Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
-
BlackRiver
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Imao sam prliku davati instrukcije iz programiranja (C++) srednjoskolcima. Njihov kontrolni rad traje 15min i za to vrijeme treba da urade 5 zadataka korišenjem IF..THEN uslova i FOR petlje. Sve to treba da urade na papiru i rezultat njihovog rada treba da bude neka objektivna ocjena njihovog poznavanja i razumijevanja programiranja. Takav pristup mi se ne svidja.
Ako već želis da djecu učiš programiranju, počni sa nekim programskim jezikom koji na manje-vise jednostavan način može prezentovati principe OOP-a. To može biti C#, VB.NET nije bitno koji... Pokazi djeci osnovne koncepte razvoja baza podataka, jer koji god posao da dobiju u programerskoj struci, morat ce na neki nacin barem razumjeti kako komunicirati sa nekom bazom ( da ne pricamo o projektovanje baze, stored procedurama, trigerima i sl).
HTML, CCS3, JQuery, JavaScript prezentovati kao tehnologije koje mogu uveliko doprinijeti poboljšavanju krajnjeg rezultata.
Ako već želis da djecu učiš programiranju, počni sa nekim programskim jezikom koji na manje-vise jednostavan način može prezentovati principe OOP-a. To može biti C#, VB.NET nije bitno koji... Pokazi djeci osnovne koncepte razvoja baza podataka, jer koji god posao da dobiju u programerskoj struci, morat ce na neki nacin barem razumjeti kako komunicirati sa nekom bazom ( da ne pricamo o projektovanje baze, stored procedurama, trigerima i sl).
HTML, CCS3, JQuery, JavaScript prezentovati kao tehnologije koje mogu uveliko doprinijeti poboljšavanju krajnjeg rezultata.
hajde ba, mi smo u petom razredu vježbali kucanje na ugašenim računarima
ne znam zašto, ali mislim da bi se bolji rezultati postigli kad bi imali toliko opremljene fakultete gdje se to uči, pa da rade na računarima, bez interneta, bez mogućnosti umetanja CD-a, USB-a i floppy-a ili kako se već može prenijeti nešto..i u zivom programu raditi
Mi smo se u srednjoj zajbavali na tim paskalom i vjeruj da su bolje na računaru radili oni što su na papiru bili "mutavi", a ovi što su papire pobjeđivali, stanu u sred zadatka
ne znam zašto, ali mislim da bi se bolji rezultati postigli kad bi imali toliko opremljene fakultete gdje se to uči, pa da rade na računarima, bez interneta, bez mogućnosti umetanja CD-a, USB-a i floppy-a ili kako se već može prenijeti nešto..i u zivom programu raditi
Mi smo se u srednjoj zajbavali na tim paskalom i vjeruj da su bolje na računaru radili oni što su na papiru bili "mutavi", a ovi što su papire pobjeđivali, stanu u sred zadatka
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Racuna koliko imas mjeseciMurga je napisao/la:Sta ce ti ovo?Unofficialpage je napisao/la:Imam ovaj problem, rijec je o Visual Studio 2013, c++
http://prntscr.com/28yzwf" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: Napravio, samo trebao izbrisati ovo .h kod iostream
Savjetujem ti da se naviknes koristiti imena varijabli koja je definisu umjesto a, b, c itd. Kad je mali program OK je, ali nakon odredjenog broja linija ce te poceti zbunjivati. Nadam se da ce vas uciti stvarima koje se inace rade u praksi.Kod: Označi sve
cout << "Mjeseci" << endl;
Pisemo vecinom neke skracenice da znamo sta je a to sam ja nabrzinu napravio
Kazu Pascal najjednostaviniji za prikazat osnove programiranje, po meni nije. Pascal vise niko ne koristi, bolje bi bilo da se uci HTML, CSS, JAVASCRIPT to je buducnost. Ja sam poceo malo sa web programiranjem i puno je zanimljivije a mozda i lakse
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- Cautinho
- Kontakt:
Imao sam neki problema sa Avirom,pa sam je deinstalirao,a na brzinu sam se sjetio avasta,pa sam odlučio njega instalirati i dati mu priliku.
Pa kakva su vaša mišljenja oko tog antivirusa?
Keep walking.
imam mali problem,nesto sam instalirao na komp,sad kad u google nesto ukucam,npr. ss.ba,kad kliknem da otvorim ss.ba to mi otvori u novom prozoru,sta da radim da se to ne desava?
jel zna neko kako da mi se na browseru pretraga bazira samo na europi? 
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Na google imas postavke, na njihovoj stranici.filip13 je napisao/la:imam mali problem,nesto sam instalirao na komp,sad kad u google nesto ukucam,npr. ss.ba,kad kliknem da otvorim ss.ba to mi otvori u novom prozoru,sta da radim da se to ne desava?
http://prntscr.com/29kagp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://prntscr.com/29kakt" onclick="window.open(this.href);return false;
http://prntscr.com/29kapq" onclick="window.open(this.href);return false;
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Unofficialpage je napisao/la:Na google imas postavke, na njihovoj stranici.filip13 je napisao/la:imam mali problem,nesto sam instalirao na komp,sad kad u google nesto ukucam,npr. ss.ba,kad kliknem da otvorim ss.ba to mi otvori u novom prozoru,sta da radim da se to ne desava?
uradio ovako,ista stvar i dalje
- RickBlaine
- Kontakt:
Trebao bih pomoc u vezi sa Skajpom...
Uglavnom, prijavljujem se na njega putem Microsoft accounta, sve do sada je bilo u redu, medjutim, sada kad se prijavim pise mi "Zao nam je, nismo prepoznali vasu lozinku bla bla".
Ne, nije nista hackovano, prijavio sam se i putem hotmaila i preko Skypeove stranice, medjutim, nece da se loguje ovako... Ukoliko neko zna sta treba ciniti, neka pomogne
Uglavnom, prijavljujem se na njega putem Microsoft accounta, sve do sada je bilo u redu, medjutim, sada kad se prijavim pise mi "Zao nam je, nismo prepoznali vasu lozinku bla bla".
Ne, nije nista hackovano, prijavio sam se i putem hotmaila i preko Skypeove stranice, medjutim, nece da se loguje ovako... Ukoliko neko zna sta treba ciniti, neka pomogne
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
filip13 je napisao/la:Unofficialpage je napisao/la:Na google imas postavke, na njihovoj stranici.filip13 je napisao/la:imam mali problem,nesto sam instalirao na komp,sad kad u google nesto ukucam,npr. ss.ba,kad kliknem da otvorim ss.ba to mi otvori u novom prozoru,sta da radim da se to ne desava?
uradio ovako,ista stvar i dalje
ocisti cache, history, cookies, pa onda to uradi, trebalo bi da proradi
- alan_kardec
- Kontakt:
Cautinho je napisao/la:Imao sam neki problema sa Avirom,pa sam je deinstalirao,a na brzinu sam se sjetio avasta,pa sam odlučio njega instalirati i dati mu priliku.
Ja imam dobra iskustva sa avast-om. Od kada sam kupio novi komp (više od dvije godine) koristim avast i nikad nisam imao nikakav problem vezano za viruse, povremeno se desi da uletim na na neku zaraženu stranicu, ali to avast uredno blokira. Jednom mjesečno ga kompletno skeniram i nikad mi ništa našao nije. Komp dobro fercera.
Mada, kolega sa posla me nagovara da pređem na kaspersky i to ću vjerovatno uraditi za par dana. Kompletno ću skenirati komp preko kasperskog, ako ni on ništa ne pronađe, znači da avast radi dobar posao i vratiću se na njega jer, po priči ovih koji su koristili kaspersky, on je preglomazan i usporava računar.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
ja sam koristio Avast i trebalo mu je 3 godine da mi skenira komp i plus uvijek nesto izbacuje dole u desnom cosku meni to vise dosadilo skinem AVG Internet Security 2014 i prezadovoljan sam bolje ne moze 
- alan_kardec
- Kontakt:
semir01 je napisao/la:ja sam koristio Avast i trebalo mu je 3 godine da mi skenira komp i plus uvijek nesto izbacuje dole u desnom cosku meni to vise dosadilo skinem AVG Internet Security 2014 i prezadovoljan sam bolje ne moze
pa to nešto dole desno ti izbacuje kad se apdejtuje antivirus.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
ma znam ali nije samo updejt u pitanjualan_kardec je napisao/la:semir01 je napisao/la:ja sam koristio Avast i trebalo mu je 3 godine da mi skenira komp i plus uvijek nesto izbacuje dole u desnom cosku meni to vise dosadilo skinem AVG Internet Security 2014 i prezadovoljan sam bolje ne moze
pa to nešto dole desno ti izbacuje kad se apdejtuje antivirus.![]()
Skinite malwarebytes free verziju pa skenirajte ili SUPERantiSpyware, vidjet cete da ce naci nesto sto avast nije nasao. Slab je avast sto se tice skeniranja.
- alan_kardec
- Kontakt:
ja imam instaliran superantispyware, povremeno skeniram sa njim, nađe mi nešto malo onih cookie-ja, ali ništa značajno. ni avast mi ne pronađe ništa, pa me zbog toga kopka da pokušam sa kasperskym da vidim hoće li on šta naći.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Windows osmicu instalirate i automatski uz njega vam dođe ugrađena zaštita.
+1Neutral je napisao/la:Windows osmicu instalirate i automatski uz njega vam dođe ugrađena zaštita.
Jel ima neko program da mi preporuci sa kojim mogu kontrolisat zvucnike, imam onaj 5-1 sistem, i imam obicne drivere instalirane, eh sad znam da postoje programi kojim mozes odredjivat jacinu svakog zbucnika posebno, upisat kolko ti je udaljen od tebe, i sl. pa da se napravi onaj pravi ugodjaj.
Et mislim da sam dovoljno objasnio sta mi treba.
Et mislim da sam dovoljno objasnio sta mi treba.
kad mi počne štucat ovaj kompjuter najradije bi ga od ledinu otreso
poce lediti i izbacivat one reklame za travian itd, ja instaliram ad block, ono opet, doduse manje, vidim na desktopu instaliran, MCAFFE antivirus, pobrisem, jer ga nisam ja instaliro, u control panel udjem, program files, tamo instaliran neki bettersurf program, sve pobriso, sad sve radi kako treba, koja glupost s ovirm virusima, ne kontam sta je cilj, da ti unisti komp ili surfanje onemoguci"?
poce lediti i izbacivat one reklame za travian itd, ja instaliram ad block, ono opet, doduse manje, vidim na desktopu instaliran, MCAFFE antivirus, pobrisem, jer ga nisam ja instaliro, u control panel udjem, program files, tamo instaliran neki bettersurf program, sve pobriso, sad sve radi kako treba, koja glupost s ovirm virusima, ne kontam sta je cilj, da ti unisti komp ili surfanje onemoguci"?
Trenutno korisnika/ca: Beli98, Slobodanpad1945 i 3 gosta.