Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

nellic07
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la nellic07 » 19 sep 2016, 00:18

Sabinho je napisao/la:Kako je sir Boro obrazlozio penale u Bijeljini?
Za prvi penal veli treba vjerovat sucu jer je blizu a drugi ne treba vjerovat iako je isto blizu :) Oba penala smijurija
Zadnja izmjena: nellic07, dana/u 19 sep 2016, 00:19, ukupno mijenjano 2 puta.

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 19 sep 2016, 00:19

nellic07 je napisao/la:Olimpik oštećen protiv Sarajeva.
Čelik oštećen protiv Viteza.

U Bijeljini oba penala izmišljena,prvi čist start na loptu,drugi isto smijurija.
Mogao je svirati penal za Želju u Kaknju,iako je napucana lopta,domaći igrač je zaustavio uzdignutom rukom.
kakav bola start na loptu nije čovjek dirno lopte, mada je točno da je diskutabilan i da je mogao i da ga ne dosudi.

Ono ni po kakvim pravilima nije penal za želju. Uzmi malo literature. Nije nogomet samo crno bijelo
Prvi i jedini mostarski šampion

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 19 sep 2016, 00:20

U Bijeljini oba penala izmišljena,prvi čist start na loptu,drugi isto smijurija.
Mogao je svirati penal za Želju u Kaknju,iako je napucana lopta,domaći igrač je zaustavio uzdignutom rukom.
Koji bolan start na loptu? Pa Krstanović je odnio loptu ispred stopera. Evo situacije sa jednog drugog foruma:

slika

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 sep 2016, 00:21

nellic07 je napisao/la:
Za prvi penal veli treba vjerovat sucu jer je blizu a drugi ne treba vjerovat iako je isto blizu :) Oba penala smijurija
Boro brat. :bow: Spavas li mirno Beusane Mateo???
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 19 sep 2016, 00:24

Sabinho je napisao/la:
nellic07 je napisao/la:
Boro brat. :bow: Spavas li mirno Beusane Mateo???
Rekao je da sigurno ima kontakta ali da po snimci ne možemo prosuditi je li dovoljan za penal, a da drugi penal nije postojao, da je igrač Širokog izbio loptu ispred igrača Radnika i ovaj pao na njega poslije toga, greška očita...

i još je spominjao nešto: Evo ovdje vidimo da baš ne vidimo jasno al vidimo :crazy:

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 19 sep 2016, 00:27

brig je napisao/la:
Koji bolan start na loptu? Pa Krstanović je odnio loptu ispred stopera. Evo situacije sa jednog drugog foruma:

slika

Vidiš da ti Krstanović gleda gdje da padne,uopće ga lopta ne zanima,ode lopta daleko na drugu stranu

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 19 sep 2016, 00:30

nellic07 je napisao/la:
brig je napisao/la:

slika

Vidiš da ti Krstanović gleda gdje da padne,uopće ga lopta ne zanima,ode lopta daleko na drugu stranu
Smiješan si
rekao si da je čisti start na loptu, a nije, stoper nije lopte dirnuo, nego je Krstanović između golmana i stopera uzeo loptu i ovaj ga oborio, što se vidi na ovoj slici da je kontakta ipak bilo, koliko toliko, i sumnjam da neki sudac ovo ne bi sudio, a situacije je zajebana skroz za odlučiti u tom trenutku..

Čuj gdje Krstanović gleda, uopće ga lopta ne zanima..ti si to zaključio po ovoj slici?? :bow: :bow:

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 19 sep 2016, 00:33

Pa nisam bio na utakmici,vidio sam samo snimak i po snimku nije penal kao što nije ni po ovom tvom.Ne znam šta se upinješ kad je jasno i po ovome da nije penal.Karačić kmeči,a zaslužen poraz danas,jedino umjesto 2-1,trebalo biti 1-0

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 19 sep 2016, 00:41

nellic07 je napisao/la:Pa nisam bio na utakmici,vidio sam samo snimak i po snimku nije penal kao što nije ni po ovom tvom.Ne znam šta se upinješ kad je jasno i po ovome da nije penal.Karačić kmeči,a zaslužen poraz danas,jedino umjesto 2-1,trebalo biti 1-0
Vidiš li na slici nogu Krstanovića gdje je na nozi ovog obrambenog Radnika (+ ruka na leđima)? Pa vidiš da kontakta ima! Sudac ovo mora odlučiti u sekundi, a situacija je bila takva da je obrambeni ovaj realno imao loptu i ovo je greška njega i golmana da je nisu pokupili nego im je Krstanović dotrčao i pokupio je dok je stoper zakasnio i po ovoj snimci vidiš da ga je zakačio i moje mišljenje je da bi ovo sviralo 99% sudaca.

Njihov penal je smijurija samo takva što se vidilo i u prijenosu, a i maloprije na pregledu se fino vidi da je igrač Širokog prije izbio loptu. Stvarno si lik čuj umjesto 2:1 trebalo biti 1:0.. Šta znaš kako bi se utakmica kretala da je recimo poluvrijeme završilo 0:0? :hmmmmm:

Volio bi sad samo da bude na štetu ovih koji su se ovo kolo okoristili pa da vidimo kmečanje onda :salut:

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 19 sep 2016, 00:46

brig je napisao/la:
nellic07 je napisao/la:Pa nisam bio na utakmici,vidio sam samo snimak i po snimku nije penal kao što nije ni po ovom tvom.Ne znam šta se upinješ kad je jasno i po ovome da nije penal.Karačić kmeči,a zaslužen poraz danas,jedino umjesto 2-1,trebalo biti 1-0
Vidiš li na slici nogu Krstanovića gdje je na nozi ovog obrambenog Radnika (+ ruka na leđima)? Pa vidiš da kontakta ima! Sudac ovo mora odlučiti u sekundi, a situacija je bila takva da je obrambeni ovaj realno imao loptu i ovo je greška njega i golmana da je nisu pokupili nego im je Krstanović dotrčao i pokupio je dok je stoper zakasnio i po ovoj snimci vidiš da ga je zakačio i moje mišljenje je da bi ovo sviralo 99% sudaca.

Njihov penal je smijurija samo takva što se vidilo i u prijenosu, a i maloprije na pregledu se fino vidi da je igrač Širokog prije izbio loptu. Stvarno si lik čuj umjesto 2:1 trebalo biti 1:0.. Šta znaš kako bi se utakmica kretala da je recimo poluvrijeme završilo 0:0? :hmmmmm:

Volio bi sad samo da bude na štetu ovih koji su se ovo kolo okoristili pa da vidimo kmečanje onda :salut:
Vama se ispostavilo kao štetno što je sudac je pogriješio te vam je poklonio danas penal,jer da niste dobili poklon gol iz ovog cirkus penala možda bi i ostalo 0-0 ;)

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 19 sep 2016, 00:52

nellic07 je napisao/la:
brig je napisao/la:

Vama se ispostavilo kao štetno što je sudac je pogriješio te vam je poklonio danas penal,jer da niste dobili poklon gol iz ovog cirkus penala možda bi i ostalo 0-0 ;)
Ajd dečko na spavanje počeo si buncat, nitko nama nije danas penal poklonio..sutra je škola moraš ustati i tako pomalo..ajd laku noć :kafa:

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 19 sep 2016, 02:26

Sudac koji protiv tebe u 90oj minuti svira onakav penal(odavno nije smjesniji sviran) , sigurno ti ga nije POKLONIO u prvom poluvremenu. Svi oni koji zatvaraju oči pred ovakvim nešto i nas zovu kmečavcima , okej imate to pravo , ali glodavče onda nemaš pravo slova napisati kad se to dogodi tvome klubu.
Lani samo Široki i Velež ne potpisaše regularnost lige , pa posle.svi redom Zrinjski nazvaše režimskim klubom.
Covjek pred kamerama pita gdje su pare za premije , vi potpisujete regularnu ligu( boli me rac je li legalno).
Ovakve stvari samo unazađuju ligu. Ako se ide na uništenje Širokog , to ce biti veliki minus za ligu. Svi ce lagano pocet padati. Sjetite se samo kosarske redom propadali Borac, Dita, Bosna i evo Široki. Kosarkaska liga je amaterska, momci koji igraju streetbasket odbijaju klubove ( samo u BiH hahaha) , jedan jedini klub koji moze barem parirati klubovima iz regije.
:bih: :bih: :bih:

BeSha1992
Kontakt:

Post Postao/la BeSha1992 » 19 sep 2016, 08:26

felix123 je napisao/la:Sudac koji protiv tebe u 90oj minuti svira onakav penal(odavno nije smjesniji sviran) , sigurno ti ga nije POKLONIO u prvom poluvremenu. Svi oni koji zatvaraju oči pred ovakvim nešto i nas zovu kmečavcima , okej imate to pravo , ali glodavče onda nemaš pravo slova napisati kad se to dogodi tvome klubu.
Lani samo Široki i Velež ne potpisaše regularnost lige , pa posle.svi redom Zrinjski nazvaše režimskim klubom.
Covjek pred kamerama pita gdje su pare za premije , vi potpisujete regularnu ligu( boli me rac je li legalno).
Ovakve stvari samo unazađuju ligu. Ako se ide na uništenje Širokog , to ce biti veliki minus za ligu. Svi ce lagano pocet padati. Sjetite se samo kosarske redom propadali Borac, Dita, Bosna i evo Široki. Kosarkaska liga je amaterska, momci koji igraju streetbasket odbijaju klubove ( samo u BiH hahaha) , jedan jedini klub koji moze barem parirati klubovima iz regije.
de bolan sta ti je... Sto ce neko unistiti SB ( iako vas mrzim iskreno ), kako kosarkaski tako i fudbalski klub. Momak to vi trebate prvo da rijesite " u svojoj avliji " tj. vi i Zrinjski, kako sam cuo da ste se opasno poebali gore. Sto se tice sudjenja necu komentarisati, grijesi se na sve strane, kako na stranu mog FKS tako i na stranu SB.
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 19 sep 2016, 08:52

Regularnost lige ista kao i prije. Jučer Sarajrvo,danas Široki, sutra Čelik i milion puta u krug. Liga manja nego ikada prije, sve više "derbi utakmica" :rol: nikad manje raje.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 19 sep 2016, 09:14

felix123 je napisao/la:Sudac koji protiv tebe u 90oj minuti svira onakav penal(odavno nije smjesniji sviran) , sigurno ti ga nije POKLONIO u prvom poluvremenu. Svi oni koji zatvaraju oči pred ovakvim nešto i nas zovu kmečavcima , okej imate to pravo , ali glodavče onda nemaš pravo slova napisati kad se to dogodi tvome klubu.
Totalno si u pravu. Kada Azmir iz Tuzle kaze da je Sarajevo duzno za kupovinu tekme pred kamerama i nikome nista, sto ih penal brine? Siroki je najveci hrvatski klub u BiH i nece ga par penala sjebati, kako ona pljacka protiv Zrinjskog, tako ni ovaj protiv Radnika. Znas kako se kaze, sto te ne ubije to te ojaca.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 19 sep 2016, 14:57

Sta je ovo braco tek sad vidim gol Sarajeva. Od prvog kola, sudije karna i nase ekipe ce biti uvijek taslacene po Evropi.

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 19 sep 2016, 15:37

Zavrzlame na relaciji Široki-Zrinjski su uvelike politički nategnute , neki to koriste kao sredstvo političke borbe protiv HDZ-a i Dragana Čovića :bih: , koliko u tome ima istine ja ne znam. Prvi mislim da Zrinjskom s ovakvim igračkim kadrom ne trebaju onakva pomaganja od strane sudaca ,kakvo je bilo u Širokom zimus (rezultat 3:4), da bi bio prvak.
Druga strana priče su kompleksi (koliko mogu biti objektivan u ovoj procjeni ) s obiju strana. Mostaraca zato što su njima svi koji nisu iz Mostara seljaci(kao što oni kažu škutori), s naše strane kompleks da se stavimo u neku poziciju grada, nekog recimo višeg sloja društva, iako u oba grada razina građanske kulture ,posebice dijaloga je na niskim granama (meni osobno u nekim situacija i odgovora, primjerice paradiranje LGTB zajednice kroz Široki mi je nešto nezamislivo i slične stvari).

Da se vratim na PL BiH, nikakvo skraćenje lige , poboljšanje infrastrukture, pojačavanje igračkog karda , ne može vratit publiku na tribine, dok se događaju ovakva sudačka orgijanja na koje Savez nijemo posmatra. Još gore su zatvaranja očiju uprava klubova i navijača, kojima u datoj situaciji to odgovara. Primjerice , nakon silnih sudačkih odluka na štetu Širokog prošle godine , prvi penal dosuđen za Široki posle toga na Pecari je dočekan sa zvižducima jer se radi o čistoj kompezaciji i tako sve u krug.
Po meni svi klubovi bi trebali burno reagirati nakon neregularnih radnji, a ne samo Široki da uvijek piše priopćenja pa biva prozivan kmečavcima, iako nikome ( ili velikoj većini) ovakvo stanje ne odgovara ( liga nam na ljestvici najboljih zauzima 100tu :bih: poziciju između velesila Omana i Konga, klubovi ne mogu odigrati više od 180 minuta u Europi itd.).

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 19 sep 2016, 15:40

UltrasNotRed je napisao/la:..Siroki je najveci hrvatski klub u BiH...
:urnebes:

A idi navijaj za dinamo.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 19 sep 2016, 15:47

Kakve veze imaju Zrinjski i Siroki sa hr ..evo nek mi neko objasni to zbog cega su hrvatski a ne katolicki klub iz Hercegovine? Predmetmrznje? Nije provokacija nikakva.Postavljam pitanje zato sto ovaj gore govori da je Siroki najbolji hrvatski klub a ja znam sigurno da su i Dinamo i Hajduk i Rijeka ispred.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

predmetmrznje
Kontakt:

Post Postao/la predmetmrznje » 19 sep 2016, 15:52

avenija je napisao/la:Kakve veze imaju Zrinjski i Siroki sa hr ..evo nek mi neko objasni to zbog cega su hrvatski a ne katolicki klub iz Hercegovine? Predmetmrznje? Nije provokacija nikakva.Postavljam pitanje zato sto ovaj gore govori da je Siroki najbolji hrvatski klub a ja znam sigurno da su i Dinamo i Hajduk i Rijeka ispred.
Rekao je da je najbolji hr klub u bih koliko vidim.
to što iz mittalovih dimnjaka pada po tebi ne valja jest sinko

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.