Gledaj Dark seriju.
Trebao bi biti prevod negdje na netu, na Netflixu msm da ga nema.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Gledaj Dark seriju.
Nico na početku A1 ni španski nije znao, a do kraja filma postao odličan u njemačkom, španskom i engleskom + zbario trebu i natjerao je da mu plati odjeću u trgovini.
Ja navijao da zbari onu plavu sa pocetka, a on ode na drugu stranu skroz.
Nazoves i vidis, al' ozb. ti kazem.soxx je napisao/la: ↑01 feb 2021, 20:31Jel iko otkazivao internet u svabiji?
Imam unitymedia internet, yebi im mater sad su prodali vodafonu se pa ne znam kome da saljem pismo..
Drugo ak mi je net prikljucen 2 juna. A 2 godine ugovora isticu znaci 2 juna, koji datum da stavim kao stim danom prekidam saradnju.
Dal 31 maj il 1 juni?
2 mjeseca po ugovoru moram ranije najavir otkaz, znaci imam vremena do kraja marta da to rijesim.
I ko me da saljem ruter itd? Moram li s ruterom sta pisat? Nekakvo pismo ?
Kod: Označi sve
Vodafone West GmbH
Aachener Str. 746-750
50933 Köln
Što se tiče žene, situacija je ista.AshburtonG je napisao/la: ↑07 feb 2021, 02:32Probaj naci neku firmu, koja ce te uzet na dualni studij. Nije najbrza opcija, ali ce ti priznat makar 70% predmeta, a poslije imas relativno sigurno mjesto, barem u toj kompaniji. Pitanje je samo na kojem nivou ti je njemacki. Bez C1, ne samo da ne mozes upisat fakultet, nego nisi u mogucnosti pratit nastavu.
To ti je definitivno najbrzi nacin za vizu, uz Ausbildung. Normalno, ako zelis radit u toj struci.
S druge strane, ti si svoju diplu vec trebao samostalno predat na priznavanje. Muz moje rodice je isao tamo gospodin na Ausbildung za bankara, sa zavrsenim ekonomskim fakultetom(finansije i bankarstvo). Na zadnjoj godini Ausbildunga iz zajebancije preda za provjeru i priznanje diplome, cini mi se da je Bonn u pitanju, ali nisam siguran, te mu ljudi priznaju 100% diplomu.![]()
Sad umjesto da stoji na salteru cijeli dan, ima svoju kancelariju i radi kredite. Doduse, bez Ausbildunga bi tesko upao na takvo dobro mjesto odmah, ali diploma je priznata bez problema.
Sta ti bi sa zene? Znam da si spominjao njen fakultet i plavu kartu.
Nazvah sad kundenservice kazu da je otkazan mi internet vec.RiNo je napisao/la: ↑02 feb 2021, 22:07Napiši da otkazuješ navedeni ugovor "zum nächstmöglichen Zeitpunkt" ne moraš navoditi tačan dan jer i sami vide do kad vrijedi ugovor... Potpišeš se i pošalješ naTo bukvalno možeš uraditi odmah mjesec dana poslije sklapanja ugovora i ne razmišljati iduće 2 godine kad ističe.Kod: Označi sve
Vodafone West GmbH Aachener Str. 746-750 50933 Köln
Meni se desilo da sam imao ugovor od €24,99 mjesečno za 150mbit/s i zaboravio otkazati. Automstski produžili ugovor na još 2 godine pod cijenom od €34,99/mjesečno. Ja otkazao i onda su me zvali i ponudili 200mbit/s za €29,99 što sam i prihvatio. Za vraćanje rutera ćeš najvjerovatnije dobiti Retourenschein
Ne znam, ja sam sklopio ugovor kad su bili Unitymedia pa sam morao slati Kündigung Vodafoneu kasnije.soxx je napisao/la: ↑08 feb 2021, 10:26
Nazvah sad kundenservice kazu da je otkazan mi internet vec.![]()
Reko kako to kad nisam poslao. Vice ona daj novu adresu da ti posaljem Kündigungbestatigung.
Kontam koji qrac da me nece naguzit![]()
Mozda su svi ugovori prelaskom unitymedia ma vodafone otkazani zavrsetkom ugovora?
Bas takoAshburtonG je napisao/la: ↑08 feb 2021, 17:20Prestani razmisljat i vec sutra kreni sa procesom, inace ces i 2025. godine napisat slican post.
Ma nisam ja trazio na novoj adresi da mi prijave net, tako da, nek mi popuse, vidjet cu kakva ce posta doc ove sedmice.RiNo je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:30Ne znam, ja sam sklopio ugovor kad su bili Unitymedia pa sam morao slati Kündigung Vodafoneu kasnije.soxx je napisao/la: ↑08 feb 2021, 10:26
Nazvah sad kundenservice kazu da je otkazan mi internet vec.![]()
Reko kako to kad nisam poslao. Vice ona daj novu adresu da ti posaljem Kündigungbestatigung.
Kontam koji qrac da me nece naguzit![]()
Mozda su svi ugovori prelaskom unitymedia ma vodafone otkazani zavrsetkom ugovora?
A kakvu su to novu adresu tražili, nije valjda da nisi prijavio selidbu? To naplate isto €30-40Mislim da bi u mjesečnim računima trebalo negdje sitnim slovima pisati da je ugovor otkazan, ili na Kundenportalu u meine Aufträge
Ovak i ja kazem od 01.01 ne pusim vise, svake godine.AshburtonG je napisao/la: ↑08 feb 2021, 17:20Prestani razmisljat i vec sutra kreni sa procesom, inace ces i 2025. godine napisat slican post.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.