Postao/la Romagnoli13 » 07 jun 2017, 17:48
Dovedeš Rodrigueza, Musacchia, Kessiea, pa tu su skoro Biglia i Conti, i opet kad dobro razmisliš Milan i dalje nije na nivou Rome ili Napolija.A upravo te dvije ekipe su najveći protukandidati Milanu u za LP-a naredne sezone+ Inter koji će se sigurno pojačati. Da me ne shvatite pogrešno, ovo su sve odlični igrači, Milan će sa njima biti jači nego lani sigurno 40% ako ne i više.Ali su ovo igrači mehanizma, igrači sistema, i kao takvi podižu nivo igre, ali niti jedan nema onaj neki X faktor, niti jedan od njih ne radi prevagu u tolikoj mjeri da bi sam dobio utakmicu. I to su u Milanu svjesni, i zato mimo ovih 5 pojačanja očekujem barem još 2 ili 3 igrača koji donose nešto specijalno u igri, taj trenutak inspiracije kad riješe utakmicu i kad ekipi ne ide najbolje.James je jedan od njih.Igrač poteza, igrač koji bez problema može da isporuči 15+ golova i 15+ asistencija po sezoni.Ali nije samo broj golova i asistencije u pitanju već nešto drugo.
Uostalom prije samo par dana Fassone je izjavio sljedeće, nakon što se sastao sa Mendesom:" Znamo šta želimo, znamo koji dio ekipe želimo pojačati i radimo na tome.Svima je jasno koje igrače Mendes predstavlja, nadam se da će neki od njih doći kod nas.O imenima neka navijači maštaju, a mi ćemo uraditi sve što je do nas."
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)