AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la tony-mortale » 05 maj 2011, 17:34

berlusconi mislim da nije ništa slagao i da stvarno i jeste najuspješniji vlasnik kluba ikad, e sad jel zbog toga treba dobiti čast da se stadion zove po njemu je druga stvar, ali stadion se svakako zove san siro kad milan na njemu igra i što se toga tiče mogli bi hipotetički ga nazvati i nekako drugačije.
a berlusconi je nudio gradu već dosta puta da otkupi stadion na kojem milan igra od same izgradnje (već bila priča o stadionu al u kratkim crtama - milan kupio zemljište i napravio sebi stadion na kojem igra sve od tada, inter tek 20-ak godina kasnije se utrpao da i oni igraju, kasnije stadion nacionaliziran i sad je u vlasništvu grada), ali to je nemoguće zbog toga što inter nikako da počne praviti svoj stadion koji morati spominje već 20-ak godina al nešto nikako da krene.

spominje se neka zamjena s werderom sokratis i vila za marka marina,
sedorf kaže da je u najboljim godinama :roll: i da đeli završiti karijeru u milanu :lol:
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 05 maj 2011, 17:40

capello je nahvalio milanovu transfer kampanju ali i svog nasljednika allegrija. treba li veća pohvala za mladog trenera milana od jednog capella kojeg smatram najboljim trenerom ikad.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 05 maj 2011, 18:14

Onaj debil iz Porta hoce 100 000 000 za Hulka.....hahahahaha pogledajte samo kolika je cifra LOL iskreno meni niti se svidja niti je on za MIlana....
Zadnja izmjena: meskalin, dana/u 05 maj 2011, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 05 maj 2011, 18:32

ma poserem im se ja na hulka. jel iz porta nabiju mu cijenu bar 20m. gdje bi realno hulk igrao pored ibre i pata? na playstationu možda 8-)

taiwo, mexes da se mijenja s nestom, ganso kao trequartista i još poneki igrač iz primavere i milan je miran naredne 3 sezone.

btw

slika
slika

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

IlDiavolo
Kontakt:

Post Postao/la IlDiavolo » 05 maj 2011, 19:00

http://www.acmilan-serbia.com/

Najnovije vesti, za one koji do sada nisu znali. Forza Milan!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 05 maj 2011, 19:43

<--------- Baresi i Maldini 8-)

Prati pozu ovih što stoje kao : " Ko nam šta može ??? " Kulijana 8-)

Vako opet za 2 sezone abd 8-)

slika
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 06 maj 2011, 09:39

Nadam se da ce mo sutra osigurati naslov prvaka..

Volio bih da se Ibra vrati golom.. Nezz samo ko ce sutra igrati onog poluspica nadam se Boateng.
-RIVALDO-

Silvio B
Kontakt:

Post Postao/la Silvio B » 06 maj 2011, 10:40

senad_flamin je napisao/la:Nadam se da ce mo sutra osigurati naslov prvaka..

Volio bih da se Ibra vrati golom.. Nezz samo ko ce sutra igrati onog poluspica nadam se Boateng.
ovo je najvjerovatnije sastav

---------------------------abi-----------------------
abate-----------nesta-------------silva-------------zambro

flamini/rino-----------van bommel-------------seedorf

------------------------boateng-----------------------
---------------ibra---------------------pato---------

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 06 maj 2011, 11:57

Silvio B je napisao/la:
senad_flamin je napisao/la:Nadam se da ce mo sutra osigurati naslov prvaka..

ovo je najvjerovatnije sastav

---------------------------abi-----------------------
abate-----------nesta-------------silva-------------zambro

flamini/rino-----------van bommel-------------seedorf

------------------------boateng-----------------------
---------------ibra---------------------pato---------
Abate je cini mi se povrijedjen i propusta sutrasnji derbi :?
Zadnja izmjena: scudetto, dana/u 06 maj 2011, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 06 maj 2011, 11:57

http://acmilan-2011.****/2011/0 ... it_06.html =====> KRATKE /PREVEDENE/ VIJESTI SA MILANNEWS.IT
za danas, naravno :D ;)
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 07 maj 2011, 09:35

Yebem vam od Tave držak nigdje vas ! Samo ja, Baresi i Scudetto diskutujemo a vas nigdje :roll: Malo više se ukljucite !

_________________________________________________________________________________________________
Boateng : Odbio sam Lazio, i ne žalim

Kevin-Prince Boateng je imao šansu da pređe u Lazio i ne žali što to nije učinio.

Reprezentativac i vezni igrač Gane je dokazao da je jedan od najboljih igrača Milana ove sezone. On je trenutno u suvlasništvu Milana i Genoe a njegove želje su da ostane u bojama Rossonera.

Boateng je danas otkrio da je bio na ivici prelaska u Lazio iz Portsmoutha ali i da ne žali što je prešao u Genou (i odmah prešao u Milan).

"Bio sam na korak od Lazia," rekao je Boateng za novine Messaggero. "Sastao sam se sa predsednikom Lazia Claudio Lotitom, ali sam ga odbio. Kada vidim kako ide moja sezona, nemam za čime da žalim."

Milan je na bod od osvajanja Scudetta i Boa je nekoliko nedelja ranije obećao da ukoliko se to desi on igrati 'moonwalk' kao Michael Jackson. Sada kaže da bi mogao da uradi nešto drugo.

"Možda uradim novu tetovažu kako bih proslavio Scudetto, ali takođe i italijanski kup. Ipak, on što želim najviše je ugovor sa Milanom," rekao je on u svom intervjuu za il Corriere dello Sport.

Paulo Henrique Ganso možda dolazi u Milan, ali Boateng se ne boji konkurencije.

"Ne znam ko će doći, ali ja ne menjam poziciju ofanzivnog veziste. Ukoliko neko nov dođe onda ćemo se boriti za mesto u timu," rekao je ovaj 23-godišnjak.

O špekulacijama koje povezuju Milan i Michael Essiena, Boa kaže: "Mi smo dobri drugari. Essien je jedan od najboljih defanzivnih veznih igrača na svetu. Voleo bih da igram zajedno sa njim, ali to ostavljam na Milanu da odluči."
_________________________________________________________________________________________________

Allegri: Milan neće igrati na nerešeno

Massimiliano Allegri kaže kako će Milan ići na sva tri boda sutra.

Rossonerima je potreba samo bod da bi osvojili Scudetto prvi put nakon sedam godina, i u subotu oni gostuju na stadionu Olimpico i svesni su da im je i nerešeno dovoljno.

Ipak, trener Max Allegri odbija navode da će Milan igrati na remi, upozorava svoje momke da ostanu fokusirani do kraja, jer želi da se titula osvoji već sutra.

"Sutrašnja utakmica biće veoma teška jer Roma ima veliku šansu da se približi svom cilju a to su kvalifikacije za Ligu Šampiona," rekao je Allegri novinarima na današnjoj press konferenciji.

"Motivisani smo, zato što nam još uvek potreban jedan bod za osvajanje šampionata, ali i Roma ima veoma važan zadatak, a to je završiti sezonu na četvrtom mestu zbog kvalifikacija za Ligu Šampiona."

"Poveli smo sve igrače u Rim. Mislim da je ovo najmanje što možemo da uradimo, jer ukoliko osvojimo bod sutra, svi ćemo biti tamo da bi proslavili Scudetto zajedno."

"Možemo sebi da dozvolimo remi, jer će Roma tražiti pobedu. Nadam se da će to biti spektakularan meč u koji ne treba da uđemo misleći da imamo mnogo vremena da osvojimo titulu prvaka."

"Sada je potrebno da pokušamo da uzmemo bodove protiv Rome i onda ćemo moći da se skoncentrišemo da utakmicu sa Palermom."

Borriello ostaje u Rimu

Marco Borriello se neće vratiti u Milan, kaže njegov menadžer.

Mediji u Italiji su najavili mogući povratak Marca Borriella u Milanello sledeće sezone, nakon što nije uspeo da zadovolji čelnike Rome, naročito u drugom delu sezone.

Ovaj napadač koji je na pozajmici je sada igrač koji greje klupu pod vođstvom trenera Rome Vicenzo Montelle, ali on i dalje govori kako bi voleo da ostane u prestolnici Italije pa čak iako Monetala ostane trener.

Menadžer ovog 28-godišnjaka, Tiberio Cavalleri je siguran da će Borriello ostati u Rimu.

"Ono što mogu da vam kažem je da postoji dogovor između Rome i Milana," rekao je Cavalleri za calciomercato.it. Igrač ostaje. Za Juventus i ostale špekulacije nemam ništa da kažem."

A.S. Roma-AC Milan: Moguće Formacije

A.S. Roma (4-2-3-1) – Vincenzo Montella
Alexander Doni; Marco Cassetti, Nicolás Burdisso, Juan, John Arne Riise; David Pizarro, Matteo Brighi; Rodrigo Taddei, Fábio Simplício, Mirko Vučinić; Francesco Totti.

AC Milan (4-3-1-2) – Massimiliano Allegri
Christian Abbiati; Ignazio Abate, Alessandro Nesta, Thiago Silva, Gianluca Zambrotta; Gennaro Gattuso, Mark van Bommel, Clarence Seedorf; Kevin-Prince Boateng; Robinho, Zlatan Ibrahimovic.

Zanetti: “Milan je zaslužio da osvoji skudeto ! ”

THE INTER Captain believes that AC Milan deserve to win Scudetto and it’s only fair for them to win their 18th title after a great performance.

AC Milan are on the verge of winning the Serie A title when one point would be enough for them to clinch the Scudetto after a seven-year drought in which bitter rivals Inter won it five times.

The Nerazzurri captain Javier Zanetti believes that Milan deserve the title.

“It’s right for Milan to win the Scudetto. Inter’s season was laboured and we had difficulty and various injuries at the start of the campaign,” he told the press.

“We refound the compactness of the group and now it’s important to finish the season in the best of ways, perhaps by finishing second and winning the TIM Cup [Coppa Italia].”
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 07 maj 2011, 11:24

e vala ako je toliki mulac umjesto Flaminija koji igra u odlicnoj formi stviti Gatta koji se nije jos ni oporavito u najvaznijoj tekmi sezone, onda nemam rjeci, ali mislim da je ovo novinarska patka da ce Flamster igrati od prve!!!
Zadnja izmjena: meskalin, dana/u 07 maj 2011, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 07 maj 2011, 12:38

Allegri: Nećemo stati na prvenstvu, želimo i Kup

Osvajanje naslova talijanskih nogometnih prvaka nije jedina preokupacija Milanovog trenera Massimiliana Allegrija pred subotnju ligašku utakmicu kod Rome. - Želimo i Talijanski kup - kaže...

"Rossonerima" je i bod na Olimpijskom stadionu u utakmici 36. kola dovoljan za naslov u Seriji A, međutim, Allegrijeva potpuna koncentracija nije samo na toj utakmici.

- Susret u utorak kod Palerma itekako nam je važan budući da nam otvara vrata finala Talijanskoga kupa. Odluke koje ću donijeti vezano za utakmicu u Rimu, donijet ću s mislima na utakmicu u Kupu. Posebice se to odnosi na vezni red - kaže Allegri bez primisli na podcjenjivanje sljedećega suparnika.

- Igramo protiv momčadi koja je iznimno motivirana. Nakon što je Lazio u prošlome kolu upisao poraz (1-0 protiv Juventusa, op.a.) Roma se našla u prilici plasirati se u Ligu prvaka. Treba nam samo bod, ali niti on nam možda neće biti nužan za naslov prvaka.

Protiv Palerma će Milan tražiti pobjedu nakon što je prva utakmica polufinala Kupa završila remijem 2-2.

Dodajmo da se za utakmicu kod Rome u Milanovu momčad vraćaju Zlatan Ibrahimović i Alexandre Pato.

- Ibrahimović ima ogromnu želju, morat će dobro odigrati. Imam i Pata, svi su mi napadači zdravi – dodao je Allegri kojeg su talijanski mediji upitali misli li da će i sljedeće sezone moći računati na usluge švedskog napadača.

- Mislim da će ostati u Milanu - odgovorio je šef struke crveno-crnih sa San Sira.

8-)

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 maj 2011, 15:38

idemo noćas po taj scudetto, ponovo u rimu 8-)
kažu cca 10000 milanista će biti na olimpicu, vraća se ibra taman da uzme po ko zna koje po redu prvenstvo :D i za ovo je jedan od zaslužnijih.
vjerovatni sastav Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Flamini, Van Bommel, Seedorf, Boateng, Robinho, Ibrahimovic.
pato vjerovatno na klupi, ipak se nije potpuno oporavio, iako je i bod dosta max najavljuje da ide na pobjedu, a takođe da računa i na kup

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 07 maj 2011, 15:46

hello! malo unaprijed, cestitke na tituli!!! titula je zapecacena jos u Augustu na mercatu.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

dr.feelgood
Kontakt:

Post Postao/la dr.feelgood » 07 maj 2011, 16:07

Ja nešto i ne vjerujem da ćemo večeras potvrditi titulu. Zadnjih nekoliko sezona se redovno mučimo protiv Rome još je njima večeras potrebna pobjeda kako bi održali nade za LP tako da mislim da ćemo Scudetto osvojiti protiv Cagliaria, pred svojim navijačima.

Nadam da neće Pata ubacivati u igru (ako je pozvan?), bolje ga pustiti da se potpuno opravi nego rizikovati obnovu povrede koja bi mu mogla ugroziti karijeru.
Ibra se vraća sa godišnjeg pa bi bio i red da napokon odigra kvalitetnu utakmicu i po mogućnosti da ne dobije crveni karton.

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 07 maj 2011, 18:17

Ponovo subota vecer rezervisana za Milan :evil:

mislim da je Milan ove sezone najvise puta igrao u subotu a ne volim taj termin ali nikako :)

ne znam da li je bolje uzeti titulu veceras ili narednog vikenda,naravno da je sladje kada se to ucini pred domacim navijacima ali opet nekako jedva cekam da i sluzbeno Milan postane prvak Italije pa zato neka to ucine veceras 8-)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 07 maj 2011, 19:14

pročitah interesantan članak na goal.com na temu ima li života poslije pirla. uporedili su učinak ove dvojice igrača ove sezone dok je još pirlo bio zdrav u prvom dijelu sezone. da ne duljim brojevi sve govore, ukratko mvb startovao 13 utakmica omjer 10-2-1 6 golova primljeno, s druge strane s pirlom kao starterom omjer milana je bio 8-5-4 čak 18 golova primljeno :o
[slika

usput iskopah i podatak u vezi superpippa!

postigao je 95 golova za milan u svim takmičenjima, milan je pobjedio 82 remizirao 10 i izgubio 3 tekme. znači procenat pobjeda kad pippo igra je 86%, impresivno! :shock:

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 maj 2011, 20:03

službeno
ROMA: Doni, Cassetti, Burdisso, Juan, Riise; Brighi, Pizarro; Taddei, Simplicio, Vucinic; Totti

MILAN: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Gattuso, Van Bommel, Seedorf, Boateng, Robinho, Ibrahimovic

ipak rino umjesto flaminija

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 maj 2011, 21:00

abiati nas spašava, skinuo volej vučiniću sa samo 3-4 metra :o
nevjerovatno

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.