Moje mišljenje je, doduše odavno, da ova ekipa nije za titule. Čak šta više slabiji smo nego jesenas. Zašto?
Prvo kad je Kup u pitanju dovedeni su igraći koji nemaju pravo nastupanja u istom. Dakle, vrlo izgledna puša u Kupu.
Drugo. što se tiče prvenstva skoro pa ista stvar. Onaj liberijac nema pravo nastupa i njegovo dovođenje je skoro pa promašaj. On kad (ako uopšte) bude mog'o igrati tad će biti sve gotovo. Dalje, Stančeski se nije naigr'o gotovo ništa. Jamak odigr'o dvije tekme praktično kad se sabere, znači gotovo ništa.
Slabiji smo za Kerlu, a on je po meni ismislio stopera za ovu dvojicu što sad igraju. Nikad tanji nismo tu bili. Napadač je misaona imenica godinama. Dakle, moje mišljenje da smo slabiji u odnosu na jesen, a o prošloj sezoni da ne govorim. Dakle, realno o tituli smo razmišljali samo zato što smo Željo. Po igračkom kadru jači smo od Drine, Veleža, Budućnosti i Leotara, a sa svima ostalima smo u pet deka pa čak i gladnim pitarima što je zaista sramota. Govorim igrački dok o drugim stvarima bi se dalo razgovarati. Moje mišljenje (ovo stalno ponavljam) je da je to nedopustivo. Mislim da je to prije svega pogrešna procjena stručnog štaba. E sad, možda i nije, a to sam tamo nekad pred početak ove polusezone napisao da ovo nepojačavanje ekipe (koje se moralo desiti da bi se krenulo naprijed, poboljšala igra i zadržala publika) se može jedino opravdati suspenzijom koja je odavno izvjesna. Ako se računalo na suspenziju što znači da se ovo prvenstvo praktično džaba igrao onda ok. Koji ćeš klinac dovoditi bolje igrače i bacati pare nizašta. Koje mislio drugačije i kont'o da ovi mogu do titule i kupa zaj.ebo. se izgleda pošteno. Prošle godine smo dobili pitu od govana, ali ne može to stalno.
Teško mi je pao poraz sinoć, ali barem sam sad rastarečen i ne moram se sekirati do kraja prvenstva. Dakle, očito je šta treba činiti ako od ove lige išta bude.
Ako od lige ne bude ništa, zahvaliti se raznoraznim vedetama i odmah krenuti sa stvaranjem nove, mlade ekipe koja će igrati domaće prvenstvo do okončanja suspenzije.
Na kraju, ja od ovih igrača nisam nezadovoljan (ni sinoć ni protiv Širokog) kad je u pitanju zalaganje, borba, trka, požrtvovanost) već jednostavno ljudi teško da mogu bolje. Mislim da trenutno imamo najgoru ekipu u zadnjih bruku godina. Upravo ovaj pristup u smislu zalaganja i ostalog ih drži na drugom mjestu, a sve ostalo