RSD Velež - Igrački kadar i transferi
- JuzniBosanac
- Kontakt:
Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi
Potvrđeno za ******
Velež doveo veliko pojačanje
U prvim sedmicama nakon okončanja Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež je napustio veliki broj nogometaša.
Za sada je stiglo jedno pojačanje, Alen Krajnc, ali danas je za portal **** potvrđen još jedan dolazak.
U pitanju je Amer Ordagić, koji se rastao s norveškim Sandefjordom i već neko vrijeme je bio slobodan igrač. Sada će zadužiti dres Veleža i biti novo pojačanje mostarskog kluba.
Amer Ordagić je rođeni Tuzlak, igra na pozicini veznog fudbalera. U karijeri je nosio dresove Gradine, Zvijezde Gradačac, tuzlanske Slobode, Branna i Sandefjorda.
PS:Prico sam sa ovim nasim sto su u Norveskoj,kazu nije se pokazao nesto.Njegov,kao i problem vecine igraca sa Balkana je to sto im se neda trcat.A to skandinavci najvose forsiraju.Onaj njihov Haland jeste igrac ali lik ima sprint ,trci ko lud Mozda zato..vudjet cemo aBd,mozda bude ekstra,mada sumnjam da moze biti gori od Blagojevica,Mucaja i slicnih
Velež doveo veliko pojačanje
U prvim sedmicama nakon okončanja Premijer lige Bosne i Hercegovine Velež je napustio veliki broj nogometaša.
Za sada je stiglo jedno pojačanje, Alen Krajnc, ali danas je za portal **** potvrđen još jedan dolazak.
U pitanju je Amer Ordagić, koji se rastao s norveškim Sandefjordom i već neko vrijeme je bio slobodan igrač. Sada će zadužiti dres Veleža i biti novo pojačanje mostarskog kluba.
Amer Ordagić je rođeni Tuzlak, igra na pozicini veznog fudbalera. U karijeri je nosio dresove Gradine, Zvijezde Gradačac, tuzlanske Slobode, Branna i Sandefjorda.
PS:Prico sam sa ovim nasim sto su u Norveskoj,kazu nije se pokazao nesto.Njegov,kao i problem vecine igraca sa Balkana je to sto im se neda trcat.A to skandinavci najvose forsiraju.Onaj njihov Haland jeste igrac ali lik ima sprint ,trci ko lud Mozda zato..vudjet cemo aBd,mozda bude ekstra,mada sumnjam da moze biti gori od Blagojevica,Mucaja i slicnih
Zadnja izmjena: JuzniBosanac, dana/u 14 jun 2023, 12:03, ukupno mijenjano 1 put.
- crveniratnik
- Kontakt:
Zato što treba otjerati i Halilovica i Pršeša..i odmah ćes imati prostora...
Vehabovicu davati 20-30min po utakmici...i eto Evrope
Vehabovicu davati 20-30min po utakmici...i eto Evrope
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.
-
- Kontakt:
Tatar i Mehmedovic nisu ista pozicija. Tatar ce se zadrzati godinu dvije maks i ne mozes marke zaraditi na njemu dok s druge strane kod Mehmedovica mozes dobiti puno ako se fino uklopi jer je dobar potencijal.mozak je napisao/la: ↑14 jun 2023, 10:58Lično se nadam da ćemo potpisati Tatara, jer je on mnogo bolja opcija od Fanima ili Mehmedovića npr.
Tatar se nije snašao u Borcu ali je on kvalitetan igrač sigurno. Fanimo će više sjediti nego igrati a Mehmedović je dobar samo zbog U21 pravila.
Ako Mahmića potpišemo, onda nam Mehmedović ne treba.
Radovac-Ordagić, mislim da bi snjima imali najjači vezni red u ligi.
Onaj gruzijac iz Sarajeva mi se ne sviđa, a mislim da on nije u planovima svakako.
Povratak Ćosića, ne znam šta bih rekao. Imao je strašnu rolu kod nas, a zadnju sezonu kod nas izgledao neprepoznatljivo.
Sto nam ne treba jos jedan U21 pored Mahmica? Takvom logikom smo se vodili pa nam mladi igraci izbiju bodove redovno jer ti moraju igrati Mucaj i ekipa silom prilika. Sta ces ako Mahmic bude kartoniran ili povrijedjen? Drzati Sikala 90min u igri? Bajric jos nije spreman i pitanje je koliko ce mu trebati da se vrati u formu.
Gruzijac je bio u planovima za posudbu, i on i jos jedan igrac Sarajeva, ali ne znam hoce li biti ista od toga na kraju.
Ako uzmemo u obzir, da smo ostali bez igrača sredine: Lauš, Blagojević i Mućaj, sasvim je očekivano da dovedemo barem 2 igrača veznog reda.
Ako će to biti Radovac i Ordagić, ja odma potpisujem.
Slažem se da nam ne treba gomilanje igrača kao prošle sezone, ali na 11 otpisanih očekujem barem 6-7 novih, a možda i 8.
Pošto smo već doveli jednog, očekujem još 6 ili 7 novih igrača.
Što se tiče U21, od slijedeće sezone se smanjuje kvota sa 2 na 1.
Šikalo, Bajrić, Sijamija, Puce, Đuliman, Nanić, Gosto i eventualno Mahmić će biti sasvim dovoljno.
Ne znam što je sad Šikalo problem, on je već iskusan igrač. Bajrić će se vratiti a ostalim treba pružiti priliku.
Ako će to biti Radovac i Ordagić, ja odma potpisujem.
Slažem se da nam ne treba gomilanje igrača kao prošle sezone, ali na 11 otpisanih očekujem barem 6-7 novih, a možda i 8.
Pošto smo već doveli jednog, očekujem još 6 ili 7 novih igrača.
Što se tiče U21, od slijedeće sezone se smanjuje kvota sa 2 na 1.
Šikalo, Bajrić, Sijamija, Puce, Đuliman, Nanić, Gosto i eventualno Mahmić će biti sasvim dovoljno.
Ne znam što je sad Šikalo problem, on je već iskusan igrač. Bajrić će se vratiti a ostalim treba pružiti priliku.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
Sikalo iskusan igrac..
Fino mi ovo sve pricamo o veznom redu, niko da se sjeti da Hasanovica necemo imati Bog zna do kad, kako cujem do septembra. Nije sezona ni startala to je vec ogroman problem.
Anđušić - Haskić - Tatar
Hasanović - Ordagić - Radovac
Tomašević - Mahmić - Ante - Musa
Hadžikić
Defanziva
+ Krajnc, Zvonić, Šikalo, Puce, Vehabović…
Hasanović - Ordagić - Radovac
Tomašević - Mahmić - Ante - Musa
Hadžikić
Defanziva

+ Krajnc, Zvonić, Šikalo, Puce, Vehabović…
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Ma moze ordagic,svidja se meni to, nemam ja nista protiv toga da u ekipi imamo psr iskusnih igraca (po jedan u svakom redu). Mozda bljesne pa ga zatrazi neko od ovih arapa,dobro njemu da uzme love,dobro nama da nesto cuknemo.
Ako je istina, dobrodosao
Ako je istina, dobrodosao

Nadam se da si upravu. Bas ni u jednoj od zadnje 3 utakmice sa konama nije igrao, ubjedjen sam da bi bar od te 3, 2 ostali neporazeni da je igrao. Ne mogu da se sjetim jel igrao pod Osimom pod bijelim.
Banalizujes, jasno je sta je htio reci. Naravno da je pored jedne ipo sezone iskusan za u21 igraca u poredjenu sa Pucom, Djulimanom i slicno.
19V22
-
- Kontakt:
Odakle ti to za Hasanovica? Nije pokidao ligamente pa da ga nema pola godine, mislim da je vec spreman za treniranje. Rekli su 2 mjeseca da se nece moci racunati na njega.
@mozak Sikalu ce Velez biti vrhunac karijere, igrac koji ne odskace ni u juniorima ali eto nadati se da ce bljesnuti za godinu dvije.
Ordagic
Radovac
Ramic
Mahmic
Mehmedovic
Tatar
Gulishvili posudba
Cosic
Lijevi bek
S ovim igracima sto se vrte oko kluba bi bili u borbi za europu, sve je na klubu. Vidjet cemo imaju li znanja i koliko su jaki finansijski.
Ne znam sto toliko prizivate Tomasevica, ja sto sam Sarajevo gledao covjek je ko muha bez glave, cudan igrac skroz, ima moc ponavljanja, ali bas pogubljeno djeluje uz par bljeskova na momente.
19V22
-
- Kontakt:
Za mene jedan vrlo ozbiljan spisak igracaMostarskiSin je napisao/la: ↑14 jun 2023, 12:23Ordagic
Radovac
Ramic
Mahmic
Mehmedovic
Tatar
Gulishvili posudba
Cosic
Lijevi bek
S ovim igracima sto se vrte oko kluba bi bili u borbi za europu, sve je na klubu. Vidjet cemo imaju li znanja i koliko su jaki finansijski.
Sikalo je neki dan slavio 19 godina
On je U21 igrač još ja mislim tri sezone. Već je odigrao 27 utakmica, 2 gola i 3 asistencije. Samo naprijed Tare
On je U21 igrač još ja mislim tri sezone. Već je odigrao 27 utakmica, 2 gola i 3 asistencije. Samo naprijed Tare

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Daj Boze da grijesim, ali ako Sikalo ode u bolji klub od Veleza nek me popisa po sred cela. Po meni igrac za FK Blagaj
Šikalo iako mlad, već je stekao premijerligaško iskustvo.
Ovdje se prizivao Ramić iz Sarajeva koji je meni potpuna nepoznanica iako sam gledao sve utakmice u prošloj sezoni.
Za njega je Šikalo iskusan igrač.
Još treba dodati da je Šikalo izuzetno mlad igrač.
Ovdje se prizivao Ramić iz Sarajeva koji je meni potpuna nepoznanica iako sam gledao sve utakmice u prošloj sezoni.
Za njega je Šikalo iskusan igrač.
Još treba dodati da je Šikalo izuzetno mlad igrač.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Ja vas razumijem, neki dan sam gledao juniore protiv Igmana. Nije ni bio među najboljim, eto bio je ok u prvom poluvremenu. Mali Puce je daleko najbolji i Rebac je ok. Semsic misli da je Garnacho i izgledom i igrom
Stoperi su dobri
Nanic siguran
Desni bek, no comment

Stoperi su dobri

Nanic siguran
Desni bek, no comment

Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Šikala treba istrpiti, šta dobijamo ako ga rano otpišemo?
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
-
- Kontakt:
Sad ga malo pretjerujemo, Sikalo,Sijamija,Kadric trebaju da se probaju nsmetnuti. Ako dodju neka vremena (kroz sezonu dvije) gdje ova pomenuta trojka nema mjesta, poslati na posudbu, strucno pratiti (kadra naravno
) njihove igre i ucinke i nakon toga donijeti sud o njima

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.