NK Čelik Zenica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Re: NK Čelik Zenica
Na zapadnoj tribini bili su igraci Mosevca koji sui navijali za Bosnu .Medju njimu bilo i igraca iz Zenice koji igraju za njih.
-
- Kontakt:
Ko je vodio ekipu prosle sezone protiv Stupvsnice kuci i u gostims i kuci protiv Bosne (Pavle) Duvnjsk je kasnuije dosao. Ovo je orva utakmica pod negovim vodjjenjem daČelik nije postigao golTruhlo je napisao/la: ↑31 avg 2022, 23:07Kad ti se jednom desi ovakva utakmica to je sreca. Al kad te vec dvije godine za redom uzimaju konkurenti na isti nacin, onda je i do nas. Nista se nije naucilo iz poraza od prosle godine, identicna utakmica. Nego isto napaljeni majmuni grlom u jagode. Tu se vidi rukopis trenera i takticka postavka.KenoRob je napisao/la: ↑31 avg 2022, 22:59Znam ja sta zelis reci ali ne moze biti znanje 2 precke, 2 penala, i deset solidni sansi.
Ima tu znanja ali nije ni Joldic trenercina. Treca liga.
Bosni je opet lakse bilo igrati i imali su i srece hajmo reci zasluzeno.
Realan rezultat je bio X ko kuca ako vec Celik nije pobjedio.
Sta je tu je
odgovor za Truhlu
Ako nista, barem nece vise pritiska biti do kraja sezone, nego 400 ljudi na stadionu i laganica.
Da me pogresno ne shvatite, puna podrska za Duvnjaka, nadam se da ces izvuci pouke iz ove tekme i napraviti jos bolji niz![]()
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada
- sagitarius
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica
Ma mora momak u teretanu, jacati trbusni zid, i to dobre vjezbe s tegovima, tako ce dobiti i jaci sut, ovo sto na treningu trbusnjake rade je 0 realno.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
-
- Kontakt:
Nikad poraz samo lekcija, idemo dalje svi zajedno
Tanko ovo skroz!
Zapisujte ove nickove i imena na Facebook komentarima.
Pa kad dođe vakat za slavlje da samo screenshotove postavimo
Eh idemo od nule sad, prestižemo 19 uzastopnih !! A za navijače se nemojte brinuti, Robijaši dolaze i u Sarajevo u nedjelju protiv Batona, a najvjerniji će doći i protiv Borca na Bilinom. 

Pa kad dođe vakat za slavlje da samo screenshotove postavimo

Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!
Itekako treba, i kod njega me posebno nervira sto se zali na sve i svasta, u jednom momentu mu covjek uklizao na loptu i umjesto da nastavi on siri ruke i trazi nepostojeci faul.sagitarius je napisao/la: ↑31 avg 2022, 23:25Ma mora momak u teretanu, jacati trbusni zid, i to dobre vjezbe s tegovima, tako ce dobiti i jaci sut, ovo sto na treningu trbusnjake rade je 0 realno.
Dijete je to jos uvijek, ima slifa ali nedovoljno po meni. Mislim da njemu jako puno treba da bi bio neki igrac za federalnu, o PL da ne pricamo.
I jos da pohvalim Arnautovica koji je ubjedljivo bio najbolji nas igrac veceras. Svaka cast momku na najboljoj utakmici u Čeliku otkad je poceo igrati

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Oj price... Medjuseljac je u sest mjeseci od debija bio najbolji strijelac ekipe (ili izjednacen sa najboljim). Sad odjednom se on forsira, a ne vidi se zasto. Pricate o jacini suta, a momak kornere hladno najbolje izvodi.
Btw. Zapad je sranje. Zalite za ljudima koji psuju svojim igracima.
Celik!3,2,2.
- limvolikce1945
- Kontakt:
Večerašnji poraz je do trenera, kao što je 19 uzastopnih pobjeda isto do trenera. Kad je dobro pohvali se, kad je neki kiks, onda se smije neka i konstruktivna kritika uputiti, nije smak svijeta i nije zabranjeno.
Duvnjak jednostavno nije psihički adekvatno pripremio ekipu, a to se vidjelo po velikoj nervozi kod svih igrača u prvom poluvremenu, a i kod samog trenera koji je tu nervozu na njih prenosio. Isak je trebao dobiti crveni.
Ovdje se trebalo ući potpuno koncentrisano i ne misliti kako će atmosfera sa tribina sve sama riješiti. Bosna ima iskusnu ekipu i došli su nabrijani zbog ambijenta na Bilinom, naravno da su dali 1000% od sebe. Na to se moralo računati u pripremi za tekmu, a ne da će se usrat od straha. Dobar smo mi tim, to se pokazalo u drugom poluvremenu, a pokazat će se i protiv ovog Qurtona u Sarajevu već u nedjelju.
Duvnjak je isto mlad i inteligentan trener, ali nema puno iskustva u ovakvim utakmicama. Sumnjam da će mu se slično ponoviti.
A što se tiče ovih što neće više kao dolazit, zaboli me za njih, takvi su obično i ranije dolazili samo na derbije. Važno je da su ostavili po petaka, vidimo se ponovo u kupu protiv npr. Sarajeva.
Duvnjak jednostavno nije psihički adekvatno pripremio ekipu, a to se vidjelo po velikoj nervozi kod svih igrača u prvom poluvremenu, a i kod samog trenera koji je tu nervozu na njih prenosio. Isak je trebao dobiti crveni.
Ovdje se trebalo ući potpuno koncentrisano i ne misliti kako će atmosfera sa tribina sve sama riješiti. Bosna ima iskusnu ekipu i došli su nabrijani zbog ambijenta na Bilinom, naravno da su dali 1000% od sebe. Na to se moralo računati u pripremi za tekmu, a ne da će se usrat od straha. Dobar smo mi tim, to se pokazalo u drugom poluvremenu, a pokazat će se i protiv ovog Qurtona u Sarajevu već u nedjelju.
Duvnjak je isto mlad i inteligentan trener, ali nema puno iskustva u ovakvim utakmicama. Sumnjam da će mu se slično ponoviti.
A što se tiče ovih što neće više kao dolazit, zaboli me za njih, takvi su obično i ranije dolazili samo na derbije. Važno je da su ostavili po petaka, vidimo se ponovo u kupu protiv npr. Sarajeva.

Znam da je Pavle vodio, ali to nije bitno. Mogu pisati romane i kaciti 30 utakmica kao ova danas. Mentalitet trenera u klubu se mora mijenjati. Nije bitno je li Nizah Hukic, Pavle, Duvnjak, onaj Turcin kad smo uvezali pobjede na pocetku, pa dodje pun stadion i Amar Osim te ohladi. I ta tekma je bila ista, more sansi, Zeljo 3 puta centar presao 2 gola.dinodino2019 je napisao/la: ↑31 avg 2022, 23:22Ko je vodio ekipu prosle sezone protiv Stupvsnice kuci i u gostims i kuci protiv Bosne (Pavle) Duvnjsk je kasnuije dosao. Ovo je orva utakmica pod negovim vodjjenjem daČelik nije postigao golTruhlo je napisao/la: ↑31 avg 2022, 23:07Kad ti se jednom desi ovakva utakmica to je sreca. Al kad te vec dvije godine za redom uzimaju konkurenti na isti nacin, onda je i do nas. Nista se nije naucilo iz poraza od prosle godine, identicna utakmica. Nego isto napaljeni majmuni grlom u jagode. Tu se vidi rukopis trenera i takticka postavka.KenoRob je napisao/la: ↑31 avg 2022, 22:59Znam ja sta zelis reci ali ne moze biti znanje 2 precke, 2 penala, i deset solidni sansi.
Ima tu znanja ali nije ni Joldic trenercina. Treca liga.
Bosni je opet lakse bilo igrati i imali su i srece hajmo reci zasluzeno.
Realan rezultat je bio X ko kuca ako vec Celik nije pobjedio.
Sta je tu je
odgovor za Truhlu
Ako nista, barem nece vise pritiska biti do kraja sezone, nego 400 ljudi na stadionu i laganica.
Da me pogresno ne shvatite, puna podrska za Duvnjaka, nadam se da ces izvuci pouke iz ove tekme i napraviti jos bolji niz![]()
Ono sto hocu reci jeste da bilo ko da je trener mora se mijenjati pristup u derbi utakmicama. Nama 4 milje publike ili pun stadion veci teret, nego prazne tribine. Kod publike moze biti euforije, hajpa i ostalog, dok u klubu mora biti fokus na taktici i trener i igraci moraju biti hladne glave. Ako nam vec godinama ove derbi utakmice, euforije, zavrsavaju resetom i bolnim porazom, mora se poraditi na tome. Moramo pogledati zbog cega se to desava i ako treba neki drugi nacin na terenu isprobati. Kod nas totalna neodgovornost i lutanje noseno publikom, toga ne smije biti, za nase dobro u buducnosti. Malo vise pameti i mudrosti u ovakvim utakmicama.
Publika i robija cista 10ka danas, a na struci je da poradi na ovim stvarima, da nam u buducnosti budu prednost i vjetar u ledja, a ne teret, pritisk, strah.
Do kraja hrabro zajedno

All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Zapad je aplauzima ispratio igrace na kraju utakmice. Psovanja i tih fora nije bilo, mozda pokoji pojedinac.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑31 avg 2022, 23:56Oj price... Medjuseljac je u sest mjeseci od debija bio najbolji strijelac ekipe (ili izjednacen sa najboljim). Sad odjednom se on forsira, a ne vidi se zasto. Pricate o jacini suta, a momak kornere hladno najbolje izvodi.
Nije to taj zapad od prije 10 i 15 godina.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
- Kontakt:
nickiZe88 je napisao/la: ↑31 avg 2022, 23:50Itekako treba, i kod njega me posebno nervira sto se zali na sve i svasta, u jednom momentu mu covjek uklizao na loptu i umjesto da nastavi on siri ruke i trazi nepostojeci faul.sagitarius je napisao/la: ↑31 avg 2022, 23:25Ma mora momak u teretanu, jacati trbusni zid, i to dobre vjezbe s tegovima, tako ce dobiti i jaci sut, ovo sto na treningu trbusnjake rade je 0 realno.
Dijete je to jos uvijek, ima slifa ali nedovoljno po meni. Mislim da njemu jako puno treba da bi bio neki igrac za federalnu, o PL da ne pricamo.
I jos da pohvalim Arnautovica koji je ubjedljivo bio najbolji nas igrac veceras. Svaka cast momku na najboljoj utakmici u Čeliku otkad je poceo igrati![]()

@Truhlo bilo je itekako druze, nisu naravno psovali ti koji su na kraju i ostali i ispratili igrace aplauzom. Ovi sto su psovali su koji minut ranije napustili stadion

- Zenicanin988
- Kontakt:
Ne mogu vjerovat da ni jedna nije usla. Pa ja kad se sjetim onih tekmi u PL kad dodjem na tekmu i ne vidim ni JEDAN JEDINI sut da Celik uputi, sve neko mrcvarenje, nikakva igra, meni je ovo LIGA PRVAKA. Svaka cast momcima al kad nece nece. Mehic za mene nikakav igrac, moze on letat koliko hoce al njega nigdje nema
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Losa utakmica se mora desiti i nazalost desila se veceras. Ja jedino sto bih zamjerio nasim igracima jeste prostor u odbrani koji je ostajao za igrace Bosne. Ostalo je sve bilo manje vise u redu.
Sacekati da se Salkic oporavi i igrati sa tri vezna. Zuna je recimo vise ucestvovao u veznom redu od Durmisa, Karalica i Medjuseljca (govorim za utakmicu veceras). Ovako je to bilo previse ofanzivno.
Sacekati da se Salkic oporavi i igrati sa tri vezna. Zuna je recimo vise ucestvovao u veznom redu od Durmisa, Karalica i Medjuseljca (govorim za utakmicu veceras). Ovako je to bilo previse ofanzivno.
Celik!3,2,2.
Međuseljac i Vardo najgori !
Čelik je igro kad god bi se publika digla, to jest, na počecima poluvremena i to nije bio plod neke dobre igre, već malo strah igrača Bosne, kojima treba čestitati. Uvijek su bili tvrd orah Čeliku i to treba poštovati. Fina gesta i njihovih igrača što su pozdravili publiku.
Ambijent je skoro bio premijerligaški, dobra posjeta, gostujući navijači, nažalost igra Čelika je bila kao nekad u premijerligi loše i naivno.
Robijašima svaka čast za navijanje pogotovo prvo poluvrijeme, navijanje za svaku pohvalu
Čelik je igro kad god bi se publika digla, to jest, na počecima poluvremena i to nije bio plod neke dobre igre, već malo strah igrača Bosne, kojima treba čestitati. Uvijek su bili tvrd orah Čeliku i to treba poštovati. Fina gesta i njihovih igrača što su pozdravili publiku.
Ambijent je skoro bio premijerligaški, dobra posjeta, gostujući navijači, nažalost igra Čelika je bila kao nekad u premijerligi loše i naivno.

Robijašima svaka čast za navijanje pogotovo prvo poluvrijeme, navijanje za svaku pohvalu

Neka mladim igracima i ovih utakmica, nek se celice. Nista meni ne znaci poraz ako ce dobiti na iskustvu i ako ce ispravljati svoje greske. Pa kad slijedeca utakmica dodje pred 4000+ gledalaca, da ne pregore nego da hladne glave odigraju kako su u svlacionici dogovorili.
Karic ce nam biti ogromno pojacanje, samo dok se malo uigra.
A Bosnu smo dobili na njihovom bunjistu prosle sezone, zasto ne bi i ove? Duga je sezona, bice jos iznenadjenja.
Kao sto neko rece, u nekim momentima me ambijent na stadionu podsjetio na PL. Sve cestitke Robijasima.
Karic ce nam biti ogromno pojacanje, samo dok se malo uigra.
A Bosnu smo dobili na njihovom bunjistu prosle sezone, zasto ne bi i ove? Duga je sezona, bice jos iznenadjenja.
Kao sto neko rece, u nekim momentima me ambijent na stadionu podsjetio na PL. Sve cestitke Robijasima.
Pod hitno angazovat psihologa pred ove hajmo reci bitnije utakmice i to 7 dana prije, sasrali se ko grlice pred svojom publikom
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"
-
- Kontakt:
Kakav ba psiholog u trecem rangu o cemu ti pricas jel se drogiras
-
- Kontakt:
Dobro, porazi se moraju dešavati i ako je nešto dobro iz ovog poraza jeste to što je u 3.kolu. Sada se mora raditi još bolje i jače ka cilju, a to je ulazak u federalnu ligu. Jasno je da mi nismo toliko dominantni i da u ekipi ima dosta prostora za poboljšanje i za napredak, ali sada tu ima i pritiska od rezultata, jer ni blizu nije isto igrati bez motiva i cilja kao lani te sada kada to sve imaš ove godine. Prvenstvo je tek krenulo, biti ce ovo velika borba do samog kraja. Nece ni Bosna V. sve pobjediti ljudi moji, biti ce tu kikseva itekako.Isto tako liga nije ni malo naivna, biti ce tu za nas jos teskih utakmica i s drugim ekipama.
Zenički do kosti, idemo dalje !!!

Zenički do kosti, idemo dalje !!!
Iz svakog poraza treba izvuci lekciju. Ne treba niti sve samo pravdati niti sve samo napadati nego samo biti realan i reci kako jest, pa i dobro i lose. Ovakve tekme su dobre za analizu i to treba iskoristiti za napredak.
Klub se potrudio da stvori ambijent i hype, koji ce privuci veci broj gledalaca, pa od fokusa na ekipu, ambicija, marketinga, termina itd. To je sigurno zahtijevalo i dosta truda. Treba to cijeniti i svaka cast klubu na tome. Jako lijepo je vidjeti premijerligasku posjetu u trecoj ligi, 3500 - 4000 gledalaca mnogi premijerligasi sanjaju i to je ono sto je dobro. Sad nastaje drugi problem sto su ti ljudi uglavnom dosli zbog te euforije oko kluba i nakon poraza moze se ocekivati da ce se desiti kako su se brzo zagrijali, tako se jos brze i ohladili. Ipak, sad je poenta ako zelimo zdrav, ambiciozan i uspjesan klub trebamo nastaviti dolaziti u sto vecoj brojci na Bilino i u nastavku prvenstva. Treba progutati knedlu i nastaviti gurati proces ozdravljenja kluba. Nema druge. Nastaviti se uclanjivati u klub, kupovati karte i bodriti!
Na stadion se dolazi zbog svog kluba i ako klub radi zdravo onda su i pobjede i porazi sastavni dio. Poraz me licno ne dotice, jer mislim da je bolje da klub bar jos jednu sezonu provede u ovom rangu, a da pri tom vrati sto je vise duga moguce. Mislim da je to neophodno ako ne zelimo da rizikujemo sve dobro uradjeno i da odigramo na sigurno. Na ovoj utakmici se jasno vidjelo da nista nije zagarantovano, ali i sta bi znacio odlazak u visi rang, a to je da te u 1. federalci ceka ovakvih protivnika poput Bosne i jacih bar 6-7, a ne 1-2 i onda je neminovno da ulazes u ekipu kako bi bio konkurentan sto znaci da bi troskovi bili i dosta veci, pored onih sto takmicenje u tom rangu nosi i to opet ide u kontru vracanja dugova. Da ne spominjem napad na Premijer ligu da zahtijeva daleko veci budzet. Medjutim, vjerujem da ce klub nastaviti sa svojim ambicijama za prvo mjesto i da ga ovaj poraz iako je veliki udarac nece pokolebati. Nakon jednog poraza nista nije izgubljeno i mislim da u klubu vjeruju da nema sad nazad, ali problem je sto je kreiranje hypa oko ambicija glavni razlog za vise publike. Ovakvi porazi su kao hladan tus. Jesmo usrali kao sto znamo kad najvise treba, ali da smo prava lojalna publika, bilo bi na stadionu i dalje bar 1000-1500 gledalaca, a sad je realno ocekivati nekih standardnih 500 fanatika. Sve su to testovi, pa cemo vidjeti da li cemo ih poloziti. Cinjenica je da moramo graditi mentalitet lojalne publike, koja razmislja mozgom u interesu kluba, a ne hype publiku. Taj procenat u korist najodanijih Čelikovaca, vjernih navijaca i simpatizera mora biti veci ako zelimo da klub brze stane na zdrave noge.
Ono oko terena, ne volim komentarisati, jer taj dio tek treba postati prioritet u narednim godinama. Ipak, moramo biti realni i izvuci pouke, pa kao sto neko rece kako je trener bio zasluzan za dobar niz pobjeda, tako je i za ovaj poraz. Mosevac je vec pokazao odredjene slabosti. Momci su se borili na terenu i to im se ne moze osporiti, ali na prvu sto se moze vidjeti je previse dodira na lopti. Nismo imali izradjenu akciju i posten sut u gol tako da ne vidim o kakvim zicerima se ovdje prica. Najopasniji sut nam je bio kad je nas igrac s lijevog krila zelio centrirati, pa mu lopta presla preko noge i ode malo iznad precke. Bilo je nekih traljavih pokusaja glavom, ali nista konkretno. Bosna se takticki postavila na kontre, znali su sta su htjeli, bili su opasni u svojim situacijama pred golom i zasluzeno su pobijedili. Oni penali su smijesni, posebno drugi i ne bi mi bilo drago da dobijamo na taj nacin, jer to nije klub kakav zelimo izgraditi i zato i nek smo oba fulali. Cirkus je da nam sude nasi bivsi omladinci. Drago mi je sto je ovdje po tom pitanju ipak dosta realnih koji to i priznaju, jer samo tako i treba usmjeravati da se gradi klub kakav zelimo kako bi bio onaj pravi istinski ponos Zenice. Jos gore od penala je ono trcanje na sudiju kod prvog da se svira penal. To su seljacki maniri od kojih pate mnoge ekipe, a nadam se da cemo mi nekad s tim zavrsiti. U igri sigurno treba drskosti, ali imaju i neke granice. Medjutim, momci su se borili, trcali, pokusavali, ostavili srce na terenu i tu im se nema sta zamjeriti, ali takticki postoji dobar prostor za napredak. Treba uzeti u obzir i da je Joldic iskusniji trener. Konstantno je pomagao u vodjenju premijerligasa. Imali su glavu i rep, dok je kod nas to islo jalovo. Bosni cestitke na zasluzenoj pobjedi, a nama ostaje samo rad, rad i rad!
Na kraju cu ponoviti jos jednom. Na Bilino se dolazi prije svega zbog ljubavi prema klubu. Znam da ljudi zele i dobar fudbal i rezultate, ali nemoguce je ocekivati u okolnostima u kojima se klub nalazi da i na terenu nece biti turbulencija. Ne treba zaboraviti da smo svjesni da je ovo proces od minimalno 5 godina da dodjemo na svoje, a nismo jos na pola. U slucaju da podrska institucija i sponzora poraste moguce je ocekivati da se proces ubrza. Medjutim, ako zelimo da klub u narednim godinama stane na zdrave noge i da se ocisti od dugova, te bude ambiciozan s pokricem onako kako bi trebao biti onda najvise zavisi od nas kao clanova, navijaca i simpatizera. Moramo nastaviti konstantno bodriti svoj klub i doprinositi u svojim mogucnostima. Ako bude tako onda ce neminovno doci i vrijeme kad ce sve ovo sto se desava trenutno biti samo put koji je vrijedilo proci kako bi Bilino bilo dugorocno sretno. Sinoc su se po ko zna koji put vidjele naznake potencijala i ne smijemo stati na tome! Srce ispred i samo naprijed!
Glavu gore, nastaviti jako bodriti svoj jedini klub! moSa likČe!
Klub se potrudio da stvori ambijent i hype, koji ce privuci veci broj gledalaca, pa od fokusa na ekipu, ambicija, marketinga, termina itd. To je sigurno zahtijevalo i dosta truda. Treba to cijeniti i svaka cast klubu na tome. Jako lijepo je vidjeti premijerligasku posjetu u trecoj ligi, 3500 - 4000 gledalaca mnogi premijerligasi sanjaju i to je ono sto je dobro. Sad nastaje drugi problem sto su ti ljudi uglavnom dosli zbog te euforije oko kluba i nakon poraza moze se ocekivati da ce se desiti kako su se brzo zagrijali, tako se jos brze i ohladili. Ipak, sad je poenta ako zelimo zdrav, ambiciozan i uspjesan klub trebamo nastaviti dolaziti u sto vecoj brojci na Bilino i u nastavku prvenstva. Treba progutati knedlu i nastaviti gurati proces ozdravljenja kluba. Nema druge. Nastaviti se uclanjivati u klub, kupovati karte i bodriti!
Na stadion se dolazi zbog svog kluba i ako klub radi zdravo onda su i pobjede i porazi sastavni dio. Poraz me licno ne dotice, jer mislim da je bolje da klub bar jos jednu sezonu provede u ovom rangu, a da pri tom vrati sto je vise duga moguce. Mislim da je to neophodno ako ne zelimo da rizikujemo sve dobro uradjeno i da odigramo na sigurno. Na ovoj utakmici se jasno vidjelo da nista nije zagarantovano, ali i sta bi znacio odlazak u visi rang, a to je da te u 1. federalci ceka ovakvih protivnika poput Bosne i jacih bar 6-7, a ne 1-2 i onda je neminovno da ulazes u ekipu kako bi bio konkurentan sto znaci da bi troskovi bili i dosta veci, pored onih sto takmicenje u tom rangu nosi i to opet ide u kontru vracanja dugova. Da ne spominjem napad na Premijer ligu da zahtijeva daleko veci budzet. Medjutim, vjerujem da ce klub nastaviti sa svojim ambicijama za prvo mjesto i da ga ovaj poraz iako je veliki udarac nece pokolebati. Nakon jednog poraza nista nije izgubljeno i mislim da u klubu vjeruju da nema sad nazad, ali problem je sto je kreiranje hypa oko ambicija glavni razlog za vise publike. Ovakvi porazi su kao hladan tus. Jesmo usrali kao sto znamo kad najvise treba, ali da smo prava lojalna publika, bilo bi na stadionu i dalje bar 1000-1500 gledalaca, a sad je realno ocekivati nekih standardnih 500 fanatika. Sve su to testovi, pa cemo vidjeti da li cemo ih poloziti. Cinjenica je da moramo graditi mentalitet lojalne publike, koja razmislja mozgom u interesu kluba, a ne hype publiku. Taj procenat u korist najodanijih Čelikovaca, vjernih navijaca i simpatizera mora biti veci ako zelimo da klub brze stane na zdrave noge.
Ono oko terena, ne volim komentarisati, jer taj dio tek treba postati prioritet u narednim godinama. Ipak, moramo biti realni i izvuci pouke, pa kao sto neko rece kako je trener bio zasluzan za dobar niz pobjeda, tako je i za ovaj poraz. Mosevac je vec pokazao odredjene slabosti. Momci su se borili na terenu i to im se ne moze osporiti, ali na prvu sto se moze vidjeti je previse dodira na lopti. Nismo imali izradjenu akciju i posten sut u gol tako da ne vidim o kakvim zicerima se ovdje prica. Najopasniji sut nam je bio kad je nas igrac s lijevog krila zelio centrirati, pa mu lopta presla preko noge i ode malo iznad precke. Bilo je nekih traljavih pokusaja glavom, ali nista konkretno. Bosna se takticki postavila na kontre, znali su sta su htjeli, bili su opasni u svojim situacijama pred golom i zasluzeno su pobijedili. Oni penali su smijesni, posebno drugi i ne bi mi bilo drago da dobijamo na taj nacin, jer to nije klub kakav zelimo izgraditi i zato i nek smo oba fulali. Cirkus je da nam sude nasi bivsi omladinci. Drago mi je sto je ovdje po tom pitanju ipak dosta realnih koji to i priznaju, jer samo tako i treba usmjeravati da se gradi klub kakav zelimo kako bi bio onaj pravi istinski ponos Zenice. Jos gore od penala je ono trcanje na sudiju kod prvog da se svira penal. To su seljacki maniri od kojih pate mnoge ekipe, a nadam se da cemo mi nekad s tim zavrsiti. U igri sigurno treba drskosti, ali imaju i neke granice. Medjutim, momci su se borili, trcali, pokusavali, ostavili srce na terenu i tu im se nema sta zamjeriti, ali takticki postoji dobar prostor za napredak. Treba uzeti u obzir i da je Joldic iskusniji trener. Konstantno je pomagao u vodjenju premijerligasa. Imali su glavu i rep, dok je kod nas to islo jalovo. Bosni cestitke na zasluzenoj pobjedi, a nama ostaje samo rad, rad i rad!
Na kraju cu ponoviti jos jednom. Na Bilino se dolazi prije svega zbog ljubavi prema klubu. Znam da ljudi zele i dobar fudbal i rezultate, ali nemoguce je ocekivati u okolnostima u kojima se klub nalazi da i na terenu nece biti turbulencija. Ne treba zaboraviti da smo svjesni da je ovo proces od minimalno 5 godina da dodjemo na svoje, a nismo jos na pola. U slucaju da podrska institucija i sponzora poraste moguce je ocekivati da se proces ubrza. Medjutim, ako zelimo da klub u narednim godinama stane na zdrave noge i da se ocisti od dugova, te bude ambiciozan s pokricem onako kako bi trebao biti onda najvise zavisi od nas kao clanova, navijaca i simpatizera. Moramo nastaviti konstantno bodriti svoj klub i doprinositi u svojim mogucnostima. Ako bude tako onda ce neminovno doci i vrijeme kad ce sve ovo sto se desava trenutno biti samo put koji je vrijedilo proci kako bi Bilino bilo dugorocno sretno. Sinoc su se po ko zna koji put vidjele naznake potencijala i ne smijemo stati na tome! Srce ispred i samo naprijed!
Glavu gore, nastaviti jako bodriti svoj jedini klub! moSa likČe!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Trenutno korisnika/ca: VivaLaLiberta i 7 gostiju.