Champions League 2014/15

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Barcelona
76
45%
Juventus
92
55%

Ukupno glasova: 168

Rajaz
Kontakt:

Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la Rajaz » 13 maj 2015, 14:33

A primila samo 15 golova MANJE u ligi :opaopa:
Statistički najbolja odbrana uz Juventusovu i Bayernovu u Evropi

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 13 maj 2015, 14:34

Donnie Darko je napisao/la:jel realova odbrana bolja?
Losija taman za vratara.
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 13 maj 2015, 14:37

FaraonTM je napisao/la:
mike10 je napisao/la:Nema potrebe da čeka dvije godine, već sada pričaju te priče i poprilično su uvjereni da bi s potpunim sastavom izbacili Barcu. Ali onda im ona priča kako je Pep loš trener baš i ne pije vode. Sve mi se čini da im je sve i svašta krivo za ovo izbacivanje, samo Barca nije niti najmanji krivac, valjda im se posrećilo, pala im kašika u med. :think:
Pa dobro pišu i sad, pisali su i navijači Barce garant sve ovo što sam ja citirao u njegovom postu nakon što ih je Bayern dobio.

Ne kažem ja da Barca nije zaslužila da prođe, jeste zaslužila i bili su bolji u ovom dvomeču ali ne mogu se oteti dojmu da je bio neki drugi trener (čak i sa svim ovim povrijeđenim igračima) da bi Bayern pružio bolji otpor. Da su imali sve igrače na raspolaganju to neću ni spominjati to je opet neka viša sila, ali sve u svemu moglo je ovo polufinale biti dosta zanimljivije a po meni kažem po meni je za to najveći krivac trener Bayerna bez obzira na svu jačinu Barce kao ekipe.
Ne znam, a i ne zanima me nešto, vazda je bilo generala poslije bitke.

Pa vjerovatno bi svaki kvalitetniji trener s dosta defanzivnijom postavkom pružio bolji otpor ovoj Barci, ali ljudi kao da ne žele shvatiti da je ovo drugačija Barca u odnosu na onu Pepovu i da ova današnja Barca dosta lakše izlazi na kraj s defanzivnim timovima, ponajviše zbog direktnije igre, kontra napada i naravno fantastičnog trojca u napadu koji može ni iz čega dati gol. Tako da defanzivnije postavljeni Bayern ne znači da bi i isti prošao dalje, možda bi bilo neizvjesnije, ali i dalje sam uvjeren da bi Barca prošla dalje, možda sam subjektivan, al' to je neki moj dojam.

A što se tiče zanimljivosti, pa ovaj se dvomeč mogao svakako okarakterisati samo ne kao nezanimljiv, izvjestan(nakon prve tekme)-da, al' nezanimljiv ni u ludilu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 maj 2015, 14:47

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 maj 2015, 14:59

Benzema će vrlo vjerovatno ući u drugom poluvremenu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 maj 2015, 14:59

mike10 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
mike10 je napisao/la:Nema potrebe da čeka dvije godine, već sada pričaju te priče i poprilično su uvjereni da bi s potpunim sastavom izbacili Barcu. Ali onda im ona priča kako je Pep loš trener baš i ne pije vode. Sve mi se čini da im je sve i svašta krivo za ovo izbacivanje, samo Barca nije niti najmanji krivac, valjda im se posrećilo, pala im kašika u med. :think:
Pa dobro pišu i sad, pisali su i navijači Barce garant sve ovo što sam ja citirao u njegovom postu nakon što ih je Bayern dobio.

Ne kažem ja da Barca nije zaslužila da prođe, jeste zaslužila i bili su bolji u ovom dvomeču ali ne mogu se oteti dojmu da je bio neki drugi trener (čak i sa svim ovim povrijeđenim igračima) da bi Bayern pružio bolji otpor. Da su imali sve igrače na raspolaganju to neću ni spominjati to je opet neka viša sila, ali sve u svemu moglo je ovo polufinale biti dosta zanimljivije a po meni kažem po meni je za to najveći krivac trener Bayerna bez obzira na svu jačinu Barce kao ekipe.

Pa vjerovatno bi svaki kvalitetniji trener s dosta defanzivnijom postavkom pružio bolji otpor ovoj Barci, ali ljudi kao da ne žele shvatiti da je ovo drugačija Barca u odnosu na onu Pepovu i da ova današnja Barca dosta lakše izlazi na kraj s defanzivnim timovima, ponajviše zbog direktnije igre, kontra napada i naravno fantastičnog trojca u napadu koji može ni iz čega dati gol. Tako da defanzivnije postavljeni Bayern ne znači da bi i isti prošao dalje, možda bi bilo neizvjesnije, ali i dalje sam uvjeren da bi Barca prošla dalje, možda sam subjektivan, al' to je neki moj dojam.

A što se tiče zanimljivosti, pa ovaj se dvomeč mogao svakako okarakterisati samo ne kao nezanimljiv, izvjestan(nakon prve tekme)-da, al' nezanimljiv ni u ludilu.
Mislio sam nezanimljiv u smislu rezultatski nezanimljiv, ja sam prvi očekivao da će Barca glat proći prvo zbog toga što Bayern igra bez glavnih igrača a drugo zato što sam znao da će se Guardiola opet praviti pametan ali isto tako sam i napisao da bi kompletnog Bayerna i sa i bez Guardiole smatrao favoritom protiv Barce.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 13 maj 2015, 15:02

mike10 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:

Sa kojim se to defanzivnim ekipama susrela Barca pa si zakljcuio da dosta lakse izalze na kraj sa njima? Znam pobjedili ste Atletico ali taj Atletico izuzev utakmica sa REalom nije ni blizu proslogodisnjeg Atletica koji je Barcelonu izbacio. Bayern bi i bez ovih igraca sto im fale bi prosao dalje da je na mjestu sarlatana Guardiole bio pametniji takticar. Kakav je to kloc koji do skoro osamdesete minute ima 0-0 i nakon sto prime gol poslije greske jednog od svojih pulena umjesto da nastavi isto i privede utakmicu kraju on se zaleti ko magarac i primi jos dva komada za deset minuta. Ne mogu se oteti dojmu da je sinoc Bayern imao gol zaostatka da bi i osakacen i sa sarlatanom prosao dalje.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 13 maj 2015, 15:03

Juve ako bude išao kao Porto protiv Bayerna da se smo brani primit će pet komada.
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 13 maj 2015, 15:04

Hocemo Barcelona - Real Madrid finale u Berlinu :cool: :pray: :pray:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 maj 2015, 15:05

Epidaurus je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Ev ja ti odgovorno tvrdim da odbrana s Piqueom i Mascheranom na stoperima nije dobra odbrana jer ce Pique kao i obicno u kljucnim utakmicama glupost napravit a Masche je vrhunski razbijac na zadnjem veznom al stoper lik nije. Protiv Reala se to najbolje vidi.
jel realova odbrana bolja?
Nista bolja a nista ni losija. Bara-bara.
objasni nam onda kako je ta preloša odbrana Barce o kojoj stalno potenciraš ili je bara-bara sa Realovom - primi 15 golova manje u dosadašnjih odigranih 36 kola.....a Realova je kao bolja ili bara-bara, iako je primila 15 golova više.
de nam to malo objasni
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 maj 2015, 15:08, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 maj 2015, 15:06

Mislim da nikad u životu nisam pročitao "šta bi bilo kad bi bilo postova" kao u ovih sedam dana. I to kad se sabere sve zajedno.

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 13 maj 2015, 15:09

Bilo kojoj ekipi izbaci tri najbolja igraca pa vidi kako ce proci protiv super jake ekipe. Bayern je ove godine imao tu nesrecu. Prosle godine je Pep malo vise srao. Ove godine je to izgledalo mnogo bolje, ali, ali.. Barca je zasluzeno prosla. Ali, koliko je Bayern imao srece u prvoj utakmici, toliko je imao i nesrece u istoj! Opet najvise zamjerki idu treneru, kad si vec primio taj jedan, nakon individualne greske, stani malo, zatvori se, ne idi na silu,,ali neee, Pep hoce da dokaze nesto a nema igrace za to. [AMBULANCE]
I ko god prica da he Barca sinoc namjerno odigrala drugo poluvrijeme tako kako je odigrala, nema pojma o zivotu. I daj vise to finale, da se ne navlaci godinama. Sretno svima.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 maj 2015, 15:10

šta večeras očekivati nego pobedu Juventusa, ipak su oni najveći favorit za osvajanje LŠ... tako su rekli forumaši ss.ba foruma i ko smo mi tome da se protivimo... ja finale ne bih ni igrao, već čim izađu večeras na SB dati im trofej, revanš nek se igra eto onako, šteta da propadne kad su već tu a raja platila karte. barsi poslati telegram
"Više sreće dogodine!"
Žao mi je zbog drugarice koja cd večeras biti na Bernabeu, ali bar će gledati ceremoniji i po cijeni polufinala dobiće finale, em trofej em ceremoniju... čestitke Juventusu i svim navijačima na trećoj titulu prvaka evrope... eto popeli su se na mjesto drugog italijanskog kluba... ustvari dijele ga sa interom
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 maj 2015, 15:12

U sudaru dva vrhunska napada (Realovog i Barcinog) obje odbrane bi jednak broj gresaka napravile. Odbrana Alves-Pique-Mascherano-Alba nije nista bolja od odbrane Carvajal-Ramos-Varane/Pepe-Marcelo. Broj primljenih golova zavisi od vise faktora a ne samo od odbrane. Real ove godine ima, budimo realni, dosta loseg Ikera na golu tako da je i on jedan od bitnijih faktora. Volim ga ko brata rodjenog i nikad mu ne bi zvizdo al da je los ove sezone, jest.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 maj 2015, 15:14

Epidaurus je napisao/la:U sudaru dva vrhunska napada (Realovog i Barcinog) obje odbrane bi jednak broj gresaka napravile. Odbrana Alves-Pique-Mascherano-Alba nije nista bolja od odbrane Carvajal-Ramos-Varane/Pepe-Marcelo. Broj primljenih golova zavisi od vise faktora a ne samo od odbrane. Real ove godine ima, budimo realni, dosta loseg Ikera na golu tako da je i on jedan od bitnijih faktora. Volim ga ko brata rodjenog i nikad mu ne bi zvizdo al da je los ove sezone, jest.
šta želiš da kažeš :? da golman nije dio odbrane :hmmmmm:
ostao si nekako nedorecen

Klare

Post Postao/la Klare » 13 maj 2015, 15:16

NEMOJTE VJEROVATI I NASJEDATI NA LAŽI KATALONSKIH LAŽOVA.

Svim silama pokušavaju da umanje onih 7:0

Kažu povrede i crna serija? :?:

Koga lažu, kako ih nije stid? :oops:

Evo komplet njihovi rezultati te sezone, jasno se vidi da su pobjeđivali prije tog dvomeča, a poslije 7 komada se još jasnije vidi da su nanizali 5 pobjeda.

http://www.kicker.de/news/fussball/intl ... rmine.html

Evo podatka koji govori kako su suvereno osvojili Špansku ligu, dominantnije nego ove godine, čak je i napad dao više golova.

http://www.kicker.de/news/fussball/intl ... eltag.html

Evo sastava iz prve utakmice gdje se jasno vidi da su osim Puyola svi spremni bili, i da je Messi odigrao svih 90 min.

http://www.kicker.de/news/fussball/chle ... elona.html

Evo druge utakmice, gdje su nešto pokušali, te kasnije mislili Mesija ubaciti koji je na klupi ostao.
Ovdje im pored Pujola, falio i Buskec iz nepoznatih razloga, te kartonirani Alba.
Ništa strašno.
A tada ih je još uvijek Tito trenirao.
http://www.kicker.de/news/fussball/chle ... en-14.html
[youtube][/youtube]
:lol:

Znači tada nije Barca bila ništa lošija od ove danas, nego je Bayern igrao najbolji fudbal što se gledao u zadnjih koliko godina,
i podatak pokazuje kako je Katalonski ublehaš unazadio našu igru i srozao potencijal ove generacije.
Sav rad i ostavštinu Jupa je vrlo brzo uništio, to mu ne možemo oprostiti. ;)

Ne umanjujem prolaz Barce sinoć, iskoristili su neigranje Alabe, Robena i Riberija, te fizički nedovoljno spremne igrače Bayerna, dovoljno su jaki da sa 2 gola razlike prođu Bayernove rezerve.
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 13 maj 2015, 15:20, ukupno mijenjano 2 puta.

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 13 maj 2015, 15:16

real samo na papiru ima jacu odbranu od barce.
barca i danas ima odlican presing sto je za real i ancelottija nepoznat pojam i samim tim se bolje brane i ne dozvoljavaju protivniku da kreira napad.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 maj 2015, 15:20

Ako cemo uzmiati i golmana kao dio odbrane onda vam je odbrana bolja od Realove. Mada ja vise gledam na golmana kao na zasebnu kariku koja ispravlja takticke greske igraca ispred sebe. Nije vasa odbrana toliko bajna jer vam protivnici, kada igraju direktnije i odlucnije, mogu lako stvoriti dobru sansu za pogodak, najbolji primjer tekma protiv Valencie na Francovom stadionu kad su ljudi u prvom poluvremenu Boga oca promasili.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 13 maj 2015, 15:21

rio_Ferdy88 je napisao/la:slika
:lol:

4-4-2
Aljegri, out!

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.