Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
drummer
-
Kontakt:
Bihac96 je napisao/la:ZgemboAdislic je napisao/la:
Ne vjerujem da ga iko smatra "izdajnikom", vec ljencugom koja je setala terenom i koja je imala dvije trecine utakmice da zabije jos jedan gol poslje ponistenog gola iz nekoliko dobrih sansi. Meksiku su ponistili ne jedan nego dva cista gola u jednoj utakmici pa ljudi opet izborise tri boda u manje vremena.
Ne mozete nikako poredit tu utakmicu Mexica sa onom nasom protiv Nigerije.Mi smo igrali odlicno do te famozne 30 minute ili tacnije 29,kad smo primili gol.Prije tog ponistenog gola imali smo nekoliko prilika,onda poslije ponistenog gola i dalje smo odlicno igrali stvorili nekoliko prilika,i onda je dosao taj primljeni gol gdje smo isto tako osteceni i naravno igraci su pukli po zivcima,pali u psiholoskom dijelu gdje se nismo uspijeli vratit.A taj Mexico da je nakon dva ponistena gola primio jedan,na sudijskuu gresku nema sanse da se vrate.Ako ste ikad igrali fudbal,neku utakmicu gdje vas sudija osteti na neki nacin pa primis gol i tu vise nema igre,to je samo nervoza i tesko se je vratit.Pa zbog toga ja nisam i ne zelim da puno pametujem o tom porazu,jer smo mi puno kvalitetniji od Nigerije,a i da nam je priznat onaj gol mi bi Nigerijce isprasili sa najmanje 3 razlike.Ali ovdje nije problem u tom rezultatu,ovdje bez obzira sta se desilo uvijek se krive Spahic i Dzeko bez obzira na koji nacin izgubili,ali ko imalo prati ovaj forum zna da se posebno Dzeko uvijek napadao,nema sta se nije pisalo o njemu,i nakon poraza Citija,itd.Sve mogu razumjet da se kazu neke kritike,svi mi kritikujemo nekog igraca nakon neke utakmice,ali to nisu kritike to je pljuvanje po igracima (citaj Dzeko) svakakvih nadimaka koji se ne izgovaraju najlosijem igracu na svijetu,a kamol nasem najboljem igracu,najboljem strijelcu svih vremena,covjeku koji nam je donio toliko radosti,i posebno velikom covjeku i humanisti koji je ovoj nasoj zemlji pomogao na razne nacine,i koju u najboljem mogucem svjetlu predstavlja u svijetu.Ali cak mnogi neznaju sta znace kritike,pa im nije ni zamjerit.

svaka cast...dezurne krivce su nasli i nakon svakog loseg rezultata nemilosrdno pletu a kod pobijeda,golova,dobrih stratova,spasenih golova uglavnom ti isti ne hvale nikad.
Svaki igrac ima i neke lose utakmice,i Mesi ih ima i Ronaldo,Marquez je poslao Meksiko kuci,Kasilas Spaniju,Pepe Portugal,Demikelis Argentini izbio titulu...to je fudbal,nezamisliv je bez gresaka ali nasi analiticari ne prastaju losu utakmicu i greske.
Cudna smo mi sorta
-
kimbo
-
Kontakt:
ZgemboAdislic je napisao/la:mozak je napisao/la:ZgemboAdislic je napisao/la:Ne vjerujem da ga iko smatra "izdajnikom", vec ljencugom koja je setala terenom i koja je imala dvije trecine utakmice da zabije jos jedan gol poslje ponistenog gola iz nekoliko dobrih sansi. Meksiku su ponistili ne jedan nego dva cista gola u jednoj utakmici pa ljudi opet izborise tri boda u manje vremena.
Ljenčuge većinom vise ovdje na forumu.
Momak je toliko dobra donio ovoj zemlji, toliko sreće i rahatluka ovom napaćenom narodu, da mu se i netreba ništa prigovarat. Više je promovisao ovu zemlju od svih njenih građana skupa.
Ljenčuga je onaj što je na klupi sjedio..imao je više od stotinu dana da pripremi utakmicu, da tačno zna kojih 11 će istrčati..ali jok..
on izvede početni sastav sa kojim nije igrao ni jednu pripremnu utakmicu!
Onaj klasicki internetski forumski "pa bolji je Dzeko od tebe fudbaler, ko si to ti da ga kritikujes?" E-argument. Bravo! Ko da je u tome poenta. Niko na ovom forumu nije uspio ni 1% od onoga sto su Nicklas Bendtner i Konstantinos Mitroglou uspjeli, pa sta sad? Ne smije se prigovarat kad lose igraju, jel?
Dzeko, Spahic, Susic i sudija su glavni krivci za poraz protiv Nigerije. Sudiju na zalost nismo mogli kontrolisat. Susic i Spahic su krivi jer smo primili gol: Susic zato jer je kretenski odbranu sastavio, Spahic jer ussro u onoj situaciji i jer je sve u svemu uopste igrao kad ocigledno nije bio spreman. Dzeko jer je ljencario utakmicom i nije iskoristio sanse koje je imao poslje ponistenog gola bolje. Da, ljencuga! Ovo je ljencuga:
Do duse, moze se rec da smo mi svi krivi jer nismo veca i bogatija zemlja tako da smo mogli imat vise navijaca i novinara u Brazilu da veci pritisak napravimo nad nasim igracima. Ali to nije greska obicnih ljudi iz BiH, vec politicara. Nasa repka je mozda imala najmanji pritisak od svih ekipa na SP-u sto se tice ovoga. Da je Dzeko u Njemackoj reprezentaciji uradio ono na ona dva gifa, pa on zakoracio terenom nebi za ostatak turnira. Objesili bi ga navijaci i novinari.
JEDINO sto sam ocekivao je da nasi igraci daju sve od sebe u Brazilu. Ne ono "Dacemo sve od sebe, bla bla bla..." standardne izjave koje se blebetaju svaki put kad pricaju sa novinarima, nego da istinito daju sve od sebe kada se igralo na terenu. A to ocigledno nije bio slucaj.
Ovo nam je bilo VRLO vjerovatno jedini put da cemo igrat na svjetskom prvenstvu. Mi toga jos uvjek nismo svjesni. Mozda cemo bit na Europskom nekoliko puta sad kada se prvenstvo prosirilo ali na svjetskom vjerovatno necemo vise nikad imat ovoliko srece sto se tice izvlacenja grupa. Nadam se da kad Dzeko ostrari i bude plivao u milionima koje ce zaradit u Citiju u nekoj ogromnoj kuci, da ce pogledat svoje setanje u utakmici protiv Nigerije i da ce se kajat i zelit da ima mogucnost da se vrati u vrijeme tako da bi se trudio vise. Ali to nece moci.
Strasan post, svaka cast.
Sa jednom utakmicom, nadureom facom i ponasanjem u pripremnom periodu zgazio je puno toga sto je uradio u karijeri. I kao sto ti rece . Historisjski trenutak daje specijalnu tezinu ovome svemu i ostavlja gorcinu u ustima za neiskoristenom sansom. A moglo je puno bolje
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
-
SamoOstroINaPrvu
-
Kontakt:
Postao/la SamoOstroINaPrvu » 15 jul 2014, 11:36
mozak je napisao/la:- Najbolji strani igrač češke lige.
- 8 nominacija u timu kola u Prvoj češkoj ligi.
- Drugi najbolji strijelac češke lige.
- Proglašen za najboljeg napadača jesenjeg dijela njemačke Bundeslige (2007/2008) od strane njemačkog internet portala ****.de.
- Sa VfL Wolfsburgom u sezoni 2008/09. osvojio prvenstvo, postigavši 26 golova, čime je postao drugi strijelac lige. On i Grafite postigli su 54 gola u toj sezoni, čime su postali rekorderi Bundeslige.
- Izabran od njemačkih profesionalaca za najboljeg igrača Bundeslige u 2009. godini[4].
- Najbolji strijelac DFB-Pokala 2008/2009.
- Drugi strijelac kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. sa 9 golova.
- Najbolji strijelac Bundeslige sa 22 gola u sezoni 2009/2010.
- Idol nacije 2009. i 2010. godine po izboru portala SportSport.ba[5].
- Osvojio engleski FA Cup s Manchester Cityjem u sezoni 2010/2011.
- "Etihad igrač mjeseca" - januar i august 2011.
- Igrač mjeseca engleske Premier lige - august 2011.
- 2 puta prvak engleske sa man cityem
- najbolji strijelac bih svih vremena
- najbolji strijelac wolfsburga svih vremena
- u najuzem izboru za fudbalera godine u man cityu
- plasman na sp sa reprezentacijom.....
to sve stoji i mozes jos dodati da je najbolji napadac koji je bivsa SFRJ imala, ali samo kad hoce...eh, ti takvi sto igraju kad hoce nikom ne trebaju, i za njega je Mandzukic ko Messi za svoju ekipu, jer Mandzo uklizava, tuce, udara a nas kloc seta..
niko ovdje ne dovodi njegovo fudbalsko umijece i znanje u pitanje, nego ljudskost i zalaganje za tim..Kod Svabe bi on gledao SP na TV-u zbog tog odnosa.
a ovu sliku mu nikad halalit ne mogu nit hocu
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!
-
SamoOstroINaPrvu
-
Kontakt:
Postao/la SamoOstroINaPrvu » 15 jul 2014, 11:44
Bihac96 je napisao/la:ZgemboAdislic je napisao/la:
Ne vjerujem da ga iko smatra "izdajnikom", vec ljencugom koja je setala terenom i koja je imala dvije trecine utakmice da zabije jos jedan gol poslje ponistenog gola iz nekoliko dobrih sansi. Meksiku su ponistili ne jedan nego dva cista gola u jednoj utakmici pa ljudi opet izborise tri boda u manje vremena.
Ne mozete nikako poredit tu utakmicu Mexica sa onom nasom protiv Nigerije.Mi smo igrali odlicno do te famozne 30 minute ili tacnije 29,kad smo primili gol.Prije tog ponistenog gola imali smo nekoliko prilika,onda poslije ponistenog gola i dalje smo odlicno igrali stvorili nekoliko prilika,i onda je dosao taj primljeni gol gdje smo isto tako osteceni i naravno igraci su pukli po zivcima,pali u psiholoskom dijelu gdje se nismo uspijeli vratit.A taj Mexico da je nakon dva ponistena gola primio jedan,na sudijskuu gresku nema sanse da se vrate.Ako ste ikad igrali fudbal,neku utakmicu gdje vas sudija osteti na neki nacin pa primis gol i tu vise nema igre,to je samo nervoza i tesko se je vratit.Pa zbog toga ja nisam i ne zelim da puno pametujem o tom porazu,jer smo mi puno kvalitetniji od Nigerije,a i da nam je priznat onaj gol mi bi Nigerijce isprasili sa najmanje 3 razlike.Ali ovdje nije problem u tom rezultatu,ovdje bez obzira sta se desilo uvijek se krive Spahic i Dzeko bez obzira na koji nacin izgubili,ali ko imalo prati ovaj forum zna da se posebno Dzeko uvijek napadao,nema sta se nije pisalo o njemu,i nakon poraza Citija,itd.Sve mogu razumjet da se kazu neke kritike,svi mi kritikujemo nekog igraca nakon neke utakmice,ali to nisu kritike to je pljuvanje po igracima (citaj Dzeko) svakakvih nadimaka koji se ne izgovaraju najlosijem igracu na svijetu,a kamol nasem najboljem igracu,najboljem strijelcu svih vremena,covjeku koji nam je donio toliko radosti,i posebno velikom covjeku i humanisti koji je ovoj nasoj zemlji pomogao na razne nacine,i koju u najboljem mogucem svjetlu predstavlja u svijetu.Ali cak mnogi neznaju sta znace kritike,pa im nije ni zamjerit.
to je svjetsko prvenstvo a ne prva liga federacije, i ima da grizu 90 minuta, svejedno sta se dogodi, a ako ne budu onda idu kuci...nasi su odabrali drugu opciju.
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!
-
Goalgetter
-
Kontakt:
Postao/la Goalgetter » 15 jul 2014, 15:57
Po cemu je Dzeki pala cijena za 3 miliona na TM-u, i vrijedi sad 24 miliona, a Negredo vrijedi 27 miliona.

-
Pauk
-
Kontakt:
Niko ga nece od velikih klubova...sledece ljeto ce biti gratis...ali nece otici u veliki klub...najbolji scenario je da ode u klub kao recimo Fiorentina kao Mario Gomez...
Dzekina karijera je gotova...jer sam Dzeko zadnjih nekoliko godina nije pokazao bilo koju zelju za fudbalom ni da postane bolji igrac...naprotiv covjek ima druge prioritete...Dzeko je vrlo nesiguran u sebe i unistio je sam svoju fudbalsku karijeru.
Napadaci obicno budu bolji sa godinama do neke 32.33. godine a Dzeko sve gori i gori...nema nikakav motiv za fudbalom.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-
Ajax
-
Kontakt:
Goalgetter je napisao/la:Po cemu je Dzeki pala cijena za 3 miliona na TM-u, i vrijedi sad 24 miliona, a Negredo vrijedi 27 miliona.

Dzeki su cijenu smanjili 15.01.2014.
A Negredu povecali isto 15.01.2014.
U to vrijeme Negredo je bio standardan prvotimac a Dzeko klasicna zamjena. Naravno Dzeko je uspio to da preokrene. iskoristio je dvije povrede Aguera i dugotrajno odsustvo Jovetica, kao i povredu ramena kada Negredo nije igrao mjesec dana. Na kraju je Dzeko cak igrao previse utakmica zaredom jer u par navrata nije imao ko da ga zamjeni. I igrao je pod povredama. Sve u svemu na kraju sezone je opravdao povjerenje i zavrsio odlicno sezonu osim zadnje utakmice. I ako bi sada TM radio cijene igraca mislim da bi se Dzekina povecala. E sad pitanje je kada ce TM ponovo da radi cijene igraca. Mislim da ce sacekati prva dva mjeseca sezone. A sta ce biti sa Dzekom. Pa opet mu predstoji dokazivanje i borba od pocetka i njemu i Negredu. Aguero ce igrati kada god bude zdrav. Zanimljivo je isto da su Kolarov i Nasri produzili ugovor a Dzeko jos ceka. Nije to bas tako jednostavna odluka. Ako ne produzi ugovor moze da bira od sljedece sezone klub. Jer ce biti bez odstete i svi ce ga zeljeti. Ali isto tako nebi se naigrao u Cityu. A ako produzi onda .....
-
Goalgetter
-
Kontakt:
Postao/la Goalgetter » 15 jul 2014, 16:31
Ajax je napisao/la:Goalgetter je napisao/la:Po cemu je Dzeki pala cijena za 3 miliona na TM-u, i vrijedi sad 24 miliona, a Negredo vrijedi 27 miliona.

Dzeki su cijenu smanjili 15.01.2014.
A Negredu povecali isto 15.01.2014.
Moja greska onda, citao sam negdje vijest da mu je smanjena cijena ovog ljeta. Dakle, editirace to jos. Hvala.

-
Ajax
-
Kontakt:
Goalgetter je napisao/la:
Moja greska onda, citao sam negdje vijest da mu je smanjena cijena ovog ljeta. Dakle, editirace to jos. Hvala.

Nema na cemu.

Ceka ga bas teska odluka. Da su bar prodali Negreda. A ovako opet isto *****. I ako produzi za jos 3,4 godine. Biti ce mu tako do kraja karijere. Nece tamo biti glavni igrac kao sto je bio u Wolfsburgu. Dvije , tri greske i klupa. Isto vazi i za Negreda. Pa ko izvuce vise i bude imao vise srece taj ce i igrat vise.
-
Alipasino
-
Kontakt:
Kako se zaboravise brzo Dzekini glovi na kraju sezone kad je po 2komada zabijo.Dzeko najbolji strjelac u istoriju Wolsburga a bogumi ii BiH repke.Sta ce veze nema.
-
normalaba
-
Kontakt:
AjsKjub je napisao/la:Tema sa najviše licemjera.
+ 1
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
-
SamoOstroINaPrvu
-
Kontakt:
Postao/la SamoOstroINaPrvu » 15 jul 2014, 19:12
Pauk je napisao/la:Niko ga nece od velikih klubova...sledece ljeto ce biti gratis...ali nece otici u veliki klub...najbolji scenario je da ode u klub kao recimo Fiorentina kao Mario Gomez...
Dzekina karijera je gotova...jer sam Dzeko zadnjih nekoliko godina nije pokazao bilo koju zelju za fudbalom ni da postane bolji igrac...naprotiv covjek ima druge prioritete...Dzeko je vrlo nesiguran u sebe i unistio je sam svoju fudbalsku karijeru.
Napadaci obicno budu bolji sa godinama do neke 32.33. godine a Dzeko sve gori i gori...nema nikakav motiv za fudbalom.
On umislio da je Beckham...a ovi nasi slijepci koji porede naseg kloca sa spanskim klocem stvarno zive u nekom playstation svijetu...djeco draga, dzeko mora biti makar duplo bolji od Spanca/Talijana/Nijemca/Engleza/Francuza da bi mogli naci isti klub i da bi bili isto prihvaceni/cijenjeni od kluba/medija.
a dzeko jos veci lik, naso cojk polovnjacu i misli da je jet set u engleskoj, ma ludnica covjece

-
Centre forward
-
Kontakt:
Postao/la Centre forward » 15 jul 2014, 19:17
autogol je napisao/la:Sto li mu pada cijena

Amortizacija.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
Pauk
-
Kontakt:
Lik stvarno nema pojma u kojim je on velikim problemima...nigao je nos i poceo da pljuje jedine ljude koji da istinski vole i zele da mu pomognu iz ljubavi prema njemu jer je on nas...ljudi koji su ga bodrili kad je bio niko i nista u Wolsburgu pun bubuljica u licu i ruznim zuba.
Vjerovatno ga vise vole i cijene Englezi i Nijemci...dok moze koliko toliko igrati lopte a posle toga vidjece on koliko ga oni vole.
Dzeko je mentalno skroz otisao...zivi na oblacima
-
viKK
-
Kontakt:
-
RockyMaivia
-
Kontakt:
Postao/la RockyMaivia » 15 jul 2014, 21:53
StarMo nije skutorija...
-
Pauk
-
Kontakt:
Ovaj Dzeko je bio bolji 100 u svakom smislu...mozda nije bio za manekene kao ovaj ''novi'' Dzeko
ali sve drugo je bilo

-
alevkov
-
Kontakt:
-
Virtu4l
-
Kontakt:
Imate mahanje iz Doline Ćupova...

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
-
TMmanija2012
-
Kontakt:
Postao/la TMmanija2012 » 15 jul 2014, 23:05
Jel vi pisete o Dzeki koji igra u sampionu engleske PL Man City i jedan od najzasluznih igraca za titulu ili se pojavi neki novi Dzeko

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.