Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Chstal
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Chstal » 06 mar 2014, 13:04

zaboljisportuBiH je napisao/la:Onda Maribor mora da je pravo jak. Možda je neka povreda odigrala ulogu da tako malo igra u slo prvenstu. Ja sam ga isto gledao i meni je bio dobar (doduše nisam zadnjih pola godine). Igrao je pet i četiri i bio dobar. VIše je četiri je nije toliko visok za petice, ali kao i Suton npr. može je odigrati. Trojku nema šanse da igra. NE znam ko ga gura na trojku. Mi u repci nemamo četvorku kako treba sem Šehića a njega nema. Manjgafić i Pirić su slabi bili i prošle godine u svom godištu, ali daleko od toga da nisu potencijali. Galić, Memić preniski da igraju za starije godište. Hadžić je trojka prava evropska. Kovačevića nisam gledao jedino. Lončar je vjerovatno isto upitan kao i prošlih godina. ALi evo ja na četiri pored Dade ne vidim trojicu boljih igrača da bi on ispao iz 12 (ako idemo po onoj pet igrača na 4 i 5 i 7 na bekovskim pozicijama). Ovaj Rijad Smajlović je dobar ali i ptica u vugla koliko sam čuo.
Upravo u tih 6 mjeseci igrač može puno napredovati. Jedan Manjgafić je postao bolji od Memića, upravo zato što ima potencijal i što može brzo napredovati. Zato kažem kad bude šestoaprilski turnir da dođeš pogledati, jer Spars igrači tada neće igrati za reprezentaciju pa će vjerovatno finale biti reprezentacija BIH protiv Sparsa.

Na petici očekujem: Polutka i Lončara, ako ne bude Lončar igrao onda Smajlović ili Pirić
Na četvorci očekujem: Kovačevića, Šehića i Hadžića, a prva izmjena Fahrudin.
Niže pozicije su mi najsigurnije nekako: Gacić, Aleksić, Kelečević, Atić, Đedović, Predić i Lazć

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 mar 2014, 14:01

@Chstal lijepo si to rekao za Manjgu i Pirića. Gledao sam ih nedavno i ima napredka ali nije toliki koliko ti kažeš ali u pravu si kad kažeš da će oni odjednom isplivati. Vjerujem u to samo da nastave raditi. Rekao sam za Dadu da sam ga gledao prije 6 mjeseci i samo ako je nazadovao zbog nekih povreda i sl možda je sad na nivou Fahre ali ako je ostao isti sigurno može dati više reprezentaciji a i on je talenat. Ipak 206 i možda i koji cenat više nije zanemarivo. Fahro ima možda veći potencijal pa je sad na treneru da odluči kome dati šansu ali trenutnom kvalitetom (ako Dado nije nazadovao) Dado ima prednost tj može više dati na terenu sad jer je sigurno u napadu raznovrsniji.
Hajd za peticu se slažem kako si nabrojao, ali na 4 nema Šehe 90%, Hadžić je trica, Kovačevića nisam gledao a ni ti koliko vidim, a za Fahru sam već rekao prema tome Dado ne da nema mjesta nego ima 99% ako je stari Dado.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 mar 2014, 20:31

Ima li neko ko poznaje Slobodin omladinski pogon, tacnije me interesuje Emir Čerkezović? :D

Nedavno sam otisao da pogledam neki kosarkaski turnir (srednje skole su u pitanju) i zapazim ga. Strasno je igrao. Raspitivao sam se o njemu, kazu da je '99 godiste. Po nekoj mojoj procjeni, visok je oko 193-4 centimetra. Sad udjem na portal KS, vidim da igra za Slobodine kadete, da je najbolji igrac i da ima strasne brojke.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 06 mar 2014, 20:35

kobe24 je napisao/la:Ima li neko ko poznaje Slobodin omladinski pogon, tacnije me interesuje Emir Čerkezović? :D

Nedavno sam otisao da pogledam neki kosarkaski turnir (srednje skole su u pitanju) i zapazim ga. Strasno je igrao. Raspitivao sam se o njemu, kazu da je '99 godiste. Po nekoj mojoj procjeni, visok je oko 193-4 centimetra. Sad udjem na portal KS, vidim da igra za Slobodine kadete, da je najbolji igrac i da ima strasne brojke.
Strasan talenat, odlicne po meni fizicke predispozicije, po meni najveci talenat u omladinskom pogonu Slobode sigurno.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 mar 2014, 20:45

Ethel je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Ima li neko ko poznaje Slobodin omladinski pogon, tacnije me interesuje Emir Čerkezović? :D

Strasan talenat, odlicne po meni fizicke predispozicije, po meni najveci talenat u omladinskom pogonu Slobode sigurno.
A je l' moguce da je '99. godiste? Gledam igra za kadete, malo je reci da dominira, a generacije kadeta su 97/98.
Da ipak nije '98.? :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 06 mar 2014, 20:46

Dijete 98 ili je 99 godiste,igrao je za medicinsku na turniru dijete prvi razred glavni igrac skole mislim da je dovoljno to reci,sa svojom visinom lagano skoci i zakuca,ima dobre kretnje tijelom,odbranu igra solidno,ulaz pod kos mu je strasan,sve u svemu vjerovatno najbolji talenat u OKK trenutno...

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 06 mar 2014, 21:41

Muumii je napisao/la:

Dijete 98 ili je 99 godiste,igrao je za medicinsku na turniru dijete prvi razred glavni igrac skole mislim da je dovoljno to reci,sa svojom visinom lagano skoci i zakuca,ima dobre kretnje tijelom,odbranu igra solidno,ulaz pod kos mu je strasan,sve u svemu vjerovatno najbolji talenat u OKK trenutno...
Mislim da je 98 godište, jer prošle godine pioniri Slobode su izgubili od Sparsa u finalu 41 razlike a nije bilo ni jedno tako skočno dijete u Slobodi. Sloboda već odavno nema talenata, žalosno.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 09 mar 2014, 13:48

Kad je igrala Igokea-MZT bio je prenos na rtrs pa govori komentator da je Dragan Bajic postavljen za trenera U18 reprezentacije.Jel to tacno jer znam da se govorilo da ce Vidacic vodit juniore?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 mar 2014, 14:16

Lotus je napisao/la:Kad je igrala Igokea-MZT bio je prenos na rtrs pa govori komentator da je Dragan Bajic postavljen za trenera U18 reprezentacije.Jel to tacno jer znam da se govorilo da ce Vidacic vodit juniore?
Vidacic ce voditi juniore...

http://kkbosna.ba/dragoljub-vidacic-o-r ... h-telecom/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vaši planovi za budučnost?
“Što se tiče moji daljih planova, oni su sada vezani sa U-18 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naime prije 7 dana sam dobio ponudu od strane KS BiH da preuzmem U-18 reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju sam odlučio prihvatiti. Moja želja je da uzmem nekoliko dana da se odmorim, te da se onda u potpunosti posvetim scoutingu,praćenju i selektiranju mladih igrača, te razgovoru sa igračima koji bi mogli biti potencijalni članovi tog tima.”

Planovi kada je u pitanju preuzimanje novog kluba?
“Sada sam slobodan trener i sve su opcije otvorene, međutim smatram da je mogućnost za to trenutno veoma mala, jer je tržište u regionu veoma plitko. Moj prvenstveni cilj je da se u ovom trenutku da se na kvalitetan način, i u punom kapacitetu posvetim preuzimanju i pripremi U-18 reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali kao što sam rekao, sada sam slobodan trener i šta će biti u narednom periodu po pitanju angažmana u novom klubu ostaje da se vidi.”

Tako da to dokazuje koliko taj komentator na PTPC prati reprezentaciju BiH :?
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 09 mar 2014, 14:46

Moze biti da Bajic preuzima onu U-20 selekciju.... Kad se sve sagleda kao covjek i nije cemu, rekao bi kari.na teska, za BiH ga boli ona stvar..... Al opet kao trener izuzetno dobar izbor..... Moze on toga dosta novog i dobrog donijeti.... Puno je on kvalitetniji trener i od Vidacica, a pogotovo od Halimica...
Ako je on dobio U-20 neka ih onda uvede u A diviziju.. Svaki ostali rezultat je katastrofalan... S obzirom da bi i u A diviziji sa Jusufom, Buzom i Vrapcom bili izuzetno konkurentni, a pogotovo u ovoj konstalaciji snaga u B diviziji gdje nam ostali treba da budu topovsko meso... Jos ako i Sulejmanovic dobije dozvolu... Pa to bi bilo ponizavanje konkurencije epskih razmjera...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 09 mar 2014, 20:12

MrMuscle je napisao/la:Moze biti da Bajic preuzima onu U-20 selekciju.... Kad se sve sagleda kao covjek i nije cemu, rekao bi kari.na teska, za BiH ga boli ona stvar..... Al opet kao trener izuzetno dobar izbor..... Moze on toga dosta novog i dobrog donijeti.... Puno je on kvalitetniji trener i od Vidacica, a pogotovo od Halimica...
Ako je on dobio U-20 neka ih onda uvede u A diviziju.. Svaki ostali rezultat je katastrofalan... S obzirom da bi i u A diviziji sa Jusufom, Buzom i Vrapcom bili izuzetno konkurentni, a pogotovo u ovoj konstalaciji snaga u B diviziji gdje nam ostali treba da budu topovsko meso... Jos ako i Sulejmanovic dobije dozvolu... Pa to bi bilo ponizavanje konkurencije epskih razmjera...
Govorili su da ce Primorac preuzet U20,a Vidacic U18.Sad ko zna sta je tu bilo jer je Bajic htio seniorsku da vodi,pa mozda su mu dali da vodi juniore..

ibish1995
Kontakt:

Post Postao/la ibish1995 » 09 mar 2014, 20:37

mali razvaljuje :mrgreen:

slika

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 09 mar 2014, 21:18

Lotus je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:Moze biti da Bajic preuzima onu U-20 selekciju.... Kad se sve sagleda kao covjek i nije cemu, rekao bi kari.na teska, za BiH ga boli ona stvar..... Al opet kao trener izuzetno dobar izbor..... Moze on toga dosta novog i dobrog donijeti.... Puno je on kvalitetniji trener i od Vidacica, a pogotovo od Halimica...
Govorili su da ce Primorac preuzet U20,a Vidacic U18.Sad ko zna sta je tu bilo jer je Bajic htio seniorsku da vodi,pa mozda su mu dali da vodi juniore..
@Lotus
Ne znam ovu su samo moje pretpostavke i insaunacije da Bajic preuzima U20 selekciju.. Mada mogu se raspitati i saznati.... Ma uglavnom opet bolje i Bajic nego Primorac... Jer ipak on kao trener ima neki renome i ima rezultate iza sebe... Jer veliki je upjeh biti prvi u ABA Ligi pa makar i u regularnom dijelu sezone, jos pogotovo sa ekipom koja realno po kvalitetu nije medju 4 najbolja...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 10 mar 2014, 11:38

Asistencija Gacica " onclick="window.open(this.href);return false;

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 10 mar 2014, 11:53

Jucer sam bio slobodan i hajd reko da odem pogledat kadete i juniore Koša,ali kad sam dosao tamo vidim igraju kadeti Sparsa i Konjica pa hajd reko da vidim malo kakvi su ovi iz Konjica posto sam vidjeo da su se plasirali na drzavno i mogu reci da nisu momci ni malo losi,igraju fino,malo je tu bilo i nekog straha jer vidi se da nemaju oni tih jacih utakmica,ali problem je sto im 2 eventualno 3 igraca daju neke poene a ostalo slabo sve i sto sa klupe ulazi jedan igrac i to samo da odbranu igra...,ali poslije toga utakmica juniora Koša i doktor MUSA.Dade decko 20-ak poena igracima koji su stariji od njega 2-3 godine,inteligentno igra nema govora,veliki potencijal...,ali kao sto neko rece da ima tih problema s ledjima vidi se da su mu ledja nekako kriva,grbava sta ja znam,ali valjda ce se to rijesiti aBd :)
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 10 mar 2014, 12:09

mulumbu1921 je napisao/la:Jucer sam bio slobodan i hajd reko da odem pogledat kadete i juniore Koša,ali kad sam dosao tamo vidim igraju kadeti Sparsa i Konjica pa hajd reko da vidim malo kakvi su ovi iz Konjica posto sam vidjeo da su se plasirali na drzavno i mogu reci da nisu momci ni malo losi,igraju fino,malo je tu bilo i nekog straha jer vidi se da nemaju oni tih jacih utakmica,ali problem je sto im 2 eventualno 3 igraca daju neke poene a ostalo slabo sve i sto sa klupe ulazi jedan igrac i to samo da odbranu igra...,ali poslije toga utakmica juniora Koša i doktor MUSA.Dade decko 20-ak poena igracima koji su stariji od njega 2-3 godine,inteligentno igra nema govora,veliki potencijal...,ali kao sto neko rece da ima tih problema s ledjima vidi se da su mu ledja nekako kriva,grbava sta ja znam,ali valjda ce se to rijesiti aBd :)
Pogledao sam sve kadetske ekipe u BIH, i ni jedna ekipa nema dugu rotaciju. Većina timova koristi 6 ili 7 igrača a neki veoma rijetko 8 igrača u rotaciji.

Musa je zvijet, treba samo leđa ispraviti, popraviti šut i početi malo više asistirati jer previše nekad solira.

Btw: Gegić izabran među 10 najboljih igrača u svom godištu u evropi i nastupat će u Americi na Jodan Campu. Sa ovih prostora među 10 igrača su i: Ognjen Čarapić (Budućnost Podgorica), Miloš Glišić ( KK Partizan), Aleksandar Aranitović ( KK Crvena Zvezda) i Lovro Buljević (KK Cibona).

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 10 mar 2014, 12:12

Sta mislite o ovom Adnanu Arslanagicu?Igra dobro za ovu ekipu Sparsa u A-2 ligi.Nema neku visinu pise 179..

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 10 mar 2014, 12:20

Lotus je napisao/la:Sta mislite o ovom Adnanu Arslanagicu?Igra dobro za ovu ekipu Sparsa u A-2 ligi.Nema neku visinu pise 179..
To je mlađi junior (97) godište, vjerovatno će biti u konkurenciji za juniorsku reprezentaciju sljedeće godine.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 10 mar 2014, 12:27

Chstal je napisao/la:
Lotus je napisao/la:Sta mislite o ovom Adnanu Arslanagicu?Igra dobro za ovu ekipu Sparsa u A-2 ligi.Nema neku visinu pise 179..
To je mlađi junior (97) godište, vjerovatno će biti u konkurenciji za juniorsku reprezentaciju sljedeće godine.
Vidio sam da je junior,vec me zanimalo jer vidim da pratis mladje kategorije,kakav je onako kao igrac?

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 10 mar 2014, 12:33

Lotus je napisao/la:
Chstal je napisao/la:
Vidio sam da je junior,vec me zanimalo jer vidim da pratis mladje kategorije,kakav je onako kao igrac?
Jedina mu je mana visina, ostalo je sve na dobrom nivou. Imao dobar šut, dobra odbrana ali ima problema sa malo visočijim playevima. Zna ući u crne minute tj da pravi početničke greške. Iskreno bit će dobar do juniorskog staža ali poslije ništa od njega, limitiran je visinom a nije ni krupan da može snagom to nadomjestiti.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 6 gostiju.