Fudbal je sport, a sport treba da bude fer plej i kad se gubi i kad se pobjedjuje tako da njegov osmijeh je samo lijep gest odnosno sportski kao sto i milion drugih igraca isto urade.
Ovaj GIF, de pogledajte samo gdje je Dzeko bio krenuo pa zasto je posle toga stao. Da je isao na igraca mogao bi samo faul napraviti i zaraditi nepotreban karton, jest da glupo izgleda kako je stao ali prije toga je se spremio da ide uz liniju, samo malo bolje pogledajte.
I kao takav (kao sto ga mnogi ovdje osudjuju) je bio nas najopasniji igrac, trebamo se zapitati da li smo u stanju ostaviti Dzeku na klupi??? Ko bi nam igrao? Ono realno gledajuci, Ibisevic jeste mozda agresivniji u napadu ali Dzeko je klasa od napadaca koji je u 16m ubica, to sto nas trener ne zna da postavi formaciju to je druga stvar.
I evo na sta mislim kako ne zna da postavi formaciju, kao prvo pocinjemo tekmu bez lijevog Krila, a umjesto njega igra najsporiji igrac nase repke. Kao drugo, ostavio je najjaceg trkaca i defanzivca na klupi a umjesto njega je igrao Lulic koji nikad nije bio defanzivac.
Svaka ekipa se dijeli na 8:2 ili maksimalno 7:3 (iako mi trenutno niti jedna repka ne pada na pamet sa 7:3), da pojasnim malo ove brojke. 8+2= 8 trkaca i 2 tehnicara sto je sasvim dovoljno, 3 su vec previse.
Da stvar bude jos gora, lik nam vadi 2 trkaca i dodaje jos dva tehnicara (Salihovic i Susic) i tu nam zadaje KO udarac.
Pogledajmo nasu postavu po igracima i njihovim pozicijama nakon 3 izmjene:
-----------------------------------BEgovic
Mujdza--------Sunjic------------------------Spahic--------------------
-
-----------------------Besic----------------Salihovic
--------------------Pjanic---Susic
-------------------------Misimovic
----------Dzeko-------------------------Ibisevic
Znaci nigdje krila, u sredini povredjeni Salihovic, mrtav umoran Misimovic i Susic koji realno jos nije za ovaj nivo. Znaci u sredini samo Besic i Pjanic.
Sad vi meni objasnite kako da jedan Dzeko ili bilo koji drugi igrac izgleda dobro pored ovakvih igraca.
Da ne bude zabune, nisu igraci krivi, oni su takvi i u svojim klubovima i tako citaav zivot zaradjuju pare, samo sto njihovi klupski treneri znaju napraviti dobitnu kombinaciju dok nas selektor (kojeg sam uvjek postovao) nije znao niti ce kad znati.
Kad je bio tu Kolasinac umjesto Mede a Lulic na lijevo krilo, mnogo bolje je to izgledalo jer smo imali pokretljive igrace i samim tim i Dzeko izgleda pokretljivije kad svi grizu. Eto malo se oduzi ali imalo bi se do zore sta pisati ali j edno neka nam bude jasno, moramo znati kritikovati i ostati kulturni iako nam je do placa, jer ipak je ovo fudbal i nije vrijedno da se nekom spominje famelija zbog toga. U zdravlju