Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

jasmin10
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la jasmin10 » 15 jul 2014, 00:57

mozak je napisao/la:Džeko je najbolji igrač BiH svih vremena..rezultati kakve on ima iza sebe teško će iko dostići!
Sjaj dijamantu idalje :bih:
:nene: :nene: :nene:
prvo Hasan, pa ostali :salut:

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 jul 2014, 01:01

jasmin10 je napisao/la:
prvo Hasan, pa ostali
Sad još dok se jave i iz zavidovića.. :damn:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

mujdza
Kontakt:

Post Postao/la mujdza » 15 jul 2014, 01:02

Kako smo mi cudan i nezahvalan narod pa to se nemoze rijecima iskazati... Toliko nas je ovaj covijek ucinio sretnim i ponosnim i sada pljujemo po njemu... Ne cudimo se sto nam nista ne ide od ruke... Mi smo pogan od naroda i nikada necemo imati srece dok se sami ne pogledamo kakvi smo... Dzeko uz tebe je armija pravih navijaca i uz sve zmajeve jer ste nas ucinili ponosnim samim ucestvovanjem na prvenstvu...

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 15 jul 2014, 01:09

mozak je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
mozak je napisao/la:Džeko je najbolji igrač BiH svih vremena..rezultati kakve on ima iza sebe teško će iko dostići!
Sjaj dijamantu idalje :bih:
Moguce, ali veleizdaja protiv Nigerije se ne zaboravlja. A slag na **** je bio onaj osmijeh:

slika

U ocima mnogih je pao. I to dobro.
A da je priznat onaj gol, bi li ga smatrao izdajnikom?
Ne vjerujem da ga iko smatra "izdajnikom", vec ljencugom koja je setala terenom i koja je imala dvije trecine utakmice da zabije jos jedan gol poslje ponistenog gola iz nekoliko dobrih sansi. Meksiku su ponistili ne jedan nego dva cista gola u jednoj utakmici pa ljudi opet izborise tri boda u manje vremena.
Zadnja izmjena: ZgemboAdislic, dana/u 15 jul 2014, 01:10, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 01:10

mujdza je napisao/la:Kako smo mi cudan i nezahvalan narod pa to se nemoze rijecima iskazati... Toliko nas je ovaj covijek ucinio sretnim i ponosnim i sada pljujemo po njemu... Ne cudimo se sto nam nista ne ide od ruke... Mi smo pogan od naroda i nikada necemo imati srece dok se sami ne pogledamo kakvi smo... Dzeko uz tebe je armija pravih navijaca ...
+1

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 jul 2014, 01:15

- Najbolji strani igrač češke lige.
- 8 nominacija u timu kola u Prvoj češkoj ligi.
- Drugi najbolji strijelac češke lige.
- Proglašen za najboljeg napadača jesenjeg dijela njemačke Bundeslige (2007/2008) od strane njemačkog internet portala ****.de.
- Sa VfL Wolfsburgom u sezoni 2008/09. osvojio prvenstvo, postigavši 26 golova, čime je postao drugi strijelac lige. On i Grafite postigli su 54 gola u toj sezoni, čime su postali rekorderi Bundeslige.
- Izabran od njemačkih profesionalaca za najboljeg igrača Bundeslige u 2009. godini[4].
- Najbolji strijelac DFB-Pokala 2008/2009.
- Drugi strijelac kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. sa 9 golova.
- Najbolji strijelac Bundeslige sa 22 gola u sezoni 2009/2010.
- Idol nacije 2009. i 2010. godine po izboru portala SportSport.ba[5].
- Osvojio engleski FA Cup s Manchester Cityjem u sezoni 2010/2011.
- "Etihad igrač mjeseca" - januar i august 2011.
- Igrač mjeseca engleske Premier lige - august 2011.
- 2 puta prvak engleske sa man cityem
- najbolji strijelac bih svih vremena
- najbolji strijelac wolfsburga svih vremena
- u najuzem izboru za fudbalera godine u man cityu
- plasman na sp sa reprezentacijom.....
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jul 2014, 01:17

Svaka čast njemu, ali treba odvojiti klub i reprezentaciju. Muller je izjavio da igra za cijelu naciju i da će ginuti, i upravo je to i uradio, dok se naša holivudska zvijezda šetala terenom kao da je prijateljska utakmica u pitanju.

Razočaranje u njega neće nikad proći.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 jul 2014, 01:17

ZgemboAdislic je napisao/la: Ne vjerujem da ga iko smatra "izdajnikom", vec ljencugom koja je setala terenom i koja je imala dvije trecine utakmice da zabije jos jedan gol poslje ponistenog gola iz nekoliko dobrih sansi. Meksiku su ponistili ne jedan nego dva cista gola u jednoj utakmici pa ljudi opet izborise tri boda u manje vremena.
Ovo je vrlo lose poredjenje. Kamerun je bila najlosija reprezentacija na SP. Svadjali su se, tukli se medjusobno na utakmicama, a u odbrani ostavljali rupetine.
Nigerija je najbolja reprezentacija Afrike, namucili su Argentinu i Francusku. Vrlo tvrda ekipa sa dobrom odbranom.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 15 jul 2014, 01:27

Veci je problem sto vi ocekujete od Dzeke da trci kao Muller..Dzeko NE MOZE trcati ni priblizno kao on..Nije takav tip igraca,pogotovo otkad je presao u City..Dzeko,nazalost nije bosanski Suarez,Messi..Naveo sam ove igrace,jer oni cine svoje saigrace boljim ( u reprezentaciji ),puno su vise od score masine kakav je Dzeko..On mora oko sebe imati "Silvu","Toure-a" igrace koji ce NJEGA ciniti boljim..Mozda su nekad jednostavno prevelika ocekivanja,ali morate biti realni i shvatiti sta Edin moze,a sta ne moze..

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 jul 2014, 01:27

ZgemboAdislic je napisao/la:Ne vjerujem da ga iko smatra "izdajnikom", vec ljencugom koja je setala terenom i koja je imala dvije trecine utakmice da zabije jos jedan gol poslje ponistenog gola iz nekoliko dobrih sansi. Meksiku su ponistili ne jedan nego dva cista gola u jednoj utakmici pa ljudi opet izborise tri boda u manje vremena.
Ljenčuge većinom vise ovdje na forumu.
Momak je toliko dobra donio ovoj zemlji, toliko sreće i rahatluka ovom napaćenom narodu, da mu se i netreba ništa prigovarat. Više je promovisao ovu zemlju od svih njenih građana skupa.
Ljenčuga je onaj što je na klupi sjedio..imao je više od stotinu dana da pripremi utakmicu, da tačno zna kojih 11 će istrčati..ali jok..on izvede početni sastav sa kojim nije igrao ni jednu pripremnu utakmicu!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jul 2014, 01:30

Niko nije mislio na takvo trčanje, ne budi bukvalac.

Svi smo gledali utakmicu, kasnije smo opet svi vidjeli gifove, opravdanja nema, jedino da je bio povrijeđen ili bolestan, a nije niti jedno od ta dva. Ako je prva zvijezda u timu, onda se treba tako i ponašati na terenu, a ne glumetati ufuranu divu.

Eh, da je samo jedan snickers pojeo prije utakmice :hmmmmm:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 jul 2014, 01:31

Neutral je napisao/la:Svaka čast njemu, ali treba odvojiti klub i reprezentaciju. Muller je izjavio da igra za cijelu naciju i da će ginuti, i upravo je to i uradio, dok se naša holivudska zvijezda šetala terenom kao da je prijateljska utakmica u pitanju.

Razočaranje u njega neće nikad proći.
tačno ja gledam njega i Adnana Catica na dzenazi u Srebrenici drago mi zbog Catica sto je doso,a Dzeku sam nekako letimicno pogledo znaci ima taj neki osjecaj gorcine i to je to..ne mogu ja preci preko preseravanja,a teren je mjerilo

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 15 jul 2014, 01:37

Naša definicija: "Mi smo narod koji brzo zaboravlja"!

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 15 jul 2014, 01:42

Cinjenica je da je Dzeko u vecini klupskih utakmica,pogotovo u drugom dijelu sezone trcao puno vise nego na SP.
Ali realno pitanje je da li je on bio fizicki spreman kao u klubu.Po svemu sto smo gledali od pocetka priprema,kako su se odvijale,gdje su se odvijale,koliko je bilo otkazanih treninga,koji je bio nacin i intenzitet tih treninga pa do utakmica na prvenstvu,nije.
Svaki nas igrac je u Cuiabi,na +30 i na velikoj vlaznosti izgledao fizicki slabo.Jednom sam napisao i opet cu,kad sam vidio Lulica da na pocetku drugog poluvremena ne moze da hoda i da drzi se za koljena jasna mi je bila fizicka sprema nasih igraca,taj moze igrati 120 minuta u istom ritmu.
Ali niko nece da govori o tome,lakse je popljuvati igrace.
Nema sumnje da je Edin dao sve od sebe u datom trenutku i sigurno niko vise od njega i saigraca nije zelio taj prolaz u drugi krug.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jul 2014, 01:52

Lulić je došao u Brazil sa povredom, bio je rovit kroz sve tri utakmice, ali Safet Sušić je odlučio da ga stavi u najvažnijoj utakmici za BiH na poziciji lijevog beka. Prednost je dobio roviti Lulić (nad Kolašincem, inače najspremnijim igračem u timu) protiv Nigerije koja je najjača na krilima, trenerski mag.

Svi smo gledali Džeku u City-u, ono što je igrao protiv Nigerije nije ni 50% Džeke iz City-a.

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 15 jul 2014, 01:55

ZgemboAdislic je napisao/la: Ne vjerujem da ga iko smatra "izdajnikom", vec ljencugom koja je setala terenom i koja je imala dvije trecine utakmice da zabije jos jedan gol poslje ponistenog gola iz nekoliko dobrih sansi. Meksiku su ponistili ne jedan nego dva cista gola u jednoj utakmici pa ljudi opet izborise tri boda u manje vremena.
Ne mozete nikako poredit tu utakmicu Mexica sa onom nasom protiv Nigerije.Mi smo igrali odlicno do te famozne 30 minute ili tacnije 29,kad smo primili gol.Prije tog ponistenog gola imali smo nekoliko prilika,onda poslije ponistenog gola i dalje smo odlicno igrali stvorili nekoliko prilika,i onda je dosao taj primljeni gol gdje smo isto tako osteceni i naravno igraci su pukli po zivcima,pali u psiholoskom dijelu gdje se nismo uspijeli vratit.A taj Mexico da je nakon dva ponistena gola primio jedan,na sudijskuu gresku nema sanse da se vrate.Ako ste ikad igrali fudbal,neku utakmicu gdje vas sudija osteti na neki nacin pa primis gol i tu vise nema igre,to je samo nervoza i tesko se je vratit.Pa zbog toga ja nisam i ne zelim da puno pametujem o tom porazu,jer smo mi puno kvalitetniji od Nigerije,a i da nam je priznat onaj gol mi bi Nigerijce isprasili sa najmanje 3 razlike.Ali ovdje nije problem u tom rezultatu,ovdje bez obzira sta se desilo uvijek se krive Spahic i Dzeko bez obzira na koji nacin izgubili,ali ko imalo prati ovaj forum zna da se posebno Dzeko uvijek napadao,nema sta se nije pisalo o njemu,i nakon poraza Citija,itd.Sve mogu razumjet da se kazu neke kritike,svi mi kritikujemo nekog igraca nakon neke utakmice,ali to nisu kritike to je pljuvanje po igracima (citaj Dzeko) svakakvih nadimaka koji se ne izgovaraju najlosijem igracu na svijetu,a kamol nasem najboljem igracu,najboljem strijelcu svih vremena,covjeku koji nam je donio toliko radosti,i posebno velikom covjeku i humanisti koji je ovoj nasoj zemlji pomogao na razne nacine,i koju u najboljem mogucem svjetlu predstavlja u svijetu.Ali cak mnogi neznaju sta znace kritike,pa im nije ni zamjerit.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 15 jul 2014, 02:07

Lulic je bio rovit zato sto se povrijedio u Hrasnici na prvom treningu zbog tvrdog terena,to je priznao i sam Susic,da ima dosta povreda kojima je uzrok tvrd teren i trazio da se natapa.
Lulic i Bicakcic su greska strucnjaka,morali su igrati obje prijateljske utakmice ili nisu trebali igrat nikako na prvenst vu.
Bicakcic je spreman ali nece igrati,necu rizikovati,Lulic je spreman ali necu rizikovati-ne radi se to tako.Sve je bilo nakaradno na nasim pripremama,i doktori i selektor i treninzi,sve.
A Lula je bio nas najkonkretniji igrac protiv Argentine kad smo vec kod njega,bez obzira na komentare nekih.Imao je najbolju sansu za nas,onaj udarac glavom i finu asistenciju kod gola Ibisevica.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 15 jul 2014, 02:08

Sto li mu pada cijena :hmmmmm:

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 15 jul 2014, 02:09

mozak je napisao/la:
ZgemboAdislic je napisao/la:Ne vjerujem da ga iko smatra "izdajnikom", vec ljencugom koja je setala terenom i koja je imala dvije trecine utakmice da zabije jos jedan gol poslje ponistenog gola iz nekoliko dobrih sansi. Meksiku su ponistili ne jedan nego dva cista gola u jednoj utakmici pa ljudi opet izborise tri boda u manje vremena.
Ljenčuge većinom vise ovdje na forumu.
Momak je toliko dobra donio ovoj zemlji, toliko sreće i rahatluka ovom napaćenom narodu, da mu se i netreba ništa prigovarat. Više je promovisao ovu zemlju od svih njenih građana skupa.
Ljenčuga je onaj što je na klupi sjedio..imao je više od stotinu dana da pripremi utakmicu, da tačno zna kojih 11 će istrčati..ali jok..on izvede početni sastav sa kojim nije igrao ni jednu pripremnu utakmicu!
Onaj klasicki internetski forumski "pa bolji je Dzeko od tebe fudbaler, ko si to ti da ga kritikujes?" E-argument. Bravo! Ko da je u tome poenta. Niko na ovom forumu nije uspio ni 1% od onoga sto su Nicklas Bendtner i Konstantinos Mitroglou uspjeli, pa sta sad? Ne smije se prigovarat kad lose igraju, jel?

Dzeko, Spahic, Susic i sudija su glavni krivci za poraz protiv Nigerije. Sudiju na zalost nismo mogli kontrolisat. Susic i Spahic su krivi jer smo primili gol: Susic zato jer je kretenski odbranu sastavio, Spahic jer ussro u onoj situaciji i jer je sve u svemu uopste igrao kad ocigledno nije bio spreman. Dzeko jer je ljencario utakmicom i nije iskoristio sanse koje je imao poslje ponistenog gola bolje. Da, ljencuga! Ovo je ljencuga:

slika

slika

Do duse, moze se rec da smo mi svi krivi jer nismo veca i bogatija zemlja tako da smo mogli imat vise navijaca i novinara u Brazilu da veci pritisak napravimo nad nasim igracima. Ali to nije greska obicnih ljudi iz BiH, vec politicara. Nasa repka je mozda imala najmanji pritisak od svih ekipa na SP-u sto se tice ovoga. Da je Dzeko u Njemackoj reprezentaciji uradio ono na ona dva gifa, pa on zakoracio terenom nebi za ostatak turnira. Objesili bi ga navijaci i novinari.

JEDINO sto sam ocekivao je da nasi igraci daju sve od sebe u Brazilu. Ne ono "Dacemo sve od sebe, bla bla bla..." standardne izjave koje se blebetaju svaki put kad pricaju sa novinarima, nego da istinito daju sve od sebe kada se igralo na terenu. A to ocigledno nije bio slucaj.

Ovo nam je bilo VRLO vjerovatno jedini put da cemo igrat na svjetskom prvenstvu. Mi toga jos uvjek nismo svjesni. Mozda cemo bit na Europskom nekoliko puta sad kada se prvenstvo prosirilo ali na svjetskom vjerovatno necemo vise nikad imat ovoliko srece sto se tice izvlacenja grupa. Nadam se da kad Dzeko ostrari i bude plivao u milionima koje ce zaradit u Citiju u nekoj ogromnoj kuci, da ce pogledat svoje setanje u utakmici protiv Nigerije i da ce se kajat i zelit da ima mogucnost da se vrati u vrijeme tako da bi se trudio vise. Ali to nece moci.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 15 jul 2014, 02:10

Tema sa najviše licemjera.
Unico amore sei!
❤️🖤

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: izdzezveubrazil i 6 gostiju.