Jeste. Platforma za kamermane na sredisnjem dijelu igralista je prenisko i preblizu terenu, i trebalo bi ju podici barem za 1 metar. Uz sve to, tu su i oni zvucnici koji uveliko ometaju snimanje, posebno kad se izvode korneri ili auti. Mislim da ce se ovo poboljsati tek kad na red dodje izgradnja tribine na ovoj strani, jer trenutno platforma zadovoljava kriterije i propise NS BiH, ali s druge strane ne zadovoljava u cjelosti kriterije kvalitetnog TV prijenosa.
@Rodjak je prilicno dobro pojasnio razloge problema u snimanju na stadionu Rodjeni, ali i ovaj segment je iskljucivo do kamermana i tehnicara na prijenosu. Poluprofesionalne i profi kamere imaju "rucni" i "automatski" nacin rada. Kamermani i realizatori ne zele puno da se zamaraju oko toga pa uglavnom koriste automatski nacin rada i prilagodjavanja, a kao posljedicu imas onakve snimke i kadrove. Jer i objektivu kamere, kao i ljudskom oku, treba nekoliko sekundi da se prilagodi razlicitoj razini osvjetljenja. Uz minimalnu obuku i zalaganje potrebno je par minuta da se rucno urade postavke kamere, odnosno podesavanje ravnoteze bijele boje, ekspozicija, kontrast itd...pa da se dobije dosta kvalitetniji i ujednaceniji snimak od onoga sto sada imamo i gledamo sa stadiona "Rodjeni".
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar