Statistički najbolja odbrana uz Juventusovu i Bayernovu u Evropi
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Losija taman za vratara.Donnie Darko je napisao/la:jel realova odbrana bolja?
Ne znam, a i ne zanima me nešto, vazda je bilo generala poslije bitke.FaraonTM je napisao/la:Pa dobro pišu i sad, pisali su i navijači Barce garant sve ovo što sam ja citirao u njegovom postu nakon što ih je Bayern dobio.mike10 je napisao/la:Nema potrebe da čeka dvije godine, već sada pričaju te priče i poprilično su uvjereni da bi s potpunim sastavom izbacili Barcu. Ali onda im ona priča kako je Pep loš trener baš i ne pije vode. Sve mi se čini da im je sve i svašta krivo za ovo izbacivanje, samo Barca nije niti najmanji krivac, valjda im se posrećilo, pala im kašika u med.
Ne kažem ja da Barca nije zaslužila da prođe, jeste zaslužila i bili su bolji u ovom dvomeču ali ne mogu se oteti dojmu da je bio neki drugi trener (čak i sa svim ovim povrijeđenim igračima) da bi Bayern pružio bolji otpor. Da su imali sve igrače na raspolaganju to neću ni spominjati to je opet neka viša sila, ali sve u svemu moglo je ovo polufinale biti dosta zanimljivije a po meni kažem po meni je za to najveći krivac trener Bayerna bez obzira na svu jačinu Barce kao ekipe.
Mislio sam nezanimljiv u smislu rezultatski nezanimljiv, ja sam prvi očekivao da će Barca glat proći prvo zbog toga što Bayern igra bez glavnih igrača a drugo zato što sam znao da će se Guardiola opet praviti pametan ali isto tako sam i napisao da bi kompletnog Bayerna i sa i bez Guardiole smatrao favoritom protiv Barce.mike10 je napisao/la:Ne znam, a i ne zanima me nešto, vazda je bilo generala poslije bitke.FaraonTM je napisao/la:Pa dobro pišu i sad, pisali su i navijači Barce garant sve ovo što sam ja citirao u njegovom postu nakon što ih je Bayern dobio.mike10 je napisao/la:Nema potrebe da čeka dvije godine, već sada pričaju te priče i poprilično su uvjereni da bi s potpunim sastavom izbacili Barcu. Ali onda im ona priča kako je Pep loš trener baš i ne pije vode. Sve mi se čini da im je sve i svašta krivo za ovo izbacivanje, samo Barca nije niti najmanji krivac, valjda im se posrećilo, pala im kašika u med.
Ne kažem ja da Barca nije zaslužila da prođe, jeste zaslužila i bili su bolji u ovom dvomeču ali ne mogu se oteti dojmu da je bio neki drugi trener (čak i sa svim ovim povrijeđenim igračima) da bi Bayern pružio bolji otpor. Da su imali sve igrače na raspolaganju to neću ni spominjati to je opet neka viša sila, ali sve u svemu moglo je ovo polufinale biti dosta zanimljivije a po meni kažem po meni je za to najveći krivac trener Bayerna bez obzira na svu jačinu Barce kao ekipe.
Pa vjerovatno bi svaki kvalitetniji trener s dosta defanzivnijom postavkom pružio bolji otpor ovoj Barci, ali ljudi kao da ne žele shvatiti da je ovo drugačija Barca u odnosu na onu Pepovu i da ova današnja Barca dosta lakše izlazi na kraj s defanzivnim timovima, ponajviše zbog direktnije igre, kontra napada i naravno fantastičnog trojca u napadu koji može ni iz čega dati gol. Tako da defanzivnije postavljeni Bayern ne znači da bi i isti prošao dalje, možda bi bilo neizvjesnije, ali i dalje sam uvjeren da bi Barca prošla dalje, možda sam subjektivan, al' to je neki moj dojam.
A što se tiče zanimljivosti, pa ovaj se dvomeč mogao svakako okarakterisati samo ne kao nezanimljiv, izvjestan(nakon prve tekme)-da, al' nezanimljiv ni u ludilu.
Sa kojim se to defanzivnim ekipama susrela Barca pa si zakljcuio da dosta lakse izalze na kraj sa njima? Znam pobjedili ste Atletico ali taj Atletico izuzev utakmica sa REalom nije ni blizu proslogodisnjeg Atletica koji je Barcelonu izbacio. Bayern bi i bez ovih igraca sto im fale bi prosao dalje da je na mjestu sarlatana Guardiole bio pametniji takticar. Kakav je to kloc koji do skoro osamdesete minute ima 0-0 i nakon sto prime gol poslije greske jednog od svojih pulena umjesto da nastavi isto i privede utakmicu kraju on se zaleti ko magarac i primi jos dva komada za deset minuta. Ne mogu se oteti dojmu da je sinoc Bayern imao gol zaostatka da bi i osakacen i sa sarlatanom prosao dalje.mike10 je napisao/la:Ne znam, a i ne zanima me nešto, vazda je bilo generala poslije bitke.FaraonTM je napisao/la:Pa dobro pišu i sad, pisali su i navijači Barce garant sve ovo što sam ja citirao u njegovom postu nakon što ih je Bayern dobio.mike10 je napisao/la:Nema potrebe da čeka dvije godine, već sada pričaju te priče i poprilično su uvjereni da bi s potpunim sastavom izbacili Barcu. Ali onda im ona priča kako je Pep loš trener baš i ne pije vode. Sve mi se čini da im je sve i svašta krivo za ovo izbacivanje, samo Barca nije niti najmanji krivac, valjda im se posrećilo, pala im kašika u med.
Pa vjerovatno bi svaki kvalitetniji trener s dosta defanzivnijom postavkom pružio bolji otpor ovoj Barci, ali ljudi kao da ne žele shvatiti da je ovo drugačija Barca u odnosu na onu Pepovu i da ova današnja Barca dosta lakše izlazi na kraj s defanzivnim timovima, ponajviše zbog direktnije igre, kontra napada i naravno fantastičnog trojca u napadu koji može ni iz čega dati gol. Tako da defanzivnije postavljeni Bayern ne znači da bi i isti prošao dalje, možda bi bilo neizvjesnije, ali i dalje sam uvjeren da bi Barca prošla dalje, možda sam subjektivan, al' to je neki moj dojam.
A što se tiče zanimljivosti, pa ovaj se dvomeč mogao svakako okarakterisati samo ne kao nezanimljiv, izvjestan(nakon prve tekme)-da, al' nezanimljiv ni u ludilu.
objasni nam onda kako je ta preloša odbrana Barce o kojoj stalno potenciraš ili je bara-bara sa Realovom - primi 15 golova manje u dosadašnjih odigranih 36 kola.....a Realova je kao bolja ili bara-bara, iako je primila 15 golova više.Epidaurus je napisao/la:Nista bolja a nista ni losija. Bara-bara.Donnie Darko je napisao/la:jel realova odbrana bolja?Epidaurus je napisao/la:Ev ja ti odgovorno tvrdim da odbrana s Piqueom i Mascheranom na stoperima nije dobra odbrana jer ce Pique kao i obicno u kljucnim utakmicama glupost napravit a Masche je vrhunski razbijac na zadnjem veznom al stoper lik nije. Protiv Reala se to najbolje vidi.
šta želiš da kažešEpidaurus je napisao/la:U sudaru dva vrhunska napada (Realovog i Barcinog) obje odbrane bi jednak broj gresaka napravile. Odbrana Alves-Pique-Mascherano-Alba nije nista bolja od odbrane Carvajal-Ramos-Varane/Pepe-Marcelo. Broj primljenih golova zavisi od vise faktora a ne samo od odbrane. Real ove godine ima, budimo realni, dosta loseg Ikera na golu tako da je i on jedan od bitnijih faktora. Volim ga ko brata rodjenog i nikad mu ne bi zvizdo al da je los ove sezone, jest.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.