdas i jos vaznije kome se pravdas...??
Cjenim i ja Saida i sve ono sto nam je priustio. Pogotovo u euro tekmama a ne smijemo zanemariti i domace prvenstvo gdje je namjestao golove a i zabijao. Sigurno je da je covjek zaduzio i klub i navijace za ovaj kratak period koji je proveo u klubu. Znam pouzdano da je korektan prema upravi i da cemo zaraditi na njegovom transferu u junu iduce god. Momku je tek 24 god i sigurno je da se moze fino prodati. Prije toga garantujem da ce sve uciniti sa saigracima i Jovicem da donese titulu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []