Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JayCatwright
- Kontakt:
Re: Chat
Leo nam se izgleda zaglavio u liftu negdje
Zabavio sve oko sobova

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Vucko se smije negdje
"Hrvatskoj se nudio podmorski kabal Hrvatska - Italija koji bi spajao trafostanicu Konjsko s Villa Novom u Italiji i rasteretio ove dalekovode o kojima mi sada ovisimo. A Hrvatska je tada to odbila i taj je podmorski kabal otišao u Crnu Goru, spojio ih s Italijom i sada funkcionira, a preko Crne Gore spojen je sa Srbijom.
Sada ta premosnica omogućava prijenos električne energije iz Srbije preko Crne Gore i obratno. I zato Srbija danas nije osjetila ovaj prekid struje. Dio Crne Gore danas je ostao bez struje jer kvar vjerovatno nije bio na predjelu trafostanice koja spaja Crnu Goru s Italijom", rekao je stručnjak.
- akisarajevo92
- Kontakt:
ma j3bes ulaganje u elektroprivredu, bitno da rafali leteFinn je napisao/la: ↑21 jun 2024, 16:40Vucko se smije negdje
"Hrvatskoj se nudio podmorski kabal Hrvatska - Italija koji bi spajao trafostanicu Konjsko s Villa Novom u Italiji i rasteretio ove dalekovode o kojima mi sada ovisimo. A Hrvatska je tada to odbila i taj je podmorski kabal otišao u Crnu Goru, spojio ih s Italijom i sada funkcionira, a preko Crne Gore spojen je sa Srbijom.
Sada ta premosnica omogućava prijenos električne energije iz Srbije preko Crne Gore i obratno. I zato Srbija danas nije osjetila ovaj prekid struje. Dio Crne Gore danas je ostao bez struje jer kvar vjerovatno nije bio na predjelu trafostanice koja spaja Crnu Goru s Italijom", rekao je stručnjak.
Don't believe the hype.
Jedino se mogu smijati Hrvati, ustedili milijarde eura na osnovu jeftine struje koju uzimaju iz Bosne, preživjet ce bez struje dva sata jednom u 20 godina...Finn je napisao/la: ↑21 jun 2024, 16:40Vucko se smije negdje
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Re: Re: Chat
U kontekstu ovog problema pišeš kako se Juga nije stvarno razdijelila, a ja ti navodim da su zemlje povezane dalekovodima zbog trgovine strujom.
Evo ti primjer BiH i Hrvatske gdje imaš 20ak operativnih prenosivih dalekovoda i gdje se grade i novi interkonetivni dalekovodi.
Sličan scenarij nestanka struje pogodio je Švabiju i okolne zemlje 2006., a imaš zvanično saopštenje tamošnje Federalne mrežne agencije za električnu energiju, plin itd.
Također, januara 2021. godine, došlo je do poremećaja u evropskoj prenosnoj mreži. Pretpostavljeni uzrok su kvarovi elektrane i dalekovoda u Rumuniji. Ovo imaš na zvaničoj stranici Europskog parlamenta.
https://www.europarl.europa.eu/doceo/do ... 25_EN.html
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 21 jun 2024, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
Neka neko prenese EPBiH da probaju isključit pa uključit možda dođe.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Sad mojatv zayebava
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Zaglavio u Rovaniemiju, radi mali servis na sankama djeda mraza

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Glupani i izdajice uvoze struju, a sabotiraju nase
Imamo uslove da proizvodimo vise nego Hrvatska i Srbija zajedno
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
uvozimo struju jer je ne proizvodimo jer da se pokrene ponovno blok u TE treba dva do tri dana, da se ne desi novi spike i pad sistema, a sto se tice HE ne smijemo ih pustiti na maks zbog malog nivoa jezera u akumulacijama jer ako bi otisli u maks sve bi bilo uništeno od prirode sto po zakonu EP ne smiju uraditi posebno jer idu dva najtoplija mjeseca u godiniNoDi80 je napisao/la: ↑21 jun 2024, 17:10
Glupani i izdajice uvoze struju, a sabotiraju nase
Imamo uslove da proizvodimo vise nego Hrvatska i Srbija zajedno
Da, privremene mjere.TefalTava je napisao/la: ↑21 jun 2024, 17:18
uvozimo struju jer je ne proizvodimo jer da se pokrene ponovno blok u TE treba dva do tri dana, da se ne desi novi spike i pad sistema, a sto se tice HE ne smijemo ih pustiti na maks zbog malog nivoa jezera u akumulacijama jer ako bi otisli u maks sve bi bilo uništeno od prirode sto po zakonu EP ne smiju uraditi posebno jer idu dva najtoplija mjeseca u godini
Inače za pet mjeseci ove godine izvezli smo 247 miliona KM struje, a uvezli cca 57 miliona (izvor - Agencija za statistiku BiH)

In the midst of chaos, there is also opportunity.
Mislio sam opcenitoTefalTava je napisao/la: ↑21 jun 2024, 17:18uvozimo struju jer je ne proizvodimo jer da se pokrene ponovno blok u TE treba dva do tri dana, da se ne desi novi spike i pad sistema, a sto se tice HE ne smijemo ih pustiti na maks zbog malog nivoa jezera u akumulacijama jer ako bi otisli u maks sve bi bilo uništeno od prirode sto po zakonu EP ne smiju uraditi posebno jer idu dva najtoplija mjeseca u godini
Godinama unzadad
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Navodno su svi odgovorni na čelu sa Nikšićem otišli i mole Fadila da vodi Federaciju iz zatvora i da povuce poreze kako se ovo vise ne bi dešavalo u budućnosti 

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Jesi i ti onaj bot što dijeli statuse o Dilfašu i upućuje dove Gospodaru da ga pusti jer je nevin?

Uvozimo vodu kud dalje?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
Ma vidi ti Weihnachtselfa..flickposting je napisao/la: ↑21 jun 2024, 14:02ovako izgleda leorey, tip koji ovdje ismijava sve i svakog. kad ne pomaze Djedu Mrazu da raznosi paketice, dolazi na forum nekog sprdati

Haj bitno da nisi bot. Malo blentav, niđe veze.

The saddest thing in life is wasted talent.
Sta te libo @numane javi se slobodno, oni ne smiju postaviti kako izgledaju ha ya

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Giuseppe1, JayCatwright, VivaLaStella i 10 gostiju.