FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

L!k@
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la L!k@ » 05 nov 2009, 06:26

Mi imamo igru a slabu zavrsnicu,oni nemaju ni igru ni zavrsnicu ,njima se sve svodi na Mesanovica realno uz dobro sudzenje pobjeda nebi trebala doci u pitanje ,neko rece cala nezna da moralise igrace pa zar igracima treba veci moral od onog koi prave HORDE ZLA zar igracima nije dovoljan moral derbi utakmica ako njima jos treba trener da daje moral pored svega ovog navedenog onda oni neigraju srcem,ovu tekmu moraju pobjediti u ovakvoj tekmi igraci nemogu imati izgovor.Moja prognoza 0-3 ,Skoro,Skoro,Muminovic.
Nikad se nismo furali, a oduvijek smo FURKA!!! HzsA since 1987

L!k@
Kontakt:

Post Postao/la L!k@ » 05 nov 2009, 07:17

fanatique 1899 je napisao/la:radebl, mislim da si polupao loncice. Znas li ti koliko ima navijača Želje koji makar gotive Marseille. Dosta raje na jugu vidim nekad sa šalom Marseille-a, jer gotivimo taj klub, volimo, a ti fol za Borac navijas ili Crvenu Zvezdu!?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nikad se nismo furali, a oduvijek smo FURKA!!! HzsA since 1987

Respektiva

Post Postao/la Respektiva » 05 nov 2009, 08:19

Jbg nismo imali srece juce u Sirokom ...ko da sam gledo utakmice protiv Slobode i Veleza kad nece,nece ..

Skoro nije mogao pogoditi...al jbg nemoze ni njega svaku utakmicu krenut aBd da ga krene na derbyu i rezultat nece izostat ..

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 05 nov 2009, 11:37

posto je samo dva dana do derbya treba jos dodatno podici atmosferu :D

Nisam pratio ove starije postove,a kao sto znamo nedavno je FK Sarajevo proslavio 63.rodjendan kao najveci fudbalski klub u BiH...mozda je neko pisao o tome ali kao sto rekoh nisam pratio te starije postove.

Uvijek je bila aktuelna prica ko je veci klub SARAJEVO ili mali plavi s Grbavice.....mada su stvari vrlo jasne pa da ponovimo :D

Zašto je Sarajevo najveći bh. klub:

- je bh. klub sa najviše titula prvaka Jugoslavije (2 titule)
- je bh. klub sa ubjedljivo najviše nastupa u Prvoj ligi Jugoslavije (43 od 46 sezona)
- je klub sa ubjedljivo najdužim, neprekidnim prvoligaškim stažom, punu 51 godinu (od 1958. godine)
- je ubjedljivo najbolji bh. klub na Vječnoj tabeli Prve lige Jugoslavije (6. mjesto)
- je klub koji je osvojio najviše bodova u Prvoj/Premijer ligi BiH, zakljucno sa sezonom 2008/09 (784 boda)
- je klub koji je prvi na Vječnoj tabeli zajedničke Premijer lige od sezone 2002/03 zaključno sa sezonom 2008/09
- je klub koji je najviše puta bio među dva najbolja tima u državi (10 puta, 4 puta prvak, 6 puta viceprvak)
- je najviše puta osvajao titulu pobjednika Kupa BiH (4 puta)
- je najviše puta igrao finale Kupa SFRJ/BiH (8 puta, 4 puta osvajač, 4 puta finalista)
- je bh. klub sa najviše nastupa u međunarodnim takmičenjima (70 utakmica)
- je bh. klub sa najviše nastupa u UEFA-inim takmičenjima (42 utakmice)
- je klub koji je najviše puta izborio izlazak u UEFA-ina takmičenja (11 puta)
- su najveća dva evropska kluba koja su gostovala u BiH gostovali upravo Sarajevu (Manchester Utd, HSV)
- je bh. klub koji je dao najviše reprezentativaca Jugoslavije (24 igrača)
- je klub za koji je igrao najbolji igrač BiH svih vremena po izboru NSBiH (Safet Sušić)
- je klub za koji je igrao drugi najbolji igrač BiH svih vremena po izboru NSBiH (Asim Ferhatović)

- su sve gore navedene činjenice neoborive.

cisto da se zna :D ako je neko vec pisao o ovom ja se izvinjavam al treba uvijek i na svakom mjestu ponavljat :lol:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 05 nov 2009, 12:31

znal ko kad idu ulaznice i cjene za onu floru i faunu od grbavice???
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 nov 2009, 12:38

fanatique 1899 je napisao/la:radebl, mislim da si polupao loncice. Znas li ti koliko ima navijača Želje koji makar gotive Marseille. Dosta raje na jugu vidim nekad sa šalom Marseille-a, jer gotivimo taj klub, volimo, a ti fol za Borac navijas ili Crvenu Zvezdu!?
svaka cast :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ps. sarajevo imalo brutalno dobre prilike nemoguce da su sve promasili !
ovako mi se cini po pregledo da je nezasluzena pobjeda sirokog
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 05 nov 2009, 13:44

Plače mi se kad vidim šta smo sve promašili :cry: :roll:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 05 nov 2009, 14:00

johnnyHZ je napisao/la:znal ko kad idu ulaznice i cjene za onu floru i faunu od grbavice???
??????????????????????????????? :? :D
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 nov 2009, 14:17

johnnyHZ je napisao/la:
johnnyHZ je napisao/la:znal ko kad idu ulaznice i cjene za onu floru i faunu od grbavice???
Jug i Istok - 5 KM
Sjever - 10 KM
Zapad - 15 ili 20 KM (nisam siguran)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 05 nov 2009, 14:29

Stole iz Bora je napisao/la:
johnnyHZ je napisao/la:
Jug i Istok - 5 KM
Sjever - 10 KM
Zapad - 15 ili 20 KM (nisam siguran)

zato volim kad imam godisnju , nemoram se brinut za kartu ,
stole imas pm

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 nov 2009, 16:49

Skinute stolice na sjeveru na mjestu gdje cemo biti,samim tim cemo imati vise prostora na tribini 8-)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 05 nov 2009, 17:11

Zapad 20 km
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 05 nov 2009, 18:54

Zagor je napisao/la:Plače mi se kad vidim šta smo sve promašili :cry: :roll:
Jarane ja bih vristao majke mi,pa **** ga tito mi ko da smo kamenje na Boga bacali,toliko nemamo srece,prvo dva kiksa kuci u ligi protiv slobode i veleza,sijevale precke stative,al nismo pobjedili,protiv zrinskog sudije nam uzmu pobjedu,sad ovo protiv sirokog,skoro isto treba neka,mora se malo uozbiljiti,protiv zelje neznam sta da ocekujem,znam da smo mnogo kvalitetniji,ali.... :roll:

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 05 nov 2009, 18:59

ultra@rajvosa je napisao/la:
Zagor je napisao/la:Plače mi se kad vidim šta smo sve promašili :cry: :roll:
Jarane ja bih vristao majke mi,pa **** ga tito mi ko da smo kamenje na Boga bacali,toliko nemamo srece,prvo dva kiksa kuci u ligi protiv slobode i veleza,sijevale precke stative,al nismo pobjedili,protiv zrinskog sudije nam uzmu pobjedu,sad ovo protiv sirokog,skoro isto treba neka,mora se malo uozbiljiti,protiv zelje neznam sta da ocekujem,znam da smo mnogo kvalitetniji,ali.... :roll:
vi ste u prvom bili mnogo bolji i trebali ste voditi,ali ovi ivještaj nije pokazao naše prilike,jedna stativa te varea 2 put sam pred golmanom

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 05 nov 2009, 19:05

Ko je tebe Steve sta pitao,imas 9 postova i svi su na temi fkSarajevo,sto si toliki pacenik,**** ba,idi tucaj kamen ;)

Steve Urkel
Kontakt:

Post Postao/la Steve Urkel » 05 nov 2009, 19:08

ultra@rajvosa je napisao/la:Ko je tebe Steve sta pitao,imas 9 postova i svi su na temi fkSarajevo,sto si toliki pacenik,**** ba,idi tucaj kamen ;)
što sam loše rekao,rekao sam trebali ste vodit a možda i bod odnjeti,nijedan post ne vrjeđa

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 05 nov 2009, 19:53

Steve Urkel je napisao/la:
ultra@rajvosa je napisao/la:Ko je tebe Steve sta pitao,imas 9 postova i svi su na temi fkSarajevo,sto si toliki pacenik,**** ba,idi tucaj kamen ;)
što sam loše rekao,rekao sam trebali ste vodit a možda i bod odnjeti,nijedan post ne vrjeđa
A ti ga pretjera ultra@rajvosa
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

carobni manijak
Kontakt:

Post Postao/la carobni manijak » 05 nov 2009, 19:59

ti nisi dobar kakvi salovi marseila na jugu ja nikad nisam vidio ocito nisi dolazio od preioda sabanizma 2003

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 05 nov 2009, 20:17

" Okupljanje u Velikom parku počinje od 13:00, a polazak je zakazan za 14:30h. "
Danas je u PU Novo Sarajevo održan sastanak sa predstavnicima obje navijačke skupine/udruženja navijača.

- Gostujući sektor će činiti stanardna "zdenka" i prostor na mjestu na kojem je stolicama ispisano slovo O, s tim što će te stolice biti skinute za derbi - samim tim veći prostor i komotnost za nas.
- Karte će se prodavati na dan utakmice (a vjerovatno i dan prije) ispred stadiona NK Željezničar kao i na pojedinim lokacijama u centru grada.
- Dozvoljen je unos i megafona i bubnjeva, samim tim vrhunska atmosfera ispod lima je garantovana.
- Napominjemo navijače da ne nose nikakve transparente, s obzirom da je već duže vrijeme ustaljena praksa da se na utakmice donosi samo jedan transparent, tj. onaj koji nas sviju predstavlja, a to je udarni HORDE ZLA.
- POSEBNO PODSJEĆAMO na konzumiranje alkohola na javnim mjestima kao i prekršajne sankcije koje će policija pisati svakome ko bude to radio u Velikom parku, kao i u toku kretanja kortea.
- Dužnost svih nas je da pred polazak očistimo park od smeća i ostavimo ga u stanju u kakvom smo ga i zatekli. To podrazumjeva da se ne lome klupe, grane, obaraju kante i slicno.
- Baklje, topovske udare i sva ostala pirotehnička sredstva NI SLUČAJNO nemojte bacati u teren, a pogotovo ne u dno tribine, jer samim tim prije svega možemo naštetiti samo našem klubu, ali i povrijediti nekog od naših navijača.
- Također, napominjemo vas da se ne zalijećete u pravcu novinarskih i/ili policijskih snimatelja, kao što se to desilo za prošli derbi na Grbavici.
- Okupljanje počinje od 13h u Velikom parku.
- Držite se rute kojom se korteo kreće i ne nastojite da ga pretičete.
- POLAZAK kortea navijača Sarajeva je u 14:30h iz Velikog parka.

SVI NA SJEVER,
UNFKS
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 05 nov 2009, 20:24

Steve Urkel je napisao/la:

ne vrijedja ali su do bola glupi, jel i dalje smilis da je siroki igrao u trecem kolu kupa uefa ahahahahaha
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Haksss, laznokrilo, mire971, nedimmmm1337, Proximic, Rule_hz, samoFKS, sekac, Tarapi, Uvijeknapravojstrani i 73 gosta.